Khan este singurul care ti-a dat o explicatie corecta a ceea ce se poate intampla in cazul nivelului peste maxim.
Eu cred ca nu ar trebui sa stai linistit deloc. Scoate sursplusul.
Ceea ce loveste sunt pistoanele in uleiul aflat in baia de ulei. Astfel se creeaza fenomenul numit lovitura de berbec care pe langa cele spuse de Khan poate duce la deteriorarea pistoanelor, a bielelor si chiar spargerea baii de ulei.
prea mult ulei in motor
Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica
bogdan78 scrie:dak este prea mult ulei, se face presiune si poate intra in camera de ardere. ce rezulta se evacueaza pe esapament.
se poate strica si catalizatorul
cum ajunge uleiul in exces in camera de ardere? sau mai exact pe unde?
cosmin_bogdan_s scrie:Khan este singurul care ti-a dat o explicatie corecta a ceea ce se poate intampla in cazul nivelului peste maxim.
Eu cred ca nu ar trebui sa stai linistit deloc. Scoate sursplusul.
Ceea ce loveste sunt pistoanele in uleiul aflat in baia de ulei. Astfel se creeaza fenomenul numit lovitura de berbec care pe langa cele spuse de Khan poate duce la deteriorarea pistoanelor, a bielelor si chiar spargerea baii de ulei.
asta se intimpla cind nivelul e cu 3-4l peste, deci ma repet, 1mm peste maxim pe joja e nimic
-
- simpatizant
Singurul argument care il mai aduc in acest sens este faptul ca masina nu are mereu 0Km/h sau merge constant sau nu se afla in panta.
Daca vrei, du-te la Campina si apoi spre Provita. Acolo vei gasi o panta foarte abrupta, panta ce poate fi urcata cu treptele 1-2 si foarte rar 3 (nu datorita curbelor ci pantei). Incearca sa o urci, sa o cobori si poate si ceva curbe tot pe acea panta.
Poate nu se va intampla nimic, dar eu nu as risca.
Daca vrei, du-te la Campina si apoi spre Provita. Acolo vei gasi o panta foarte abrupta, panta ce poate fi urcata cu treptele 1-2 si foarte rar 3 (nu datorita curbelor ci pantei). Incearca sa o urci, sa o cobori si poate si ceva curbe tot pe acea panta.
- abarth_mcm
- pasionat
vad ca toata lumea este de acord, dak este doar putin peste nu este nici o problema, dak nivelul maxim de ulei este depasit cu mult sigur sunt probleme.
referitor la intrebarea lui khan, dak uleiul se consuma, si poate ajunge in catalizator, inseamna ca in caz de presiune poate trece intre piston si camasi
cred.
referitor la intrebarea lui khan, dak uleiul se consuma, si poate ajunge in catalizator, inseamna ca in caz de presiune poate trece intre piston si camasi

cosmin_bogdan_s scrie:Singurul argument care il mai aduc in acest sens este faptul ca masina nu are mereu 0Km/h sau merge constant sau nu se afla in panta.
mah da chiar refuzati sa ginditi: daca motorul e in mers, unde e nivelul uleiului? mai sus mai jos decit in repaos? si mai ales de ce e la alt nivel decit in repaos? nu cumva pentru ca in mers uleiul se imprastie in toate canalele pina sus in chiulasa iar in baie nu mai ramin poate decit vreo 2 maxim 3 litri? si atunci mai conteaza 1 mm in plus? si apropo, frumos drumul ala, daca tot l-ai adus in dicutie

bogdan78 scrie:referitor la intrebarea lui khan, dak uleiul se consuma, si poate ajunge in catalizator, inseamna ca in caz de presiune poate trece intre piston si camasi Smile cred.
crezi gresit, daca reuseste sa ajunga acolo inseamna ca motorul e uzat excesiv si ca inainte sa ajunga uleiul in capul pistonului, ajunge compresia in baia de ulei. oricum, era vorba aici ca se strica catalizatorul daca e ulei in exces si ca nu ies noxele. nu e adevarat, nu are nici o legatura
Înapoi la “Mecanica - C5 I-II”