Montat instalatie Xenon

Bord, becuri, ECU, computere de bord, cabluri, contacte, etc.

Moderator: Echipa Tehnica

Macktinator
just curious

Montat instalatie Xenon

Mesajde Macktinator » Sâm 28-Iul-2007 18:32

Mai fratilor miam montat una bucata instalatie xenon cu becuri de 6000 k, lumina de culoare alb albastra.Ce pot sa spun este ca sa schimbat fata masinii,are un aer destul de modern iar vizibiltatea noaptea este mult inbunatatita,iar ziua cind merg cu faza aprinsa te observa unul in oglinda imediat, esti mult mai vizibil, ceea ce e important in traficul de azi.
Deci pretul :circa 670 lei pt becul H7 la mine in magazin,dar eu le-a, cumparat dupa negocieri direct de la furnizor cu 450 lei cu tva [de avantaj serviciu ] dar am inteles ca se mai gasesc pe net la diversi cu vreo 150 euro,dar inainte de a cumpara, sincer intrebati-ma si spuneti-mi ce ati gasit ca sa va dau un sfat daca merita marca sau nu.
Montajul duraza cam 40 minute si nustiu cit costa ca mie mi la montat un var ce lucreaza cu mine la magazin. In esenta consider ca merita investitia.
Intrebati fratilor tot ce doriti despre piese,masini,experienta in piese de import de peste 14 ani.

mesersmith
Moderator - C5
Masina: C5 III
2: C5 II
3: Peugeot 308

Mesajde mesersmith » Sâm 28-Iul-2007 19:19

iti urmez indemnul din semnatura si te intreb daca poti sa aduci si la ce pret o coloana de volan de c5, phase one...
nu ai nevoie de seria de la masina pt ca am inteles ca nu exista decat un singur model de coloana si care se foloseste la toate modelele de c5...

Macktinator
just curious

Coloana la c5

Mesajde Macktinator » Lun 30-Iul-2007 09:24

mesersmith ,911.36+TVA 4-5 ZILE .pretul piesei,pe original.Din pacate nu se fac si pe producator
Intrebati fratilor tot ce doriti despre piese,masini,experienta in piese de import de peste 14 ani.

B25BUY
pasionat

Mesajde B25BUY » Sâm 11-Aug-2007 12:45

m-ar interesa si pe mine Xenoane sau becuri cu Iod ...dar pe langa becuri, trebuie motatate si niste droselle, ridicatoare de tensiune pentru becurile astea, adevarat ??
Cu tot cu astea , cam la cat se ridica afacerea ??
Mai poti da flash-uri instante in conditiile astea ? ca din cate stiu, sunt necesare 1-2 secunde pana se aprind becurile astea cu Iod sau cu Xenon...
Adica , daca sare de 600-700 RON cu totul e deja cam mult si nu prea se justifica dupa parerea mea... de fapt sunt 2 becuri si 2 transformatoare electrice...nu e mare smecherie... plus manopera de legat 3 fire...

eugenro2001
RETRAS LA PENSIE

Mesajde eugenro2001 » Sâm 11-Aug-2007 13:20

Ceea ce numeste lumea becuri cu xenon sunt de fapt becuri HID adica High Intensity Discharge - becuri cu arc electric in atmosfera de xenon.
Exista si becuri care sunt umplute cu xenon dar alea sunt becuri normale, cu filament.
Becurile cu iod sunt becurile care la ora actuala exista pe orice masina, asa numitele halogene (iodul impreuna cu fluorul, clorul si altele care nu imi mai vin in minte acum fac parte din grupa halogenilor din tabelul periodic al elementelor).
Becurile HID au nevoie de un circuit electronic de comanda si de un asa numit balast si sunt alimentate la ~60.000V daca retin exact.
HID-ul e adevarat nu se aprinde instantaneu de aceea se foloseste cu precadere pe faza scurta. Daca este asa numitul Bi-Xenon atunci poate fi folosit si pe faza lunga, becul avand un dispozitiv care modifica pozitia arcului electric fata de oglinda farului obtinand astfel cele doua faze.
Exista deja un topic la Tubibg despre instalatii HID.

Înapoi la “Electrica - C3”