PROIECTOARE CEATA
Moderator: Echipa Tehnica
Codul lampii nu are legatura cu puterea. H1 denota forma si dimensiunile lampii. Acelasi tip de lampa, H1, e folosit si pentru faza lunga la C3. Puterea nominala a unei lampi H1 este de 60 de Wati. Te sfatuiesc sa-ti iei niste becuri bune (Osram sau Philips) si nu te arunca la becuri chinezesti de 100 de Wati, care se mai gasesc prin targ, ca risti sa-ti afumi proiectoarele sau sa-ti topesti instalatia electrica a proiectoarelor (asta daca nu se arde siguranta mai intai).
Daca iti reuseste operatiunea, da-ne si noua de veste si poate ne vinzi si noua niste ponturi despre cum se pot schimba becurile la proiectoare. Bafta
Daca iti reuseste operatiunea, da-ne si noua de veste si poate ne vinzi si noua niste ponturi despre cum se pot schimba becurile la proiectoare. Bafta

Am rezolvat treaba cu becul din proiector:
Operatiunea e foarte simpla (pt oamenii care nu au scut metalic sau alte chestii de gen la motor):
-se ridica masina pe cric in dreptul proiectorului defect
-se trage de aparatoarea de noroi ( e flexibila)pana cant incape mana pana la fasung apoi se desurubeaza si aia e!
O lanterna nu strica ca nu prea se vede nimic acolo !
Spor la treaba !
Operatiunea e foarte simpla (pt oamenii care nu au scut metalic sau alte chestii de gen la motor):
-se trage de aparatoarea de noroi ( e flexibila)pana cant incape mana pana la fasung apoi se desurubeaza si aia e!
Spor la treaba !
hotShot scrie:Am rezolvat treaba cu becul din proiector:
Spor la treaba !
Excelenta informatia. M-am uitat si eu azi tot incercand sa ma prind care-i smecheria. Simteam cumva ca proiectorul ala trebuie atacat din spate, dar cum ajungi in spatele lui? M-am tot benoclat in compartimentul motor, dar nu vedeam nici o cale de ajunge la proiectoare acolo decat sa desfaci tot motorul

Am cercetat portiunea de sub bara fata si sunt acolo intr-adevar niste plastice care cred ca pot fi desfacute si de acolo ar trebui sa se poata avea acces la becurile montate in proiectoare.
Multumim pentru pont

Montaj Faruri de ceata Citroen C3
Fratiilot, proiectoarele de C3 pe Bosch sunt undeva la 160 ron bucata, pe TYC 100 lei bucata, Iar pe Magneti Marelli 120 lei bucata, eu leam luat in oferta iarna trecuta si am dat 160 de lei pe ambele pe magneti marelli.
Montarea lor este chiar usoara, nu trebe data jos bara de fata, ci numai scutul daca aveti asa ceva :P, la carenajele roata ( aparatoarele de noroi din plastic) in partea cu bara fata sunt niste triunghiuri mici care se derschid in jos si permite schimbarea becurilor, si tot pe acolo se pot si monta, cablajul daca nu o are trebe trasa si se trage direct in tabloul principal, incerc sa va ofer o schita. dar o am in PDF si nu o pot uploda, cei interesati ma gasesc Pe mess!
Id de mess: aty_atex
Bafta tuturor.
Montarea lor este chiar usoara, nu trebe data jos bara de fata, ci numai scutul daca aveti asa ceva :P, la carenajele roata ( aparatoarele de noroi din plastic) in partea cu bara fata sunt niste triunghiuri mici care se derschid in jos si permite schimbarea becurilor, si tot pe acolo se pot si monta, cablajul daca nu o are trebe trasa si se trage direct in tabloul principal, incerc sa va ofer o schita. dar o am in PDF si nu o pot uploda, cei interesati ma gasesc Pe mess!
Id de mess: aty_atex
Bafta tuturor.
-
- just curious
Salutare!
Am urmarit acest post dar inca nu am inteles daca trebuie sau nu activarea proiectoarelor din Computerul masinii.
Am intrebat si electricianul la care merg de obicei si a zis ca, daca masina nu are proiectoare din fabrica, va trebui sa tragem fire separat, cu siguranta separata si buton separat.
Este in regula asa?
Multumesc! (Citroen c3)
Am urmarit acest post dar inca nu am inteles daca trebuie sau nu activarea proiectoarelor din Computerul masinii.
Am intrebat si electricianul la care merg de obicei si a zis ca, daca masina nu are proiectoare din fabrica, va trebui sa tragem fire separat, cu siguranta separata si buton separat.
Este in regula asa?
Multumesc! (Citroen c3)
-
- pasionat
- Masina: Citroen C3 1.4 HDI SX 2005
- 2: Peugeot 308 1.5 BlueHDI Allure 2020
- 3: Dacia Sandero Stepway Eco-G 2023
Nu este in regula deloc. Chiar daca nu are din fabrica proiectoare si nu exista semnul pe maneta, masina este precablata si se activeaza optiunea de aprindere cu Lexia. Eu asa am procedat la al doilea C3. Proiectoarele nu le-am montat inca, am activat maneta si imi da semnal "foglamp faulty".
Te poti baga sub masina, in stanga sau dreapta, desfaci capacul gurii de vizitare din dreptul proiectoarelor si ai sa vezi cablurile si mufele.
Te poti baga sub masina, in stanga sau dreapta, desfaci capacul gurii de vizitare din dreptul proiectoarelor si ai sa vezi cablurile si mufele.
-
- just curious
crysti79 scrie:Nu este in regula deloc. Chiar daca nu are din fabrica proiectoare si nu exista semnul pe maneta, masina este precablata si se activeaza optiunea de aprindere cu Lexia. Eu asa am procedat la al doilea C3. Proiectoarele nu le-am montat inca, am activat maneta si imi da semnal "foglamp faulty".
Salut, Cristy! Multumesc pentru interventie.
Eu sunt mai a-tehnic defel si te rog sa ai putina rabdare cu mine.
1. Inteleg ca avem c3-ul gata cablata, chiar daca nu este dotata cu proiectoare din fabrica, ceea ce este foarte bine, mai putina bataie de cap.
2. Nu inteleg ce este Lexia (ma gandesc ca programul citroen sau ceva si poate ma poti indurma catre cineva care ma poate ajutas si cu asta).
3. Proiectoarele - am gasit pe cateva site-uri online la 60-70 ron/perechea de la TYC. Imi poti spune daca sunt ok ca si calitate sau ca pret? Nu as vrea sa iau altele mai scumpe daca nu isi justifica diferenta de pret dar nici unele care sa imi fac probleme dupa o saptamana.
Crezi ca ma poti ajuta cu montarea si punerea in functiune a proiectoarelor? Contracost, bineinteles. Sau poate imi recomanzi pe cineva.
Multumesc frumos!
-
- pasionat
Lexia este programul de diagnoza Citroen.
Aceleasi proiectoare de la TYC le-am gasit si eu, dar sunt 60-75 lei/buc, nu perechea. Pe langa ele, mai trebuie sa pui si doua becuri H11 (cele originale merg cu H1), care costa de la 25 lei bucata cele mai ieftine, pana la 50 lei bucata cele mai scumpe.
Eu sunt din Constanta, nu am cum sa te ajut cu montajul. Poti ruga pe cineva din Bucuresti sa-ti recomande un electrician. Mare lucru nu este, scoti doar obturatoarele, bagi proiectoarele, le prinzi cu cate un surub, bagi mufa si ar trebui sa mearga.
Vezi ca este userul khan aici pe forum din Bucuresti. Cauta-i datele de contact si vorbesti cu dansul.
Aceleasi proiectoare de la TYC le-am gasit si eu, dar sunt 60-75 lei/buc, nu perechea. Pe langa ele, mai trebuie sa pui si doua becuri H11 (cele originale merg cu H1), care costa de la 25 lei bucata cele mai ieftine, pana la 50 lei bucata cele mai scumpe.
Eu sunt din Constanta, nu am cum sa te ajut cu montajul. Poti ruga pe cineva din Bucuresti sa-ti recomande un electrician. Mare lucru nu este, scoti doar obturatoarele, bagi proiectoarele, le prinzi cu cate un surub, bagi mufa si ar trebui sa mearga.
Vezi ca este userul khan aici pe forum din Bucuresti. Cauta-i datele de contact si vorbesti cu dansul.
-
- pasionat
Am facut cateva cercetari in legatura cu proiectoarele aftermarket. Cele TYC functioneaza cu becuri H11 care sunt mult mai scumpe decat cele H1. O alternativa ar fi proiectoarele DEPO, care functioneaza cu becuri H1 si sunt cu cativa lei mai ieftine decat cele TYC. Eu le-am gasit cu 72 de lei bucata fata de 75 cat costa cele TYC.
Problema este ca nu stiu din ce este facut dispersorul (geamul) la proiectoarele DEPO. La cele TYC mi s-a spus ca ar fi din sticla.
Problema este ca nu stiu din ce este facut dispersorul (geamul) la proiectoarele DEPO. La cele TYC mi s-a spus ca ar fi din sticla.
-
- just curious
-
- pasionat
Revin cu cateva precizari legate de dispersorul proiectoarelor DEPO. Gasind niste poze mai explicite pe acest site, am vazut in poza a doua ca lentila este din sticla.