dimabogdan scrie:Daca la o astfel de varianta C3 Exclusive nu exista optiunea heated mirrors, imi vine greu sa cred ca o varianta mai slab echipata ar avea vreun precablaj pentru asta. La proiectoare este altceva, ele apar la o varianta superioara, deci si precablarea exista, de aceea s-a putut monta acest echipament de catre fostul proprietar. Mai mult, daca nu exista ca optiune este mai mult decat sigur ca nici in computerul de bord sa nu poata fi nimic activat, pentru ca softul nu prevede.
Asa ca, pentru a evita bajbaielile, sau pana sa desfaceti oglinda degeaba, daca tineti neaparat sa faceti acest pas, cel mai bun lucru pe care-l puteti face, este sa cautati pe cineva care are Lexia ( la particulari costa undeva in jur de 40-50 lei)si sa vedeti daca este vreo posibilitate. Apoi sa verificati cu un electrician existenta precablajului si abia apoi sa incepeti lucrul.
Din cate spuneti dvs,sa inteleg ca masina mea este C3 Exclusive?
Eu am cautat folosind VIN-ul masinii pe Citroen Service si rezultatul este:
C3 II BERLINA COMERCIALA 5 USI 1.4 HDi 70 CUTIE DE VITEZE MANUALA 5
In schema gasita de mine la retrovizoarele laterale,exista un buton de activare a incalzirii oglinzii.
Unde o fi acel buton.....nu stiu.
Documentatia face referire la butonul de reglare al oglinzilor,precizand faptul ca plierea oglinzilor se face,in pozitia 3 a butonului,deplierea realizandu-se la prin parasirea pozitiei 3.Eu n-am observat ca oglinzile mele s-ar plia electric.Am facut-o doar manual si o fac mereu,pt ca pe strada mea,cu sens unic,e mare inghesuiala la orele de virf si as ramine fara ele.
Deci.....ori documentatia se refera la toate tipurile de C3 si acopera toate dotarile posibile,ori inca nu am inteles nici eu,nici fostul proprietar functiile masinii.
La achizitionarea unei masini noi,poti opta sau nu pentru anumite dotari si poate primul proprietar,n-a dorit oglinzi incalzite.
Mergind mai departe cu rationamentul,ar trebui sa existe acele fire,mai putin cablajul,pentru care ATS,ar fi incasat ceva bani.
Din spusele fostului proprietar,coleg cu sotul meu,masina a fost in service la ATS;mi-a spus ca pot vedea pe site-ul Citroen,toate reparatiile efectuate la ea.Unde naiba as putea vedea asta.....n-am aflat.
Oricum,multumesc pentru descrierea pasilor necesari.
Imi sint necesare oglinzile incalzite pt o vizibilitate mai buna din doua motive:sint incepator si am folii negre pe luneta si geamuri laterale,puse evident de fostul proprietar(ma gindesc sa le dau jos la primavara).
Oricum,daca e asa complicat,mai bine merg la un electrician auto.Am inteles din ceea ce spuneti,ca si softul trebuie sa fie la curent cu orice modificare.Oricum,vreau sa stiu mai multe,nu asa doar pt a va ocupa timpul ci pt ca m-am prins,ca la service,daca nu stii prea multe,mecanicul.....daca e lacom,iti gaseste mai multe probleme decat ai ,iar banii sint tare putini,mai ales acum.....nu-i asa?