Buna ziua,
Bine v-am gasit !
Am un citroen C3 din 2007, motor 1.1 si de cateva zile nu imi mergea semnalul dreapta spate . De obicei cand un bec de semnal este ars te atentioneaza prin beep-uri la punerea contactului si prim aprinderea si stingerea MAI RAPIDA a becurilor. Am verificat becurile si sunt OK, am schimbat lampile intre ele crezand ca este de la mufa arsa la firlul de la masa, tot nu mergea. In tot acest timp semnalul stanga mergea.
Am renuntat la tot am pus la loc lampile si acum nu mai merge nici semnalul din stanga spate. Semnalele fata si cele de pe aripa functioneza.
Ma poate ajuta cineva cu o idee, unde sa verific mai departe .
Multumesc !
Semnal stanga dreapta spate
Moderator: Echipa Tehnica
-
- pasionat
- Masina: Citroen C3 1.4 HDI SX 2005
- 2: Peugeot 308 1.5 BlueHDI Allure 2020
- 3: Dacia Sandero Stepway Eco-G 2023
Cu un aparat de masura verifici daca ai tensiune pe lamelele unde se face contactul cu becul. Mai poti verifica cablajele care trec pe sub mocheta din portbagaj, stanga-dreapta.
Am patit si eu ceva asemanator zilele trecute cu lampa suplimentara de stop. Nu se aprindea, mesaj si bip in bord nu dadea, am descoperit intamplator ca becul nu se aprinde. Am scos lampa, becul relativ bun. Am pus bec nou, tot nu se aprindea. Am verifiat toate sigurantele, erau bune, am luat un aparat de masura si aici a aparut ciudatenia. In mufa imi dadea corect ~12V, in locasul unde intra becul aveam 8-9V. Intre timp s-a ars si becul. L-am pus pe cel nou, nu se aprindea. Singura chestie care putea face figuri era oxidul de pe lamele, dar fiind cam inaccesibil locul, m-am cam chinuit sa vad acest lucru. Am curatat si acum se aprinde fara probleme. O alta chestie observata, chiar si fara bec in soclu, nu da mesaj pentru bec ars. Probabil pentru cel suplimentar nu este configurat. Pentru cele laterale apare mesaj in bord+avertizare sonora.
Am patit si eu ceva asemanator zilele trecute cu lampa suplimentara de stop. Nu se aprindea, mesaj si bip in bord nu dadea, am descoperit intamplator ca becul nu se aprinde. Am scos lampa, becul relativ bun. Am pus bec nou, tot nu se aprindea. Am verifiat toate sigurantele, erau bune, am luat un aparat de masura si aici a aparut ciudatenia. In mufa imi dadea corect ~12V, in locasul unde intra becul aveam 8-9V. Intre timp s-a ars si becul. L-am pus pe cel nou, nu se aprindea. Singura chestie care putea face figuri era oxidul de pe lamele, dar fiind cam inaccesibil locul, m-am cam chinuit sa vad acest lucru. Am curatat si acum se aprinde fara probleme. O alta chestie observata, chiar si fara bec in soclu, nu da mesaj pentru bec ars. Probabil pentru cel suplimentar nu este configurat. Pentru cele laterale apare mesaj in bord+avertizare sonora.