arc rupt pe fata stationind

Probleme ce tin de motor si cutia de viteze.

Moderator: Echipa Tehnica

bogdancraciun
pasionat

Mesajde bogdancraciun » Dum 10-Mar-2013 20:43

Da...in adevar, grozave motoare TDI-urile astea, dar sa nu uitam ca sunt motoare de generatie veche ( la 1.9 tdi ma refer ) si a fost fabricat din 93' pana in 08' deci 15 ani.
1.4 HDi are si el 11 ani, si cred ca e un motor matur care a demonstrat in timp ca este foarte fiabil(Am vazut c3 la vanzare si cu 500k+ km, si cu 400k+ chiar mai multe).Chiar daca pe hartie suna prost ( deh..70cp) in practica e foarte agil si impresioneaza de multe ori prin performanta,de consum nu mai zic...
Vecinul are un golf 4 tdi ( " visul romanului de rand " ), are cam aceiasi km ca si c3-ul si a avut probleme garla...
Mai am o cunostina cu un golf 4 ... are el 400k km, dar a facut motorul de 3 ori pana acuma si dupa atatia km pe drumuri rele... cand mergi cu ea zici ca se dezintegreaza ( unpic exagerat...).

In general nu suport oameni care ridica masina lor in slavi si critica orice alta masina, ba mai mult vorbesc despre masinici care nu le-au condus niciodata.

M-am aprins la faza " calitate frantuzeasca ".... Se uita cei din maramu' ciudat la tine cand iti iei un citroen ( te intreaba daca n-ai avut bani sa iti iei vw ?!?).O fi avand C3-ul probleme destule, dar e o alegere buna in clasa ei.

tali_lucian
pasionat

Mesajde tali_lucian » Lun 11-Mar-2013 13:09

sambata dimineata a cedat si arcul pe partea dreapta dupa ce vineri il schimbasem pe partea stinga asa ca recomand pe proprie experienta schimbarea ambelor in caz ca pica primul arc,sa imbunatatit si tinuta de drum acum dupa schimbarea arcurilor,asa ca ma bucur ca sa rezolvat si nu foarte scump,drumuri bune colegii.

Gozmin
pasionat
Masina: Citroen C3 facelift 2006 1,1i, 61 CP 225 kkm
2: Hyundai Elantra 2015 1,6i 132 CP 59 kkm

Mesajde Gozmin » Lun 11-Mar-2013 14:54

Eu nu ÎnÞeleg cum se poate Îmtâmpla aºa ceva. Nu ÎnÞeleg prin prisma faptului cã la nici cea mai proastã maºinã de pe piaÞã eu nu am auzit de aºa ceva. Mai Îmi spunea ºi mecanicul cã dacã vreau sã-mi schimb amortizorele pe faÞã la C3 sã-mi pun bani deoparte pentru arcuri, cã s-ar putea când o pune jos de pe cric sã mi se rupã sau dupã ce ajung acasã În parcare. Asta-i chiar culmea culmilor. Problema existã dar producãtorul se face cã plouã. :twisted:
Eu nu repar nimic. Informatii si detalii pe PM.

Kurt Cobain a aratat fanilor ca faima nu inseamna doar stralucirea scenei, adoratia multimilor si gramezile de bani.

crysti79
pasionat
Masina: Citroen C3 1.4 HDI SX 2005
2: Peugeot 308 1.5 BlueHDI Allure 2020
3: Dacia Sandero Stepway Eco-G 2023

Mesajde crysti79 » Lun 11-Mar-2013 15:57

tali_lucian scrie:sambata dimineata a cedat si arcul pe partea dreapta dupa ce vineri il schimbasem pe partea stinga asa ca recomand pe proprie experienta schimbarea ambelor in caz ca pica primul arc,sa imbunatatit si tinuta de drum acum dupa schimbarea arcurilor,asa ca ma bucur ca sa rezolvat si nu foarte scump,drumuri bune colegii.

Pai ti s-a recomandat pe pagina anterioara sa le schimbi pe amandoua. Arcurile si amortizoarele se schimba totdeauna pereche.

tali_lucian
pasionat

Mesajde tali_lucian » Lun 11-Mar-2013 17:44

da multumesc de ajutor,chiar nu stiam cum sa mai cheltuiesc inca 3 sute de lei si ma intrebam sa il schimb,nu il schimb,il schimb,nu il schimb dar sa rupt si a trebuit.
Sunt super multumit de masina si nu m-a lasat nici o data la greu dar sint singurul din tot grupul meu de prieteni si cunoscuti care a schimbat arcurile la masina si aici nu vorbim de 1300 sau nova ci doar de masini dupa 2005.Amortizoarele le inlocuisem[pereche pt colegu]in urma cu citeva luni si daca mi se spunea sa schimb si arcurile faceam un efort financiar si schimbam si arcurile atunci dar asta este,bine ca sa rezolvat.drumuri bune.

crysti79
pasionat
Masina: Citroen C3 1.4 HDI SX 2005
2: Peugeot 308 1.5 BlueHDI Allure 2020
3: Dacia Sandero Stepway Eco-G 2023

Mesajde crysti79 » Lun 11-Mar-2013 19:55

Probabil o fi fost vreun lot cu defect de fabricatie. Ca sa-ti dau cateva exemple, masinile de la firma de unde am lucrat (C3 1.4 HDI) ajunsesera pe la 360.000 km, am umblat cu ele o gramada, de noi, nu au avut probleme cu ruperea arcurilor. La unul s-au schimbat amortizoarele spate in garantie pentru ca incepuse unul sa curga.
C3-ul meu SX are 87.000 km si nu s-a schimbat nimic la el pe partea de suspensie si directie, doar o bieleta antiruliu pentru joc foarte mic. Cealalta este originala din fabrica. Nu am nici o bataie, nici un troncanit, e teapana si mai mare dragul sa merg cu ea.
La celalalt C3, a trecut de 90.000 km, nu s-a schimbat nimic pe partea de directie si suspensie, in afara de ambele bielete antiruliu care erau tot originale. In schimb imi bate un amortizor, cel de pe dreapta spate, la cele mai mici denivelari de ma scoate din minti.

Ion Ionel
de-abia inscris

Mesajde Ion Ionel » Lun 11-Mar-2013 22:51

OK, at are 210 k km si nu s-a rupt nici un arc...
Bun, a mea (sau una dintre ele) avea 68 k si s-a rupt unul.
Batrina Dacia 1300 a lu "al batrin" era din 1977 si am vandut-o in 1994. Cam 17 ani, a? Gropi ? Multe. Km? La fel. Arcuri rupte? 0 (zero). Deci? Ce mai ai de zis?!!!!
Calitatea franceza. Nu stiu de ce trebuie sa facem polemici. Am un ASTRA H, un Logan (din 2004), astea au alte belele (marunte), dar asa ceva nu. Si cui ii mai povestesc, se uita luuung. Deci, is convins ca "ce e al meu e cel mai bun", dar...
Daca ai sa cauti pe forumurile din UK ai sa observi ca la ei au rechemat si inlocuit acele arcuri, probabil la lotul respectiv, stiau ei ceva. La noi, la lumea a treia, nimic.
S-auzim de bine (si cat mai putine arcuri rupte la C3).
Cu stima,

Bruckner
simpatizant

Mesajde Bruckner » Lun 03-Feb-2014 18:21

AstĂŁzi mi s-a rupt și mie arcul dreapta fațĂŁ ĂŽn timp ce mașina staționa ĂŽn parcare.
Mașina are ~163.000 km.

Înapoi la “Mecanica - C3”