e adevarat ca masina e mica dar cand vad la altii ce confortabil e sa parchezi cu ajutorul senzorilor, si la cat s-au ieftinit, de ce sa nu beneficiez si eu de avantajele acestei tehnologii? bineinteles ca nu vreau sa-mi iau cine stie ce stifturi, o sa cumpar un kit de la autowatch, oricum ieftin: 300 ron fara montaj. ii montez singur pt ca vreau sa fie perfect aliniati si in service se pun cam ochiometric asa...
astept pareri..
Imi pun senzori de parcare :)
Moderator: Echipa Tehnica
- dj01fad
- demolition man
- Masina: C5 sedan 2.2 204 - o pereche
- 2: C5 tourer 2.2 204
- 3: C5 2.0 163 cu multi km... da multi rau!
la masinuta aia senzori? eu spun ca nu are rost. daca inveti masina, nu iti trebuie nici un senzor. pe vremea cand mergeam cu cx-ul break, reuseam sa il parchez la 2 degete de orice si cu fata si cu spatele... asa ca nu cred ca e nevoie de senzori, mai ales la C1.
oricum, daca iti iei, iti recomand fara voice ca te creieresc.
oricum, daca iti iei, iti recomand fara voice ca te creieresc.
Eu nu folosesc senzori de parcare pe Aygo. Dar am la C4. Doar doi, care vin exact in spate, acolo unde sunt desenati in bara.
Nu are rost sa iti pui senzorii sa bata oblic sau in laterale, pentru ca oricum vezi in oglinzile laterale.
Mi se pare mult mai util sa pui senzori doar pentru dat cu spatele, cei oblici mi se pare ca mai mult incurca.
Nu are rost sa iti pui senzorii sa bata oblic sau in laterale, pentru ca oricum vezi in oglinzile laterale.
Mi se pare mult mai util sa pui senzori doar pentru dat cu spatele, cei oblici mi se pare ca mai mult incurca.
-
- pasionat
- Masina: Citroen C5 2.0 HDI 2004
eu la bx consider ca nu as avea nevoie de senzori de parcare pentru ca este hayon in spate si vad clar pana unde ma duc la c1, 107 sau aygo mi se pare chiar inutil. Sunt unele sedanuri care intr-adevar au o vizibilitate redusa in spate si atunci este ok sa ai senzori.
@CBX: nice one
@CBX: nice one

"If in doubt, flat out!"
am zis nu ca ar fi necesar, ci ca ar fi foarte misto (a se traduce gadget-uri fitzoase). deocamdata, mi-am luat detector radar asa ca oricum am depasit bugetul de senzori. si cand ma gandesc ca vine iarna si covorasele originale de cauciuc pt c1 sunt 2 milioane, poate mai iau si o cotiera, inca 2-2500.000, ii las naibii de senzori. a, inca ceva, jante!(dar la primavara ca acum las cauciucurile de iarna pe table
)

acum m-am convins singur ca sunt folositori acesti senzori. parcam cu spatele si am lovit un stalpisor metalic, de marime potrivita dar pe care imi era absolut imposibil sa il observ. era fix pe centrul barei sapte. noroc cu bara de C1 care flambeaza inainte-inapoi cu usurinta. chiar citeam un articol de afara si spuneau ca tripletii au fost ganditi special pt mici incidente ca acesta frecvente in orasele mari unde e problema cu locurile de parcare.
oricum daca aveam senzorii nu se mai intampla. o situatie ca asta nu are legatura nici cu talentul la soferie, nici cu dimensiunea masinii. poate doar sa ma fi dat jos inainte sa vad daca e ceva in spate
.
oricum daca aveam senzorii nu se mai intampla. o situatie ca asta nu are legatura nici cu talentul la soferie, nici cu dimensiunea masinii. poate doar sa ma fi dat jos inainte sa vad daca e ceva in spate

XENON scrie:noroc cu bara de C1 care flambeaza inainte-inapoi cu usurinta. chiar citeam un articol de afara si spuneau ca tripletii au fost ganditi special pt mici incidente ca acesta frecvente in orasele mari unde e problema cu locurile de parcare.
.
Yeap.. right. Am un C1 langa birou care merita o poza. Se vede cum (probabil o "tanti") a luat un astfel de "stalpisor" ;-) dar din plin, adica cu fatza. Pe semne stalpisorul ei a fost mai mare astfel incat toata capota este sifonata dupa urma lui... however, stiti cat de mica e capota lui C1 in comparatie cu ditamai bumperul de plastic din fatza si cat de mult este pana la ea... ei, vreau sa zic ca plasticul ala nu are nici cea mai mica urma ... nimic!!! cici macar vopseaua sarita.

Xenon... crezi ca senzorul ala din Cora ti-ar fi detectat tie un stalpisor atat de mic ?... nu stiu.. intreb

- Renault Megane II.2 Luxe Privilege - 1.6 16V 110CP
_________
Foste:
- Citroen C1 Cool Air 1.0 VVT-i 68CP
- Nissan Almera LX 1.4 16V - 90CP
- Dacia 1310 1.4 - CP: cati dadea Al' de Sus
_________
Foste:
parcam intre doua masini,am parcat destul de "in scurt", tocmai iesise cineva, si "stalpisorul" era acolo singurel, deci nu era o zona delimitata in felul asta, asa ca teoretc nu avea de ce sa fie acolo, era pur si simplu uitat, si cand mai aveam aprox 1,5m pana la el (cam asa ceva) normal ca m-am uitat in spate dar el fiind mic era sub campul meu vizual asa ca l-am luat. oricum il indoise cineva inainte. rau.
adistefan, eu nu vreau senzori de la Cora, am mai scris mai demult ca daca pun, voi pune autowatch. oricum cei care vand senzorii aia se provenienta indoielnica zic ca detecteaza si astfel de obstacole. nu am de gand sa ii incerc oricum. pt 1mil sau 2 pun ceva de calitate (daca pun...)
adistefan, eu nu vreau senzori de la Cora, am mai scris mai demult ca daca pun, voi pune autowatch. oricum cei care vand senzorii aia se provenienta indoielnica zic ca detecteaza si astfel de obstacole. nu am de gand sa ii incerc oricum. pt 1mil sau 2 pun ceva de calitate (daca pun...)
las ca eu am dat intr-un hidrant cu usa din stanga si imi indoisem usa...nu tare dar sarise si vopseaua si intrase un pic in interior....
eu pe cielo am senzori dar ns ce sa zic...de obicei mai parchez in fata la un copacel si mi-l detecteaza foarte tarziu, aproape de el. ai grija ce senzori iti iei sa nu dai banii degeaba. eu mi-am luat de la asv
PS: sa ii faci in culoarea caroseriei ca altfel arata nashpa :P
eu pe cielo am senzori dar ns ce sa zic...de obicei mai parchez in fata la un copacel si mi-l detecteaza foarte tarziu, aproape de el. ai grija ce senzori iti iei sa nu dai banii degeaba. eu mi-am luat de la asv
PS: sa ii faci in culoarea caroseriei ca altfel arata nashpa :P
XENON scrie:adistefan, eu nu vreau senzori de la Cora,
din Cora a devenit un fel de "metofora" pt low cost.... cum era inainte "din targ" ... nu ma refeream ca-ti iei chiar din Cora, dar parca asa retinusem ca nu vrei ceva prea scump.. daca am retinut gresit.. sorry.
Bafta.
- Renault Megane II.2 Luxe Privilege - 1.6 16V 110CP
_________
Foste:
_________
Foste: