Subwoofer auto

Bord, becuri, ECU, computere de bord, cabluri, contacte, etc.

Moderator: Echipa Tehnica

ram84
pasionat

Mesajde ram84 » Lun 21-Ian-2008 16:59

robyja scrie:Eu mi-am pus un amplificator micutz de 50W si basul de la sistemul audio Genius 5.1.Pe placa din fata am pus doua difuzoare de 13 cm Sony Explod si in fata am pus doua de 10 cm de aceiasi firma.Sunt Foarte multumit de cum se aude.:D

Zi-mi si mie te rog, am inteles ca amplificatorul l-ai pus pt subwoofer, dar cele 2 boxe suplimentare de pe placa spate au mai avut nevoie de amplificare, sau le-ai legat direct la cd-player(apropo cat o suporta maxim cd-player-ul asta, si ce marca o fi?)
In Bucuresti mersul cu metroul/pe jos este obligatoriu :)

mbc
pasionat
Masina: Citroen C5 2.0 HDI 2004

Mesajde mbc » Lun 21-Ian-2008 19:22

bezz scrie:
mbc scrie:2 difuri ovale in spate (Ceva de calitate nu ieftinaturi) pe 3-4 cai si un cd-player sony sau ceva bun.

1.neaparat pe 4 cai, sa le asculte catelul de jucarie de pe polita portbagajului... :lol: pe doua cai eu as spune ca-i de ajuns
2.ori iti cumperi sony ori iti cumperi ceva bun :lol: sony e comercial, dar din pacate nu-i si bun...
3.mi-a placut si treaba cu gaurelele, crezi ca asa simplu obtii un bass reflex? nu cred, difuzoarele "mici" ori le lasi in incinta inchisa (fara gaurele, preferabil) ori free air...

faza cu sony comercial.. asa am crezut si eu pana in momentul in care mi-am pus un cd-player sony in masina. am auzit cum suna un MNC si acum aud cum suna sony; desi ce am eu este o varianta fara prea multe dotari, sunetul pe care il scoate este mult mai puternic si mai clar. asta este doar parerea mea. nu am facut teste pe mai multe modele, dar din cate se pare eu voi ramane pe sony un timp.
"If in doubt, flat out!"

robyja
simpatizant

Mesajde robyja » Lun 21-Ian-2008 21:05

Zi-mi si mie te rog, am inteles ca amplificatorul l-ai pus pt subwoofer, dar cele 2 boxe suplimentare de pe placa spate au mai avut nevoie de amplificare, sau le-ai legat direct la cd-player(apropo cat o suporta maxim cd-player-ul asta, si ce marca o fi?)[/quote]

Pai difurile din spate si cele din fata,le-am legat la CD player.E un Sony Explod CDX-A250,scoate 4X50w si e inca prea mult pentru ele.Amplificatorul l-am legat la iesirea speciala din spatele playerului.Alimentarea amlpificatorului am pus-o direct de la baterie,iar comanda on/off se face printr-un fir tot din spatele playerului,deci cand aprind playerul se aprinde si amplificatorul.

bezz
pasionat

Mesajde bezz » Mar 22-Ian-2008 00:25

daca o sa comparam sony cu roadstar/elta/clatronic/domotec/aeg/mnc/lg si alte brand-uri cvasi-necunoscute, da, va fi superior

dar daca-l comparam cu pioneer/alpine/kenwood/clarion (aparate la preturi asemanatoare, desi mereu sony a avut pret de dumping vis a vis de ceilalti producatori seriosi) va fi din pacate inferior, si la sunet, si la reglaje, si la fiabilitate...
mai exista si nakamichi, mcintosh,eclipse sau becker, astea nici nu discuta cu sony.
culmea este ca una din cele mai bune unitati din lume este sony (in gama high end, nu pe raft la metro) si pe de alta parte, softul la clarion hx-d2 (in top3 mondial la head-unit-uri) a fost facut de cei de la sony...potenta exista la sony, dar din pacate se canalizeaza pe produse ultracomerciale si invadarea pietei.

asculta un pioneer sau un alpine pe sistemul tau si apoi spune-mi cat de bun e sony-ul :wink: .

@robyja : player-ul stock nu scoate mai mult de 15w rms pe canal, sa zicem ca ai putea sa pui niste difuzoare cu max 30W rms...nu o sa rupi nici gura targului si nici nu te vei bucura de volum mare pentru ca va distorsiona...cel putin o sa ai niste sunete si pe acolo prin spate.
Cosmin
high energy music expression

ram84
pasionat

Mesajde ram84 » Mar 22-Ian-2008 07:24

bezz scrie:@robyja : player-ul stock nu scoate mai mult de 15w rms pe canal, sa zicem ca ai putea sa pui niste difuzoare cu max 30W rms...nu o sa rupi nici gura targului si nici nu te vei bucura de volum mare pentru ca va distorsiona...cel putin o sa ai niste sunete si pe acolo prin spate.

Eu pusesem intrebarea despre cat scoate player-ul original :D Chiar eram curios cat scoate.
Sa inteleg ca ar suporta : http://www.emag.ro/boxe_auto/boxe-auto- ... -pTS-G1049
pe fata si http://www.emag.ro/boxe_auto/boxe-auto- ... -pTS-G1349
pe spate, nu?
Si un: http://www.emag.ro/subwoofere_auto/subw ... -pTS-WX11A pt ca sa nu mai am nevoie de amplificare :D

robyja
simpatizant

Mesajde robyja » Mar 22-Ian-2008 09:47

@robyja : player-ul stock nu scoate mai mult de 15w rms pe canal, sa zicem ca ai putea sa pui niste difuzoare cu max 30W rms...nu o sa rupi nici gura targului si nici nu te vei bucura de volum mare pentru ca va distorsiona...cel putin o sa ai niste sunete si pe acolo prin spate.[/quote]

Nu stiu daca am inteles, dar nu am zis ca am player din stock,amzis ca am un Sony Explod

ram84
pasionat

Mesajde ram84 » Mar 22-Ian-2008 11:02

robyja scrie:
Nu stiu daca am inteles, dar nu am zis ca am player din stock,amzis ca am un Sony Explod

Ne-a confundat :D

ram84
pasionat

Mesajde ram84 » Mar 22-Ian-2008 18:56

M-am hotarat sa raman la 2 boxe pe fata: http://www.emag.ro/boxe_auto/boxe-auto- ... -pSPE-10C2
si la un sub activ: http://www.emag.ro/subwoofere_auto/subw ... -pSWE-1000
Boxele au 20W RMS(110 PMPO), iar sub-ul are probabil 50W RMS(sigur 150 PMPO). Am zis ca pt 650 LEI e suficient si nu ma complic nici foarte mult(sub-ul are amplificare si vine cu toate firele necesare). Sub-ul o sa-l pun sub scaunul fata iar boxele o sa le inlocuiasca pe cele existente. Dc nu o sa fiu satisfacut de prestatii o sa mai pun 2 pe spate. :D
Multumesc tuturor de propuneri si sfaturi!

bezz
pasionat

Mesajde bezz » Mar 22-Ian-2008 19:31

robyja scrie:.E un Sony Explod CDX-A250,scoate 4X50w si e inca prea mult pentru ele.Amplificatorul l-am legat la iesirea speciala din spatele playerului.Alimentarea amlpificatorului am pus-o direct de la baterie,iar comanda on/off se face printr-un fir tot din spatele playerului,deci cand aprind playerul se aprinde si amplificatorul.

50W max= 26W rms ... pe cablul de alimentare a amplificatorului e bine daca ai pus si o siguranta, calibru cu o treapta mai mare decat siguranta amplificatorului...
firul acela e remote, un feature normal la radiocd-urile moderne.
Cosmin

high energy music expression

ram84
pasionat

Mesajde ram84 » Mar 29-Ian-2008 13:29

Intrebare: dc cd-playerul suporta doar intre 13.5-15W RMS pe canal, iar eu pun boxe care au 25W, ce se intampla? Cd-playerul presupun ca are 4 canale. Se cumuleaza puterea sa dea 27-30 W pe canal dc pun doar 2 boxe? :roll:
Am nevoie de un raspuns rapid :(

vldst
pasionat

Mesajde vldst » Mar 29-Ian-2008 13:34

Puterile nu se cumuleaza singure. Cele 4 amplificatoare de canal ale head-unit-ului lucreaza independent. Doar la unele amplificatoare aftermarket de 4 canale se pot face montaje in punte, ca sa obtii puteri mai mari pe doar 2 canale.

ram84
pasionat

Mesajde ram84 » Mar 29-Ian-2008 13:36

Ms vldst. Pai si dc raman la cd-playerul original si pun boxe de 25W, ce se va intampla? Sincer nici nu am gasit cu putere mai mica :?

vldst
pasionat

Mesajde vldst » Mar 29-Ian-2008 14:05

Pai n-are ce sa se-ntample. In principiu n-ar avea de ce sa se prajeasca. Desi majoritatea producatorilor de head-unit-uri dau un rating de 4 x 50 Watti pt. sculele lor, puterea reala pe canal e mult mai mica (undeva pe la 15-20 Watti). Ai grija ca impedanta boxelor sa fie cea recomandata de producatorul head-unit-ului (de regula 4 ohmi). Daca e mai mare n-ar trebui sa fie probleme, dar sa nu fie mai mica.

ram84
pasionat

Mesajde ram84 » Mar 29-Ian-2008 14:13

Ms frumos vldst, m-am linistit.

Vroiam sa comand boxele si nu stiam dc e ok. Impedanta de la cd-player n-o stiu, dar boxele stiu ca au 4 ohmi. Probabil boxele n-o sa fie folosite la toata capacitatea lor :)

mbc
pasionat
Masina: Citroen C5 2.0 HDI 2004

Mesajde mbc » Mar 29-Ian-2008 17:10

vldst, eu cred ca glumesti... sincer, ram84 eu nu as fi asa linistit. de ce? daca ai un cdplayer care iti scoate 15w rms, iar tu iti pui boxe care au puterea reala de 25w rms, e un mic dezastru. de ce? pentru ca nevand destula putere pentru a functiona, boxele vor suna... nu stiu cum sa iti spun.. ca naiba. am avut astfel de probleme si iti spun ca e unltima chestie care o vrei. va trebui sa dai un volum foarte mic ca sa nu mai auzi sunetele alea aiurea. acuma mai e inca o chestie: boxele tale sigur sunt de 25w real? daca scrie pe ele 25w, nu inseamna ca e pe bune. pe ale mele cele din spate scrie vreo 250w si nu au nici pe departe atata, desi sunt MNC. trebuie sa fii atent cand alegi boxele impreuna cu cdplayer-ul stock care din pacate nu e prea performant.
"If in doubt, flat out!"

Înapoi la “Electrica - C1”