jericho1: Citroen C5-II, 2.0 D 136cp, 2005

Aşteptam descrieri şi poze cu maşinile membrilor

Moderator: Echipa Tehnica

jericho1
just curious

jericho1: Citroen C5-II, 2.0 D 136cp, 2005

Mesajde jericho1 » Mie 22-Feb-2012 14:21

Salutare tuturor.Fara sa vreau am devenit unul de-al vostru daca pot spune asa.Weekend-ul trecut mai precis sambata 18/02/2012 m-am imbogatit si eu cu un C5 II.Masina este fabricatie 2005 si inmatriculata prima data in 2006,motorizare 2.0 diesel,136cp,cutie viteze manuala 6 trepte 240.000km( cam multi?).Restul de dotari cred din ce am citit pe forum pe-aici ca sunt cam similare la toate c5-urile...geamuri electrice ,spalatoare faruri,sensori lumina-ploaie-parcare,radio cd cu mp3,suspensie hydractive,oglinzi pliabile electric...etc.Nu stiu daca am omis ceva,dar daca e sa fie asa nu este ceva major.La prima impresie-ca nu o detin decat de o saptamana imi place ca este foarte confortabila de vina pt asta fiind suspensia vestita. :) sunetul audio care este peste ce am avut inainte.Prea multe plus-uri nu am reusit sa descopar la ea momentan.Acum sa va spun si "bubele"cu care am luat masina,majoritatea lor fiind postate si de celalti colegi de forum.
-articulatia fata trancane la gropi destul de tare ,bucsi capete de bara ce o mai avea pe acolo dus
-la viraj maxim stanga sau dreapta,cand plec de pe loc se aud niste zgomote ciudate care nu stiu de la ce pot fi<m-am gandit ca poate fi de la anvelope care sunt f.tocite si imi da impresia ca nu are aderenta si aluneca intr-o parte sau alta.
-geamul de la sofer coboara cu intermitente de vina cred ca este comutatorul(daca-i gasesti o pozitie de mijloc merge)
-geamul dreapta spate nu coboara deloc,cred ca tot o pb legata de buton
-caldura nu functioneaza pe partea dreapta,am citit din experientele celorlalti ca ar fi clapetele respective uzate,destul de greu de reparat,demontat bord sau ce-o mai fi pe acolo
-lumina la unitatea radio cd nu functioneaza
-duzele de spalare parbriz abia pulverizeaza ceva apa iar pe vremea asta e nasol
-frana de mana e libera ca pasarea cerului nu tine absolut deloc,am inteles de la cel de la care am luat-o ca e ceva ce trebuie reglat acolo.El a schimbat placutele la ea si i-a zis mecanicul ca trebuie reglat ceva acolo,fiind pe fuga ca se grabea tare a lasat-o asa
Cam atata momentan din ce am reusit eu sa descopar la ea.O sa trebuiasca sa merg cu masina la o constatare sa stiu la ce sa ma astept,la ce am de bagat in ea.Sper sa nu fie foarte costisitor ce am de facut la ea pentru a o putea tine in continuare.Rog colegii de forum daca ma pot indruma catre un service sau cineva pasionat pentru o constatare amanuntita facuta asa cum trebuie,prefer sa evit reprezentantele.
Mai jos cateva poze cu C5-ul.Singurele pe care le am momentan.
Multumesc.
Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

mesersmith
Moderator - C5
Masina: C5 III
2: C5 II
3: Peugeot 308

Mesajde mesersmith » Mie 22-Feb-2012 14:30

Bine ai venit intre noi si multe sute de mii de km fara probleme.
-povestea cu frana de mana e falsa, cand schimbi placutele, nu se regleaza nimic la frana de mana.
Sigur nu mai ai cabluri sau e defect ceva.
In rest nu ar trebui sa fie probleme speciale in rezolvarea celorlalte puncte de care spuneai.

jericho1
just curious

Mesajde jericho1 » Mie 22-Feb-2012 14:52

mesersmith scrie:Bine ai venit intre noi si multe sute de mii de km fara probleme.
-povestea cu frana de mana e falsa, cand schimbi placutele, nu se regleaza nimic la frana de mana.
Sigur nu mai ai cabluri sau e defect ceva.
In rest nu ar trebui sa fie probleme speciale in rezolvarea celorlalte puncte de care spuneai.

Multumesc la fel.Numai bine.

neghinita87
pasionat

Mesajde neghinita87 » Mie 22-Feb-2012 16:38

-bine ai venit , frumoasa masinica, sa o stapanesti sanatos si multi km fara probleme
-ca indrumare spre un service citroen recomand cu caldura familia Stan din ploiesti. :D
SUPERMANsina rama in asfalt

jericho1
just curious

Mesajde jericho1 » Mie 22-Feb-2012 17:22

neghinita87 scrie:-bine ai venit , frumoasa masinica, sa o stapanesti sanatos si multi km fara probleme
-ca indrumare spre un service citroen recomand cu caldura familia Stan din ploiesti. :D

Multumesc frumos de urari si eu sper sa nu am probleme cu ea si nici voi sa nu aveti.Vis-a vis de service am citit si eu pe forum ca toata lumea recomanda cu caldura familia Stan de la Ploiesti care fac asta din pasiune insa speram sa gasesc pe cineva si in Bucuresti la fel de pasionat ca ei.Daca stiti pe cineva va rog lasati-mi si mie un contact ceva,daca nu pana la urma o sa ajung la Ploiesti ce sa fac.

mesersmith
Moderator - C5

Mesajde mesersmith » Mie 22-Feb-2012 17:48

Ar mai fi colegul Aurelian, Khan, insa ia legatura cu el si vezi daca nu e ocupat sau daca se baga la probelemele tale.

jericho1
just curious

Mesajde jericho1 » Mie 22-Feb-2012 17:55

mesersmith scrie:Ar mai fi colegul Aurelian, Khan, insa ia legatura cu el si vezi daca nu e ocupat sau daca se baga la probelemele tale.

Multumesc de sugestie.I-am trimis un mail ieri insa nu am primit un raspuns de la el pana in momentul de fata.Daca are cineva nr lui de tel.sa mi-l lase si mie aici sau pe private.
Merci.

mesersmith
Moderator - C5

Mesajde mesersmith » Mie 22-Feb-2012 18:17

Numarul lui de telefon este pe forum, prin posturile lui.
Eu il am, insa nu stiu daca am acceptul lui sa ti-l dau si de aceea ar fi mai bine sa il cauti tu pe forum.
Eu l-am vazut scris in multe dintre posturile lui.

sorin.
pasionat

Mesajde sorin. » Mie 22-Feb-2012 18:21

S-o stapanesti sanatos. Cat a costat, daca nu sunt indiscret?

jericho1
just curious

Mesajde jericho1 » Mie 22-Feb-2012 18:37

sorin. scrie:S-o stapanesti sanatos. Cat a costat, daca nu sunt indiscret?

Multumesc.Nu esti stai chill.Am dat la schimb un bmw e39 525d touring din 2001.Sper sa nu-mi para rau ca am facut schimbul asta.La masina aia nu am avut absolut nici o problema.Am incercat sa o vand dar oamenii fug de motoare de peste 2000cmc din cauza taxelor si impozitelor semnificativ mai mari.Am gasit pe cineva din Miercurea Ciuc caruia i-a placut masina mult si asa am ajuns sa imi iau C5-ul de la el in schimbul Bmw-ului..Cam asta este istoria de achizitie asa pe scurt.

mbc
pasionat
Masina: Citroen C5 2.0 HDI 2004

Mesajde mbc » Mie 22-Feb-2012 19:23

Calitatea generala a materialelor si asamblarii mi se pare mai buna la BMW decat la Citroen.
"If in doubt, flat out!"

jericho1
just curious

Mesajde jericho1 » Mie 22-Feb-2012 21:50

mbc scrie:Calitatea generala a materialelor si asamblarii mi se pare mai buna la BMW decat la Citroen.

Cu siguranat are ceva clase peste si nu o spun ca imaptimit.Eu de obicei sunt mai anti target asa cu masinile.inainte de bmw am avut o alfa romeo 156 din 2005 motor 2.4 jtd 20v 175cp.Senzationala ca si motorizare-consum-design insa fiabilitatea foarte slaba a articulatiilor si altor repere m-au facut sa renunt la ea.Sper sa nu fiu in aceeasi situatie si cu C5-ul. :D

bereczky_sandor
pasionat

Mesajde bereczky_sandor » Sâm 25-Feb-2012 03:04

din punct de vedere financiar nu cred ca ai ceva de pierdut...nici macar la reparatii. pe bmw plateai la taxe de numa, la piese ma gandesc ca si alea costa (daca iei originale), si consum la fel ma gandesc ca era mai mare. In fine! Spor la km! :D

jericho1
just curious

Mesajde jericho1 » Lun 27-Feb-2012 13:51

bereczky_sandor scrie:din punct de vedere financiar nu cred ca ai ceva de pierdut...nici macar la reparatii. pe bmw plateai la taxe de numa, la piese ma gandesc ca si alea costa (daca iei originale), si consum la fel ma gandesc ca era mai mare. In fine! Spor la km! :D

pai taxele erau mai mari intradevar...impozit 900 de roni/an si rca era mai scump cam cu 1mil pe jumatate de an, in rest consumul daca ma iau dupa cb la citroen e mai mare ca la bmw.imi arata undeva la 11% in oras.Nu am apucat sa fac consumul la pompa.cu bmw-ul nu am sarit de 10 in oras consum facut la pompa.In ce priveste piesele de schimb ultimul reper pe care ti-l pot da, nu cu piese pe original cum ai zis dar calitatea excelenta germana,am schimbat toata articulatia fata in Decembrie completa comandata de pe ebay de la cei de la Atp 130 de eur cu tot cu transport la usa prin DHL+ 200 roni manopera in service.Mi-sa parut mai mult decat decent pretul respectiv.Ce ma sperie tare pe mine sa nu cada suspensia..ca din ce am citit pe forum aia e cam grava asa:) si costa de vorbesti singur.

bereczky_sandor
pasionat

Mesajde bereczky_sandor » Lun 27-Feb-2012 18:27

jericho1 scrie:
bereczky_sandor scrie:din punct de vedere financiar nu cred ca ai ceva de pierdut...nici macar la reparatii. pe bmw plateai la taxe de numa, la piese ma gandesc ca si alea costa (daca iei originale), si consum la fel ma gandesc ca era mai mare. In fine! Spor la km! :D

pai taxele erau mai mari intradevar...impozit 900 de roni/an si rca era mai scump cam cu 1mil pe jumatate de an, in rest consumul daca ma iau dupa cb la citroen e mai mare ca la bmw.imi arata undeva la 11% in oras.Nu am apucat sa fac consumul la pompa.cu bmw-ul nu am sarit de 10 in oras consum facut la pompa.In ce priveste piesele de schimb ultimul reper pe care ti-l pot da, nu cu piese pe original cum ai zis dar calitatea excelenta germana,am schimbat toata articulatia fata in Decembrie completa comandata de pe ebay de la cei de la Atp 130 de eur cu tot cu transport la usa prin DHL+ 200 roni manopera in service.Mi-sa parut mai mult decat decent pretul respectiv.Ce ma sperie tare pe mine sa nu cada suspensia..ca din ce am citit pe forum aia e cam grava asa:) si costa de vorbesti singur.

hmm aici nu ma bag cu detalii de ultima ora :D. Eu am xantia, deci modelul precedent fabricat pana in 2001. Am masina de un an aproape, o problema am avut pana acum, care a fost ceea mai grava acum 2 saptamani, cand m-a lasat un simering de la servopompa (asta inseamna ca a curs uleiul Lhm+ fara servopompa am ramas fara directie si frana, evident nu te gandi ca asta s-a intamplat brusc dintrodata, am fost eu mai prostut cand mi s-a dus prima oara un simering si nu le-am schimbat pe toate in acelasi timp... asa am pierdut o gramada de ulei si vreo 2 curele de alternator). Daca m-as fi gandit mai bine prima oara, le schimbam pe toate si nu aveam nici o problema cu nimic :D )

Înapoi la “Masina mea”