niq: Citroen C5, 2.0 hdi, 136 hp, 2006, gri

Aşteptam descrieri şi poze cu maşinile membrilor

Moderator: Echipa Tehnica

niq
pasionat

niq: Citroen C5, 2.0 hdi, 136 hp, 2006, gri

Mesajde niq » Mie 12-Oct-2011 08:25

dupa ce am renuntat cu greu la ultima masina (furia albastra), am trecut la cea din semnatura, un C5 din 2006, 2.0 Hdi, 100 kw, pe care acum am botezat-o "balena albastra" (chiar daca e gri :oops: ).

acum imi dau seama ca ar fi trebuit sa am si niste poze cu care sa ma laud, dar nu am decat vreo 2 facute cu telefonul, pe care o sa le postez mai jos pentru inceput.

Imagine

Imagine

mai departe de atat, sunt foarte incantat de cum fuge 8) , consumul e ok, gropile.... care gropi ?
foarte confortabila masina, suspensia s-a dovedit utila (vezi poza 2) desi eu cand am cumparat-o eram convins ca o s-o folosesc doar in parcare sa ma laud la prieteni :lol:
mai departe de atat... incep cu bubele:
-am de schimbat un pivot, un burduf de planetara + discurile si placutele de frana pe fata.
-nu baga caldura, nu sunt sigur care e problema, dar se apropie sezonul rece si nu imi sta prea bine in C5 cu caciula si geaca pe mine.
- imi lipseste un capac de la o janta (se vede tot in poza 2)
- am reusit doar s-o autentific la RAR, mai am de inscris la circa financiara, si de acolo sa ma duc sa-mi pun numere.

imi place foarte mult ideea ca a luat 36 din 37 de puncte la NCAP la viata ei.
ador senzorii de ploaie/lumini si faptul ca vechiul proprietar i-a pus stergatoare Valeo (adica nu scartaie si nu freaca pe parbriz ca ultimele mele stergatoare luate din Auchan).
ESP-ul... mi se pare ca intervine cand nu trebuie... am vrut sa vad si eu cum se tine intr-o curba pe timp de ploaie si a avut ea grija sa nu derapez prea mult :lol:
si ultimul lucru.... antidemaratorul. NU vrea masina asta sa dea un scart. nimic. m-am chinuit pana si in parcare la REAL pe asfaltul ala lucios. bine... stiu ca nu e o masina de dat scarturi sau facut cerculete cu ea, nu pentru asta am luat-o. doar ca... as fi vrut sa vad un pic de actiune de la cei 136 de armasari :D

A, si ma cheama Nicu si am 23 de ani :)

bereczky_sandor
pasionat

Mesajde bereczky_sandor » Mie 12-Oct-2011 13:29

Hey Nicu! Foarte frumoasa masina, am condus si eu unul foarte asemanator, daca nu identica cu asta (ca si culoare cel putin, lol). Sa ai grija de ea, ne zici si ce model a fost "furia albastra" a ta?
Ah, si te rog nu zi chestii de genu: "viata ei", nu e din 80 masina ca sa zici asa! ;) chiar imi doresc un c5 mk2, sau poate deja mk3 (pe cand ajung acolo cu banii, cativa ani posibil...) :D

bereczky_sandor
pasionat

Mesajde bereczky_sandor » Mie 12-Oct-2011 13:33

HAI NOOO, e 51 WDZ???? pe asta am condus-o, doar cativa metri in fata si in spate, dar asta era :D

bereczky_sandor
pasionat

Mesajde bereczky_sandor » Mie 12-Oct-2011 13:34

Masina a fost masina de firma (director) la fabrica unde lucreaza tata, deci am si calatorit [align=left]putin[/align] cu masina de vreo 2-3 ori prin oras.

niq
pasionat

Mesajde niq » Mie 12-Oct-2011 14:04

da, inca e 54 WDZ.. dar nu pentru mult timp :D urmeaza sa-mi scot numerele preferentiale si dupa aia n-o sa mai fie WDZ. pana atunci, n-am ce-i face :)
surprinzator ca am gasit aici un forumist care mi-a condus masina :lol:
"furia albastra".... daca unchiul tau il stie pe proprietarul de la care am luat-o eu, atunci stii ce masina a fost :D

bereczky_sandor
pasionat

Mesajde bereczky_sandor » Mie 12-Oct-2011 17:11

hmmm....masina nu este B 51 WDZ? eu stiu de o masina, la care leasingul nu a fost platit, si asa a fost recuperata de banca (ma refer la masina), si asa a ajuns evident la Bucuresti :-? (din Mures), posibil sa nu fie vorba de aceasi masina, dar stiu sigur ca era WDZ, si din cate tin minte era 51 WDZ mai exact. :-? oare?

mbc
pasionat
Masina: Citroen C5 2.0 HDI 2004

Mesajde mbc » Mie 12-Oct-2011 17:49

Super tare masina! Foarte faina culoarea! Jantelel sunt dementiale!

PS: si a mea arata identic :)
"If in doubt, flat out!"

bereczky_sandor
pasionat

Mesajde bereczky_sandor » Mie 12-Oct-2011 17:57

mbc scrie:Super tare masina! Foarte faina culoarea! Jantelel sunt dementiale!

PS: si a mea arata identic :)

Mbc, tu nu pui poze cu masina ta, sau povestea? :D

mbc
pasionat
Masina: Citroen C5 2.0 HDI 2004

Mesajde mbc » Mie 12-Oct-2011 18:02

Exista poze pe site de ceva timp :)
"If in doubt, flat out!"

viorelovidiu
pasionat
Masina: Citroen C6 2010 3.0HDI Exclusive
2: Ex: 3 x Citroen c5 2005 (2.0i, 2.0hdi, 2.2hdi)

Mesajde viorelovidiu » Mie 12-Oct-2011 18:11

s-o stapanesti sanatos!

legat de problema cu caldura, gaseste pe cineva cu lexia care sa-ti scoata motorasele si sa-ti verifice in modulul de climatronic daca fac cursa corecta si sa urmareasca parametrii. in cel mai rau caz s-au rupt clapetele de mixaj si nu scapi fara demontarea bordului si o parte din blocu de clima - o operatie destul de scumpa, la o reprezentanta cam 10-1200 lei, clapetele fiind vreo 200-300lei restul manopera :lol: . in cel mai simplu caz se schimba doar motorasele (cam 330lei bucata).

mai poate fi si rezistenta care incalzeste aerul vinovata in cazul in care punctele de mai sus sunt ok. ea se afla pe partea soferului la nivelul pedalelor acoperita de un capac din plastic.

daca vrei iti pot da niste documentatie, lasa-mi o adresa de mail.
Citroen C6 2010 3.0HDI Exclusive 280cp dpf off 8)

niq
pasionat

Mesajde niq » Mie 12-Oct-2011 21:19

da, 51 WDZ, m-am grabit si am scris aiurea.
multumesc pentru aprecieri !
@viorelovidiu - documentatia poti sa mi-o dai, doar pt cultura mea generala, ca de apucat s-o desfac eu, n-o sa ma apuc... am vorbit cu domnul khan, o sa incerc sa ajung cat se poate de repede la dansul.
ciudata faza cu leasingul, n-am stiut toata istoria ei :D ce altceva mai poti sa-mi spui despre masina ?

bereczky_sandor
pasionat

Mesajde bereczky_sandor » Mie 12-Oct-2011 23:27

niq scrie:da, 51 WDZ, m-am grabit si am scris aiurea.
multumesc pentru aprecieri !
@viorelovidiu - documentatia poti sa mi-o dai, doar pt cultura mea generala, ca de apucat s-o desfac eu, n-o sa ma apuc... am vorbit cu domnul khan, o sa incerc sa ajung cat se poate de repede la dansul.
ciudata faza cu leasingul, n-am stiut toata istoria ei :D ce altceva mai poti sa-mi spui despre masina ?

Pot sati spun multe (cred)...cred ca daca vorbesc cu tata si cauta prin "arhive" gaseste si copie dupa talon, si de toate...mai are parbrizul crapat? (asa tin minte ca era crapat candva :D), depinde cate a schimbat banca sau cine se ocupa de la ei, am vazut masina si pe net pe undeva (ceva site) si stiu ca arata foarte bine. Sincer imi era mila de masina, ca a stat destul de mult (~1-2 luni) singuratic prin curte pana ce a venit banca sa o ia.

L-am intrebat azi si a zis ca ceva nu era in regula cu directia, si in legatura cu incalzirea a zis ca AC-ul si toate functionau foarte bine, ma gandesc ca si incalzirea. Cine stie:D maine il mai intreb chestii cu masina. Oricum de grija...a avut parte masina cel putin la service a fost cand trebuia sa fie :)

niq
pasionat

Mesajde niq » Joi 13-Oct-2011 07:11

directia n-am observat sa aiba vreo problema, merge servo foarte bine, nu bate, nu troncane, nu scartaie. am dus-o si la un var de-al meu la un service, am ridicat-o pe rampa, si tot ce are, stiu. dar directia e ok.
parbrizul l-am schimbat eu vinerea trecuta :)))
de cand zici ca are problema cu incalzirea ? eu ma gandeam ca de anul asta... chiar nu mi-am imaginat ca cineva, candva, a trecut o iarna fara caldura intr-o masina :)) cu atat mai putin intr-un C5.
cand am luat-o erau 30 de grade afara, si omu' mi-a aratat doar ca merge AC-ul... :(

niq
pasionat

Mesajde niq » Joi 13-Oct-2011 07:14

directia n-am observat sa aiba vreo problema, merge servo foarte bine, nu bate, nu troncane, nu scartaie. am dus-o si la un var de-al meu la un service, am ridicat-o pe rampa, si tot ce are, stiu. dar directia e ok.
de cand zici ca are problema cu incalzirea ? eu ma gandeam ca de anul asta... chiar nu mi-am imaginat ca cineva, candva, a trecut o iarna fara caldura intr-o masina :)) cu atat mai putin intr-un C5.
cand am luat-o erau 30 de grade afara, si omu' mi-a aratat doar ca merge AC-ul... :(

niq
pasionat

Mesajde niq » Joi 13-Oct-2011 07:19

Înapoi la “Masina mea”