iaca monstrul caruia trebuie sa ii croiesc un loc in carcasa de BX
lucrarile continua cu ajutorul familiei Stan (largirea gaurilor de la galerii si chiulasa + alte maruntisuri si sfaturi), a lui Awar de la care am pompa de injectie si mai astept niste conducte de injector, ale lui Sandor Mihai care mi-a trimis conducta de presiune de Xantia de la pompa 6+2 la servodirectie, dar si cu ajutorul unor necunoscuti, ma refer aici la Neil (BXBandit de pe bxforum.co.uk) de la care mai astept niste maruntaie (suportul de pompa de inj, intinzatoarele de la cureaua de accesorii, conducta de la pompa 6+2 la disjunctor, returul din disjunctor in vas) si a altora care vor mai aparea cred pe traseu.
motorul a fost demontat complet si s-au efectuat urmatoarele:
-curatat complet
-verificat la toate nivelurile
-schimbat cuzinetii de biela
-verificat segmentii (25 sutimi fanta la rece, minimul prevazut e ~ 20, maximul ~ 40)
-verificat starea pistoanelor si a camasilor, care sint in perfecta stare
-schimbat toate simeringurile si garniturile cu unele noi, furtunele de la epurator noi, furtunele de legatura dintre galeria de admisie inferioara si superioara noi
-pompa de injectie e rezultatul unor combinatii intre capul hidraulic de XM si o pompa de 1,7 TD care are si un compensator de altitudine ce nu a fost niciodata montat pe XM, a fost curatata, inlocuit setul complet de garnituri, bucsi si simering, iar apoi centicubata
-pompa de apa e noua impreuna cu kit-ul de distributie
-pompa de suspensie e luata de pe un XM 2.1 TD de generatia a 2-a (multumesc lui Stefan Marmeliuc)
-suportul si alternatorul de 120 A sint de la Panreuss (au fost cam 380 ron impreuna), alternatorul a fost deasemeni revizuit complet
-pompa de ulei a fost desfacuta, verificata si curatata
-termostat nou
-garnitura de chiulasa metalica Reinz
-prezoanele chiulasa noi
-chiulasa curatata si revizuita complet, s-au curatat inclusiv tachetii hidraulici (au stat o luna plini cu diluant dupa ce au fost descarcati de uleiul vechi) si s-au reincarcat cu ulei proaspat
-supape noi (toate 12), au fost refacute si scaunele si s-au pasuit cu supapele, planat chiulasa
-fulia a fost fabricata (merci de idee lui Cristi Stan) dintr-o fulie de 1,9 D WJZ si miezul fuliei vechi de XM care a fost un pic prelucrat, economisind cam 600 ron, fulia de XM seria 2 e cam 750 ron
-caseta de directie e deasemeni o combinatie intre cea de BX si cea de Xantia din cauza tipului de pompa de suspensie folosit
mai urmeaza
-sa aleg ce turbina folosesc (cea originala are o mica problema), pe linga asta mai detin si un Garrett T3 in perfecta stare, dar nu stiu inca daca incape
-cutie viteze Xsara 2.0 HDI 110 CP (cea mai potrivita, conform calculelor viteza maxima va depasii 220 km/h la 4300 rot/min in vit 5)
-adaptarea lacasului motorului pentru ca totul sa incapa fara sa existe probleme
-altele care inca nu se stiu, dar care cu siguranta vor aparea in timpul asamblarii
astept parerile voastre, dar mai ales idei si sugestii, poate e ceva ce mi-a scapat sau poate aveti cunostiinta de vreo problema pe care nu am intrevazut-o