Am condus si eu Seat Ibiza si, intr-adevar, nu e cu nimic mai presus decat un BX pus la punct, ba chiar e inferior la suspensie. Iar spatiul interior e jenant de mic!
In schimb, Solenza e mult peste...
Citroenul meu - Varanul
Moderator: Echipa Tehnica
Off topic : Timoneria la BX e principala problema care face un chin schimbarea vitezelor si nu cutia! Cutiile grupului PSA sunt f. reusite ca de altfel si motoarele. Si eu am avut probleme cu timoneria la BX si am inlocuit-o complet (am modificat-o) cu una de XM reconditionata si parca e alta masina.Intra perfect in viteze ,are cursa scurta .......parca e noua.
Am condus si eu Solenza noua ,ba chiar si Supernova noua. Sunt diferente fata de un BX de 15-20 ani in sensul ca sunt bine inchegate si nu se percep zgomote deranjante in habitaclu sau compartimentul motor.
In BX stau mai bine in scaune (varianta GTI) ,spatiul interior e un pic mai mare ,suspensia e mai confortabila. Altfel sta treaba cu o Solenza care are 100.000 km la bord. Are un vecin de-al meu si intimplator mi-a condus BX-ul, fiind f incantat de cum se comporta masina. LOGANUL e peste Solenza chiar daca lumea regreta disparitia lor. Daca ar exista un BX 19 TRI aproape nou cu siguranta ar fi mult peste Solenza.
PACO , ai condus XM sa vezi ce senzatie ai la volan? Passatul din 83 e caruta ,iar spatiul interior nu se compara.
Alexd , Seatul Ibiza e o masina f. buna (ai facut o alegere inspirata pentru o masina din clasa ei) ,eu as fi ales Fordul Fiesta (e o chestie de gust) deoarece masinile din grupul VAG sunt facute un pic din topor ,adica fabricantul merge mai mult pe principiul calitatii folosind solutii simple ,fiabile ,care nu-ti starnesc acea placere de a te juca la butoane. Totul e sobru intr-un autoturism VAG ! Lipseste designul exceptional.
VARANE: BX-ul tau arata binisor in poze ,dar e o "corcitura" daca pot sa ma exprim asa. S-a lucrat mult la ea si mai mult ca sigur mai are destule probleme.
S-o stapanesti sanatos!
GATA
Am condus si eu Solenza noua ,ba chiar si Supernova noua. Sunt diferente fata de un BX de 15-20 ani in sensul ca sunt bine inchegate si nu se percep zgomote deranjante in habitaclu sau compartimentul motor.
In BX stau mai bine in scaune (varianta GTI) ,spatiul interior e un pic mai mare ,suspensia e mai confortabila. Altfel sta treaba cu o Solenza care are 100.000 km la bord. Are un vecin de-al meu si intimplator mi-a condus BX-ul, fiind f incantat de cum se comporta masina. LOGANUL e peste Solenza chiar daca lumea regreta disparitia lor. Daca ar exista un BX 19 TRI aproape nou cu siguranta ar fi mult peste Solenza.
PACO , ai condus XM sa vezi ce senzatie ai la volan? Passatul din 83 e caruta ,iar spatiul interior nu se compara.
Alexd , Seatul Ibiza e o masina f. buna (ai facut o alegere inspirata pentru o masina din clasa ei) ,eu as fi ales Fordul Fiesta (e o chestie de gust) deoarece masinile din grupul VAG sunt facute un pic din topor ,adica fabricantul merge mai mult pe principiul calitatii folosind solutii simple ,fiabile ,care nu-ti starnesc acea placere de a te juca la butoane. Totul e sobru intr-un autoturism VAG ! Lipseste designul exceptional.
VARANE: BX-ul tau arata binisor in poze ,dar e o "corcitura" daca pot sa ma exprim asa. S-a lucrat mult la ea si mai mult ca sigur mai are destule probleme.
S-o stapanesti sanatos!
GATA
Iubesc confortul si puterea...... C5 III Hydractive 3+ vs Volvo S70 T5.... 300Cp
Rufus, am mers cu un XM, masina era bine intretinuta, dar avea motor de BX (1,9 D), fusese benzina si ii pusese un motor aiurea. Dar culmea e ca, initial, baietii destepti ii pusesera 1,7 D. Oricum, si cu 1,9 D (desi motorul era f bun) se misca destul de greu, altfel, masina era foarte confortabila, poate chiar peste R25, care este estrem de genroasa la interior.
Problema XM-ului e ca...are multe sfere!
Problema XM-ului e ca...are multe sfere!
Sferele nu sunt o problema ,precum si instalatia hidraulica. Daca incercati sa studiati un pic hidraulica unui citroen apoi sa si intelegeti principiul de functionare veti vedea cat de simplu este totul. XM-ul este peste R25 la confort ,manevrabilitate ,stabilitate ,insonorizare...,etc. Motor de 1.9D pe XM? Pacat de acea masina. Totusi are 1400 kg si fara 100CP pe putin parca mergi cu dricul.
Iubesc confortul si puterea...... C5 III Hydractive 3+ vs Volvo S70 T5.... 300Cp
- DanT
- Moderator
- Masina: Xsara Picasso 1.6 Hdi 2008
- 2: Citroen C5 2.0 HDi 2004
- 3: Saxo S1 16V VTS, Xantia X1 Activa
razvane sa stii ca rufus stie exact despre ce vorbeste despre citroen ...si problema e ca hidraulica este destul de simpla..
si nu este gust amar ce a scris acolo ci doar realitate ..
si nu este gust amar ce a scris acolo ci doar realitate ..
Dan
Dreptul de exprimare este liber, dreptul de a fi ascultat trebuie castigat!
Always aim for the Moon! Even if you miss, you'll land among the stars! - W. Clement Stone
Always aim for the Moon! Even if you miss, you'll land among the stars! - W. Clement Stone
Rufus tata iti spun cu mana pe inima ca nu are probleme masina. Acum 2 zile a venit un mecanic la mine (om care se pricepe la BX-uri, avand si el unul si refacand-ul complet pe al lui) si a verificat-o din bara in bara. Concluzia. Parbrizul si tobele trebuiesc schimbate clar, trebuie schimbat uleiul si reglat motorul. Mai trebuiesc schimbate unele garnituri si capacul la delcou. In rest nu am probleme la ea.
Tie ti se par astea mari probleme la o masina veche de 21 de ani ?
Tin sa reamintesc ca motorul si cutia de viteze au vechime 5-6 ani, iar caroseria a fost coafata si refacuta tot acum 5 ani.
Ai fi surprins sa vezi ce frumos ruleaza BX-ul meu la 170 Km/h, parca sta pe loc.
Cat despre LOGAN, ala chiar nu isi merita banii sincer. La aceeasi bani poti cumpara un OPEL.
Iar Solenza este prea inghesuita, eu unul nu ma simt bine in ea.Nu am loc.
Tie ti se par astea mari probleme la o masina veche de 21 de ani ?
Tin sa reamintesc ca motorul si cutia de viteze au vechime 5-6 ani, iar caroseria a fost coafata si refacuta tot acum 5 ani.
Ai fi surprins sa vezi ce frumos ruleaza BX-ul meu la 170 Km/h, parca sta pe loc.
Cat despre LOGAN, ala chiar nu isi merita banii sincer. La aceeasi bani poti cumpara un OPEL.
Iar Solenza este prea inghesuita, eu unul nu ma simt bine in ea.Nu am loc.
Pai VARANE astea sunt probleme nu? Ar fi fost bestial daca cutia si motorul erau noi acum 5-6 ani ,dar tot second sunt si au ceva vechime.
Reglarea motorului s-ar putea sa fie o problema dificila deoarece carburatorul de 1.9 e o belea daca se deregleaza. Si daca e ala din '85 mai mult ca sigur are bube.Prin '98 am avut un GT la care carburatorul mi-a mancat zilele. Consuma si 17-18% si orice i-as fi facut nu l-am putut regla.Solutia -alt carburator!
DECI- 500 euro masina +parbriz + esapament + alte maruntisuri (poate si carburator) + ITP ajungi tot pe la 1000 euro ,un pret corect pentru o masina din '85. Sa stii ca in BX la 170 km/h zgomotul de fond e destul de mare si se simte bine viteza. Poate cand revii la 60km/h simti ca stai pe loc.
Reglarea motorului s-ar putea sa fie o problema dificila deoarece carburatorul de 1.9 e o belea daca se deregleaza. Si daca e ala din '85 mai mult ca sigur are bube.Prin '98 am avut un GT la care carburatorul mi-a mancat zilele. Consuma si 17-18% si orice i-as fi facut nu l-am putut regla.Solutia -alt carburator!
DECI- 500 euro masina +parbriz + esapament + alte maruntisuri (poate si carburator) + ITP ajungi tot pe la 1000 euro ,un pret corect pentru o masina din '85. Sa stii ca in BX la 170 km/h zgomotul de fond e destul de mare si se simte bine viteza. Poate cand revii la 60km/h simti ca stai pe loc.
Prietene sincer vorbesti din basme pe bune. Daca vrei sa vorbim discutii cu cea mai mare placere te ascult si iti tin companie. Insa cred ca sthiu mai bine ca tine ce masina am cumparat. Si daca mai bag in ea inca 500 euro o fac pentru ca imi place masina nu pentru ca e proasta. Poate o sa bag mai mult de 500 de euro pentru ca vreau sa ii fac designul dupa gustul meu, mai vreau sa pun un cas beton cu tot cu woofer, alarma etc. Si in al doilea rand e problema mea ce fac cu banii mei. Daca tu ai avut probleme cu carburatorul e problema ta nu a mea. Eu in locul tau ma duceam la un nene mecanic care se pricepe si imi facea carburatorul stas.
Bafta tie omule
PACO da si tu semne daca suntem vecini nea,un bilet in parbriz ceva acolo, poate mai invat si eu cate ceva de la tine. A BTW am gasit un mecani beton de BX, si pe deasupra omul mai face si rost de piese ieftine.
Bafta tie omule
PACO da si tu semne daca suntem vecini nea,un bilet in parbriz ceva acolo, poate mai invat si eu cate ceva de la tine. A BTW am gasit un mecani beton de BX, si pe deasupra omul mai face si rost de piese ieftine.
- DanT
- Moderator
mai varane,iar o dam in diverse cu discutiile? .. cu tonul dicutiilor mai exact? ..
hai ca nu este frumos .. ai grija cum si ce si cu cine vorbesti. incearca sa cauti pe la vanzari daca mai este descrierea unui SUPER- BX pe care Rufus l-a detinut ...si mai povestim, comentam ... cum vrei ...
PS: in momentul in care vei ajunge sa ai pe masina ta (BX) un motor 2.0 (nu 1.9) de benzina cu turbina cu 180 de cai (si aici nu este nici o exagerare) mai comentam.
daca il prinzi pe marian in toane bune poate te ajuta cu al tau ..
si acel "nene mecanic" ipotetic din cele scrise de tine nu cred ca mai exista pentru un carburator defect .. asa ca ...
sa stii ca destul de multi pe aici au BX-uri de ceva anisori si stiu cu mare exactitate ce inseamna masina asta. poate la inceput esti prins de o exaltare din aceea adolescentina, insa cu timpul ajungi sa fii realist si abia apoi vei vedea daca iti place sau nu Citroen cu sfere. si nu crede ca tot ce zboara se mananca!
Ia-o ca pe un sfat!
hai ca nu este frumos .. ai grija cum si ce si cu cine vorbesti. incearca sa cauti pe la vanzari daca mai este descrierea unui SUPER- BX pe care Rufus l-a detinut ...si mai povestim, comentam ... cum vrei ...
PS: in momentul in care vei ajunge sa ai pe masina ta (BX) un motor 2.0 (nu 1.9) de benzina cu turbina cu 180 de cai (si aici nu este nici o exagerare) mai comentam.
daca il prinzi pe marian in toane bune poate te ajuta cu al tau ..
si acel "nene mecanic" ipotetic din cele scrise de tine nu cred ca mai exista pentru un carburator defect .. asa ca ...
sa stii ca destul de multi pe aici au BX-uri de ceva anisori si stiu cu mare exactitate ce inseamna masina asta. poate la inceput esti prins de o exaltare din aceea adolescentina, insa cu timpul ajungi sa fii realist si abia apoi vei vedea daca iti place sau nu Citroen cu sfere. si nu crede ca tot ce zboara se mananca!
Ia-o ca pe un sfat!
Dan
- DanT
- Moderator
alt sfat:
piese ieftine si bune? asta seamana cu o reclama la sapunuri proaste ..
hai sa fim realisti ...
uita-te la service-uri indepedendente si ai sa vezi cati sunt cei care repara "barci" in zona bucuresti...asa cum trebuie
piese ieftine si bune? asta seamana cu o reclama la sapunuri proaste ..
hai sa fim realisti ...
uita-te la service-uri indepedendente si ai sa vezi cati sunt cei care repara "barci" in zona bucuresti...asa cum trebuie
Dan