CX TRD Turbo2 Swiss model
Moderator: Echipa Tehnica
- dj01fad
- demolition man
- Masina: C5 sedan 2.2 204 - o pereche
- 2: C5 tourer 2.2 204
- 3: C5 2.0 163 cu multi km... da multi rau!
cum sa iti pastrezi calmul cand te pocneste un handicapat si iti spune asa... melancolic... stai domne linistit ca masina se repara ce mama dreaq?? eu asa am patit cand aveam R19 si mi-a spart unu bara. nu poti sa stai linistit in asemenea situatii mai ales ca stim toti cat a cautat eugen dupa bara aia intreaga si dupa ornamente :x
in orice caz, pacat. sper sa se remedieze totusi.
[URL=https://datesnow.life]Outstanding casual Dating[/URL]
dj01fad scrie:cum sa iti pastrezi calmul cand te pocneste un handicapat si iti spune asa... melancolic... stai domne linistit ca masina se repara ce mama dreaq?? eu asa am patit cand aveam R19 si mi-a spart unu bara. nu poti sa stai linistit in asemenea situatii mai ales ca stim toti cat a cautat eugen dupa bara aia intreaga si dupa ornamente :x
voi ma uimiti....cum puteti gandi numai din prisma egoista...se intampla...te-a lovit...ce poti sa-i faci? sa ii iei gatul? te superi, este normal, firesc, omeneste. Dar de aici pana la a declansa o tragedie este cale lunga. Pe mine ma infioara numai gandul ca poate intr-o zi o sa am mai multe problme pe cap si o sa gresesc...pt ca si greseala este tot omeneasca. Ce ma fac daca dau peste un violent d'asta care abia si-a luat bara din cine stie ce cimitir de masini? O sa ma faca handicapat, idiot, o sa dea cu pumnii in masina, cu bata de baseball in parbriz....Pfff. Imi imaginez cati d'astia sunt liberi pe strada daca in comunitatea noastra de o mana de oameni exista astfel de ganduri.
Da, masina se repara! Eu fac parte din acei handicapati care pun mai presus calitatea umana decat o amarata de bara si un fier ruginit (sau in curs de ruginire)
Eugen a procedat matur, dar nu stiu cati ar mai fi facut la fel.....Traim vremuri grele iar complexele se exteriorizeaza cand te astepti mai putin
Pe mine m-a lovit un prostanac odata cu o Dacie, dadea cu spatele si n-a vazut ca am parcat inaintea lui acolo unde vroia el sa traga si tot el tipa ca i-am stricat "masina". Omul era isteric de-a dreptul, ceea ce m-a facut sa nu-l pocnesc. In general, din pacate, soferii se comporta ca niste boi care n-au mai rumegat nimic de mult...sunt ingrozitori.
Noroc cu femeiel, ca mai calmeaza traficul, in ambele sensuri...
Noroc cu femeiel, ca mai calmeaza traficul, in ambele sensuri...
- DanT
- Moderator
- Masina: Xsara Picasso 1.6 Hdi 2008
- 2: Citroen C5 2.0 HDi 2004
- 3: Saxo S1 16V VTS, Xantia X1 Activa
sunt multi care nu stiu sa vorbeasca ... evident ca orice fier se repara ... numai ca nu trebuie sa iei la misto pe nimeni ... in nici o situatie ... mai ales ca nervii sunt usor incordati ...asta e faza naspa ...
si pe mine m-au mai lovit ... dar au fost oameni de inteles ... si am putu vorbi si asta e ... se rezolva toate ...
numai ca trebuie sa vorbeasca omeneste ...
si pe mine m-au mai lovit ... dar au fost oameni de inteles ... si am putu vorbi si asta e ... se rezolva toate ...
numai ca trebuie sa vorbeasca omeneste ...
Dan
Dreptul de exprimare este liber, dreptul de a fi ascultat trebuie castigat!
Always aim for the Moon! Even if you miss, you'll land among the stars! - W. Clement Stone
Always aim for the Moon! Even if you miss, you'll land among the stars! - W. Clement Stone
-
- RETRAS LA PENSIE
Nici eu nu sunt adeptul violentei dar nu m-am putut abtine sa nu ma enervez cand am inteles ca respectivul nici macar nu fusese atent la ce se intampla in fata lui.
Supararea a fost cu atat mai mare cu cat de-abea cumparasem bara. Nu stiu cum e in cazul BX-ului dar o bara de plastic de CX se gaseste foarte greu in stare buna. Si, asa cum am mai spus, ornamentele de inox erau NOI, cumparate de pe ebay contra unei sume suficient de mare. Nici astea nu se gasesc la orice pas, nici noi nici vechi.
Pentru mine, in situatia actuala, 100RON ca si cheltuiala neprevazuta inseamna destul de mult.
Ferice de cei pe care 100, 200 sau mai multe sute de RON nu le afecteaza bugetul.
Supararea a fost cu atat mai mare cu cat de-abea cumparasem bara. Nu stiu cum e in cazul BX-ului dar o bara de plastic de CX se gaseste foarte greu in stare buna. Si, asa cum am mai spus, ornamentele de inox erau NOI, cumparate de pe ebay contra unei sume suficient de mare. Nici astea nu se gasesc la orice pas, nici noi nici vechi.
Pentru mine, in situatia actuala, 100RON ca si cheltuiala neprevazuta inseamna destul de mult.
Ferice de cei pe care 100, 200 sau mai multe sute de RON nu le afecteaza bugetul.
-
- RETRAS LA PENSIE
Am mai facut un pas spre inlocuirea becurilor cu incandescenta de prin CX.
Ma batea mai de mult gandul sa schimb becurile din interiorul butoanelor de actionare a geamurilor electrice. Am construit montajul din pozele alaturate.
Am folosit LED-uri SMD galbene.
Pozele nu sunt prea clare, sunt facute cu telefonul si acesta nu se prea descurca la distanta mica.
Cred ca am sa folosesc totusi LED-uri rosii sau portocalii pt ca rezultatul este cam spalacit. In poza se vede alb dar de fapt este galben.
Am facut si un montaj cu LED-uri albe si cu dispersor alb dar acestea din urma se gasesc mai rar, sunt montate doar in butoanele de comanda ale plafonierei si dezaburirii. Cum eu mi-am pus si butoanele suplimentare pe usa soferului, mi-ar trebui 7 dispersoare albe si oricum nu sunt sigur ca voi vrea lumina alba.
Poza cu butoanele luminate voi face diseara pe intuneric si le voi pune maine.
edit Am fost si am montat LED-urile albe. M-am linistit, nu mai vreau dispersoare albe deoarece cu toate ca lumina este alba, sagetile pe buton se vad tot galbui, probabil de la reflexia de pe tabla contactelor asa ca urmeaza sa cumpar LED-uri rosi sau portocali si sa le fac pe toate la fel.
-VA URMA-
Ma batea mai de mult gandul sa schimb becurile din interiorul butoanelor de actionare a geamurilor electrice. Am construit montajul din pozele alaturate.
Am folosit LED-uri SMD galbene.
Pozele nu sunt prea clare, sunt facute cu telefonul si acesta nu se prea descurca la distanta mica.
Cred ca am sa folosesc totusi LED-uri rosii sau portocalii pt ca rezultatul este cam spalacit. In poza se vede alb dar de fapt este galben.
Am facut si un montaj cu LED-uri albe si cu dispersor alb dar acestea din urma se gasesc mai rar, sunt montate doar in butoanele de comanda ale plafonierei si dezaburirii. Cum eu mi-am pus si butoanele suplimentare pe usa soferului, mi-ar trebui 7 dispersoare albe si oricum nu sunt sigur ca voi vrea lumina alba.
Poza cu butoanele luminate voi face diseara pe intuneric si le voi pune maine.
edit Am fost si am montat LED-urile albe. M-am linistit, nu mai vreau dispersoare albe deoarece cu toate ca lumina este alba, sagetile pe buton se vad tot galbui, probabil de la reflexia de pe tabla contactelor asa ca urmeaza sa cumpar LED-uri rosi sau portocali si sa le fac pe toate la fel.
-VA URMA-
-
- RETRAS LA PENSIE
- DanT
- Moderator
- Masina: Xsara Picasso 1.6 Hdi 2008
- 2: Citroen C5 2.0 HDi 2004
- 3: Saxo S1 16V VTS, Xantia X1 Activa
poti sa dai cu exactitate caracteristicile leduri (cu locul de unde au fost achizitionate) si schema de montaj ... si eu vreau led-uri in butoanele de la usi si de la scaunele electrice de pe fata ...
si daca se poate o fotografie cu topologia unui montaj realizat deja... interiorul cu led montat al unui buton ...
felicitari pentru initiativa ... ;-)
si daca se poate o fotografie cu topologia unui montaj realizat deja... interiorul cu led montat al unui buton ...
felicitari pentru initiativa ... ;-)
Dan
-
- RETRAS LA PENSIE
In pozele alea se vede exact ceea ce se pune in interiorul butonului.
Piesa galbena este dispersorul in care original se pune becul. Ansamblul respectiv se monteaza in interiorul comutatorului pe niste contacte deja existente.
Eu am facut o piesa de circuit imprimat care intra in interiorul dispersorului. Pe aceasta piesa am lipit 4 LED-uri SMD ultrabright si rezistenta de limitare a curentului tot SMD. SMD inseamna Surface Mounted Devices si sunt componente electronice de dimensiuni mult mai mici.
Pe circuit am lipit doua terminale care se prind pe dispersor identic cu cele ale becului.
Schema electrica este f simpla: doua grupuri de cate doua LED-uri in paralel inseriate cu o rezistenta de 680ohm/0,25W. Am ales aceasta configuratie deoarece ansamblul va lumina chiar daca unul sau chiar doua LED-uri se ard.
Cine este mai scrupulos poate monta si o dioda de protectie pentru conectarea inversa, tot inseriata cu restul montajului.
LED-urile albe sunt cumparate de la www.zexstar.ro iar rezistoarele si LED-urile galbene de la Conex Electronic de pe Maica Domnului.
Nu cumparati LED-uri portocalii de la Zexstar pt ca nu sunt ultrabright cu toate ca ei le vand ca fiind.
Dupa asamblare se monteaza in buton exact ca si becul normal.
Tot ce am scris pana acum este valabil pentru butoanele de geamuri pt CX si BX seria 2, pentru alte tipuri de butoane ne orientam la fata locului.
Piesa galbena este dispersorul in care original se pune becul. Ansamblul respectiv se monteaza in interiorul comutatorului pe niste contacte deja existente.
Eu am facut o piesa de circuit imprimat care intra in interiorul dispersorului. Pe aceasta piesa am lipit 4 LED-uri SMD ultrabright si rezistenta de limitare a curentului tot SMD. SMD inseamna Surface Mounted Devices si sunt componente electronice de dimensiuni mult mai mici.
Pe circuit am lipit doua terminale care se prind pe dispersor identic cu cele ale becului.
Schema electrica este f simpla: doua grupuri de cate doua LED-uri in paralel inseriate cu o rezistenta de 680ohm/0,25W. Am ales aceasta configuratie deoarece ansamblul va lumina chiar daca unul sau chiar doua LED-uri se ard.
Cine este mai scrupulos poate monta si o dioda de protectie pentru conectarea inversa, tot inseriata cu restul montajului.
LED-urile albe sunt cumparate de la www.zexstar.ro iar rezistoarele si LED-urile galbene de la Conex Electronic de pe Maica Domnului.
Nu cumparati LED-uri portocalii de la Zexstar pt ca nu sunt ultrabright cu toate ca ei le vand ca fiind.
Dupa asamblare se monteaza in buton exact ca si becul normal.
Tot ce am scris pana acum este valabil pentru butoanele de geamuri pt CX si BX seria 2, pentru alte tipuri de butoane ne orientam la fata locului.
-
- RETRAS LA PENSIE
-
- RETRAS LA PENSIE
Aseara am mai facut niste incercari.
Mai intai am pus dispersorul alb cu LED-uri albe in butonul de plafoniera. Nu merge, nu se vede diferenta intre actionat si neactionat, trebuie sa difere gradul de luminozitate. Asa ca l-am lasat cu bec normal.
Am pus dispersor galben peste LED-urile albe si l-am pus in butonul de geam, acum se vede tot galben.
Am demontat display-ul LCD din bord si am scos filtrele verzi.
Acum cifrele sunt luminate portocaliu! De ce? Nu stiu, normal era sa se lumineze galbui. In orice caz, acum seamana cu lumina de la butoanele de plafoniera si dezaburire.
P.S. Are cineva un LCD de pe unul dintre termometre, oricare, LCD-ul este la fel, eu am unul spart
Mai intai am pus dispersorul alb cu LED-uri albe in butonul de plafoniera. Nu merge, nu se vede diferenta intre actionat si neactionat, trebuie sa difere gradul de luminozitate. Asa ca l-am lasat cu bec normal.
Am pus dispersor galben peste LED-urile albe si l-am pus in butonul de geam, acum se vede tot galben.
Am demontat display-ul LCD din bord si am scos filtrele verzi.
Acum cifrele sunt luminate portocaliu! De ce? Nu stiu, normal era sa se lumineze galbui. In orice caz, acum seamana cu lumina de la butoanele de plafoniera si dezaburire.
P.S. Are cineva un LCD de pe unul dintre termometre, oricare, LCD-ul este la fel, eu am unul spart