THUNDER77: Citroen Xantia, 1996, 1.8i-16v, 110 CP
Moderator: Echipa Tehnica
Nu sunt un tip agitat sau violent , doar ca simt nevoia sa crap cate un cap in fiecare zi.....
Daca e pe baie, e nasol pt. ca fie trebuie gaurita si filetata baia de ulei...fie trebuie schimbata baia cu una care are acea gaura...
....Eu la Oltcit am avut montat un T-eu strunjit (o teava strunjita si filetata...) in locul sondei de presiune ulei, iar pe acel T-eu erau montate ambele sonde...Pot spune ca functiona OK...pt. ca se plimba totusi uleiul si prin acel T-eu...cat timp motorul functioneaza...
...Am impresia ca si la Dacia era tot asa...pt. ca am vazut un astfel de T-eu demontat de pe o Dacia...
..............................
E mai elegant si mai logic sa fie montata pe baia de ulei, dar e mai mult de munca...
....Eu la Oltcit am avut montat un T-eu strunjit (o teava strunjita si filetata...) in locul sondei de presiune ulei, iar pe acel T-eu erau montate ambele sonde...Pot spune ca functiona OK...pt. ca se plimba totusi uleiul si prin acel T-eu...cat timp motorul functioneaza...
...Am impresia ca si la Dacia era tot asa...pt. ca am vazut un astfel de T-eu demontat de pe o Dacia...
..............................
E mai elegant si mai logic sa fie montata pe baia de ulei, dar e mai mult de munca...
- e.miron
- pasionat
- Masina: Xantia 2.0 HDI110
Nu e nevoie sa iei doar de pe stalpi curent. Eu am luat de la firele lampii albe de la picioarele soferului care vine din fabrica. Apoi am schimbat toate beculetele de 5 W de pe stalpi cu leduri care nu consuma practic nimic asa incat incarcarea suplimentara de la 8 benzi de leduri smd e mult sub incarcarea originala cu 5 becuri de cate 5 wati. Am mai pus o alta lampa de la dezmembrari si pe partea pasagerului, asa incat acum am 6 becuri cu led si 8 benzi de leduri . La portiere, albul de jos e chiar f util, doar rosul de pe verticala portierei e un pic cam mult, banda avand 30 leduri, posibil sa mai tai un pic.
La mine am acel dop la 2 cm langa busonul de ulei, dar neavand ceas deja pe bord am inteles nu se poate monta. Pacat, pentru ca urasc spatiile goale iar o sonda e doar 14 euro.
La mine am acel dop la 2 cm langa busonul de ulei, dar neavand ceas deja pe bord am inteles nu se poate monta. Pacat, pentru ca urasc spatiile goale iar o sonda e doar 14 euro.