Un tuning ceva??

Probleme ce tin de motor si cutia de viteze.

Moderator: Echipa Tehnica

ram84
pasionat

Mesajde ram84 » Mar 18-Dec-2007 12:03

Am citit pe site-ul producator si am inteles ca te poate tine o viata dc il cureti cu produsele speciale. E nevoie de curatare la un interval de 50 000 mile(80 000 km) in functie de conditii. Probabil ca la noi ar fi cam la 30 000 km la cat praf e pe aici. Chestia cu inlocuirea la 7000km nu cred ca are acelasi efect cu folosirea unui filtru sport. Din cate stiu eu, un filtru sport e mai putin permisiv la impuritati si cred ca si lasa ceva mai mult aer in motor. L-am gasit si eu la Augsburg la 250 LEI, dar o sa vina dupa sarbatori cel mai probabil.
In Bucuresti mersul cu metroul/pe jos este obligatoriu :)

ram84
pasionat

Mesajde ram84 » Mar 18-Dec-2007 12:23

Am citit pe site-ul producator si am inteles ca te poate tine o viata dc il cureti cu produsele speciale. E nevoie de curatare la un interval de 50 000 mile(80 000 km) in functie de conditii. Probabil ca la noi ar fi cam la 30 000 km la cat praf e pe aici. Chestia cu inlocuirea la 7000km nu cred ca are acelasi efect cu folosirea unui filtru sport. Din cate stiu eu, un filtru sport e mai putin permisiv la impuritati si cred ca si lasa ceva mai mult aer in motor. L-am gasit si eu la Augsburg la 250 LEI, dar o sa vina dupa sarbatori cel mai probabil.

sambo
just curious

salutare!

Mesajde sambo » Mar 18-Dec-2007 16:48

--------------------------------------------------------------------------------

Salutare tuturor. Desi poate parea off topic, incep prin a spune ca am si eu un C1 pe benzina care acum are aproape 27.000 de km.
Eu i-as pune jante si cauciucuri un pic mai late , i-as face o resoftare (desi mai mult de 7 cai nu se obtine din asta) si poate i-as monta o linie audio mai performanta. De asemenea m-ar tenta niste scaune sport. Precizez insa ca mi-ar placea sa fac toate modificarile astea si nu ca am sa le fac vreodata.

Incer sa argumentez inutilitatea urmatoarelor modificari:

- coborarea garzii la sol: garda este oricum prea joasa si agati aproape orice iei intre roti. Eu nu folosesc masina doar in oras, mai merg atat cat pot si pe drumuri forestiere, ori coborarea garzii la sol mi-ar face imposibila orice evadare din oras.

- intarirea suspensiei prin montarea uneia sport: masina sta foarte bine pe curbe si va spun ca este afirmatia unuia care a condus multe masini. Acea senzatie de instabilitate de care vorbesc unii este data de faptul ca scaunele nu ofera nici un suport lateral si gravitatia poate juca feste ocupantilor. Mai expus la balansul respectiv este pasagerul din dreapta care nu are nici de ce sa se tina. Si apoi o nu vreau sa ma gandesc ce se intampla cu spinarea mea la trecerile peste liniile de tranvai cu o suspensie mai tare decat cea standard.

ram84
pasionat

Mesajde ram84 » Mie 19-Dec-2007 17:22

Am citit pe site-ul producator si am inteles ca te poate tine o viata dc il cureti cu produsele speciale. E nevoie de curatare la un interval de 50 000 mile(80 000 km) in functie de conditii. Probabil ca la noi ar fi cam la 25 000-30 000 km la cat praf e pe aici. Chestia cu inlocuirea la 7000km nu cred ca are acelasi efect cu folosirea unui filtru sport. Din cate stiu eu, un filtru sport e mai putin permisiv la impuritati si cred ca si lasa ceva mai mult aer in motor. L-am gasit si eu la Augsburg la 250 LEI, dar o sa vina dupa sarbatori cel mai probabil.

ram84
pasionat

Mesajde ram84 » Vin 21-Dec-2007 18:25

Salutare Sambo!

Parearea mea este ca poate ai dreptate in legatura cu ce spui, dar poate ca unii dintre noi au devenit "dependenti" de C1, si poate vrem sa iesim fiecare un pic in evidenta prin modificarea look-ului masinii, sau a performantelor.

Jantele mi le-am pus deoarece pur si simplu am vrut sa schimb aspectul masinii, s-o fac un pic mai agresiva, nu pentru faptul ca, capacele erau urate.
Filtrul de aer si toba pe care vreau sa le pun sunt pentru o mai buna "inspirare" si "expirare" a motorului. Arcuri n-am de gand sa-mi pun ca si asa mi se par prea tari, si da, masina este foarte stabila. Peste vreo 20 000 km o sa pun si niste anvelope mai late 165/60 in loc de 155/65, pentru o mai buna stabilitate. Chip nu stiu dc o sa fac pentru ca ma gandesc si la fiabilitatea motorului. Ce modificari am facut eu si cele pe care vreau sa le mai fac nu cred ca o sa dauneze masinii. Eu sunt foarte multumit de masina si nu as da-o decat pe o masina sport, de la 15-16 mii de euro in sus, si cum nu am bani de asa ceva nu o s-o fac. Am avut ocazia sa conduc mai multe masini, si din clase superioare, si pot sa spun ca feeling-ul pe care ti-l da aceasta masina este unul aparte. De exemplu intr-o Xsara diesel, sau Octavia te simti foarte inghesuit si parca nu prea ai de a face cu masina, nu prea iti da un feedback bun, pe cand in C1 simti orice se intampla cu rotile sau mai stiu eu, parca se muleaza ca o manusa.
Sarbatori fericite tuturor!

XENON
pasionat

Mesajde XENON » Lun 21-Ian-2008 02:20

iata in sfarsit in Romania un "fratior" 107 tunat cu extraordinar de mult bun gust, o adevarata capodopera... :lol: :lol: :lol: ](*,) http://www.youtube.com/watch?v=IkRKXzvVHUY

ram84
pasionat

Mesajde ram84 » Lun 21-Ian-2008 12:47

Un C1 dragut pozat asta vara pe Bld Nicolae Grigorescu:
http://img89.imageshack.us/img89/7358/dsc00109pc6.jpg
De remarcat in special plafonul alb.

XENON
pasionat

Mesajde XENON » Lun 21-Ian-2008 16:27

f. frumos, cam asa urmeaza sa arate si al meu. doar ca pe langa plafon o sa am si oglinzile albe, si jantele. plus embleme Citroen sport.

ram84
pasionat

Mesajde ram84 » Lun 21-Ian-2008 18:03

spor la modificari :D eu nu o sa modific culoarea caroseriei(deocamdata) :)

adistefan
pasionat

Mesajde adistefan » Mie 23-Ian-2008 12:18

Nu mai gasesc topicul unde se vorbea de turometre pt. cei ce n-au si nu mai deschid altul.
Va puteti imagina unde s-ar putea pune asa ceva?
http://www.autoaccesorii.ro/standard_pr ... hp?id=2245
Poate mai dati o geana si pe la restul ceasurilor... mai sti care vrea sa-si faca bord de Boeing 747 in Bubu ;-)
Eu mi-as pune un turometru doar.. ca asta e ok si ca pret.
- Renault Megane II.2 Luxe Privilege - 1.6 16V 110CP
_________
Foste:
- Citroen C1 Cool Air 1.0 VVT-i 68CP
- Nissan Almera LX 1.4 16V - 90CP
- Dacia 1310 1.4 - CP: cati dadea Al' de Sus

adistefan
pasionat

Mesajde adistefan » Mie 23-Ian-2008 12:20

.. cand spun unde ma refer la partea bordului care s-ar preta la asa ceva. Diametrul.. 5,2 cm.
- Renault Megane II.2 Luxe Privilege - 1.6 16V 110CP

_________

Foste:

- Citroen C1 Cool Air 1.0 VVT-i 68CP

- Nissan Almera LX 1.4 16V - 90CP

- Dacia 1310 1.4 - CP: cati dadea Al' de Sus

Mishoo
pasionat

Mesajde Mishoo » Mie 12-Mar-2008 15:16

Nu stiu daca a mai fost dat linkul pe aici(mie greu sa citesc toate posturile sa vad asta) insa cei pasionati de tuning si modificari aruncati un ochi aici:http://my107.blogspot.com

Chiar daca e cu 107 in adresa sunt ci C1 si Aygo si 107 ca oricum sunt la fel :)

Înapoi la “Mecanica - C1”