Pilot automat xsara picasso 2.0hdi

Bord, becuri, ECU, computere de bord, cabluri, contacte, etc.

Moderator: Echipa Tehnica

petrut69
simpatizant

Pilot automat xsara picasso 2.0hdi

Mesajde petrut69 » Vin 22-Ian-2010 16:40

SE INCAPATINEAZA SI NU VREA SA FUNCTIONEZE,cind am cumparat masina era dezactivat,mi l-au activat dar refuza sa functioneze,sint indeplinite tote conditiile(sensorii;abreaj,frina,butoanele de la maneta tote functionale)cei de la reprezentanta citroen din BAIA-MARE mau tot purtat timp de un an pe la ei ba ca nu le merge netul ba nu le este buna interfata de diagnoza,ultima data miau sugerat o resoftare a calculatorulu dar sa imi asum eu riscul in care nu le reuseste resoftare(adica blocarea calculatoruluisi neposibilitatea de al rescrie)simai mult nu im garantau ca va merge pilotul dupa resoftare(ce ziceti asta da reprezentanta)ASTEPT SFATURI DE SPECIALITATE

khan
Sef de Atelier

Mesajde khan » Vin 22-Ian-2010 19:50

eu astept sa scrii in limba romana
http://www.fisheyemedia.ro daca ai nevoie de un fotograf
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available

petrut69
simpatizant

Mesajde petrut69 » Vin 22-Ian-2010 20:50

khan scrie:eu astept sa scrii in limba romana

Ma asteptam sa comentezi de aia am specificat ca astept sfaturi de specialitate,probabil ca kit distributie,sau curea accesorii ti se par in alta limba SI NU POTI SA FACI DIFERENTA ,eu nu sint asa pretentios si unde nu ma pricep nu ma bag ,uite ce sfat ii dai tu cuiva citez:"in primul rind vezi nivelul la ulei apoi da drumul la surubelul de plastic de la baza filtrului de motorina si vezi ce curge. din explicatii as tinde sa zic ca e vorba de ulei ma degraba, si ma mai gindesc in cazul asta sa nu fie cumva si o problema de presiune de ulei,"de la surubelul acela de pastic nu curge decit motorina sau eventual apa nici de cum ulei.Dar hai sa nu fim rautaciosi fiecare scrie cum poate si sa nu sarim repede cind vedem cite o gresala de scriere sau exprimare si sa incercam sa ajutam pe altii cind putem,urmaresc de mul timp acest forum si am ezitat sa ma inscriu findca sariti ca lupii cind face unul cite o gresala in loc sa veniti cu idei constructive scuzati daca nu am scris corect.

khan
Sef de Atelier

Mesajde khan » Vin 22-Ian-2010 21:12

activez pe mai multe forumuri din tara si de afara si peste tot e imperativ sa scrii corect in limba aia oricare o fi ea si asta mai ales daca ceri cuiva ajutorul. asta presupune ca cel ce ar trebui sa ti-l dea ar trebui sa isi piarda timp sa citeasca, sa inteleaga si sa iti raspunda. incearca deci, si tu si ceilalti care nu va obositi sa recititi ce ati scris, sa faci (faceti) in asa fel incit cel care vrea sa va ajute sa aiba toate datele si motivele pentru a o face. daca voi nu faceti acest minim efort sa verificati ce ati scris, de ce ar face cineva un efort mai mare ca sa va si ajute? recunosc ca si eu fac greseli in scris, dar scapa una maxim doua la 30 de posturi, dar la voi sint 20 la un post de 50 de cuvinte, ori asta e o mare diferenta. revenind, incerc sa raspund: probabil ca unul dintre senzori sau switchuri nu functineaza si pilotul nu primneste autorizarea. cred ca ar trebui verificate toate erorile posibile ce tin de transmisia datelor de la senzori, switch-uri, etc. catre calculator si testate efectiv daca merg. daca totul e ok, incearca si o resoftare, nu are ce sa se intimple mai ales ca o faci la reprezentanta si orice eroare in cazul asta va cadea in seama lor sa o corecteze, cu toate ca nu am auzit sa se intimple nenorociri la resoftari, chiar si facute in parcare de catre "tuneri"

Lexia available

petrut69
simpatizant

Mesajde petrut69 » Vin 22-Ian-2010 21:36

SENZORII SINT VERIFICATI PROBABIL CA NE-A SCAPAT CAREVA TU NU AI VRUT SA SPUI CARE( etc),si chiar asta e problema ca reprezentanta nu vrea sa isi asume riscul resoftarii in caz de ceva eu sa suport toate consecintele.Nu cred ca ti-ai recitit ce ai scris mai sus cred ca nu ai citit cu bunavointa nici ce am scris eu. SA NU MAI VORBIM DE GRESLI SI NU CRED CA TE OBLIGA CINEVA SA RASPUNZI DACA NU ITI CONVINE limba in care s-a scris

berzecus2003
pasionat

Mesajde berzecus2003 » Sâm 23-Ian-2010 09:56

petrut69 scrie:SENZORII SINT VERIFICATI PROBABIL CA NE-A SCAPAT CAREVA TU NU AI VRUT SA SPUI CARE( etc),si chiar asta e problema ca reprezentanta nu vrea sa isi asume riscul resoftarii in caz de ceva eu sa suport toate consecintele.Nu cred ca ti-ai recitit ce ai scris mai sus cred ca nu ai citit cu bunavointa nici ce am scris eu. SA NU MAI VORBIM DE GRESLI SI NU CRED CA TE OBLIGA CINEVA SA RASPUNZI DACA NU ITI CONVINE limba in care s-a scris

frate ,khan e meserias dar nici in chiar asa ...nu e chiar MAMA OMIDA sa stie totul(nu iti merge senzorul cutare) ,tu te-ai enervat un pic cam degeaba ....omu' iti spune din experienta.... pune lexia ,cauta fizic toate contactele ....baietii aia din reprezentanta vor sa scape de tine doar atat...si in final daca nu gasesti buba ...atunci nu-ti ramane decat sa transformi piciorul in senzor de presiune....glumeam dar sa stii ca nu trebuie sa-ti versi nervii pe colegii de pe forum

petrut69
simpatizant

Mesajde petrut69 » Dum 24-Ian-2010 00:32

Am pus lexia de o gramada de ori de aia am spus ca senzorii sint ok,prima data nu mi-a vazut ca era defect senzorul de la ambreiaj acuma este ok ,am zis ca pote ne-a scapat careva deorece nu stiam de unde stie calculatorul cind este in viteza 4 sau5 ca pilotul mumai atunci se pote activa.problema este atunci cind ii dau ok pe viteza care este la bord nu o vede sare la o cifra aleatorie si imi da anomalie la pilotul automat

khan
Sef de Atelier

Mesajde khan » Dum 24-Ian-2010 13:43

calculatorul cunoaste treapta de viteza din combinatia viteza turatie care e prorpie fiecarei trepte. daca spui ca il angajezi si sare la alta viteza probabil ca nu coreleaza cele doua informatii, turatia si viteza. insita sa verifici daca valorile lor sint cele corecte

Lexia available

petrut69
simpatizant

Mesajde petrut69 » Lun 25-Ian-2010 20:00

khan scrie:calculatorul cunoaste treapta de viteza din combinatia viteza turatie care e prorpie fiecarei trepte. daca spui ca il angajezi si sare la alta viteza probabil ca nu coreleaza cele doua informatii, turatia si viteza. insita sa verifici daca valorile lor sint cele corecte
:lol: Eu il angajez in viteza indicata la bord iar el isi da demisia si se angajeaza in ce viteza vrea el,sa-i corelez viteza cu turatia nu prea am cum numai daca nu o sa ma apuc sa-i pun alte roti (de tico sau de raba)teoretic la modul general ai dreptate dar practi.....????????????????

ergvbr
just curious

Mesajde ergvbr » Mie 22-Iul-2015 11:48

Salut! Ma puteti ajuta si anume cu codul de la maneta pentru pilot... vreau sa pun maneta si nu stiu de cod ar trebui sa caut...pana acum nu am avut maneta ca sa stiu ce cod are....MULTUMESC

Înapoi la “Electrica - Xsara”