xsara picasso - distributie
Moderator: Echipa Tehnica
xsara picasso - distributie
Salutare.
Sunt posesorul unei Xsara Picasso din 2002 diesel. De curand am fost in germania la niste rude si cu ocazia asta am vrut sa fac si revizia (100000km) tot acolo. Toate bune si frumoase (am mai schimbat un tambur, discuri frane, ulei , filtre, etc), dar cand am pomenit de distributie (adica curea si intinzatoare) mi-au spus ca tocmai la 160000 sau in cel mai rau caz la 140000 km. Voi ce parere aveti ca eu sunt confuz si cred ca trebuie sa fac distributia acum.
Sunt posesorul unei Xsara Picasso din 2002 diesel. De curand am fost in germania la niste rude si cu ocazia asta am vrut sa fac si revizia (100000km) tot acolo. Toate bune si frumoase (am mai schimbat un tambur, discuri frane, ulei , filtre, etc), dar cand am pomenit de distributie (adica curea si intinzatoare) mi-au spus ca tocmai la 160000 sau in cel mai rau caz la 140000 km. Voi ce parere aveti ca eu sunt confuz si cred ca trebuie sa fac distributia acum.
-
- pasionat
-
- simpatizant
Pompa apa
Eu am schimbat de curand distributia la Picasso, adica la 165.000 plus alte parti: flitre, ulei, freon, s.a.m.d.
Pompa de apa nu am schimbat-o.
La cat se schimba aceasta componenta? Stie cineva?
M-ar bate gandul sa fac si treaba asta ca sa nu fie probleme.
Pompa de apa nu am schimbat-o.
La cat se schimba aceasta componenta? Stie cineva?
M-ar bate gandul sa fac si treaba asta ca sa nu fie probleme.
-
- pasionat
- Masina: Citroen C5 X7 exclusive 2.2 HDI 125Kw
- 2: now gone: Citroen C5 2001 2.0 hdi
... am schimbat distributia la 118k ... cu tot ce trebuie inclusiv pompa de apa ... pompa prezenta oarece joc plus ca picura nitel pe la presetupa ... dupa parerea mea cred ca ar trebui (neaparat) schimbata ... mai ales ca daca se intampla ceva cu ea poti sa dai peste cap intreaga distributie cu toate belele ce deriva de aici ...
'78 Ford Granada 2.0 V6 (in reparatie capitala)
... you can run all for a long long time, sooner or later God'll come to cut you down...
... you can run all for a long long time, sooner or later God'll come to cut you down...
- sandor mihai
- pasionat
- Masina: Citroen C5 2.0 hdi 2003
- 2: Citroen C5 2.0 hdi 2007
- 3: Citroen XM 2.1 TDI 1993
distributie
ca fapt divers, am aflat recent ca la citroenul c5 de 1.6 hdi, distributia se schimba la 240 000 km, daca se circula in conditii normale si daca se pune cureaua recomandata de citroen, adica dayco pirelli.
BX-ul NU VA DISPAREA NICIODATA DIN INIMA MEA.
LEXIA, DIAGBOX TEST AVAILABLE.
APROAPE ORICE PIESA DE C5 1 si 2,DISPONIBILA !!!
LEXIA, DIAGBOX TEST AVAILABLE.
APROAPE ORICE PIESA DE C5 1 si 2,DISPONIBILA !!!
-
- simpatizant
Curea Distributie
Merci mult pentru sfaturi! Asa o sa fac. O sa o schimb, ca sa nu cumva sa am probleme.
Cam cat ar costa aveti vreo idee?
Cam cat ar costa aveti vreo idee?
-
- pasionat
- Masina: Citroen C5 X7 exclusive 2.2 HDI 125Kw
- 2: now gone: Citroen C5 2001 2.0 hdi
... la mine pompa a fost 170 RON ... era si un model mai ieftin dar nu l-am luat in consideratie pentru ca am presupus ca poate fi o pompa reconditionata ... multa bafta
'78 Ford Granada 2.0 V6 (in reparatie capitala)
-
- simpatizant
Pompa apa
Multumesc mult pentru sfaturi!
Sper sa imi mearga bine...
Oricum sunt foarte multumit de masina.Trage super si consuma "nesimtit" de putin.
Oricum sunt foarte multumit de masina.Trage super si consuma "nesimtit" de putin.
- tataie2010
- simpatizant
Re: Pompa apa
snapatack82 scrie:Multumesc mult pentru sfaturi!
inainte de C5 am avut Picasso 1.8i 117cp-benzina. L-am vandut la 150.000km si nu schimbasem inca distributia. Nu era necesar...A schimbat-o cel care a cumparat-o de la mine, pe la 180.000.
-
- simpatizant
Pompa apa
Da stiu, insa la diesel e altfel!
La o benzina nu e bai daca se rupe sa zic sau daca sare pentru ca supapele nu ating pistoanele insa la un diesel daca se intampla ceva la distributie se face ciorba.
A patit un prieten de-al meu si nu a fost bine. A fost vreo 5000 RON distractia. Iar cum pompa de apa e strict legata de distributie...
Merci oricum pentru informatii. De cand am masina si sunt pe acest forum constat pe zi ce trece ca aici oamenii chiar se ajuta si fiecare isi spune problema sau sfatul in asa fel incat ceilalti sa invete ceva.
La o benzina nu e bai daca se rupe sa zic sau daca sare pentru ca supapele nu ating pistoanele insa la un diesel daca se intampla ceva la distributie se face ciorba.
A patit un prieten de-al meu si nu a fost bine. A fost vreo 5000 RON distractia. Iar cum pompa de apa e strict legata de distributie...
Merci oricum pentru informatii. De cand am masina si sunt pe acest forum constat pe zi ce trece ca aici oamenii chiar se ajuta si fiecare isi spune problema sau sfatul in asa fel incat ceilalti sa invete ceva.
-
- simpatizant