Zgomot la distributie nou montata.
Moderator: Echipa Tehnica
-
- pasionat
- Masina: Citroen Xsara II 1,4i
Zgomot la distributie nou montata.
Salut. Dupa ce-am schimbat chitul de distributie (in service), mi-a aparut un carait (parca macina ceva) acolo in carcasa distributiei. M-am dus inapoi, s-au uitat, ascultat si au mai slabit rola presoare. Acum nu mai face galagie cand e calda, dar la rece zici ca e moara cu ciocanele. Cat de intinsa trebuie sa fie cureaua de distributie? S-ar putea sa se fi dus rola sau pompa? Multumesc.
Xsara II 1,4i 75cp 2001
-
- pasionat
Am schimbat doar cureaua, la accesorii, dar zgomotul se auzea clar din carcasa distributiei. Azi am fost in service si oarecum s-a rezolvat ceva dar nu de tot! Adica nu mai face acea galigie, au mai ĂŽntins cureaua de distributie, dar acum pe la 3500 rufe, se aude un fel de suierat. Ma voi duce iar in service... Asa-mi trebuie daca mi-a fost lene s-o fac eu. La ce-mi serveste faptul ca am 2 ani garantie, daca pierd vremea prin service...Clar pompa sau rola e vinovata de aceste zgomote, deoarece inainte de a le schimba mergea brici.
Xsara II 1,4i 75cp 2001
-
- pasionat
Pai am zis ca prima oara au crezut ca e prea ĂŽntinsĂŁ, au slĂŁbit-o, iar acum au mai ĂŽntins-o! Aveam urme de contact al curelei, pe carcasa de plastic a distributiei. Chiar nu au un dispozitiv, ceva...se face la ochi? Nu stiu ce-a fost in capul meu sa merg in service... M-am gandit sa am dovada ca am schimbat distributia, pentru orice eventualitate:-)
Xsara II 1,4i 75cp 2001
- julaikos
- pasionat
- Masina: Oltcit 12 TRS
- 2: Citroen BX trd break
- 3: Citroen c4 1.thdi
Uite ca asta nu stiu daca exista sau nu dispozitiv,probabil ar trebui folosita o cheie dinamometrica ce are ac indicator si scala gradata cand se tine intinzatorul tensionat,dar nu stiu sigur asa ca s-ar putea sa vorbesc prostii;cel mai sigur si auzit de la toti este "sageata" de 1cm sus jos pe care o face cureaua ,adica prinzi cureaua intre degete si o impingi sau tragi la tine si ar trebui de la pozitia de repaus sa se miste cca 1cm
Daca munca era buna o luau boierii de mult!
-
- pasionat
Asa fĂŁceam la lantul motocicletei, dar aveam jumate de metru de lant...Aici putem vorbi de sĂŁgeatĂŁ doar in portiunea dintre axul cu came si arborele cotit. Nu e prea mult 1 cm? Inainte de a o da jos pe cea veche, chiar am vorbit cu mecanicul despre asta si am verificat cat e de ĂŽntinsĂŁ. Pot spune ca era ferma , in amandoua sensurile. Mai mult ca sigur ca tensionarea se face cel mai bine cu dinamometru. Nu am manual de reparatie. Acolo scrie cuplul la care trebuie tensionatĂŁ rola presoare...cred.
Xsara II 1,4i 75cp 2001
- MARIAN
- Admin CITROclub
- Masina: Xantia 1.9TD VSX
- 2: C5 2.0 HDI 110CP
Exista disoozitiv pentru intinderea curelei si ar trebui folosit, mai ales cand apar probleme de genul acesta.
http://www.toolszone.ro/dispozitiv-de-v ... p-968.html
http://www.toolszone.ro/dispozitiv-de-v ... p-968.html
- dj01fad
- demolition man
- Masina: C5 sedan 2.2 204 - o pereche
- 2: C5 tourer 2.2 204
- 3: C5 2.0 163 cu multi km... da multi rau!
eu le-am facut pe toate la mana pana acum si au iesit bine, dar asta dupa ce am invatat cum trebuie facute
. partea cea mai lunga dintre 2 role a curelei, cu ea intinsa corect, trebuie sa o poti rasuci aproape la 90 de grade, cu motorul rece! oricum, cu motorul rece, cureaua este aparent slaba, dar asa trebuie. nu trebuie intinsa tare, pentru ca se uzeaza prematur, uzeaza dintii de la role si rulmentii de la galeti.