uleiuri pt. motor, 2000hdi
Moderator: Echipa Tehnica
Eu la c5, tot motor 2.0 Hdi, dar cu 110 cp am pus Castrol 5w40 GTX Magnatec cumparat din Germania. Nu pot sa spun ca am simtit o mare diferenta fata de uleiul pe care il avea masina cand am cumparat-o si cu care am facut 4000 km pana in Romania, na-m nici o idee ce tip era.
Ca fpat difers, mecanicul de la serviceul unde l-am schimbat mi-a zis ca e prima masina turbo diesel care nu a innegrit uleiul in primele 2 minute de functionare (dupa vreo 5 minute de mers era inca glaben).
Parca am vazut ib Germania si Magnatec 0W40. cred ca la urmatorul schimb am sa iua din acesta, dar de acum mai am de asteptat.
Ca fpat difers, mecanicul de la serviceul unde l-am schimbat mi-a zis ca e prima masina turbo diesel care nu a innegrit uleiul in primele 2 minute de functionare (dupa vreo 5 minute de mers era inca glaben).
Parca am vazut ib Germania si Magnatec 0W40. cred ca la urmatorul schimb am sa iua din acesta, dar de acum mai am de asteptat.
- nicum
- Moderator
- Masina: BX 16 RS
Am un sentiment ca vorbesc ca popa in biserica: NU puneti un ulei prea subtire (0W, 5W) pentru ca pelicula de ulei nu va rezista si veti distruge motoarele si pe urma o sa scrieti pe forum ca Citroen-urile sint cele mai proaste masini
In plus un ulei W40 nu prea are ce cauta intr-un motor turbo si mai ales pe caldurile astea. Uleiurile de care vorbiti voi sint mai degraba uleiuri pentru climate mai reci.
Andrei si-a pus acum in motor 10W60. Andrei corecteaza-ma daca gresesc.

Andrei si-a pus acum in motor 10W60. Andrei corecteaza-ma daca gresesc.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!
In manualul de service la C5 se specifica foarte clar: la motoarele HDI se pune ulei 5w40, asta este ceea ce recomanda Citoren.
Referitor la 0w40 am citit pe unele forumuri ca ar asigura o mai buna ungere a turbinei, dar nu stiu ce spune Citroen despre asta si de aceea cand am cumparat uleiul am preferat sa iau ce spune producatorul.
Referitor la 0w40 am citit pe unele forumuri ca ar asigura o mai buna ungere a turbinei, dar nu stiu ce spune Citroen despre asta si de aceea cand am cumparat uleiul am preferat sa iau ce spune producatorul.
- nicum
- Moderator
- Masina: BX 16 RS
Din poza aia se deduce ca cel pai subtire ulei care poate fi pus e 5W30 pentru "cold climate", dar nu e cazul la noi. Cel mai aproape de realitate e 10W40
Totusi din poza nu se face nici o legatura intre informatiile specificate acolo si Xsara diesel.
Totusi din poza nu se face nici o legatura intre informatiile specificate acolo si Xsara diesel.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!