disjunctor

sfere, dozatoare, pompe, LHM, etc Âşi tren de rulare.

Moderator: Echipa Tehnica

sebisan robert
simpatizant

disjunctor

Mesajde sebisan robert » Lun 14-Feb-2011 11:43

Am si eu o intrebare,care este problema daca disjunctorul a inceput sa tacane continuu?

cirki
pasionat

Re: disjunctor

Mesajde cirki » Lun 14-Feb-2011 11:48

sebisan robert scrie:Am si eu o intrebare,care este problema daca disjunctorul a inceput sa tacane continuu?

85% ca sa spart membrana din sfera accumlatoare. (care e pe disjunctor) sau undeva ai o scapare de presiune.
Daca masina se ridica, ai frina si servodirectie atunci sigur e sfera accu.
"Never argue with a fool, they will lower you to their level and then beat you with experience"

sebisan robert
simpatizant

Mesajde sebisan robert » Lun 14-Feb-2011 11:58

Nu stiu care e sfera asta dar am schimbat si umplut sferele acum un anmai putin aia cea mai din fata de linga radiator ca nu a reusit sa o desfaca,aia sa fie?

sebisan robert
simpatizant

Mesajde sebisan robert » Lun 14-Feb-2011 12:03

Acum am citit mai bine,am inteles de care sfera vorbesti

cirki
pasionat

Mesajde cirki » Lun 14-Feb-2011 15:56

sebisan robert scrie:Acum am citit mai bine,am inteles de care sfera vorbesti

La care service ai fost din mures ?

"putin aia cea mai din fata de linga radiator ca nu a reusit sa o desfaca,aia sa fie?" Da ala e :)
"Never argue with a fool, they will lower you to their level and then beat you with experience"

sebisan robert
simpatizant

Mesajde sebisan robert » Mar 15-Feb-2011 13:28

Stau in sighisoara si ptr.sistemul hidraulic am fost in Halchiu langa Bv,de ce?Stii tu pe cineva priceput in Mures,ptr.viitor

dj01fad
demolition man
Masina: C5 sedan 2.2 204 - o pereche
2: C5 tourer 2.2 204
3: C5 2.0 163 cu multi km... da multi rau!

Mesajde dj01fad » Mar 15-Feb-2011 13:37

vezi ca sfera de langa radiator, cea mai din fata este de la regulatorul de hydractive, in cazul in care masina ta are hydractive; cate sfere are in total? spun asta pentru ca cea de pe disjunctor se desface foarte usor, iar cea de la hydractive se desface destul de greu...

sebisan robert
simpatizant

Mesajde sebisan robert » Lun 28-Feb-2011 14:00

Are 7 sfere,cred ca e hydractiv pt.ca are butonul de langa maneta care o ridica si coboara.Ce rol are sfera asta?

cirki
pasionat

Mesajde cirki » Vin 24-Iun-2011 15:28

sebisan robert scrie:Are 7 sfere,cred ca e hydractiv pt.ca are butonul de langa maneta care o ridica si coboara.Ce rol are sfera asta?

Daca e cu 7 sfere atunci e hydroactiv da cu fabrictie inainte de `94 iul.

Sfera acumlatoare dupa cum si numele zice acumleaza presiune pentru sistem si egaleaza pulsarile de la pompa. (ca si un condensator sau acumlator dintr-un circuit electric / pompa=sursa de alimentare, disjunctor=stabilizator de tensine, sfera acumlatoare= acumlator sau condensator)
disjunctorul (regulatorul de presiune) functioneaza intre 140 si 170 de bari (clicul face cand ajunge la 170bar). Sfera acumlatoare trebuie sa acumleze presiunea de la pompa (comprima azotul din partea superioara a sferei /separat cu o membrana de ulei LHM/ . Daca contrapresiunea azotului din sfera e foarte mica sau zero (membrana sparta) atunci nu mai poate accumla iar presiunea urca si scade repede in sistem suprasolicitand pompa (care nu mai are repaus cand sfera e umpluta) + disjunctorul care in loc de cateva zeci de secunde (chiar si un minut) este activat in fiecare secunda. Matematic vorbind in fiecare minut ti se uzeaza atat de mult cat inr-o ora unul bun.

Poate ca aici e descris mai clar :) : http://www.actwin.com/toaph/citroen/work/accum.html

sebisan robert
simpatizant

Mesajde sebisan robert » Mie 06-Iul-2011 16:22

Mersi am mai invatat cate ceva,vreau sa te intreb daca tu incarci sfere(cirki)si daca nu ce stii de service-ul din Ludus ca mi la recomandat cineva sau spunemi unde le incarci tu,poate gasesc ceva mai apropiat

bereczky_sandor
pasionat

Mesajde bereczky_sandor » Mie 06-Iul-2011 22:42

sebisan robert scrie:Mersi am mai invatat cate ceva,vreau sa te intreb daca tu incarci sfere(cirki)si daca nu ce stii de service-ul din Ludus ca mi la recomandat cineva sau spunemi unde le incarci tu,poate gasesc ceva mai apropiat

In legatura cu service-ul din Ludus, probleme n-am auzit, stiu ca si eu sunt din mures, si persoana care detinea masina inaintea mea, a dus-o la Ludus acum ceva timp (mai putin de un an) ca sa incarce sferele, si lea si schimbat (habar nam de ce...dar asa a vrut el). Deci din cate am auzit e okei service-ul. Asteapta sa vezi ce zic altii :wink: :wink:

cirki
pasionat

Mesajde cirki » Joi 07-Iul-2011 09:23

sebisan robert scrie:Mersi am mai invatat cate ceva,vreau sa te intreb daca tu incarci sfere(cirki)si daca nu ce stii de service-ul din Ludus ca mi la recomandat cineva sau spunemi unde le incarci tu,poate gasesc ceva mai apropiat

Salut
Eu nu ma duc la ludus. Presonal am auzit mai multe rele decat bune dar poate ca sa schimbat personalul si ai noroc. Problemele la masina deobicei eu le rezolv iar sferele awar incarca il gasest pe forum.

sebisan robert
simpatizant

Mesajde sebisan robert » Vin 08-Iul-2011 15:14

Va multumesc,oricum daca ajung cu ea pe acolo o sa stau langa ei sa vad ce fac :?

Înapoi la “Hidraulica - Xantia”