instalare gpl

Probleme ce tin de motor si cutia de viteze.

Moderator: Echipa Tehnica

nutzu313
pasionat

instalare gpl

Mesajde nutzu313 » Dum 06-Iul-2008 17:38

salutare,
saptamana asta imi montez instalatia gpl. masina am cumparat-o cu tot cu instalatie, doar ca nu era montata. abia dupa 1 an de zile m-am gandit sa o montez si sa o omologhez :oops: . intrebari:
1) niste "insi" care chipurile cunosteau masina demult mi-au zis ca nu mergea bine pe gpl si de aceea a fost demontata instalatia. dar, eu cand am luat masina, injectoarele erau cam infundate. acum sunt ok. e posibil ca functionarea defectuasa pe gpl sa fie din pricina injectoarelor si filtrelor infundate?
2)dupa ce montez gpl la ce sa ma astept (in cazul unei reglari bune)? cresterea consumului si scaderea puterii se vor mentine in normele de care vorbeste toata lumea? acu am um consum urban de 12-14 si extra de 7-8,5. poate cei care aveti montat gpl imi puteti da niste sfaturi/indicii
3)trebuie sa schimb uleiul. deja l-am cumparat. e TOTAL 5w40. e recomandat pt gpl? sau trebuie sa iau altu?
multumesc

nicum
Moderator
Masina: BX 16 RS

Mesajde nicum » Lun 07-Iul-2008 09:32

1) e important sa ne spui ce tip de instalatie GPL ai: are injectoare dedicate cumva sau baga gazul in admisie?
2) in functie de reglaj poti sa ai mai multe situatii. In cazul in care nu se simte nici o diferenta intre GPL si benzina, consumul pe GPL e mai mare cu 1-2l (acum prin Bucuresti pretul e 2.2 - 2.3 RON/l)
3) cred ca uleiul ala e cam subtire pentru motorul tau. GPL nu are cerinte speciale pt ulei. Uita-te in manualul de service si vezi ce ulei e recomandat pt motorul tau. Si de regula intii se intreaba si dupa aia se cumpara ;)
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

nutzu313
pasionat

Mesajde nutzu313 » Lun 07-Iul-2008 15:52

uleiul e cel recomandat de producator. dar ma gandeam ca punand gpl va trebui alt tip de ulei. instalatia e italiana (BRC parca) si mi-a fost livrata odata cu masina, doar ca separat.nu pot sa explic ce fel de instalatie e; stiu ca are acel "plaman" si niste conducte. banuiesc insa ca gazul intra direct in admisie (sau cam asa ceva). sper totusi ca sa se cunoasca diferenta la buzunar atunci cand alimentez.

nutzu313
pasionat

Mesajde nutzu313 » Lun 07-Iul-2008 15:56

probabil uleiul e cam subtire pt ca motorul are deja niste kilometrii... dar imi permit sa-l schim si la 5000km tinand cont ca ma costa 50ron bidonul de 5litri ( 100% nu e contrafacut, doar ca unele masini de firma fac schimbul de ulei la 10k, pe hartie, iar in realitate la vreo 25k 8) ). ulei de la reprezentanta...

Înapoi la “Mecanica - Xantia”