invatati-ma....
Moderator: Echipa Tehnica
invatati-ma....
...si pe mine pt ca nu stiu nimic despre masina asta....la un zx trebuie facuta aerisire sau isi face singur?pt ca vreau sa-i dau radiatorul jos sa-l curat si...are cineva idee,e vreo diferenta intre un zx cu volan pe partea dreapta si cele "normale"?in afara de bord bine'nteles...
-
- pasionat
- Masina: Citroen C5 2.0 HDI 2004
uleiul schimba-l la un anumit numar de km, nu te lua dupa compozitie si alte chestii. Daca nu stii cand a fost schimbat uleiul ultima data, cel mai bine ar fi sa il schimbi, pentru a nu avea probleme. Din cate stiu, in 1,4 intra 4 litri de ulei (nu sutn 100% sigur). Durata de viata a uleiului depinde de tipul uleiului si de conditia in care este motorul tau. Eu imi pun 5w40 Total sintetic in bx (am motor turbodiesel) si il schimb la 10 000km. Masina mea circula foarte mult in oras.
"If in doubt, flat out!"
merci.deci trebuie neaparat sa-mi fac timp sa-l schimb,abia l-am luat si cine-o avea inainte....sigur schimbatu' uleiului a fost ultima lui grija...am auzit la unii ca filtrul de ulei il schimba la 2-3 shimburi,da' mie mi se pare cam nu-stiu-cum.cred ca-i mai bine sa-l schimb si pe el,nu?cateodata cand sunt prin blocaje acu' de la apa se ridica binisor....apoi revine la 90 unde sta de obicei.da' mi se pare cam anormal,sa ma ingrijorez,sa fie oare termostatul?
-
- pasionat
mi se pare o prostie sa te zgarcesti la filtru. Uleiul costa cam un milion > un milion jumate, iar filtru vreo 200 000lei vechi. Eu schimb filtrul de fiecare data cand schimb uleiul si tind sa cred ca asa e mai bine. Daca tot esti la filtre, iti recomand sa le schimbi cam pe toate, sau cel putin sa le verifici sa nu ai probleme mai tarziu. de exemplu, filtrul de benzina, filtrul de aer. Nu sunt scumpe, dar daca sunt murdare ai probleme. daca filtrul de aer ti-e murdar nu o sa iti traga prea bine si posibil sa manance mai multa benzina. daca filtrul de benzina e murdar, esti in riscul sa iti sparga pompa de benzina filtrul si sa intre impuritati in pompa de injectie, ceea ce e foarte rau. (banuiesc ca ai injectie pe masina, nu carburator).
"If in doubt, flat out!"
-
- pasionat
filtru de aer: e un cilindru de vreo 30 de cm diametru si 10 cm inaltime, un pic mai inalt la mijlloc SAU un paralelipiped, depinde de versiune (probabil prima).
Urmareste traseul invers de la pompa de injectie si o sa descoperi un cilindru care seamana mai mult cu un borcan si are o pompa de amorsa deasupra. in acel cilindru se afla filtrul de benzina. Sper ca nu am gresit ceva
Urmareste traseul invers de la pompa de injectie si o sa descoperi un cilindru care seamana mai mult cu un borcan si are o pompa de amorsa deasupra. in acel cilindru se afla filtrul de benzina. Sper ca nu am gresit ceva
"If in doubt, flat out!"
chiar sunt curios,o sa urmez instructiunile maine dupa program,cred ca filtrul de aer e imbacsit,cel putin 2 ani sigur nu s-a umblat la el(atat au avut-o cei de la kre-am lut-o si mi-au zis ca nu a fost service-uita niciodata)adevaru' e ca nici nu prea s-a umblat cu ea,la varsta ei are 56000 mile.merci pt indiktii,acum merg la sigur