http://www.postimage.org/image.php?v=aV2h5z89
Imi puteti spune cum as putea sa rezolv cu perderea de ulei pe la cele 2 capace din imagine fara sa dau chiuloasa jos?Este vre-o modalitate?Am pus un fel de pasta de silicon dar nu merge.
Multumesc
Piersere ulei
Moderator: Echipa Tehnica
- dj01fad
- demolition man
- Masina: C5 sedan 2.2 204 - o pereche
- 2: C5 tourer 2.2 204
- 3: C5 2.0 163 cu multi km... da multi rau!
mai, este posibil sa fie si dopuri de ulei, nu zic nu. daca chiar trebuie sa le schimbi, le poti scoate si fara sa desfaci chiuloasa.... eu am scos odata unul: am dat gaura in el, apoi am folosit un extractor special care se proptea in chiuloasa si tragea cu 4 craci din gaura.... deci se poate si fara sa demontezi motorul.
...si unde gasesc altul? poate de la vre-o masina dezmembrata.De scos o scot dar de pus la loc tot prin presare ca nu e loc suficient sa folosesti un ciocan. Joia trecuta am fost sa fac vreificatrea technica si imi era frica ca vede pete de ulei, am sters bine.S f exigenti, se uita cu lanterna peste tot.Culmea dupa ce au terminat mi-au spus ca a trecut...De la un subiect trec la altul...inainte sa plec la verificare cu 2 ore am deschis capota si am observat in coltul din dreapta de sus pana jos antigel...oh no...curgea de la surubul de plastic din coltul dreapta sus.Am incercat sa-l deschid dar nu mergea, l-am deschis de 2 ori si se bloca (nu se deschide de tot).Am luat o garnitura de cauciuc care se foloseste la furtun de masina de spalat , am pus-o peste acel surub, strans tare, sters bine, si trecut testul ...Asa-i cu masinile astea vechi, repari una, cedeaza alta
...Dar ce are cel vechi, nu merge refolosit? Un mechanic mi-a spus ca se poate scoate si pune la loc cu silicon de high temp. sa etanseze bine, poate va merge. Oricum nu stiu daca il schimb, parca numai curge.Nu am o pierdere mare de ulei. La aproape 2000km de cand am schimbat uleiul am avut o pierdere de 2-300 grame de ulei.E firesc sa ai o pierdere de ulei la aproape 100 mii km rulati.