Consum
Moderator: Echipa Tehnica
Zilele trecute va provocasem la o discutie despre schimbatul treptelor relativ la consumul optim. Imi cer scuze ca am facut-o, motorul suna prea bine pe la 4-5 mii rpm ca sa imi mai pese prea tare ca afiseaza consum instantaneu de 14l/100. Bineinteles nu merg tot timpul asa, de obicei merg cu vreo 2200-2500 si schimb la 2800-3000, insa cind am nevoie nu ma mai retin s-o duc pina la turatia aia (4-5k) 

stevey scrie:@mituc@ Woww esti din Iasi!!Minune.Si eu.Si eu tot la fel o tin si consumul mediu nu vrea sa mai scada sub 11%.De curiozitate ce consum mediu ai scos?
Dac-ar fi s-o iau dupa computerul de bord cred ca vreo 11. La un moment dat erau 14. Pe de alta parte pina acum am vreo 850km si am pus in ea 73l de gaz de 95 (bou am fost, cred ca trebuia sa pun de 100 mai bine) pe linga benzina pe care o avea in rezervor cind am luat-o de la dealer (cred ca vreo 5l, computerul de bord spunea ca merge 50km cu ea). Deci asta ar insemna cam 9l la suta de km.
Daca vrei sa ai un consum bun nu faci mare lucru din turatia la care schimbi treptele. Indiferent de turatie daca motorul nu e in sarcina ai sa vezi ca nu maninca mult (in frina de motor maninca 0). Ideea e sa accelerezi usor pina la viteza de care ai nevoie si apoi s-o tii acolo. Cind te opresti opreste-te din timp, nu brusc. Asta e greu in trafic aglomerat, stiu. Azi prin oras insa fiind mai liber am scos 8.5 (si, repet, am benzina de 95 de care cred ca nu mai pun niciodata).
A propos de carburant, in afara de OMV de unde mai recomandati sa alimentez? O sa-i placa daca ii dau de 100? Cineva de aici spunea ca-i place cam tare asta de 100 si-l cam maninca, e asa sau nu?
Eu am pus la inceput numai omv 100 si consumul era mai mare...cam tot 14% (asta iarna) in schimb se ducea ff tare(poti sa faci si un A4 de la stop:) ).Acum insa pun de la petrom top premium 99 si consumul e mult mai acceptabil, in schimb nu se duce ca omv 100.Nu am pus niciodata de 95 pt. ca este de proasta calitate nu ma refer la cifra octanica ci la faptul ca baietii o mai indoaie ba cu apa ba cu altele si deja cunosc 2 persoane care au patit-o.Si am inteles ca benzina de 95 omv e de pe la petrom...
Eu am pus numai super 100, mai putin un plin de la Rompetrol (am facut economie aproape 200000
). Nu se face diferenta, cel putin eu am mers numai in Bucuresti. La consum in timpul saptamanii tot cam 14-15%. In w-end scade la 10-11. Macar cea de la OMV poate e mai curata. Intr-adevar, secretul e sa o duci foarte usor la viteza cu care vrei sa mergi. Ceea ce nu prea iti permiti in timpul saptamanii. Dar se duce toata distractia.. pe la 4-5k trage super.
Nu mai stiu daca s-a discutat pe forum dar aici gasiti cateva reguli de condus economic, unele chiar stupide dar altele interesante:
http://www.skoda.ro/page.php?SM_ID=264
John

Nu mai stiu daca s-a discutat pe forum dar aici gasiti cateva reguli de condus economic, unele chiar stupide dar altele interesante:
http://www.skoda.ro/page.php?SM_ID=264
John
- nicum
- Moderator
- Masina: BX 16 RS
@mituc: evita sa mergi "pe rosu", e bine sa ai macar 15l in rezervor. Poti avea surpiza ca parchezi masina in panta sau intr-o rina si dupa aia sa te trezesti ca nu mai vrea sa plece. Unii au patit-o.
De asemenea nu e bine sa ai incredere in compterul de bord in ceea ce priveste autonomia. Poate sa iti arate ca mai ai de mers 80-100km si apoi sa scada brusc pe la 10-20km
De asemenea nu e bine sa ai incredere in compterul de bord in ceea ce priveste autonomia. Poate sa iti arate ca mai ai de mers 80-100km si apoi sa scada brusc pe la 10-20km

Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!
stevey scrie:@mituc@ Woww esti din Iasi!!Minune.Si eu.Si eu tot la fel o tin si consumul mediu nu vrea sa mai scada sub 11%.De curiozitate ce consum mediu ai scos?
Aparent citromobilele noastre seamana!:) Poate le-om face cunostinta intr-o zi...
Azi am alimentat si cind i-am resetat computerul de bord avea 8.5 consum mediu. Mi se pare super ok.
Btw, tu intr-a 5-a ce viteza ai la 3000rpm? Eu am fix 90, sa-mi fi pus astia mie pinioane mai mari de ajunge la 3000 asa devreme?
@mituc@ Pai eu nu prea am bagat a 5-a
Nu am pea iesit in afara orasului de cand mi-am luat-o,din cauza timpului, decat pana la metro de cateva ori dar am mers cu a 4-tra cam cu 100 si mi-a ajuns.La cata politie este...Oricum am tinut-o constant si imi lua in jur de 6 instantaneul.Mi se pare cam putin sa ai 90 in a 5-a in 3000 ture cand, din cate am mai auzit pe forum, in 4000 ture ajungi la 150km/h.Eu in a 4-tra am aproape 4000 ture parca si am in jur de 100 nu mai stiu exact.

Consum
Pentru trambaleală ĂŽn Bucureşti folosesc mai des o HONDA CIVIC de 1,4 l pe benzină la care am observat un lucru interesant.
De obicei alimentam de la ROMPETROL benzină ECOPREMIUM cam 14.5 litri ĂŽn valoare de de 500.000 ROL, cu care n-am reuşit să merg mai mult de 120 Km.
Ăntâmplător am alimentat de la AGIP tot aceiaşi cantitate şi calitate de benzină, cu care am rulat 150 Km. Am repetat alimentarea de la AGIP şi am rulat tot 150 KM.
Ăntrebarea mea este: Benzina produsă de Rompetrol este mai proastă calitativ decât cea de la AGIP şi acest fapt influenţează decisiv rulajul, sau altceva determină această diferenţă?
Are cineva vre-o exolicaţie?

De obicei alimentam de la ROMPETROL benzină ECOPREMIUM cam 14.5 litri ĂŽn valoare de de 500.000 ROL, cu care n-am reuşit să merg mai mult de 120 Km.
Ăntâmplător am alimentat de la AGIP tot aceiaşi cantitate şi calitate de benzină, cu care am rulat 150 Km. Am repetat alimentarea de la AGIP şi am rulat tot 150 KM.
Ăntrebarea mea este: Benzina produsă de Rompetrol este mai proastă calitativ decât cea de la AGIP şi acest fapt influenţează decisiv rulajul, sau altceva determină această diferenţă?
Are cineva vre-o exolicaţie?

eu cred ca aia de la agip regleaza altfel pompele decit la petrom. mai demult am observat si eu ca mergeam mai multi km de aceeasi bani cu benzina de la agip decit de la petrom. adica hotie pe fata!!!
http://www.fisheyemedia.ro daca ai nevoie de un fotograf
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available