Despre LOGAN, despre faruri reglate prost,etc

tot ce nu poate fi ĂŽncadrat ĂŽn ariile de mai sus

Moderator: Echipa Tehnica

sosorin
simpatizant

Mesajde sosorin » Joi 11-Ian-2007 16:53

si eu mergeam cu ele aprinse inainte,tocmai pentru ca ziceam ca arata cool...ca mama ce tare sunt.cand si-a luat cumnatu c4 si a avut ocazia sa mearga in spatele meu cu ele aprinse mi-am dat seama ca supara si de atunci nu le mai folosesc decat daca e nevoie.in plus...de ce sa bagi curent in ele sa le consumi? e scumpe domnle :D

tzun
simpatizant

Mesajde tzun » Joi 11-Ian-2007 16:54

pe mine nu m-au deranjat niciodata proiectoarele celorlanti particpanti la trafic !! si sincer acum eu merg cu ele aprinse !! mai putin ce de pe spate !! iar proiectoarele de ceata nu au cum sa te orbeasca atat cat sunt in spoiler , ele batand de obicei in jos si laterale !! singurul lucru care ma deranjeaza e faza scurta a celor doua masini logan si matiz !! la logan nu intotdeauna !!

vldst
pasionat

Mesajde vldst » Joi 11-Ian-2007 16:56

eugenro2001 scrie:Sa stii ca diferenta de "deranj" intre faza lunga si cea scurta nu este data de puterea becurilor ci de unghiul pe care il face raza de lumina fata de sol.
Faza scurta are parca 50W iar cea lunga 55W, proiectoarele au tot 55W.
In schimb in spate, becurile de la luminile de ceata au 21W, la fel ca cele de pe frana, pozitiile au 5W.

Sunt perfect de acord cu cele spuse mai sus, conteaza atat puterea becului cat si unghiul pe care il fac razele de lumina emise de bec fata de sol.

Eu am incercat sa introduc in ecuatia care calculeaza efectul proiectoarelor aprinse asupra celui din fata si puterea becurilor folosite pentru proiectoare. Dar asa cum a spus si Eugen, este important si unghiul. In cazul proiectoarelor, unghiul fata de sol este zero sau tinde la 0 grade. Ce il mai salveaza "cat de cat" pe cel din fata este dimensiunea mai mica a oglinzilor din proiectoare si amplasarea la un nivel mai coborat al acestora fata de faruri.

tipitip
pasionat

Mesajde tipitip » Joi 11-Ian-2007 22:22

Nici pe mine nu m-au deranjat proiectoarele altora (ale mele nici atât :) !) ºi am considerat cã nici eu nu deranjez; dacã voi spuneÞi cã deranjeazã cele de pe c4, Îmi voi revizui comportamentul. Problema este cã nu prea gãsesc farurile o alternativã la proiectoare când Începe sã se Întunece, plouã sau pur ºi simplu e Întunecat (poziÞiile astea blegi picã din start!). Sau nu deranjezã decât noaptea?

Matrixu
pasionat

Mesajde Matrixu » Joi 11-Ian-2007 22:37

Eu de cand mi-0am pus Blue Vision nu mai folosesc proiectoarele :D...se vede naspa..Niciodata nu m-au deranjat proiectoarele stock ale altor masini.
E diferenta fff mare intre becurile stock si cele bluevision..cine zice ca se vede mai prost cu bluevision, nu stiu pe ce masini sau ce becuri a incercat.
Ultima oară modificat Vin 12-Ian-2007 00:01 de către Matrixu, modificat 1 dată în total.

T.rac3Er
pasionat

Mesajde T.rac3Er » Joi 11-Ian-2007 23:58

faptul ca sunt sigur de unele lucruri denota aroganta. imi pare rau pt ceilalti membrii daca asta au resimtit, dar pur si simplu, dupa cum confirma mai multi colegi, proiectoarele bat in jos, si NU au cum sa te incurce mai rau decat faza scurta.
pentru look voi face niste poze seara sa vedem daca intr-adevar arata sau nu bine.
si nu ma intereseaza de altii sa ma admire, dar pur si simplu seara o masina arata altfel ca ziua (mai ales daca e neagra, ca a mea) prezenta farurilor doar sus, fara alte elemente optice vizibile usor ii creeaza o aura mai putin atractiva, incompleta ar fi cel mai bine zis. (dupa cum am zis voi reveni cu poze, sa ne edificam) cu aceasta ocazie voi studia mai bine luminozitatea
[img:177922ea83]http://img221.imageshack.us/img221/4179/cityracercp1.jpg[/img:177922ea83]

OPUS Workshop
:: LED designs ::

Matrixu
pasionat

Mesajde Matrixu » Vin 12-Ian-2007 00:03

La mine arata naspa, pt ca am bluevision pe pozitii si faza scurta ..adica lumina alba, si becuri stock la proiectoare, adica galbuiul ala :lol: !! CUm le schimb si la proiectoare o sa le dau iar drumul, si chiar nu ma intereseaza daca cuiva nu ii place lucrul asta, atata timp cat nu am cum sa deranjez!!!!

Proiectoarele stock, nu au cum sa ii deranjeze pe cei care vin din fata. Poate doar daca te uiti in sosea sau in proiectoarele celui din fata atunci te pot deranja, dar altfel nu prea imi dau seama...!!

tipitip
pasionat

Mesajde tipitip » Vin 12-Ian-2007 00:20

Matrixu scrie: Cum le schimb si la proiectoare o sa le dau iar drumul...
Nu, nuuuu...cum le schimbi ĂŽmi spui Âşi mie de unde ai produs H11 bleu! CĂŁ nici philips, nici osram Âşi dacĂŁ nu mĂŁ ĂŽnÂşel nici narva Âşi tungsram nu au preocupĂŁri d-astea... Iar no name-uri...
ÂŞtiu! Offtopic!

Matrixu
pasionat

Mesajde Matrixu » Vin 12-Ian-2007 00:25

H11? Pai ATS-ul zice H3, Alpha Motors zice H3, Mugurel zice H3, numai tu si cu Philips ziceti H11 :lol:

tipitip
pasionat

Mesajde tipitip » Vin 12-Ian-2007 00:32

Ce se vede la mine ĂŽn lampĂŁ nu e nici pe departe H3! O fi la tine?

Matrixu
pasionat

Mesajde Matrixu » Vin 12-Ian-2007 00:38

Nu stiu, habar n-am cum arata un H3 si cum arata un H11...dar sigur nu are cum sa fie diferit fata de a ta!!!

tipitip
pasionat

Mesajde tipitip » Vin 12-Ian-2007 07:09

Am mai vb chestia asta ĂŽn altĂŁ parte oricum (a propos, eu aÂş muta posturile astea la locul lor :) ); seridan parcĂŁ zicea cĂŁ a schimbat becurile ĂŽn cauzĂŁ, dar n-a spus cu ce H, 3, 11 sau altul!
@seridan, ne luminezi Âşi pe noi?

murphy
pasionat

Mesajde murphy » Vin 12-Ian-2007 10:08

e o zicala care zice: daca 2 oameni iti spun ca esti beat dute si culca-te.
sunt destui pe forum care sustin ca sunt deranjati de proiectoare asa ca pareri de genul:
Matrixu scrie: si chiar nu ma intereseaza daca cuiva nu ii place lucrul asta, atata timp cat nu am cum sa deranjez!!!!

mi se par exagerate. indiferent in ce directie bat, proiectoarele reprezinta o sursa de lumina in plus.

ps e ca si cu fumatul: daca pe mine nu ma deranjeaza nu inteleg cum ii deranjeaza pe altii. asa ca pot sa fumez. :P (sunt nefumator, era doar un ex de logica a unor fumatori)
zambeste, maine va fi mai rau. :D

tipitip
pasionat

Mesajde tipitip » Vin 12-Ian-2007 11:16

murphy scrie:e o zicala care zice: daca 2 oameni iti spun ca esti beat dute si culca-te.
Super tare: ne gĂŁsim doi cu aceeaÂşi pĂŁrere Âşi trimitem lumea la culcare!
murphy scrie:sunt destui pe forum care sustin ca sunt deranjati de proiectoare
Sunt Âşi care susĂžin sus Âşi tare cĂŁ nu ĂŽi deranjeazĂŁ proiectoarele, inclusiv eu care nu mĂŁ duc sĂŁ mĂŁ culc, pentru cĂŁ n-ai cum sĂŁ mĂŁ convingi cĂŁ mĂŁ deranjeazĂŁ.
Accept cã poate fi un aspect subiectiv, pe mine sã mã deranjeze, pe altul nu. Important (din respect pentru participanÞii la trafic) ar fi sã vedem dacã pe majoritatea Îi deranjeazã sau nu proiectoarele. Din cele scrise pânã acum, s-ar pãrea cã 66% considerã ceaÞa faÞã (de spate nu cred cã e cazul sã mai vorbim!) deranjantã, mai aºtept pãreri!

sake
just curious

Mesajde sake » Vin 12-Ian-2007 12:34

sa presupunem ca proietoarele NU deranjeaza pe 99% din driveri. ce te faci, insa, daca proiectoarele tale deranjeaza o singura persoana si ai ghinionul ca respectiva persoana sa fie chiar in fata ta si din cauza deranjului sa produca un accident?
din cauza asta proiectoarele sunt interzise in tari cu mai putini bizoni agresivi.

probabil ca cei care sustin ca nu-i deranjeaza proiectoarele altora circula mai mult pe autostrada. incercati sa faceti un drum de noapte, pe un DN lung si drept, in campie, fara parapeti de separare intre sensurile de mers si vorbim pe urma

Înapoi la “Diverse C4”