@dinoG
am citit exact acolo, crede-ma. mai degraba tu ar trebui sa mai citesti odata. spune ca munca fiind facuta pe soft e greu vizibila si de aceea apar o gramada de sarlatani care promit imposibilul. corect pana aici? (traducerea/rezumat)
mie o crestere de 10% in putere nu mi se pare imposibila.
apoi zice de tunner-ii seriosi care fac o gramada de teste omologate TUV si care teste si omologari costa o gramada de bani pe care ei trebuie sa si-i recupereze si de aceea o tunare la ei e scumpa.
in orice domeniu exista brand-uri (care merita banii atunci cand ii ai), exista noname-uri (care de multe ori sunt la fel de bune ca produsele de firma) si exista sarlatani. so, care-i problema?
eu am spus ca in articolul respectiv nu e nici un argument tehnic cum ca chiptunning-ul ar fi daunator. daca gasesti tu fa-mi si mie o copie dupa acele argumente.
si mai zice de tunnarea in doi pasi, care la cei neseriosi nu mai e omologata TUV in timp ce la cei seriosi e. bla-bla-uri. se pot face produse bune si fara omologare TUV.
Remapare C4
Moderator: Echipa Tehnica
Cred ca pe forum-ul asta fiecare vorbeste pe limba lui si intelege in legea lui.
Eu vorbeam despre chiptuning pe un motor de 1.6i pt Citroen si in nici un caz de turbo sau hdi, unde diferenta este sesizabila de orice 'novice'
Eu nu am spus ca pe site sunt informatii tehnice care sa sustina faptul ca chiptuning-ul face rau motorului, ci ca sunt o gramada de 'meseriasi' care promit marea cu sare si alta gramada de 'piloti' care sesizeaza diferentele remarcabile ale muncii acestora (in general pe drumurile din Iasi se produc aceste fenomene remarcabile)
Iar daca este asa de meserias acest nou soft, de ce nu-l vindeti la Citroen Franta, poate beneficiem si noi, restul neavizatilor de remarcabila remapare...
Eu vorbeam despre chiptuning pe un motor de 1.6i pt Citroen si in nici un caz de turbo sau hdi, unde diferenta este sesizabila de orice 'novice'
Eu nu am spus ca pe site sunt informatii tehnice care sa sustina faptul ca chiptuning-ul face rau motorului, ci ca sunt o gramada de 'meseriasi' care promit marea cu sare si alta gramada de 'piloti' care sesizeaza diferentele remarcabile ale muncii acestora (in general pe drumurile din Iasi se produc aceste fenomene remarcabile)
Iar daca este asa de meserias acest nou soft, de ce nu-l vindeti la Citroen Franta, poate beneficiem si noi, restul neavizatilor de remarcabila remapare...
Imi retrag toate cuvintele.
Ultima oară modificat Mie 14-Feb-2007 19:04 de către mituc, modificat 1 dată în total.
Deci eu inainte de C4 1,6 hdi pe care il am acum, am avut un Cielo Executive 1,5 16V motorul de 86 Cp, chipuit. La cei 86 Cp un chip iti da undeva la 9-10 Cp. Pe cielo am mai avut filtru de aer sport si evacuare sport (macar sa poata respira k-lumea).
Dupa chip nu mi-a mai stat in fata nici o masina sub 100 Cp si chestia asta o pot dovedi cu filmulete de la curse LEGALE la care am participat.
Asa ca nu o mai tineti pe a voastra ca nu se simte chipul....va garantez se simte f bine!!!
Dupa chip nu mi-a mai stat in fata nici o masina sub 100 Cp si chestia asta o pot dovedi cu filmulete de la curse LEGALE la care am participat.
Asa ca nu o mai tineti pe a voastra ca nu se simte chipul....va garantez se simte f bine!!!
silvius scrie:chiptuning fara sa fie sustinut de evacuare, gume si jante...![]()
normal ca simti acei 10-20 cp, insa depinde pentru ce iti faci chiptunig-ul.
Tuningul ti-l faci pentru ca motorul sa aiba putere mai mare cind pompeaza lichid de spalare geamuri. Ca odata ce nu se simte banuiesc ca de asta e tuningul facut, nu? Adica in nici un caz ca sa obtii cuplu si putere a motorului mai mare sau macar eventual sa obtimizezi curbele celor 2 dac anu ambele.
mituc scrie:Tuningul ti-l faci pentru ca motorul sa aiba putere mai mare cind pompeaza lichid de spalare geamuri. Ca odata ce nu se simte banuiesc ca de asta e tuningul facut, nu? Adica in nici un caz ca sa obtii cuplu si putere a motorului mai mare sau macar eventual sa obtimizezi curbele celor 2 dac anu ambele.
Eu credeam ca e facut doar ca sa poti aprinde proiectoarele....
Get a life man si mai accepta si parerile altora cu ceva mai multa experienta....
DinoG scrie:Get a life man si mai accepta si parerile altora cu ceva mai multa experienta....
Ok, sorry.
Ultima oară modificat Mie 14-Feb-2007 19:05 de către mituc, modificat 1 dată în total.
Eu nu va mai inteleg, mituc este singurul din cei prezenti pe acest forum cu C4 1.6i care a decis ca merita sa investeasca in remapare si chiar este multumit de rezultat. Va spun clar ca aceleasi impresii le au si posesorii de 307 de pe forumul Peugeot.
Acum fiecare decide daca vrea acest tip de modificare sau nu. Pe forumul citroen se mai afla cateva masini modificate de mine si pana acum nu am auzit pe nimeni sa se planga ca nu simte nimic.
Pentru cei din IASI, o sa am un drum acolo cat mai curand pentru a ma intalni cu @mituc sa ii dau un kit de xenon si totodata pentru a pune bazele unei reprezente in IASI, daca sunteti interesati de remapare nu ezitati sa ma contactati.
Cu respect,
Doc (Alex Stancu)
Telefon: 0788.194.100 / 0751.194.100
Email: obdtuning(at)gmail.com
Web: www.dimsport.ro | www.obdtuning.ro
ID Yahoo Messenger: obdtuning
Acum fiecare decide daca vrea acest tip de modificare sau nu. Pe forumul citroen se mai afla cateva masini modificate de mine si pana acum nu am auzit pe nimeni sa se planga ca nu simte nimic.
Pentru cei din IASI, o sa am un drum acolo cat mai curand pentru a ma intalni cu @mituc sa ii dau un kit de xenon si totodata pentru a pune bazele unei reprezente in IASI, daca sunteti interesati de remapare nu ezitati sa ma contactati.
Cu respect,
Doc (Alex Stancu)
Telefon: 0788.194.100 / 0751.194.100
Email: obdtuning(at)gmail.com
Web: www.dimsport.ro | www.obdtuning.ro
ID Yahoo Messenger: obdtuning
Ultima oară modificat Mie 24-Ian-2007 18:20 de către Doc, modificat 1 dată în total.
Chiptuning si Anulare FAP Citroen BY DIMSPORT