Zgomote aiurea roti fata

probleme de natura tehnica, precum si cele rezultate in urma diverselor incidente

Moderator: Echipa Tehnica

mituc
pasionat

Zgomote aiurea roti fata

Mesajde mituc » Mar 06-Mar-2007 18:36

Cind trec cu rabla prin gropi si nu e in sarcina (eventual cu ambreajul calcat) sau daca in treapta 1 merg in frina de motor si apoi apas brusc ambreajul (sa zicem ca fac asta pe la 20-25Kmph) se aude in zona rotilor un zgomot ca de joc, o balanganeala sau ceva. Cind merg prin gropi se aude de fiecare data cind apare o denivelare, iar cind fac treaba cu ambreajul se aude doar cind decuplez (daca-s pe teren fara gropi, ofc).
De la ce poa' sa fie? Planetare? Capete de bara? Suspensii? Caseta de directie (valeu!)? Altceva?

nicum
Moderator
Masina: BX 16 RS

Mesajde nicum » Mar 06-Mar-2007 20:43

Si daca pleci un pic mai in forta, nu neaparat cu scirtiit, tot asa face? Ar putea fi suportii de motor. Poate poti sa dai mai multe detalii.
Nu cred ca e din caseta, nici din planetare. Ar mai putea fi un joc pe la suspensia fata... niste jocuri la bucse.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

mituc
pasionat

Mesajde mituc » Mar 06-Mar-2007 22:15

nicum scrie:Si daca pleci un pic mai in forta, nu neaparat cu scirtiit, tot asa face? Ar putea fi suportii de motor. Poate poti sa dai mai multe detalii.

Daca plec mai tare nu face asa. Daca stind pe loc cuplez a I-a si fara sa accelerez dau drumu brusc la ambreaj 1/3-1/2 din cursa se aude un "bum" infundat, dar aia cred ca e de la cum cupleaza ambreajul si intimpina rezistenta la inaintare de pe la roti/planetare/whatever (si apoi masina ininteaza usor cum ar trebui).

Senzatia e ca se aude zgomotul ala cind masina revine in pozitia perfect orizontal. De exemplu daca plec brusc de peloc si apoi iau tot brusc piciorul de pe acceleratie se aude acel "bum" de care-ti spuneam insa pare sa fie in alta parte, are alta tonalitate, are tonalitatea aia de balanganeala (si nu e doar un "bum" ci un "bum blblblbbllll").

Sa inteleg ca dupa tine ar fi doar o chestie de reglaje, ceva bucse strinse ca lumea si cam asta, nimic altceva grav, nu?

Oricum normal nu mi se pare.
Cind aveam bicicleta cu frina pe bucsa orice joc suplimentar (in afara de cele lasate anume, depinzind de tipul de curse printre blocuri, jaloane, sau sprint, sau 200m, etc) in timp evolua, camasa butucului se degrada, trebuiau schimbate bile, coronite, axe, refacute reglaje sau chiar schimbate piese (asta in ciuda faptului ca desfaceam butucul odata la 100km sau de 2 ori pe zi daca trebuia sa fac reglaje pentru altfel de nebunie).
Acelasi lucru tind sa cred ca se intimpla si aici daca nu intervin, insa neavind un service citroen in oras tre' sa intreb intii :), eventual sa stiu ce sa le spun la oameni sa-mi schimbe pe garantie si de ce (cind vii cu argumente e altfel, si de argumente mai poti face rost intr-o destul de mare masura de la mai batrinii/priceputii forumului).

mituc
pasionat

Mesajde mituc » Mie 07-Mar-2007 10:15

Err, da, face si cind plec de pe loc, insa nu tot timpul. Cred ca doar cind nu sint rotile drepte, sau doar atunci il aud eu.

SAMmy
pasionat

Mesajde SAMmy » Mie 07-Mar-2007 17:03

Se aude ca un singur <tzanc> scurt pe care parca il simti in pedale/podea???

La mine asa se aude cand plec de pe loc, nu mi-am dat seama cand si cum si exact ce e, dar se aude/simte aproape de fiecare data...
Citroën C6 Exclusive
Citroën C4 Coupé VTR

mituc
pasionat

Mesajde mituc » Mie 07-Mar-2007 18:25

Nu, in pedale nu se simte nimic. Doar ca aproape de fiecare data ma sperii cind se aude balanganeala aia ca am impresia ca-mi sar rotile si tendinta e sa ma opresc, chiar daca nu o fac, dar ma stringe in spate (cu asta am o problema de cind mi-a sarit roata la pegas la vreo 35Kmph cind eram copchil dupa ce am ignorat vreo 10km o balanganeala de genul asta).

nicum
Moderator

Mesajde nicum » Mie 07-Mar-2007 22:30

Pare a fi un zgomot de suport. Mai fa un test: accelreaza brus, dupa care tot brusc ia piciorul de pe acceleratie, in asa fel incit sa intrii in frina de motor. Spune-mi daca zgomotul e identic sau seamana.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

mituc
pasionat

Mesajde mituc » Joi 08-Mar-2007 07:39

Am sa fac testul asta azi.
Ca fapt divers, daca sint deja in frina de motor mai puternica (sa zicem, in treapta 1 de la 30-35Kmph in jos) si calc brusc abreajul se aude acel zgomot.

Onacus
simpatizant

Mesajde Onacus » Joi 08-Mar-2007 10:40

Si la mine face la fel, dar pe drumuri cu denivelari. Se aude intr-adevar acel blblblbl, dar din pacate este destul de greu de reprodus si destul de greu de auzit.

Nu stiu daca sa le spun la cei de la ATS de el, ca azi ma duc sa-mi schimbe ceva la masina si sa-mi faca pentru a 5 (CINCI) -a oara greierii din usa din treapta, pentru ca nu este ceva care sa faca zgomot asa de mare, si am o vaga impresie ca atunci cand se incalzeste mashina nu se mai aude. (o fi doar o impresie, nu stiu - dar o fiu atent pe viitor sa vad ce o fi)

mituc
pasionat

Mesajde mituc » Joi 08-Mar-2007 11:23

SAMmy scrie:Se aude ca un singur <tzanc> scurt pe care parca il simti in pedale/podea???

La tine suna a o problema de servo (cred). Pina sa se auda acel "tzac" nu se invirte mai greu volanul (cel putin intr-una dintre parti) de parca nu te-ar ajuta deloc servo asistarea?

nicum
Moderator

Mesajde nicum » Joi 08-Mar-2007 12:35

mituc scrie:Am sa fac testul asta azi.
Ca fapt divers, daca sint deja in frina de motor mai puternica (sa zicem, in treapta 1 de la 30-35Kmph in jos) si calc brusc abreajul se aude acel zgomot.

Ok... atunci du-te si tu la un service mai "spalat" sa iti verifice tampoanele de motor. Teoretic sint in numar de 3. Ideea e sa te duci la Suceava cu defectul deja depistat sa nu zica aia "asa face toate".

khan
Sef de Atelier

Mesajde khan » Joi 08-Mar-2007 12:52

mituc scrie:Am sa fac testul asta azi.

cam exagerezi cu frina de motor in a-ntiia-a la 35 km/h. poti sparge pinionul/pinioanele in situatia asta, nu mai zic de zuportii de motor care cred ca urla si arcurile de la discul de ambreiaj care se fac mititele de tot. poate chiar are legatura zgomotul cu stilul de conducere
http://www.fisheyemedia.ro daca ai nevoie de un fotograf
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available

mituc
pasionat

Mesajde mituc » Joi 08-Mar-2007 17:23

khan scrie:cam exagerezi cu frina de motor in a-ntiia-a la 35 km/h. poti sparge pinionul/pinioanele in situatia asta, nu mai zic de zuportii de motor care cred ca urla si arcurile de la discul de ambreiaj care se fac mititele de tot. poate chiar are legatura zgomotul cu stilul de conducere

Am facut asta doar ca sa vad ce se aude si cind se aude. De cind am masina nu cred ca a vazut ea asa ceva de mai mult de 4 ori, si niciodata nu am schimbat din treapta superioara in treapta 1 la viteza asta (doar de 2 ori si numai la 30-32, sa vad daca intra, si bineinteles cu dubla ambreere sa reduc presiunea asupra ambreajului si ce mai e pe acolo, in rest 0->30-35->0 sau ceva de genul).

mituc
pasionat

Mesajde mituc » Vin 09-Mar-2007 07:41

nicum scrie:Pare a fi un zgomot de suport. Mai fa un test: accelreaza brus, dupa care tot brusc ia piciorul de pe acceleratie, in asa fel incit sa intrii in frina de motor. Spune-mi daca zgomotul e identic sau seamana.

Nu se aude nici un zgomot... Cred ca acum dupa atitea teste pot spune ca zgomotul ala se aude doar cind masina nu e in sarcina (ambreaj calcat sau mers la relanti->1200-1300rpm, cum mergi prin spatele blocului pe unde sint copchii) si rulez pe teren denivelat cu viteza mica.

nicum
Moderator

Mesajde nicum » Vin 09-Mar-2007 10:30

Ok... atunci urmareste comportamentul asta si cind mergi la revizie insista asupra acestui aspect.

Înapoi la “Probleme C4”