tinichigerie - ATS sau Champion

probleme de natura tehnica, precum si cele rezultate in urma diverselor incidente

Moderator: Echipa Tehnica

novix
de-abia inscris

tinichigerie - ATS sau Champion

Mesajde novix » Mie 29-Mar-2006 08:19

am zgariat pragul de pe partea dreapta intr-un colt de bordura.

zgarietura este de 20 cm, iar infundatura este de 2-3 cm pe o portiune mica.

vreau sa ma duc sa o fac, am casco la BCR, dar nu stiu unde sa ma adresez - la ATS sau la Champion?

cei care ati avut asemenea probleme unde ati rezolvat mai bine si mai repede?

Arise
pasionat

Mesajde Arise » Mie 29-Mar-2006 09:09

La BCR stiu ca iti da niste hartii sa te duci cu ele la politie pentru constatare.
Dupa aceea te duci la un service agreat, parca am auzit ca Champion nu ar mai fi agreati.

Mai, mai terminati cu afirmatiile nefondate. AM MAI SPUS-O SI MAI REPET O DATA: Champion nu mai este dealer Citroen, adica nu mai vinde masini Citroen. Dar pe partea de service, ramane in continuare in activitate. :!:

adytzu
RETRAS LA PENSIE

Mesajde adytzu » Mie 29-Mar-2006 09:12

Bine, probabil ca se va rezolva in ambele locuri (am inteles ca s-au dat si cei de la ATS pe brazda dupa numeroasele reclamatii). Repede, cred ca la Champion. La ATS te vor programa, in cel mai fericit caz, peste 2 sapt. CU BCR, din cate stiu, nu are comodat nici una dintre ele. Ca sa nu-ti ramana masina in parcarea lor pana platesc asigurarile, poti sa achiti factura din buzunarul tau si-ti recuperezi pe urma banii de la asigurari.

Matrixu
pasionat

Mesajde Matrixu » Mie 29-Mar-2006 11:15

Pentru tinichigerie te poti duce la orice service vrei tu. Vezi si tu cine are decontare directa, sa fie si buni si ai scapat de problema repede.
Si eu am aceeasi problema si cred ca ma voi duce la Autorom(eu am la allianz asigurarea).

adytzu
RETRAS LA PENSIE

Mesajde adytzu » Mie 29-Mar-2006 13:16

NEWS!!!

ATS are decontare directa cu BCR-ul, deci, daca ai rabdare 1 luna de zile pt. reparatie, poti merge la ei. In felul acesta, nu scoti bani din buzunarul tau.

novix
de-abia inscris

Mesajde novix » Mie 29-Mar-2006 14:13

multumesc frumos, e o veste buna.

ramane de vazut in cat timp imi face programarea.

ar mai fi o chestie - la o infundatura de 2-3 cm mai indreapta tabla sau doar baga chit?

Adrian
pasionat

Mesajde Adrian » Mie 29-Mar-2006 20:39

Daca ai noroc, ar trebui sa iti umple gaura aia cu sudura, nu cu chit! Daca iti baga chit ( e mult mai simplu pt ei) in 6 luni maxim, iti crapa! Cand te duci acolo, insista sa iti bage sudura, nu chit!
[b:8a91ac8b41]Citroen Spirit on my C4... VTR 1.6i, Obsidien [/b:8a91ac8b41][img:8a91ac8b41]http://www.sloganizer.net/en/style3,C4.png[/img:8a91ac8b41]

MARIAN
Admin CITROclub
Masina: Xantia 1.9TD VSX
2: C5 2.0 HDI 110CP

Mesajde MARIAN » Mie 29-Mar-2006 20:46

Daca ai noroc, ar trebui sa iti umple gaura aia cu sudura

Uite de aia ne amendeaza ARR-ul cand ne pune la cantar;cum sa umple dom'le cu sudura?
Indreptat nu se mai practica pe la noi?

Adrian
pasionat

Mesajde Adrian » Mie 29-Mar-2006 22:00

Pai daca o incarcatura de 10-20 grame de sudura dezechilibreaza masina, inseamna ca trebuie sa pun un butoi de 75 de kg de nisip in drepata sa fie echilibrata cu greutatea mea :lol: :lol:
Daca ceea ce zici tu ar fi asa, inseamna ca o poseta in torpedo ar da peste cap toate aparatele de masura si masina ar pica testul? :roll:

Este mult mai bine cu sudura, depinde si de cum este pragul, adica daca se poate indrepta din interiorul masinii, sa fie accesibila portiuna aceea! Oricum, daca se indreapta TOT se pune chit, care crapa! Sudura se polizeaza! Si se da iar cu solutia aceea brobonata si se vopseste !
[b:8a91ac8b41]Citroen Spirit on my C4... VTR 1.6i, Obsidien [/b:8a91ac8b41][img:8a91ac8b41]http://www.sloganizer.net/en/style3,C4.png[/img:8a91ac8b41]

scozmin
pasionat

Mesajde scozmin » Mie 29-Mar-2006 22:14

Asta cu incarcat cu sudura sincer n-am mai auzit-o; dar poate sunt metode noi.
Pragul intai se indreapta atat cat se poate; o metoda pe care o stiu eu e sudarea unei tije in adancitura si tragerea de acea tija pana la indreptare; sigur mai sunt si alte metode de indreptare
Apoi se da cu chit si se niveleaza si apoi se vopseste; Legendele cum ca chitul crapa si nu e bun nu mai sunt valabile; Exista acum chituri incredibil de rezistente; binenteles ca si meseriasul care lucreaza trebuie sa fie "meserias" :)
In concluzie eu am toata increderea intr-o reparatie facuta cu chit daca in prealabil s-a indreptat locul; Dar repet, maiestria tinichigiului face 80% din lucrare

khan
Sef de Atelier

Mesajde khan » Joi 30-Mar-2006 12:05

@Adrian, cred ca ai avut degeaba nu stiu cite masini inainte de asta, ca nu s-a lipit nimik de tine!!!
http://www.fisheyemedia.ro daca ai nevoie de un fotograf
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available

Adrian
pasionat

Mesajde Adrian » Joi 30-Mar-2006 22:01

Adica? Imi suna a jignire asta... Dezvolta, te rog!

Intamplator am un prieten, foarte bun, care este tinichigiu, pregatitor, intr-un service de masini! Un service complet, standard international, echipamente noi! Si mai si vand masini acolo.. Ma rog, nu incerc sa fac pe desteptul, dar oricat de 'bun' e chitul asta tot crapa! Ca o face in 2 luni sau 2 ani, tot o va face! Este inevitabil! Cu sudura este cu totul altceva: se incarca cu material, dupa ce se curata in prealabil, iar excesul de sudura care ramane se ia la polizor! Procesul dureaza mai mult, de aceea nu este folosit! Si e normal ca un service sa nu piarda la o masina 2 ore, cand poate fi gata in 15 min! Procedeul acesta se foloseste la partile dure ale caroseriei, unde tabla este mai groasa: praguri in special! In rest.. Stiti si voi cum se face.. Chit la greu si reveniri in service peste x luni!

Arise
pasionat

Mesajde Arise » Vin 31-Mar-2006 08:41

Nu ca m-ar incanta ideea cu chitul... dar caroserie este din tabla galvanizata, nu? Daca te apuci si sudezi pe acolo, nu se modifica proprietatile chimice in zona aceea? Lipitura aceea nu risca sa rugineasca?

Ca iti crapa chitul sau te mananca rugina... este vreo diferenta?

vlad_ltms
just curious

Mesajde vlad_ltms » Vin 31-Mar-2006 13:22

Cred ca problema mai apasatoare nu e cand te programeaza la ATS ci cat iti tine masina pentru reparatie.Am deschis un topic pe Diverse cu ce am patit eu la ATS sapt asta pentru o programare la tinichigerie.

khan
Sef de Atelier

Mesajde khan » Vin 31-Mar-2006 14:38

Arise scrie:Nu ca m-ar incanta ideea cu chitul... dar caroserie este din tabla galvanizata, nu? Daca te apuci si sudezi pe acolo, nu se modifica proprietatile chimice in zona aceea? Lipitura aceea nu risca sa rugineasca?

multumesc
http://www.fisheyemedia.ro daca ai nevoie de un fotograf

http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service

Lexia available

Înapoi la “Probleme C4”