la parcarea in garajul de acasa am venit prea aproape de o masa care era pe dreapta(deh, romanul umple garajul cu tot felul de prostii nu doar cu masina) si am indoit un pic aripa dreapta spate...merge ciocanita inapoi (parerea mea), nici nu a sarit vopseaua nici nimic (este stramba cam 2cm, deci tre sa te uiti atent ca sa iti dai seama).
pe unde as putea indrepta-o, ca sa iasa ca noua, si cat m-ar costa?
ma gandesc ca daca stiu cum sa ajunga pe interior acolo mai mult de o ora nu au ce face cu tot cu demontat si montat...
astept si eu pareri avizate, destul de repede ca nu imi place sa stau cu ea stramba....
multumesc
help, am indoit aripa spate un pic
Moderator: Echipa Tehnica
Nu ai casco ....?? Nasol .... mai mult ca sigur .... din ce spui tu acolo se intelege ca trebui doar indreptata ..dar mai mult k si gur va trebui vopsita ...si atunci pretul sare .... in fuctie de unde o repari in fuctie de vopsea .. deobicei la cele metalizate nu merge sa vopsesti doar aia 2 cm ..trebuie sa te exintizi cand vopsesti ...ca sa nu se vada ...
rarej33 scrie:pai nu a sarit vopseaua, deasta zic ca nu ar dura mult...doar daca sare cand mi-o indreapta...
idei?
Oricum s-ar putea sa fie deja "sarita"... dar sa nu fie crapata (vopseaua e si ea elastica...) Mai devreme sau mai tarziu... tot s-ar putea sa trebuiasca sa o vopsesti.. Asta daca nu sare cand o indreapta.
Deci la mine s-a indoit tabla pe o suprafata de 3 cm patrati, mai exact am 2 linii subtiri, dar trec exact peste profilul ala de semicerc care este deasupra rotii. Profilul ala este indoit (din fabrica) in afara, si eu am "trasat" 2 linii in interior, evident ca profilul ala din fabrica s-a dus dracu. 
Am intrebat la service, a zis ca se indreapta fara nici un fel de problema, dar SARE vopseaua cu siguranta, deci trebuie vopsita. Si nu merge vopsita pe o suprafata mica, ci trebuie intinsa si pierduta...
Eu am preferat sa raman cu masina asa, mai ales pentru ca nu se observa indoitura in tabla.

Am intrebat la service, a zis ca se indreapta fara nici un fel de problema, dar SARE vopseaua cu siguranta, deci trebuie vopsita. Si nu merge vopsita pe o suprafata mica, ci trebuie intinsa si pierduta...
Eu am preferat sa raman cu masina asa, mai ales pentru ca nu se observa indoitura in tabla.
E bine sa te gandesti inainte sa o duci prin cine stie ce service prin spatele blocului care face si tinichigerie ca sa iti ciocaneasca aripa. Ori o faci cum trebuie (indreptat, chituit, vopsit - functie de cat de mare e indoitura) ori o lasi asa. O reparatie de mantuiala o sa te coste mai tarziu mai mult decat face.
Fun Citroen
tocmai deasta am pus topic aici, ca sa primesc cunostintinte avizate, sa nu fie o treaba de mantuiala. sa fie un service bun la care a mai reparat lumea ceva asemanator si a fost multumita.
ma gandesc ca am sanse sa nu cada vopseaua pentru ca masa aceea e din lemn, deci mai moale decat metalul sa zic, si in plus nu era ascutita...
chiar nu exista un service unde sa mi-o indrepte fara sa cada vopseauna si sa ma coste ca si cand as schimba toata aripa?
ma gandesc ca am sanse sa nu cada vopseaua pentru ca masa aceea e din lemn, deci mai moale decat metalul sa zic, si in plus nu era ascutita...
chiar nu exista un service unde sa mi-o indrepte fara sa cada vopseauna si sa ma coste ca si cand as schimba toata aripa?
0724.561.883
Suna aici si vezi ce iti zice omu.
Sunt super meseriasi, am fost la ei cu un Porsche Boxter cu probleme la motor si ceva de indreptat/vopsit la caroserie.
Asta doar daca vrei sa eviti serviceurile mari si cunoscute. Nu inteleg de ce nu te duci la ATS/Champion sau la orice service autorizat.
Suna aici si vezi ce iti zice omu.
Sunt super meseriasi, am fost la ei cu un Porsche Boxter cu probleme la motor si ceva de indreptat/vopsit la caroserie.
Asta doar daca vrei sa eviti serviceurile mari si cunoscute. Nu inteleg de ce nu te duci la ATS/Champion sau la orice service autorizat.
Nu sint in domeniu dar din proprie experienta stiu ca si daca indrepti tabla si fara sa sara vopseaua, nu ai cum sa scoti suprafata la fel de plana ca inainte. Si atunci se pune un strat de chit (chiar daca ft. subtire), se slefuieste si...tot la vopsit se ajunge
Tu stii cel mai bine ce faci in continuare.
Bafta!

Bafta!
Si eu am "indreptat" oleaca aripa din spate unde vine curba, intrun tampon de cauciuc de la o dacie veche...si nu se vede decat daca te uiti cu atentie...sau daca cade lumina pe indoitura atunci se observa cel mai tare(asta cand e spalata).Ideea e ca pentru a o repara din cate stiu trebuie data jos toata aripa, indreptata, eventual chituita si vopsita...toata.
rarej33 scrie:tocmai deasta am pus topic aici, ca sa primesc cunostintinte avizate, sa nu fie o treaba de mantuiala. sa fie un service bun la care a mai reparat lumea ceva asemanator si a fost multumita.
Din cate stiu eu, indiferent de suprafata pe care o lovesti, vopseaua tot sare datorita procedeului de indreptare (batere pe partea interioara cu o contra fixa pe partea exterioara pt aducerea la nivel). Suprafata pe care ai lovit-o conteaza doar la zgarierea initiala a vopselei in momentul impactului - daca ai lovit metal sau alt obiect dur, trebuie din start vopsita pt ca oricum se zgarie; daca ai lovit lemn, cauciuc, etc., se indoaie si ai toate sansele ca vopseaua sa sara la indreptare).
Nu sunt vopsitor sau tinichigiu dar am vazut cum se face...

Baieti, eu am avut aripa spate la c4 infundata mi-am spart si ornamentul ala de plastic si am dus-o la un tinichigiu pe care il cunosc si face super treaba, am lasat-o dimineata si pe la 18 am ridicat-o, masina era la fel ca noua, mi-a desfacut interiorul la pasagerul din spate se da foarte usor jos, are niste clame, si mi-a indreptat aripa fara sa de-a cu chit sau mai stiu eu ce, problema e ca la mine a fost suprafata mare si a ramas o mica denivelare imposibil de detectat daca nu stii de ea care se vede numai cand te uiti foarte atent a zis ca daca vreau sa fac si aia tre sa o vopsesc si am preferat sa o las asa mai ales ca nu se vede. Daca vreti numarul lui imi da-ti un msg pe x3msrk@yahoo.com sau vorbim pe messenger.