Salutare ,
Am un C4 picasso 1.8 din 2007 pe care am montat GPL.
De curand a inceput sa imi dea rateuri pe bezina, doar pe benzina. Pe gaz merge bine si chiar isi revine daca o trec atunci cand incepe sa dea rateuri pe bezina.
Pana acum am schimbat bujii, am curatat injectoare si am schimbat si bobina, senzorul de turatie.
Am verificat : Presiunea combusibilului, presiunea aerului, cablurile electrice.
Am anulat instalatia GPL ca sa elimin orice fel de posibil conflict intre calculatoare.
Deja intru in a treia saptamana de verificari.
Orice sfat/idee este binevenit.
Merci.
Ajutor! Rateuri p0300 doar pe Benzina
Moderator: Echipa Tehnica
- dj01fad
- demolition man
- Masina: C5 sedan 2.2 204 - o pereche
- 2: C5 tourer 2.2 204
- 3: C5 2.0 163 cu multi km... da multi rau!
Re: Ajutor! Rateuri p0300 doar pe Benzina
o varianta ar fi sa ai injectoarele zapacite, si sa nu isi revina la curatare; o alta varianta mai nasoala este sa nu mai inchida bine supapele, dar ma cam indoiesc daca merge bine pe gaz. daca ai avea alte injectoare sa faci proba ar fi super...
-
- de-abia inscris
- Masina: C4 Grand Picasso 1.8 Benzina
am pus unele de pe un c4, pe net m-am uitat si apareau ca avand acelasi cod, dar par sa aiba niste duze mai micute.
anyway, unde pot verifica niste injectoare ca am cautat in tot bucurestiul, nimeni e interesat de injectoarele de benzina...
Mentionez ca pe Lexia nu arata nimic aiurea in afara de codul de rateuri p0300.
Si mai am o mentiune : Cand a inceput problema dadea rateuri doar pe pistonul 3, dupa ce am schimbat bobina da pe toate. Am pus bobina veche, tot pe toate.
anyway, unde pot verifica niste injectoare ca am cautat in tot bucurestiul, nimeni e interesat de injectoarele de benzina...
Mentionez ca pe Lexia nu arata nimic aiurea in afara de codul de rateuri p0300.
Si mai am o mentiune : Cand a inceput problema dadea rateuri doar pe pistonul 3, dupa ce am schimbat bobina da pe toate. Am pus bobina veche, tot pe toate.
- dj01fad
- demolition man
- Masina: C5 sedan 2.2 204 - o pereche
- 2: C5 tourer 2.2 204
- 3: C5 2.0 163 cu multi km... da multi rau!
dar bujiile le-ai schimbat?
-
- de-abia inscris
Am schimbat 2 rânduri de bujii, injectoarele le am curățat și verificat, merg excelent.
Am observat că atunci când scot bujiile după ce merge mașină, ele sunt ude, deci nu face aprindere.
Am observat că atunci când scot bujiile după ce merge mașină, ele sunt ude, deci nu face aprindere.
-
- de-abia inscris
Neata ,
Revin cu niste detalii
Am test injectoarele cu un osciliscop electronic ( cred ca asa ii zice... ) si am aflat ca injectoarele de pe cilindrul unu si 3 mi se inchid chiar daca ele primesc curent in continuare.
Desi injectoarele au fost testate, m-am gandit ca probabil este dusa bobina din ele, pentru ca incep sa faca mai urat la cald.
Pana cand schimb injectoarele, mai are cineva vreo idee ?
Revin cu niste detalii
Am test injectoarele cu un osciliscop electronic ( cred ca asa ii zice... ) si am aflat ca injectoarele de pe cilindrul unu si 3 mi se inchid chiar daca ele primesc curent in continuare.
Desi injectoarele au fost testate, m-am gandit ca probabil este dusa bobina din ele, pentru ca incep sa faca mai urat la cald.
Pana cand schimb injectoarele, mai are cineva vreo idee ?