Problemute la C4...
Moderator: Echipa Tehnica
Am inceput sa am o problema care este din ce in ce mai suparatoare cu C4-ul meu. Cam in 50% din cazuri nu vrea sa intre in marsarier. Intra pana la jumate (se aprinde becul in spate) dar nu cupleaza cutia (ambreiajul e sigur la fundul fundurilor), daca incerc sa fortez ori nu merge ori se aude un zgomot nasol(carait) din cutie. Ca sa scap de chestia asta, ridic putin ambreiajul si schimbatorul incepe sa tremure si sa scape spre punctul mort. Dupa aia ambreiaj la fund si intra fara probleme.
Cum sunt un aproape 0 la mecanica (C4 este prima mea masina) si nu stiu decat vag cum functioneaza ambreiajul/cutia de viteze as vrea sa cunosc mai multe detalii despre de la ce ar putea fi sa nu ma faca aia la revizie cand am sa le prezint problema.
Cum sunt un aproape 0 la mecanica (C4 este prima mea masina) si nu stiu decat vag cum functioneaza ambreiajul/cutia de viteze as vrea sa cunosc mai multe detalii despre de la ce ar putea fi sa nu ma faca aia la revizie cand am sa le prezint problema.
Am si eu problema ta cu marsarierul.
Abia acum incep sa imi dau seama ca am de fapt o problema.
Practic dau in marsarier, intra pana pe la jumatate, dar nu face "priza". Desi becurile de mers inapoi mi se aprind.
Aceeasi problema o am si la Ford, si cred ca s-a cam cronicizat treaba si nu mai vad eu din asta o problema.

Abia acum incep sa imi dau seama ca am de fapt o problema.
Practic dau in marsarier, intra pana pe la jumatate, dar nu face "priza". Desi becurile de mers inapoi mi se aprind.
Aceeasi problema o am si la Ford, si cred ca s-a cam cronicizat treaba si nu mai vad eu din asta o problema.

Marşarierul nu e sincronizat - şi e un 'feature', nu un 'bug', pentru a nu avea tentative reuşite de a-l cupla la 120km/h
De aceea intră şi un pic mai greu, maşina trebuie să fie complet oprită - trebuie să se "potrivească" nişte rotiţe acolo. Eu personal ĂŽn astfel de situaţii nu ridic ambreiajul ci apăs un pic acceleraţia
De "cârâit" e greu de crezut că o să scăpăm

De "cârâit" e greu de crezut că o să scăpăm

Faza e ca masina sigur e pe loc, si iti dai seama ca nu e prea placut sa incerci sa faci o parcare laterala si sa stea sirul de masini dupa tine ca nu-ti intra in marsarier. Si ca sa ma oftic si mai tare ieri ma grabeam rau de tot si am reusit sa bag in marsarier (neintentionat) cand masina inca mergea. Binenteles carait.
Mie "feature"-ul asta mi se pare pretty annoying
Mie "feature"-ul asta mi se pare pretty annoying

-
- just curious
Problemute la C4...
Marsarierul nu e sincronizat, asa e la multe masini pentru a nu introduce din greseala in timpul depalsarii. Cand nu intra lasa schimbatorul la punctul mor ridica complet pedala ambreiajului si apasa din nou sau introduci in viteza 1 si imediat in marsalier fara sa mai ridici pedala.
Re: Problemute la C4...
speedyman scrie:Marsarierul nu e sincronizat, asa e la multe masini pentru a nu introduce din greseala in timpul depalsarii. Cand nu intra lasa schimbatorul la punctul mor ridica complet pedala ambreiajului si apasa din nou sau introduci in viteza 1 si imediat in marsalier fara sa mai ridici pedala.
Foarte bine spus!
La orice masina cu cutie de viteze mecanica apare cateodata problema asta
Marsarierul nu se cupleaza corect intotdeauna datorita faptului ca cuplarea se face prin roti baladoare - adica se deplaseaza o roata dintata in CV care inverseaza sensul miscarii
Uneori dintii rotilor nu "calca corect" - adica "dinte pe dinte" in loc de "dinte pe gol", cum ar fi normal
deci sa inteleg ca nu e cazul sa-mi fac griji si e o chestie cvasi-normala.
costis scrie:deci sa inteleg ca nu e cazul sa-mi fac griji si e o chestie cvasi-normala.
Si la mine se intimpla la fel. O scot din marsalier (atit cit a intrat), o duc in punctul mort, il mai gitil acolo sa fiu sigur ca e in punctul mort de-a binelea, si apoi intra in marsalier fara probleme. In timpul asta tin ambreajul la fund.
Asta se intimpla pe mai multe masini, nu doar pe C4. Cind zic mai multe masini ma refer la opel, skoda, dacia, renault, etc.
Mai am si eu o problema: nu stiu cum se rabateaza oglinzile la C4. Nu sint nici cu incalzire si nici nu au sistem automat sau electric de rabatare. Ar trebui sa se poata rabata manual insa nu stiu cum sa trag de ele.
Ultima data au opus ceva rezistenta si am zis sa le las in pace, ca nu aveam nimic cu ele.
Ultima data au opus ceva rezistenta si am zis sa le las in pace, ca nu aveam nimic cu ele.