Problemute la C4...

probleme de natura tehnica, precum si cele rezultate in urma diverselor incidente

Moderator: Echipa Tehnica

m.s.
pasionat

Mesajde m.s. » Lun 10-Apr-2006 11:19

In general astia dau cu ceara pe toata masina si sa vezi ce fericit o sa fii cu ceara pe parbriz(ai impresia ca ti s-au dus stergatoarele)>eu unul prefer fara :wink:

costis
simpatizant

Mesajde costis » Lun 10-Apr-2006 13:42

Am inceput sa am o problema care este din ce in ce mai suparatoare cu C4-ul meu. Cam in 50% din cazuri nu vrea sa intre in marsarier. Intra pana la jumate (se aprinde becul in spate) dar nu cupleaza cutia (ambreiajul e sigur la fundul fundurilor), daca incerc sa fortez ori nu merge ori se aude un zgomot nasol(carait) din cutie. Ca sa scap de chestia asta, ridic putin ambreiajul si schimbatorul incepe sa tremure si sa scape spre punctul mort. Dupa aia ambreiaj la fund si intra fara probleme.
Cum sunt un aproape 0 la mecanica (C4 este prima mea masina) si nu stiu decat vag cum functioneaza ambreiajul/cutia de viteze as vrea sa cunosc mai multe detalii despre de la ce ar putea fi sa nu ma faca aia la revizie cand am sa le prezint problema.

danpopa
pasionat

Mesajde danpopa » Lun 10-Apr-2006 15:13

in cazul asta, mai bine prezinta problema si altor prieteni de-ai tai, sa isi dea si ei cu parerea ... si dupa aia te duci la service.
Xsara 1.6 / C4 1.4

Arise
pasionat

Mesajde Arise » Lun 10-Apr-2006 16:14

Am si eu problema ta cu marsarierul. :shock:
Abia acum incep sa imi dau seama ca am de fapt o problema.

Practic dau in marsarier, intra pana pe la jumatate, dar nu face "priza". Desi becurile de mers inapoi mi se aprind.

Aceeasi problema o am si la Ford, si cred ca s-a cam cronicizat treaba si nu mai vad eu din asta o problema. :D

DanCld
pasionat

Mesajde DanCld » Lun 10-Apr-2006 16:35

Marşarierul nu e sincronizat - şi e un 'feature', nu un 'bug', pentru a nu avea tentative reuşite de a-l cupla la 120km/h :twisted: De aceea intră şi un pic mai greu, maşina trebuie să fie complet oprită - trebuie să se "potrivească" nişte rotiţe acolo. Eu personal ĂŽn astfel de situaţii nu ridic ambreiajul ci apăs un pic acceleraţia :roll:

De "cârâit" e greu de crezut că o să scăpăm :lol:

costis
simpatizant

Mesajde costis » Lun 10-Apr-2006 22:56

Faza e ca masina sigur e pe loc, si iti dai seama ca nu e prea placut sa incerci sa faci o parcare laterala si sa stea sirul de masini dupa tine ca nu-ti intra in marsarier. Si ca sa ma oftic si mai tare ieri ma grabeam rau de tot si am reusit sa bag in marsarier (neintentionat) cand masina inca mergea. Binenteles carait.
Mie "feature"-ul asta mi se pare pretty annoying :)

speedyman
just curious

Problemute la C4...

Mesajde speedyman » Mar 11-Apr-2006 00:50

Marsarierul nu e sincronizat, asa e la multe masini pentru a nu introduce din greseala in timpul depalsarii. Cand nu intra lasa schimbatorul la punctul mor ridica complet pedala ambreiajului si apasa din nou sau introduci in viteza 1 si imediat in marsalier fara sa mai ridici pedala.

stevey
pasionat

Mesajde stevey » Mar 11-Apr-2006 11:16

Asa patesc si eu sau mai binezis pateam cand am cumparat masina ,acum si-a mai dat drumul dar la fel fac cand nu intra bag intr-o viteza si dupaia in marsalier.Chestia ca si mie mia carait la inceput cand nu-mi dadeam seama si e nasol pana te obisnuiesti pt. ca si in alte viteze intra greu.

jgr1001
pasionat

Re: Problemute la C4...

Mesajde jgr1001 » Mar 11-Apr-2006 11:33

speedyman scrie:Marsarierul nu e sincronizat, asa e la multe masini pentru a nu introduce din greseala in timpul depalsarii. Cand nu intra lasa schimbatorul la punctul mor ridica complet pedala ambreiajului si apasa din nou sau introduci in viteza 1 si imediat in marsalier fara sa mai ridici pedala.

Foarte bine spus!

La orice masina cu cutie de viteze mecanica apare cateodata problema asta
Marsarierul nu se cupleaza corect intotdeauna datorita faptului ca cuplarea se face prin roti baladoare - adica se deplaseaza o roata dintata in CV care inverseaza sensul miscarii
Uneori dintii rotilor nu "calca corect" - adica "dinte pe dinte" in loc de "dinte pe gol", cum ar fi normal

costis
simpatizant

Mesajde costis » Mar 11-Apr-2006 12:23

deci sa inteleg ca nu e cazul sa-mi fac griji si e o chestie cvasi-normala.

mituc
pasionat

Mesajde mituc » Mar 11-Apr-2006 13:06

costis scrie:deci sa inteleg ca nu e cazul sa-mi fac griji si e o chestie cvasi-normala.

Si la mine se intimpla la fel. O scot din marsalier (atit cit a intrat), o duc in punctul mort, il mai gitil acolo sa fiu sigur ca e in punctul mort de-a binelea, si apoi intra in marsalier fara probleme. In timpul asta tin ambreajul la fund.
Asta se intimpla pe mai multe masini, nu doar pe C4. Cind zic mai multe masini ma refer la opel, skoda, dacia, renault, etc.

Arise
pasionat

Mesajde Arise » Mar 11-Apr-2006 16:33

tot cam ca mituc fac si eu.
Punctul mort, incerc sa o bag in marsarier, nu intra, o aduc la punctul mort, iar incerc sa o bag in marsarier, nu intra, iar o aduc la punctul mort, iar o bag in marsarier si cu putin noroc chiar intra. :?
Evident, ambreiajul calcat...

mituc
pasionat

Mesajde mituc » Mar 11-Apr-2006 18:26

Mai am si eu o problema: nu stiu cum se rabateaza oglinzile la C4. Nu sint nici cu incalzire si nici nu au sistem automat sau electric de rabatare. Ar trebui sa se poata rabata manual insa nu stiu cum sa trag de ele.
Ultima data au opus ceva rezistenta si am zis sa le las in pace, ca nu aveam nimic cu ele.

DanCld
pasionat

Mesajde DanCld » Mar 11-Apr-2006 18:41

Dacă e aceeaşi "tehnologie" ca la C3, ar trebui să meargă printr-o ridicare uşoară (cât să depăşească piedica), şi apoi ĂŽmpingere ĂŽn sensul rabatării. La ĂŽnceput o să meargă mai greu, după aia te obişnuieşti.

Arise
pasionat

Mesajde Arise » Mar 11-Apr-2006 21:56

Se rabateaza cu putin curaj. :)
Ridici putin in sus, si apoi le pliezi spre interior.
Chiar daca nu ridici in sus, tot o vei plia...
Prima oara iti este frica... sa nu o rupi sau ceva de genul asta. :)

Înapoi la “Probleme C4”