Protectie Turbo

probleme de natura tehnica, precum si cele rezultate in urma diverselor incidente

Moderator: Echipa Tehnica

morpheus4boss
de-abia inscris

Protectie Turbo

Mesajde morpheus4boss » Mie 04-Feb-2009 22:17

Salutare, sunt fericitul posesor al unui Citroen C4 Coupe 1.6HDI 110cp pe care l-am cumparat din germania. Pe drum spre casa am observat un zgomot ciudat pe la motor un fel de barait, ca si cum ceva ar fii desprins pe la motor, am fost la sevice citroen din craiova si baietii de acolo mi-au spus ca este protectia de la Turbosuflanta. I-am rugat sa imi faca comanda si cand s-a dus baiatul care a constatat buba masinii la tipul care face comenzile de piese s-a exprimat in felul urmator " Sa faci comanda de protectia de la Turbosuflanta aia care se rupe mereu." Cand am auzit m-a bufnit rasul, nu imi venea sa cred cu cata seninatate a spus lucrul asta. In fine nu este o chestie costisitoare piesa costa undeva la 130 de lei plus manopera care v-a fii undeva la 80 de lei. Dar lucrul care m-a deranjat si speram sa nu exite la servisurile citroen este ca in loc sa trimita si ei un mail celor din franta sa le spuna sa schimbe materialul care il folosesc la fabricarea acestei protectii ei erau cat se poate de calmi de parca pe ei nu ii intereseaza daca sunt multumiti clientii sau nu. Problema care vroiam sa o dezbat aici este voi ati intalnit aceasta BUBA la masinile voastre sau am fost eu mai norocos?

O alta problema ar fii cum pot sa conectez si eu un iPhone la CD Player-ul de la C4, sau ati vazut pe undeva un alt CD Player care se poate pune pe C4 in locul celui original dar fara sa pierzi accesul la comenzile de pe volan? Daca puteti sa imi dati un link ar fii si mai bine.

Inca o intrebare nu stiu daca s-a mai pus dar as vrea sa stiu ce fel de becuri se pun pe C4 deoarece as vrea sa schimb becurile de la pozitii cu unele mai puternice sau de o culoare mai deschisa un alb spre albastru ca sa ii scot in evidenta "genele" metaforic vorbind :D.

Si o ultima intrebare, cand sunteti in viteza a 5-a si daca tineti mana pe schimbator apasand un pic spre bord voua va tremura (vibreaza) schimbatorul?

Multumesc pentru rabdarea pe care ati avut-o citind nelamuririle mele.
Citroen C4 Coupe is a way of life!!!

bogdans
pasionat

!

Mesajde bogdans » Mie 04-Feb-2009 22:43

cu ipod vreau si eu...costa 550 roni preechiparea,fara motanj!cam scump :( ,dar merita...iti afiseaza nm melodiei si pe displayul masinii!am inceput cu un ipod de 4 gb nano :),dar inainte de astea vreau sa mi iau placutele de aluminiu(cred) de se pun pe praguri,knd deschizi usa...scris Citroen C4 pe ele si kitul aluminiu la interior(aeratoare,pe consola,scrumiere si in jurul schimbatorului,si pe usi) :D !
iti tremura cand accelerezi ??sau cand impingi de schimbator?nu e ceva anormal ... zic eu,din moment ce ti intra in viteze si trage!
C4 1.6 gris.fer.VTRpp.resolfen.17" OE

bogdan78
pasionat

Mesajde bogdan78 » Joi 05-Feb-2009 09:02

Cred ca la tine pentru pozitii se preteaza niste leduri bune calitativ..ca la audi. daca nu cauta pe net sunt o grmada de lampi de pozitie de diferite culori.
Cat priveste cutia de viteze..si este doar o parere a mea...asa cum nu este bine sa iti odihnesti piciorul pe pedala de ambreaj cand mergi cu masina pentru ca se uzeaza ambreiajul, tot asa cred eu ca nu este bine sa apesi pe levier, dupa ce ai schimbat viteza. Odata schimbata viteza tot angrenajul se aseaza exact in pozitia optima, rotile dintate calca perfect, axul acela culisant este unde trebuie. Miscand putin mai mult levierul se modifica pozitia lor si desi tot nu ar trebui sa le jeneze nimic, este posibil ca ceva sa se atinga f putin si sa dea vibratia. Nu sunt mecanic deci aceasta ultima fraza ar trebui luata ca o opinie a unui amator. :).

Înapoi la “Probleme C4”