Yuuuupi! Am scapat !

Forum de dicutii generale despre Citroen C4, C4 Picasso si Grand C4 Picasso: dotari, oferte, versus, posesori, etc.

Moderator: Echipa Tehnica

Shadow
simpatizant

Mesajde Shadow » Mar 10-Apr-2007 12:58

aurelian scrie:hmm un prieten care a mers cu al meu c4 era incantat ca are vana fata de octavia ..deci e clar nu exista 2 pareri la fel..anyway O2 nu poate fi chiar o alegere rea din pacate s-a vandut bine si inca tin la pretz dealerii

Cu ce motorizare de la amandoua, pentru ca nu este o chestie de impresie, este vb de fapte.

aurelian
simpatizant

Mesajde aurelian » Mar 10-Apr-2007 13:50

pai pe motorina a zis, asadar banuiesc ca la cel de 1,9 , un lucru e clar tdi are reprize bune datorita exploziei puternice --nu ma pricep asa am citit pe alte forumuri, la altele sta prost : zgomot , consum ulei , tehnologia vechiuta etc

pt motorizare la c4 vezi semnatura

mituc
pasionat

Mesajde mituc » Mar 10-Apr-2007 15:33

Tehnologia e discutabila... Adica daca te gindesti oleaca astia de la VAG au nevoie de 1.9 litri ca sa scoata 90, 102 si 130CP. Cei de la PSA au nevoie de 1.6l sa scoata 110. Insa cind trecem la puteri mai mari... lucrurile se inverseaza, si anume VAG cu 2 litri scoate 140 respectiv 170CP iar PSA cu 2 litri scoate doar 138CP, ajungind la 170 doar cu biturbo-ul HDI de 2.2 litri.

Deci tehnologia o fi ea invechita, insa pentru SDI-uri si TDI-urile 1.9 de puteri mici (90 si 102CP), ca la alea mai marisoare deja incep sa stea bine.

stevey
pasionat

Mesajde stevey » Mar 10-Apr-2007 20:57

Cineva pe care cunosc si-a luat cam de mai mult de jumatate de an octavia2 si pe langa bucuria de a fi aranjata de cineva cu o cheie am inteles ca s-a stricat nu-s ce la ea.Oricum nu e deloc multumit de ea.Am sa intreb mai concret ce avea.Si sa stiti ca am ajuns la concluzia ca modelele precedente precum octavia 1 megane 1 vw 4 ,culmea domle sunt mult superioare fata de ce se face acuma calitativ rezistenta etc.Sincer asta nu prea inteleg.

seridan
pasionat

Re: Yuuuupi! Am scapat !

Mesajde seridan » Mar 10-Apr-2007 21:12

mrbadnews scrie:
seridan scrie:
mrbadnews scrie:In sfarsit am scapat de C4.
29.000 km mi-au ajuns. L-am dat.
Am scapat de suspensiile de 2 lei. De esp- ul de generatie '70. De service-ul de la ats. Am scapat de schimbat capete de bara, de consum exagerat de ulei........si multe altele pe care le stiti si voi.
Ce mi-a placut la ea? Motorul(HDI 110 cp) ,stabilitatea in curbe la viteze mari(foarte mari :D ) si designul. N-o sa continui enumerarea lucrurilor care m-au facut sa regret ca am cumparat aceasta masina.
Ce urmeaza?
Skoda Octavia 2(in 2 saptamani vine)
Am destule motive sa cred ca am facut o alegere buna de data asta.
Adiooooooooooooooooo C4.

Poate si ea (ma refer la C4) se bucura la fel de mult ca a scapat de tine, cu toate ca ai adus-o intr-o stare deplorabila.
Asteptam cu interes sa auzim cum se va simti si SKODA cu tine la volan.
Ce va urma dupa SKODA? O sa exclami din nou fericit - am scapat de ea?

Probabil esti genul de om care se identifica cu masina. Daca ai avea logan in loc de c4 sunt convins ca ai raspunde la fel de rautacios la orice remarca negativa adresata masinii. Cred ca n-ar strica sa fii mai obiectiv. Daca tu conduci numai in weekend e foarte posibil ca in 7-8 ani sa sesizezi si tu problemele pe care le-am avut eu in mai putin de 2 ani cu c4. Deci cred ca ea (c4) poate fi masina ideala pentru tine.

Scuzã-mã dar felul cum te-ai exprimat m-a deranjat ºi poate nu numai pe mine ci ºi pe alÞi participanÞi la forum. Conduc din 1980, iar pânã la C4 am condus Dacia, Honda Civic CRX, ºi Honda Civic ºi nu am avut probleme de genul celor descrise de tine, iar În cazul tãu probabil cã C4 este prima maºinã ceea ce explicã totul. Conduc zilnic de foarte mult timp, nu sunt un ºofer de duminecã, fac aproximativ 125 km zilnic. Deobicei problemele descrise de tine sunt produse În proporÞie de peste 15% de Începãtori ºi cred cã ºi tu faci parte dintre ei. Ucenicia Þi-ai fãcut-o pe C4 ºi asta explicã foarte multe din probleme. (Rog Începãtorii participanÞi la forum sã mã scuze pentru ceea ce am postat referitoritor la ei)
Am ÎnÞeles din ceea ce ai spus cã dupã 2 ani, tu eºti un ºofer perfect dar maºina este foarte proastã, dar probabil cã a fost o situaÞie nefericitã când v-aÞi Întâlnit -tu ºoferul perfect ºi maºina proastã-. Dacã faci o retrospectivã la ceea ce s-a Întâmplat cu C4, tu nu ai nici-o vinã cã a ajuns În starea pe care ai descris-o?. Existã un proverb care spune totul despre situaÞia ta. C4 nu este o maºinã idealã, dar la fel ca altele acceptabilã
Nu vreau sĂŁ polemizez, am spus tot ceea ce am avut de spus.
Îþi doresc ca la Skoda sã nu repeþi greºelile pe care le-ai fãcut cu C4, pentru cã acuma ai dobândit deja experienþa cum poþi paradi o maºinã în doi ani.
BaftĂŁ.

nicum
Moderator
Masina: BX 16 RS

Mesajde nicum » Mie 11-Apr-2007 09:54

Am scapat de suspensiile de 2 lei. De esp- ul de generatie '70. De service-ul de la ats. Am scapat de schimbat capete de bara, de consum exagerat de ulei........si multe altele pe care le stiti si voi.
Ce mi-a placut la ea? Motorul(HDI 110 cp) ,stabilitatea in curbe la viteze mari(foarte mari :D ) si designul. N-o sa continui enumerarea lucrurilor care m-au facut sa regret ca am cumparat aceasta masina.
Ce urmeaza?
Adiooooooooooooooooo C4.

E o mica contradictie in ce spui tu acolo: prima data afirmi ca suspensiile sint de 2 lei, apoi ca masina sta bine in curbe la viteze foarte mari. Nu zice nimeni ca C4 e un model de fiabilitate, dar daca vrei sa te creada cineva, reformuleaza :wink:
O1 era o alegere mai buna dpv fiabilitate, au zis-o si altii.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

mrbadnews
just curious

Mesajde mrbadnews » Mie 11-Apr-2007 10:52

nicum scrie:
Ce urmeaza?
Adiooooooooooooooooo C4.

E o mica contradictie in ce spui tu acolo: prima data afirmi ca suspensiile sint de 2 lei, apoi ca masina sta bine in curbe la viteze foarte mari. Nu zice nimeni ca C4 e un model de fiabilitate, dar daca vrei sa te creada cineva, reformuleaza :wink:
O1 era o alegere mai buna dpv fiabilitate, au zis-o si altii.

Postul meu se adresa in primul rand posesorilor de c4. Si cred ca oricine a condus masina asta macar o data s-ar fi prins foarte usor ca e vorba de confortul suspensiilor, fara sa fie nevoie sa specific explicit asta. Dar pentru tine in mod special o sa reformulez :"Confortul suspensiilor este de 2 lei"

mrbadnews
just curious

Mesajde mrbadnews » Mie 11-Apr-2007 11:03

seridan scrie:
mrbadnews scrie:
seridan scrie:
Ce urmeaza?
Adiooooooooooooooooo C4.

Poate si ea (ma refer la C4) se bucura la fel de mult ca a scapat de tine, cu toate ca ai adus-o intr-o stare deplorabila.
Asteptam cu interes sa auzim cum se va simti si SKODA cu tine la volan.
Ce va urma dupa SKODA? O sa exclami din nou fericit - am scapat de ea?

Probabil esti genul de om care se identifica cu masina. Daca ai avea logan in loc de c4 sunt convins ca ai raspunde la fel de rautacios la orice remarca negativa adresata masinii. Cred ca n-ar strica sa fii mai obiectiv. Daca tu conduci numai in weekend e foarte posibil ca in 7-8 ani sa sesizezi si tu problemele pe care le-am avut eu in mai putin de 2 ani cu c4. Deci cred ca ea (c4) poate fi masina ideala pentru tine.

Scuzã-mã dar felul cum te-ai exprimat m-a deranjat ºi poate nu numai pe mine ci ºi pe alÞi participanÞi la forum. Conduc din 1980, iar pânã la C4 am condus Dacia, Honda Civic CRX, ºi Honda Civic ºi nu am avut probleme de genul celor descrise de tine, iar În cazul tãu probabil cã C4 este prima maºinã ceea ce explicã totul. Conduc zilnic de foarte mult timp, nu sunt un ºofer de duminecã, fac aproximativ 125 km zilnic. Deobicei problemele descrise de tine sunt produse În proporÞie de peste 15% de Începãtori ºi cred cã ºi tu faci parte dintre ei. Ucenicia Þi-ai fãcut-o pe C4 ºi asta explicã foarte multe din probleme. (Rog Începãtorii participanÞi la forum sã mã scuze pentru ceea ce am postat referitoritor la ei)
Am ÎnÞeles din ceea ce ai spus cã dupã 2 ani, tu eºti un ºofer perfect dar maºina este foarte proastã, dar probabil cã a fost o situaÞie nefericitã când v-aÞi Întâlnit -tu ºoferul perfect ºi maºina proastã-. Dacã faci o retrospectivã la ceea ce s-a Întâmplat cu C4, tu nu ai nici-o vinã cã a ajuns În starea pe care ai descris-o?. Existã un proverb care spune totul despre situaÞia ta. C4 nu este o maºinã idealã, dar la fel ca altele acceptabilã
Nu vreau sĂŁ polemizez, am spus tot ceea ce am avut de spus.
Îþi doresc ca la Skoda sã nu repeþi greºelile pe care le-ai fãcut cu C4, pentru cã acuma ai dobândit deja experienþa cum poþi paradi o maºinã în doi ani.
BaftĂŁ.

N-are rost sa continui disputa cu tine. Ma indoiesc de veridicitatea afirmatiilor tale. Mai ales partea cu
Deobicei problemele descrise de tine sunt produse ĂŽn proporĂžie de peste 15% de ĂŽncepĂŁtor
. Asta m-a amuzat cel mai tare. Faptul ca inventezi statistici si recurgi la presupuneri
n cazul tĂŁu probabil cĂŁ C4 este prima maÂşinĂŁ
pentru a-ti argumenta concluzii ma determina sa ma indoiesc de adevarul celor spuse de tine. Deci permite-mi sa nu le iau in considerare.

nicum
Moderator

Mesajde nicum » Mie 11-Apr-2007 12:05

@mrbadnews: fac precizarea ca nu esti in disputa cu mine si nu avem nimic de impartit. Remarca mea se referea doar la o simpla interpretare a postului tau.
Referitor la suspensia la C4: intr-adevar puntea spate este zgomotoasa si este un mare pas inapoi raportat la Xsara (suspensie semi-independenta fata de independenta si auto-directoare). Probabil ca Citroen a preferat sa puna gadgeturi pe masina ca astea le vad toti, la suspensie nu se uita aproape nimeni.
Din punctul meu de vedere C4 are niste mari minusuri:
- suspensie spate zgomotoasa si in general suspensia nu e cea mai buna alegere in materie de comfort. As putea fi banuit de subiectivism, din moment ce vin de la o masina cu un comfort mai mare si suspensie spate independenta, dar asta e impresia mea
Totusi probabil ca se incadreaza la ceea ce ofera alte masini din clasa ei.
- masina e prea joasa chiar si pentru unele borduri din Bucuresti si scutul nu este oferit standard. Nu este deloc potrivita pentru drumurile pe care merg eu
Chestiunile de fiabilitate ma intereseaza doar pentru cultura mea generala, din moment ce masina nu intra in vederile mele.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

Shadow
simpatizant

Mesajde Shadow » Mie 11-Apr-2007 12:39

Mda, voi le vreti pe toate, vreti stabilitate, dar nici nu vreti sa simtiti nimic; vreti ca masina sa arate bine, dar va deranjeaza ca este joasa; vreti multe dotari dar nu va convine sa da-ti bani pe ele.
VOI VISATI!!!

Matrixu
pasionat

Mesajde Matrixu » Mie 11-Apr-2007 13:01

Numai joasa nu e C4...cel putin a mea :lol:.. Aaa daca o urci pe borduri de d-abia urci si cu un SUV, sau daca o bagi la offroad da..e a naibii de joasa!

nicum
Moderator

Mesajde nicum » Mie 11-Apr-2007 14:00

@Shadow: nu eu :wink:
Eu mi-am "inmuiat" suspensia pentru ca drumurile din RO sint de asa natura. Sint constient ca masina a pierdut la capitolul stabilitate, dar nu poti sa le ai pe toate.

stevey
pasionat

Mesajde stevey » Mie 11-Apr-2007 16:47

Joasa c4???Poate vad eu prost dar mi-a spus un fost posesor de opel vectra "mama ce garda mare la sol are masina, eu la a mea mi-am spart baia de ulei..."

bezz
pasionat

Mesajde bezz » Mie 11-Apr-2007 18:37

hi hi c4 e pe catalige fata de vectra, i-am spart bumperele la vectra si pe fata si pe spate la borduri pe care le trec fara probleme cu xsara...
c4 este inalta, aproape ca loganul...
Cosmin
high energy music expression

alexd
Moderator

Mesajde alexd » Mie 11-Apr-2007 19:37

oameni buni, mai usor cu qouturile alea imense, o sa ajungeti intr-o buna zi sa citati tot forumul pt un smiley drept raspuns....

Înapoi la “Citroen C4 - Berlina, Coupe, Sedan, Picasso”