bandouri laterale C1

Forum de discutii generale despre Citroen C1. Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderator: Echipa Tehnica

razvanu2
just curious

bandouri laterale C1

Mesajde razvanu2 » Joi 07-Dec-2006 08:21

Sal! Am achizitionat de curand un C1 1.O Cool Air. In dotarea standard nu erau prevazute bandouri laterale :( asa ca vreau sa le pun eu acum. Daca cumva stiti un magazin sau un service unde gasesc asa ceva, eventual un pret pentru achizitia lor si manopera (exclus ATS) va rog frumos sa-mi raspundeti.

CoolAir
pasionat

Mesajde CoolAir » Joi 07-Dec-2006 08:50

Aceste bandouri laterale ar trebui sa se gaseasca relativ usor. Ele sunt autoadezive si in principiu ar trebui sa poata fi montate la orice servis auto in cateva minute.

Nu stiu cat ar costa cele de la C1. Problema este ca iti trebuie 4 bandouri. Eu am avut Opel Vectra, am avut portiera spate lovita si dupa ce au reparat-o au pus bandou nou. Stiu ca a costat pe factura bandoul acela in jur de 1 milion de lei.

Am tot C1 cool air. Astept sa vina de fapt, desi este platita masina. Eu consider ca masina fara bandouri este mai sport!!! Bandourile o fac mai "batrana".

Fratele meu are Seat Leon 2 cu aproape toate optiunile posibile, de la ESP si comenzi pe volan la volan imbracat in piele, dar NU are bandouri laterale!!! Si masina arata super.

Dupa mine ar fi de protejat numai marginea exterioara a usii. Aceea se loveste de un zid sau de un alt vehicul, cand deschizi usa. Pot fi cumparate niste "margini" din plastic pentru a fi puse acolo. Sunt mult mai discrete si mai eficiente. :)

razvanu2
just curious

pentru coolair

Mesajde razvanu2 » Joi 07-Dec-2006 12:16

ai dreptate cred ca nu am sa mai pun bandouri laterale daca o lovesc asta e treaba. si eu am asteptat relativ mult pina a venit masina, desi plata avansului la soc de leasing am facut-o cu aproape 3 saptamini inainte sa ridic masina. primele impresii despre masina sunt f bune, in oras se comporta exemplar, consumul este mic, sambata ma duc la un service sa ii pun radio-cd si 2 boxe pe ea. cand o sa ies cu ea in afara orasului o sa spun parerea. fii atent ca la ridicarea masinii cei de la Citroen/ATS nu itzi dau covorashe, trusa medicala si trusa scule, (nu am ridicat eu masina, poate se pot lua contra-cost). eu am gasit covorashe la OMV, se potrivesc la fix si costa in jur de 30 RON.

CoolAir
pasionat

Mesajde CoolAir » Joi 07-Dec-2006 15:56

Multumesc pentru pont. Am fost acum prin oras si chiar am fost atent sa vad daca masinile au sau nu bandouri. Am vazut 2 avensisuri noi noute, ambele fara bandouri, yarisul unui prieten, care stiu ca are multe si scumpe optiuni, precum si un alt yaris si asta cu roti de aliaj, ambele tot fara bandouri, ba chiar am vazut un leon ca al fratelui meu, chiar si culoarea la fel, tot fara bandouri, desi are pana si strangere automata a oglinzilor laterale cand opresti masina.

Partea mai ciudata cu bandourile este ca daca iti loveste cineva masina in lateral, chiar daca pare ca bandourile te protejeaza, daca este putin indoita portiera, nu doar ca trebuie indreptata si revopsita portiera, dar trebuie schimbat si bandoul cu unul nou, caci sunt de unica folosinta, odata dezlipit trebuind sa fie inlocuit. Si nu doar ca te costa in plus, dar risti sa astepti si mult timp pana vine si bandoul.

Probabil ca totusi bandourile ar evita "botirea" tablei la impact si fara bandouri la un impact mai puternic nu ar mai fi posibila indreptarea usii, ci inlocuirea ei cu una noua. Dar cata vreme ai casco asta nu te afecteaza financiar prea mult, la fel si daca masina este reparata pe RCA-ul celeilalte masini.

Estetic insa cred ca fara bandouri masinile arata mult mai bine.

razvanu2
just curious

alta intrebare

Mesajde razvanu2 » Vin 08-Dec-2006 11:08

vreau sa montez maine radio-cd, l-am luat de la sony center unirea si am montaj gratuit la alarme service 96 undeva pe linga diham. intrebarea mea este: cei care si-au montat cd-uri in alta parte decat la ATS au avut probleme la revizie vis-a-vis de garantia masinii (cel putin pe parte electrica). astept raspuns de la cei are au fost la revizie: au avut orice fel de probleme pe tema asta sau nu. multumesc

Matrixu
pasionat

Mesajde Matrixu » Vin 08-Dec-2006 11:48

Stii cum e treaba cu ATS si serviceurile in general? Daca masina nu va avea niciodata probleme nu o sa iti zica nimeni nimic..insa, daca ai vreo problema de natura electrica primul inculpat va fi RadioCd-ul(sau orice alt device) montat in alta parte :( .
Daca astia care monteaza in fiecare zi RadioCd-uri, pe nspe mii de masini nu stiu sa isi faca treaba, atunci cine stie? ATS?

CoolAir
pasionat

Mesajde CoolAir » Vin 08-Dec-2006 12:45

Nu stiu ce sa zic. Banuiesc ca inainte de a te duce la revizii poti scoate rapid radio-ul de pe masina cu totul. Cu boxele e evident ceva mai greu.

In mod normal nu ar trebui sa fie vre-o problema, pentru ca masina e preechipata radio! Adica de asta e preechipata, sa poti monta ce radio vrei si cu cine vrei. Nu trebuie sa faci racord separat la sigurante pentru radio.

Inteleg ca C1 are si priza! Ori la priza poti pune orice echipament electric, precum pui si radio fara aprobarea speciala a ATS.

:roll:

vldst
pasionat

Re: alta intrebare

Mesajde vldst » Vin 08-Dec-2006 12:49

razvanu2 scrie:vreau sa montez maine radio-cd, l-am luat de la sony center unirea si am montaj gratuit la alarme service 96 undeva pe linga diham. intrebarea mea este: cei care si-au montat cd-uri in alta parte decat la ATS au avut probleme la revizie vis-a-vis de garantia masinii (cel putin pe parte electrica). astept raspuns de la cei are au fost la revizie: au avut orice fel de probleme pe tema asta sau nu. multumesc

Stai linistit. Ce a spus Matrixu e foarte adevarat. Nu te-ntreaba nimeni la revizie unde si cum ti-ai montat radio CD-ul. Eu am trecut prin asta. Dar daca ai probleme cu instalatia electrica (nu doresc nimanui treaba asta), e foarte probabil ca expertii de la ATS sa incerce sa se lege de orice chichita pe partea electrica (alarma, radio CD, etc).

Ai grija cu Alarm Service 96. Sunt piperati rau si nu mi s-a parut ca ar face treaba pe masura preturilor pe care le au. Daca e doar de montat ceva la ei pe gratis poate mai merge, dar nu te baga sa-ti cumperi boxe, adaptoare si alte accesorii de la ei. Parerea mea.

razvanu2
just curious

Mesajde razvanu2 » Vin 08-Dec-2006 13:11

multumesc mult pt raspunsuri. montajul pt radio-cd este gratis (il suporta probabil sony center), de la alarm service va trebui sa cumpar 2 boxe de 10 cm (cred ca astea se potrivesc pe C1) si sa platesc manopera pt montarea lor, eventual antena si masca pt bord, sper ca totul sa nu ma duca mai sus de 150-200 ron (boxe am vazut pe site la ei ca sunt la 75 ron marca Pionner, poate au si Sony). sper ca maine sa am muzica in masina :D

razvanu2
just curious

Mesajde razvanu2 » Lun 11-Dec-2006 11:18

sal la toata lumea. am pus muzica pe ea sambata se aude bine in masina. cei de la alarm service 96 au fost rapizi, in 30 min au terminat treaba si au lucrat ingrijit (nu au zgariat bordul). detalii: 20 ron manopera instalare boxe, 50 ron margine din plastic pt casetofon (le au pe modele de masini), la boxe m-au cam taxat (au preturi mai mari decat in magazine specializate) 130 ron boxe perechea de boxe jbl. in total, cu radio-cd luat de la sony center (460 ron model gt-300) m-a dus la 650 ron cam mult dar asta e treaba.
ride safe!

andrei.gavrila
simpatizant

Mesajde andrei.gavrila » Dum 18-Mar-2007 10:41

Am citit pe forum o gramada de mesaje cu nemultumiri la adresa ATS. Personal, am avut o experienta foarte placuta cu ei (Brasov). Au rezolvat incredibil de frumos cu actele (la cateva working hours de la plata am ridicat masina), au insistat fata de cei de la Bucuresti sa vina toate actele cat mai repede.

Oricum, cireasa de pe tort a fost montarea RadioCD-ului. La o saptamana dupa ce mi-am luat masina, mi-am luat un RadioCD si m-am dus la ei sa mi-l monteze. Cand au terminat am intrebat si eu de manopera (desi erau afisate preturile acolo si totul a durat jumatate de ora, ma asteptam la aprox 45 RON). Ei bine, surpriza :) A fost cat se poate de gratis si de oficial. Am primit factura cu discount. M-au taxat 3.5 RON pentru adaptor antena, 45 RON pentru manopera si -45 RON discount :)

In afara de scarba de viata si lipsa totala de chef a dealer-ului :) nu am nimic ce sa le reprosez.

andrei.gavrila
simpatizant

Mesajde andrei.gavrila » Dum 18-Mar-2007 10:45

Am uitat ceva :) Nu aveam instalare gratuita pentru RadioCD oferita de vanzator sau producator/importator. A fost cumparat din Flanco, ca si boxele.

Au scos masca aia originala si au taiat-o sa intre RadioCD-ul in ea. Arata foarte bine si au facut-o suspect de frumos (fara zgarieturi sau alte urme). RadioCD-ul e pe aceleasi culori cu restul bordului, so... arata quite cool :)

adistefan
pasionat

Mesajde adistefan » Joi 22-Mar-2007 10:43

Tot respectul pentru ATSul din Brasov, atunci... inseamna ca sunt intr-adevar baieti de treaba.Ma intreb daca "minunea" asta e doar un caz izolat sau e valabil pt. orice service Citroen. M-as mira... cel putin in Bucuresti.... Intr-adevar cred ca la ATSurile din provincie sunt mai amabili. Eu stau in Buc, insa cand am aflat cat am de asteptat dupa masina si cand am vazut cu cat sictir sunt tratat, mi-am luat-o din Sibiu unde le aveau pe stoc. Tocmai imi faceam probleme ca va trebui sa imi pun un RadioCd si nici nu stiam daca ATSul iti monteaza altceva decat originalul ala care are un pret exorbitant, pt ca nu am chef de magarii in cazul in care Doamne fereste se buleste ceva pe la partea electrica. So..this is good news. Chiar si daca imi ia 45 ron, tot e bine. Ai idee pe ce criterii ti-au dat discountul ala? pt fapul ca ai luat de la ei masina? asta ar insemna ca sa incerc si eu la Sibiu acelasi lucru cand ajung pe acolo? Imi spui si mie te rog ce RadioCD este? Eu am o obsesie cu "look-ul", pt ca spui ca arata bine ce ai luat tu. Ala original e scump si nici nu e cine stie ce, dar se potriveste al naibi de bine pe bordul ala.
Mersi,
Bafta.

Înapoi la “Citroen C1”