Am constatat azi ca usa de pe spate nu se inchide, adica, inchid usiile portbagajul si apas butonul de inchirere de pe telecomanda, se aude cum se inchid usile dar daca le incerc toate sunt inchise doar una din spate nu (aceeasi totdeuna)...
Oricat de tare as tranti-o sau oricat de gentil sau ingenios o inchid nu merge...
Rezolvare simpla sau complicata?
Usa spate nu se inchide...
Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica
- nicum
- Moderator
- Masina: BX 16 RS
Probabil s-a defectat motorasul de la mecanismul inchiderii centralizate. Sau poate vorba doar de un contact imperfect.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!
Normal daca una dintre usi sau capota ori hayonul nu se inchide, atunci ar trebui sa nu se inchida niciuna din telecomanda tocmai pentru a te anunta ca e ceva in neregula. Deci computerul o vede inchisa daca actioneaza asupra celorlalte usi. Eu cred ca ar putea fi mecanismul de actionare sau vreun contact care nu lasa comanda sa ajunga la mecanism pentru a actiona.
Passion pour C5
I-am facut o diagnoza si cica este scricat modulul care comanda usa sa se inchida sau sa se deschida (in interiorul usii), la deschidere functioneaza dar la inchire nu, astfel daca apas butonul de blocat usile de pe telecomanda aparent se intampla ce ar trebui, adica sa se inchida usile, dar cea de pe spate nu se inchide, ramane deschisa (in momentul in care o deschid se deschid toate, ceva asemanator cum ai deschide usa din interiorul masinii, deci motorasul functioneaza)....nush ce sa zic...
- mesersmith
- Moderator - C5
- Masina: C5 III
- 2: C5 II
- 3: Peugeot 308
nu stiu exact cum e realizata automatizarea pe usi la c5, insa nu cred ca e nush ce modul...
presupun ca actuatorul(motorasul de care vb voi), este cu o pereke de contacte nd ni, si cand se da comanda de inkidere, prin miscarea actuatorului se realizeaza si contactul aferent, spunandu-i computerului ca s- putut realiza inkiderea usii...
te sfatuiesc sa dai jos capitonajul si sa imi explici cum e construit acel motor....
de unde stii ca usa care nu se inkide e cea din spate?iti apare pe ecran?
presupun ca actuatorul(motorasul de care vb voi), este cu o pereke de contacte nd ni, si cand se da comanda de inkidere, prin miscarea actuatorului se realizeaza si contactul aferent, spunandu-i computerului ca s- putut realiza inkiderea usii...
te sfatuiesc sa dai jos capitonajul si sa imi explici cum e construit acel motor....
de unde stii ca usa care nu se inkide e cea din spate?iti apare pe ecran?
Am fost la reprezentanta la "Skoda" si mi-au facut o constatare! Cica sistemul de inchidere e bun (partea mecanica), dar comanda de inchidere e confundata (pe partea electrica a motorasului) cu cea de deschidere (astfel daca inchid masina de pe telcomanda, toate usile se inchid, nu apre nici o alerta pe computer, verific toate usile si portbagajul care sunt inchise, numai cea de pe spate stanga este deschisa, astfel cand o deschid, toate usile se deschid automat, la fel ca si cum ai deschide-o din inauntru masinii).
Se pare ca acum merge cat de cat, adica inchid masina de pe telecomanda, aud toate motorasele cum lucreaza dar cel de pe usa din spate stanga se inchide cu un decalaj de 1 sec, dar se inchide. Mai da din cand in cand rateuri.
Se pare ca acum merge cat de cat, adica inchid masina de pe telecomanda, aud toate motorasele cum lucreaza dar cel de pe usa din spate stanga se inchide cu un decalaj de 1 sec, dar se inchide. Mai da din cand in cand rateuri.
-
- pasionat
- Masina: C 5 Break 2,0 . hidramata, an 2004
- 2: CX 2,0 Break. an 1989
- 3: Xsara 1,4 i , an 2002
deschidere usa c5
La mine fenomenul este un pic invers la usa stanga spate ;se incuie ,dar la descuiere usa nu se deschide pe dinafara ,ci doar pe dinauntru.Trebuie sa dau si eu fata la usa jos si sa ma apuc de constatari "electro-mecanice".