tester pt C5
Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica
tester pt C5
Am vorbit cu un individ care face diagnosticari auto si zice ca poate face si pt C5. Acum intrebarile mele sunt: Exceptand lexia se mai pot face diagnosticari si cu altceva (zicea ca are alt program)?; mufa unde o gasesc?
- chisboramircea
- simpatizant
Pana la urma mi-am satisfacut si curiozitatea asta dar mai bine stateam acasa linistit. Si cum nu se poate ca totul sa fie roz am aflat ca am si probleme despre care nuci nu aveam idee, astfel:
cod P0101 debimetru-semnal incorect
P0571 control croaziera comanda frana A (se pare ca e generata de lumini stop frana care candva nu au functionat - bec ars)
P 0243 cale evacuare A (cica consecinta a defectiunii debimetrului sau eroare generata de defectiunea acestuia)
Asa ca daca nu am avut de lucru mi-am gasit. Acum toata treaba e ca nu prea am incredere in "mesterul" ala mai ales ca in afara de a-mi citi ce scrie pe ecranul ala nu prea mai stia altceva.
Cat despre alti parametrii... nici vorba. Toate mesajele erau de genul ABS - ok, suspensie -ok etc. Credeam ca imi citeste si alte informatii de pe motor (gen compresie) dar m-am inselat.
Sa nu uit, m-am interesat de debimetru si am gasit pe hella la 405 lei si altul (nu imi amintesc producatorul) 430. Acum ma intreb, chiar e necesar sa il schimb? Stiu ca mi-ar putea afecta consumul dar am constatat ca nu e mai mare decat al celorlalti posesori de c5.
cod P0101 debimetru-semnal incorect
P0571 control croaziera comanda frana A (se pare ca e generata de lumini stop frana care candva nu au functionat - bec ars)
P 0243 cale evacuare A (cica consecinta a defectiunii debimetrului sau eroare generata de defectiunea acestuia)
Asa ca daca nu am avut de lucru mi-am gasit. Acum toata treaba e ca nu prea am incredere in "mesterul" ala mai ales ca in afara de a-mi citi ce scrie pe ecranul ala nu prea mai stia altceva.
Cat despre alti parametrii... nici vorba. Toate mesajele erau de genul ABS - ok, suspensie -ok etc. Credeam ca imi citeste si alte informatii de pe motor (gen compresie) dar m-am inselat.
Sa nu uit, m-am interesat de debimetru si am gasit pe hella la 405 lei si altul (nu imi amintesc producatorul) 430. Acum ma intreb, chiar e necesar sa il schimb? Stiu ca mi-ar putea afecta consumul dar am constatat ca nu e mai mare decat al celorlalti posesori de c5.
- chisboramircea
- simpatizant
nici un computer nu poate afisa compresia din cilindrii!!! in rest, depinde de natura erorilor, daca sint permanente sau doar stocate. daca sint permanente, cel putin la debitmetru, computerul intra in avarie si merge prost motorul, sau cel putin limitat la 3000tr/min. daca nu se intimpla asta inseamna ca au fost doar erori trecatoare, cauzate de erori de comunicatie sau cine stie ce alte cauze si prin urmare nu sint motiv de ingrijorare. in rest, daca computerul nu zice decit abs ok si doar atit inseamna ca e o versiune de soft foarte slaba care nu poate interpreta toate datele
http://www.fisheyemedia.ro daca ai nevoie de un fotograf
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available
e bine de vizualizat timpii de injectie pe fiecare injector,abaterea maxima fiind de +/- 5.la mine sint afisate erori de abs de cind au fost schimbate placutele si discurile de frina,si cred ca trebuiau sterse din computer aceste erori,dar nu stiu daca se poate.
Apropos,unde pot gasi interfata obd to pc si soft?
Apropos,unde pot gasi interfata obd to pc si soft?
C5 2 din 2005 1.6hdi 9hz