intrebariii!!!multe

Forum de discutii generale despre Citroen C5 I-II (2001-2008). Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderatori: mesersmith, Echipa Tehnica

tyyy84
pasionat

intrebariii!!!multe

Mesajde tyyy84 » Mar 13-Feb-2007 13:46

va salut pe toti!!!tocmai mni-am luat un citroen C5 SX 2.2 HDI BVA

intrebari am avut foarte multe(am mai citit pe aici si m-am mai lamurit)dar inca mai am ...

1.consumul ...am facut plinul am mers 200km dupa care calculatrorul imi spunea ca am consum mediu de 8,6(waw...totul era ok)
M-am dus la benzinarie ,am alimentat din nou plin si...am calculat consumul...era de 11,5
E normala diferenta asta enorma???
2.ce-l de la care am luat-o mi-a spus ca are chiptuning ...si ca are 163CP,mi-a dat si chipul original...poate fi aici problema consumului???mentionez ca am mers ffffff incet,fara sa turez motorul...
Daca a-s vrea sa il scot ???am inteles ca pot face eu chestia asta???ar reduce consumul???ce-i de la firma respectiva sustin ca respectivul chip ar treb sa reduca viteza... :?:
3.senzorii de parcare....nu merg ...cand dau pe R(cutie automata)se aude un piuit lungut dupa care ...gata
Ce le-as putea face???

Problema ce-a mai nasoala este consumul....nu vreau sa radeti de mine dar totsi este motorina....ma asteptam macar (la stilul de mers pe care il am)macar 8 max 9-asa indica calculatorul...

multumesc anticipat de ajutor

nicum
Moderator
Masina: BX 16 RS

Mesajde nicum » Mar 13-Feb-2007 17:24

Intii, calculeaza consumul pe distante mai lungi. Asta daca chiar prezinta relevanta asa mare pentru tine. pentru linistea ta, nu stiu cum ai mers, dar la o cutie automata, nu te astepta la consumuri record.
Nu ai precizat, dar presupun ca e un C5 seria I.
Lasa cipul ala la locul lui si nu conduce subturat ca o sa umpli de funingine turbina si filtrul FAP (daca ai asa ceva). Daca ti-a dat si cipul original, atunci aproape sigur cipul s-a facut prin dezlipire si nu prin remapare. Ca idee, nu te apuca sa faci interventii pe la masina, daca nu stii exact despre ce e vorba, ca sa nu intervii apoi la portofel.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

khan
Sef de Atelier

Mesajde khan » Mar 13-Feb-2007 21:12

in principiu, daca s-a facut chiptuning (sau s-a inlocuit cipul cu totul) iar tu nu fortezi masina f tare in mers, consumul ar trebui sa fie mai mic decit cu cipul original. dar asta nu insemna ca se va apropia de zero, mai ales ca e automatica, cum zice si colegul Nicu. si daca vrei sa fii sigur de consum, fa un plin, mergi o vreme si apoi fa plinul din nou. asa afli cel mai simplu cit consuma in situatia data
http://www.fisheyemedia.ro daca ai nevoie de un fotograf
http://www.antim19.ro (still under construction) daca ai nevoie de un service
Lexia available

tyyy84
pasionat

Mesajde tyyy84 » Mar 13-Feb-2007 22:22

da pana la urma asta este...la cum merge....nu am ce sa mai comentez...

da este seria 1

Nu aveam de gand sa umblu eu in nici un caz....daca era ma duceam la ei in service sa il scoata...dar daca nu afecteaza consumul ...o sa il las

de senzorii de parcare nu ma poate ajuta nimeni???

sa merg turat ce inseamna???

eu schimb intre 2000-2200

nu e ok???

mersi frumos de raspunsuri

cbx
pasionat

Mesajde cbx » Mar 13-Feb-2007 23:21

mersul mai turat nu inseamna neaparat numai schimbarea treptei de viteza,daca schimbi la 2200 cred ca mergi in treapta a IV cu 45-50 km/h.

tyyy84
pasionat

Mesajde tyyy84 » Mie 14-Feb-2007 08:22

[faza este ca merg pe secvential si la 2200 am 40-45 in treapta 2

kristi
pasionat

Mesajde kristi » Lun 19-Feb-2007 15:07

Da jos aparatoarea de sub bara din spate si uita-te la cablajul senzorilor. Eu am avut o problema la fel si aveam la un senzor cablajul rupt, l-am lipit la loc si acum merge perfect.

Înapoi la “Citroen C5 I-II”