scut C3

Forum de discutii generale despre Citroen C3 (2002-2009). Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderator: Echipa Tehnica

laremia
simpatizant

Mesajde laremia » Mie 13-Sep-2006 09:08

nicum scrie:10 milioane un scut de plastic si 18 milioane unul de metal? :shock: :shock: :shock:

Ciudat , nu? Sa fi trecut pretul la unul de metal ? Doar erau conditiile optime : plata prin CASCO si femeie pe deasupra :wink: !

nicum
Moderator
Masina: BX 16 RS

Mesajde nicum » Mie 13-Sep-2006 09:46

Nu e vorba de asta, e vorba de pretul in sine... Nu te bucura ca ai facut-o pe asigurare, ca s-ar putea sa-ti treaca la anul cind o sa vezi noua prima de asigurare. Si asa cum zici: conditii optime: femeie, evenimente, etc. Daca ai la Allianz, astia si-au schimbat metodologia. Cele mai multe detalii iti poate da Catalin sau arunca un ochi aici: http://eqsheet.allianztiriac.ro/QsheetM ... olID=20100
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

prafuit
pasionat

Mesajde prafuit » Mie 13-Sep-2006 09:48

Poti anul viitor sa schimbi firma de asigurare si sa nu ti se mareqasca prima ;) Cat o mai merge si asta!

laremia
simpatizant

Mesajde laremia » Mie 13-Sep-2006 10:28

nicum scrie:Nu e vorba de asta, e vorba de pretul in sine... Nu te bucura ca ai facut-o pe asigurare, ca s-ar putea sa-ti treaca la anul cind o sa vezi noua prima de asigurare. Si asa cum zici: conditii optime: femeie, evenimente, etc. Daca ai la Allianz, astia si-au schimbat metodologia. Cele mai multe detalii iti poate da Catalin sau arunca un ochi aici: http://eqsheet.allianztiriac.ro/QsheetM ... olID=20100

Am Allianz si am prins deja schimbarea de metodologie ( 3 luni din 2007 ), deci avantaj femeie , carnet de mult si km multi :wink: .

T.rac3Er
pasionat

Mesajde T.rac3Er » Sâm 23-Sep-2006 18:12

scutul asta e o porcarie. pretul e dubla normalului, dar astea sunt preturile pe care le intalnesti peste tot. asa ca cel mai bine unul custom din aluminiu, la 3-4-5 mil e recomandarea mea (depinde de cine si cum il face.)
nu trbuie decat un mester mecanic care sa stie ce inseamna scut metalic, lonjeaorne, puncte de prindere, si decuparea unei placi de aluminiu pe forma respectiva.
bine, tre sa stie si ceva inginerie, nu neparata mecanicul sa fie unul de a invatat pe genunchi. sunt mai greu de gasit astfel de oameni, dar eu am gasit :D
pot sa va tin la curent cu evolutia. cand am vazut ca bine mersi sta cureaua de distributie accesibila oricarui element distrugator pe sub masina mea m-am reasigurat ca fac ce trebuie sa acopar gaura respectiva 8) nu e de glumit, te trezesti ca nu stii de unde s-a duas dre@q distributia
[img:177922ea83]http://img221.imageshack.us/img221/4179/cityracercp1.jpg[/img:177922ea83]

OPUS Workshop
:: LED designs ::

nicum
Moderator
Masina: BX 16 RS

Mesajde nicum » Dum 24-Sep-2006 13:28

Nu stiu cit de gros e aluminiul ala si cit de inidicat. Am vazut zilele trecute un scut de la o skoda octavia. Era atins in sute de locuri fara exagerare. Unul de aluminiu nu stiu daca ar fi facut fata. Cred ca unul de otel e mult mai bun.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

CosminMihai
simpatizant

Mesajde CosminMihai » Lun 16-Oct-2006 08:30

Aduc putin la viata topicul asta cu o intrebare:
Se poate achizitiona acest scut din alta parte si apoi sa merg cu el la dealer / atelierul agreat doar pentru montaj? Cred ca l-as gasi la jumatate de pret fata de cat cer ei pentru acest scut...
Cosmin

bezz
pasionat

Mesajde bezz » Lun 16-Oct-2006 09:48

Daca tu gasesti ceva sa poata fi montat, monteaza-l atunci tot in afara ATS, pentru ca nu cred ca se vor incurca cu o "piesa neconforma", si in plus cred ca ti-ar multumi multi daca ai da mai multe detalii unde ai gasit tu scut metalic sa se potriveasca la C3 si sa coste putin (la ATS era 16 milioane acu ceva timp).
Deci te rugam sa detaliezi.
Si in principiu aceasta intrebare poti s-o pui direct service-ului.
Daca vrei sa faci un compromis, incearca sa-l montezi la Champion.
ps scuze, acum am vazut ca esti din Galati, in cazul asta sfatuieste-te cu retro, e concitadin cu tine.
Cosmin
high energy music expression

CosminMihai
simpatizant

Mesajde CosminMihai » Lun 16-Oct-2006 10:02

Ma gandeam sa merg la o firma de piese auto specializata, dupa ce in prealabil am luat de la ATS codul scutului pe care ei il agreeaza, care poate sa aduca respectiva piesa tot omologata Citroen (nu stiu daca cei de la Citroen sau alti producatori omologati de Citroen) vand piese si altora decat celor de la ATS (nu vad insa de ce nu ar face-o) si apoi montajul sa il faca cei din service-ul Citroen
Era doar o idee, ramane de vazut daca e si realizabila.
Ca si pret, la cei de la Citroen, pretul scutului a ramas nemodificat, fata de acum 1 an si mai bine de cand s-a discutat despre asta in acest topic. Preturile pe care m-i le-au cerut mie:
- scut metalic: 740 ron
- suporti: 370 ron bucata
- manopera: aprox 50 ron
totul fara TVA
Cosmin

vldst
pasionat

Mesajde vldst » Lun 16-Oct-2006 12:22

Ai intrebat la ATS si toata afacerea cu scutul costa in total doar vreo 11-12 milioane? Asa reiese din preturile pe care le-ai postat tu. Eu stiam ca ar costa vreo 16...

Ma indoiesc ca vei putea cumpara din alta parte un scut omologat Citroen. Asta pentru ca C3 e inca o masina aflata in productie si ma indoiesc ca francezii au dat licenta de fabricatie pentru piese si altor producatori. Poti sa te interesezi la alte firme, dar ma tem ca ei vor aduce tot prin importator (ATS) scutul si suportii. Eu am intrebat la Champion de niste accesorii pentru C3-ul meu si ei mi-au spus ca au aceleasi preturi ca la ATS pentru ca isi procura marfa de la ei.

Tot ce ai mai putea face e sa vorbesti cu un mester priceput si sa-ti confectioneze el un scut. Altfel cred ca tot la mana ATS-ului ajungi cu scutul.

vldst
pasionat

Mesajde vldst » Lun 16-Oct-2006 12:29

Scuze, CosminMihai. Am fost cascat si n-am remarcat ca preturile tale erau fara TVA. Cu TVA s-ar duce spre 14 milioane distractia cu scutul. E ciudata treaba la C3, pentru ca la C4 din cate se pare scutul e mai ieftin.

CosminMihai
simpatizant

Mesajde CosminMihai » Lun 16-Oct-2006 13:48

Chiar presupunand ca as gasi un mester care sa imi faca acest scut, cum rezolvam problema garantiei daca se intervine la masina in afara unui service agreat Citroen? Sau nu ar trebui sa aibe nimic de obiectat ?

T.rac3Er
pasionat

Mesajde T.rac3Er » Lun 16-Oct-2006 15:03

cat timp nu intervine vreun accident din cauza scutului, si din moment ce nu umblii in piesele masinii nu are de ce...
e ca si cum ai baga un eleron...
[img:177922ea83]http://img221.imageshack.us/img221/4179/cityracercp1.jpg[/img:177922ea83]

OPUS Workshop

bezz
pasionat

Mesajde bezz » Mar 17-Oct-2006 13:05

este o tabla prinsa in 2 sau 4 suruburi (depinde de model) de structura de rezistenta a masinii... cu ce lezezi garantia?
eu zic sa incerci si la pejo, sa vezi daca nu se potriveste un scut de 206, care am impresia ca e mai ieftin.
Cosmin

high energy music expression

T.rac3Er
pasionat

Mesajde T.rac3Er » Mar 17-Oct-2006 15:04

da, tabla aia e prinsa in suruburi, dar daca se desprind suruburile si agata astfaltul.. stii ce urmeaza...daca cedeala cele din sapte doar scantei...daca cedeaza in fata si agata asfaltul ti-o infige in compartimentul motor de nu te vezi...
cam asta e teama mea...ca eu am asa ceva...
drumurile noastre au tendinta sa slabeasca suruburile, si orice chestie mecanica cedeaza la un moment dat... :roll:

OPUS Workshop

Înapoi la “Citroen C3 - Hatchback, Pluriel, Picasso”