salutari tuturor
in calitate de nou posesor de c3 1.4 hdi sh as dori cateva informatii. in primul rand tipul de ulei,unde anume pot face o diagnoza completa pt ca am semnalizat in bord un bec ars dar toate lampile functioneaza, sa vad ce eroare apare.
ca prima impresie va fi o masina excelenta pt dama,eu, venind dupa un break mi se pare atat de mica. remarcabil in primii 320 km, doar extraurban, cu o medie de 65km/h, consumul este de 4.4l/100km. As dori sa imi explice cineva cum se foloseste tempomatul ca nu prea reusesc sa-l fac sa mearga.
mai multe detalii voi oferi in urmatoarele zile sa mai faca ceva km
Nou posesor de C3 sh
Moderator: Echipa Tehnica
-
- de-abia inscris
-
- pasionat
- Masina: Citroen C3 1.4 HDI SX 2005
- 2: Peugeot 308 1.5 BlueHDI Allure 2020
- 3: Dacia Sandero Stepway Eco-G 2023
Uleiul recomandat este 5W-40. Citroen recomanda Total, dar poti pune si alta marca. Eu as vrea sa bag Liqui Moly Leichtlauf High Tech 5W-40. Il poti schimba linistit la 15.000-20.000 km sau doi ani.
Pentru cutie, poti baga linistit Total: http://www.lubadmin.com/upload/produit/ ... _42/24.pdf
Pentru diagnoza, mergi intr-o reprezentanta, ai nevoie de softul folosit de ei, Lexia.
In legatura cu consumul, poti scoate si mai putin.
Pentru cutie, poti baga linistit Total: http://www.lubadmin.com/upload/produit/ ... _42/24.pdf
Pentru diagnoza, mergi intr-o reprezentanta, ai nevoie de softul folosit de ei, Lexia.
In legatura cu consumul, poti scoate si mai putin.
- daniel_kid1
- pasionat
Salutare,
In legatura cu eroarea de pe bord, ai verificat daca merg toate stopurile de frana (toate 3), ai verificat pozitiile si proiectoarele (daca ai). La mine se ard des pozitiile si stopurile pe frana, cu timpul o sa capeti experienta la schimbat
(glumesc)
Eu bag ulei Repsol 5w-40 si sunt foarte multumit de el.
Bafta,
In legatura cu eroarea de pe bord, ai verificat daca merg toate stopurile de frana (toate 3), ai verificat pozitiile si proiectoarele (daca ai). La mine se ard des pozitiile si stopurile pe frana, cu timpul o sa capeti experienta la schimbat

Eu bag ulei Repsol 5w-40 si sunt foarte multumit de el.
Bafta,
http://www.coolpixel.ro - tutoriale
Re: Nou posesor de C3 sh
Eu pun 5w-40 Castrol Magnatec si il schimb la 10 mii.
-
- de-abia inscris
cu uleiul m-am lamurit, ma interesa mai mult vascozitatea, probabil ca o sa folosesc aral 5w40, pt ca am o sursa de original, si e mai mult decat ok. in ceea ce priveste becurile functioneaza toate absolut: stopuri, pozitii, semnalizari, ceata inclusiv plafoniera. ma gandesc ca poate s-a ars vreun bec s-a schimbat si nu s-a sters eroare din bord. e posibil oare?
- daniel_kid1
- pasionat
E posibil, si eu dupa ce am schimbat o pozitie pe dreata, a mai dat odata eroare cu toate ca mergea, dar doar odata.
http://www.coolpixel.ro - tutoriale
-
- de-abia inscris
-
- pasionat
- Masina: Citroen C3 1.4 HDI SX 2005
- 2: Peugeot 308 1.5 BlueHDI Allure 2020
- 3: Dacia Sandero Stepway Eco-G 2023
In carte scrie urmatoarele:
Ceas si afisaj:
- buton A spre usa dreapta;
- buton B spre usa stanga;
Apasati pe butonu B pana ce pe afisaj se observa o lumina intermitenta. Apoi, prin apasari scurte pe butonul B, se poate selectiona parametrul care trebuie reglat, in ordine (limba, ora, minut, an, luna, zi, ciclu orar, unitate de temperatura)
Butonul A permite reglarea parametrului selectat.
O apasare mai lunga pe butonul A permite afisarea diferitelor valori posibile.
Dupa reglarea parametrului, valoarea poate fi validatansau memorata prin actionarea butonului B inainte de trecerea la parametrul urmator.
Iesirea din modul reglaj este automata si nu mai este necesara actionarea vreunui buton.
Mod digital:
Pentru ajustarea afisajului, actionati butonul B pentru a regla orele si pe butonul A pentru a regla minutele.
Ceas si afisaj:
- buton A spre usa dreapta;
- buton B spre usa stanga;
Apasati pe butonu B pana ce pe afisaj se observa o lumina intermitenta. Apoi, prin apasari scurte pe butonul B, se poate selectiona parametrul care trebuie reglat, in ordine (limba, ora, minut, an, luna, zi, ciclu orar, unitate de temperatura)
Butonul A permite reglarea parametrului selectat.
O apasare mai lunga pe butonul A permite afisarea diferitelor valori posibile.
Dupa reglarea parametrului, valoarea poate fi validatansau memorata prin actionarea butonului B inainte de trecerea la parametrul urmator.
Iesirea din modul reglaj este automata si nu mai este necesara actionarea vreunui buton.
Mod digital:
Pentru ajustarea afisajului, actionati butonul B pentru a regla orele si pe butonul A pentru a regla minutele.
Înapoi la “Citroen C3 - Hatchback, Pluriel, Picasso”