Utila... sau nu? Blocuri optice modificate.

Modificari si imbunatatiri ce pot face viata Bx-ului mai usoara.

Moderator: Echipa Tehnica

nicum
Moderator
Masina: BX 16 RS

Mesajde nicum » Joi 21-Iun-2007 09:25

cbx scrie:vai ce pa sunteti fata de subiect ,este vorba de beace nu de mazarea din roata lui ala cu patru cercuri.Halal moderatori :D
Nicu - rulmentul ala de Audi costa cat rulmentul tau de la Bx,diferenta este ca noi mergem cu cazanul si ei cu masina.

Nu cred ca un rulment de fata de BX costa 4 milioane (cel mai mic pret) si nici nu cred ca se schimba atit de repede. De acord cu tine ca intr-un "a seis" esti vazut mai bine decit intr-un "beics", dar hai sa terminam cu off-topicul :)
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

dan1972
pasionat

Mesajde dan1972 » Joi 21-Iun-2007 18:35

Chiar conteaza ce cred toti neavenitii, la care si daca le dai orice tigaie sau lighean de...masina tot aia e si nu conteaza decat sa aiba piele pe scaune,volan imbracat in lemn si climatronic?!?Cel care nu a auzit de Citroen, despre a carui istorie si inovatie in domeniul auto, nu mai e cazul sa discutam, da clar dovada de incultura crasa.Si nu merita sa ne consumam timpul.Cand Citroen facea angrenaje cu dantura in V,suspensii hidraulice si directii servo, altii se incaltau cu fesul.:)).
Cred ca in romania,alta e problema:Snobismul, parvenitismul si prostia sant la putere!Si cred ca tre sa ne vedem de treaba!
Eu sant multumit de masina mea, in mare masura!Cand o sta un Audi sau Passat-ul ala care a facut atatea victime (la propriu) cum sta BX-ul meu pe viraje, atunci poate o sa ma mai gandesc sa-l schimb.
E drept ca nu sant admise totusi asemenea greseli de proiectare.E clar ca treaba cu farurile e o lacuna de proiectare.Nu cred ca ar fi lasat-o asa totusi.Dar cel putin BX-ul are lumina mai slaba pe faruri si atat.
"alexd - Sa vezi cat de usor se indoaie o punte spate de Passat doar de la o bordura sterpelita cu roata, faza la care orice alta masina ar sari bordura si atat.N-o sa-ti vina sa crezi daca vezi masina despre care vorbesc....si cam ce bani costa puntea aia!!!
Sa va mai povestesc cat de usor se indoaie un prag de Logan de la o simpla piatra sarita???Daca ar avea gura BX-ul meu sa spuna cate pietre si cate mingi ia in fiecare zi de la copii din fatza blocului, cred ca ar vorbi intr-una.Si slava domnului nu are zbenghiuri pe toate partile!
Sa va povestesc cum sta un BX pe viraje stranse la sosea, luate la 130-140 si cam cum incepe sa topaie de spate un Logan peste 90-100???
Isi merita din plin porecla de "COZONAC"bine crescut!E ca un balon bine umflat!Dar atat!!!! Si daca ar mai fi si BX-urile noastre noi noute, la cheie (0 Km) deja....:)).
Masini adevarate s-au fabricat cam pana prin 90-92.Dupa aia au fost baloane.Sigur!Exista si azi masini adevarate, dar cat costa????60.000???80.000???Sa isi ia cine poate d'alea!Eu nu am cum si BX-ul meu chiar isi face treaba bine, chiar daca mai schioapata cate o data, din pricina anilor trecuti peste ea!
Vorbeati de rulmentii de Audi???Sa vedeti cum e cu bucsele de brat inferior care nu se schimba decat cu tot cu brat, fiindca e bratul turnat di aliaj de AL.Acolo sa vezi placere cand incep reparatiile!!!Ne supara "economia" facuta la proiectarea lui BX???Perfect!Montam relee cu fire mai groase pe faruri!Probabil ca mai sant cateva maruntisuri care supara!Dar ce v-ati face cu reparatiile la suspensia de A4-A6 sau Passat, unde preturile sant de genul 17 mil.,34 mil.....Si asta atata vreme cat inca nu ati prins inca un scaunel caldut de senator sau deputat.Se poate compara oare comfortul oferit de un XM cu cel din Passat?!?Haideti sa fim seriosi!
Dar deja discutia a deviat mult!Nu cred ca au loc comparatii intre masini si "cozonaci".

alin.banc - Scuza-ma!Am inteles eu gresit treaba cu cele 20 min..
E vorba de NightGuide.Nu ezita totusi sa folosesti Narva!!!Eu am incredere totala!Lumineaza perfect si tin cate 10 ani.:).
nicum - Buna ideea cu proba cu siguranta scoasa!Nu m-am gandit!Nu am stiut de releele cu siguranta incorporata!Eu sant in ceata cu altceva!Am gasit pe multe scheme, montata o dioda 1N4001 in paralel, pe partea de comanda a releelor, pt. a elimina curentii inversi.Ce se poate intampla pe instalatia unui automobil conventional, fara aceasta???
DanT - Nu cred ca e o problema ce tine de reducerea costurilor, cea cu firele.Cu cat pot scadea preturile daca se folosesc fire putin mai subtiri.Eu cred ca a fost mai curand o alegere neinspirata sau o lacuna de proiectare.

dan1972
pasionat

Mesajde dan1972 » Joi 21-Iun-2007 18:52

Legat de comfortul masinilor noastre....Si ca sa nu incapa dubii si comentarii, am avut ocazia sa conduc masini gen SAAB 9-5 Aero, SAAB 9-3, Volvo S 80, JEEP Grand Cherochee cu viteza destul de mare.Asa ca am element de comparatie.
Poate oare sa ignore cineva faptul ca dintr-un BX (de exemplu)dupa un drum de 200-300 de Km te dai jos destul de odihnit!!!Cata vreme din alta masina de aceeasi clasa dupa max.200 de Km trebuie sa te dai jos ca te doare mijlocul.
Cred ca as fi si mai fericit daca as avea un XM!:)Dar nu se stie nici o data!

stan cristian
pasionat

Mesajde stan cristian » Joi 21-Iun-2007 21:11

sa vezi cum te dai jos dintr-un cx dupa 1000 de km :D , un cx bun :lol:
,, WE MAKE HONEY OUT OF DOGSHIT , MIRACLES TAKE LONGER AND COST A LOT MORE ,,

eugenro2001
RETRAS LA PENSIE

Mesajde eugenro2001 » Vin 22-Iun-2007 10:05

Am cautat si am gasit pt voi:

http://www.carequipment.be/catalog.asp? ... e=Cituning

click pe Citroen BX.

cbx
pasionat

Mesajde cbx » Vin 22-Iun-2007 10:12

bine ca rasucesti cutitul in rana :D

DanT
Moderator
Masina: Xsara Picasso 1.6 Hdi 2008
2: Citroen C5 2.0 HDi 2004
3: Saxo S1 16V VTS, Xantia X1 Activa

Mesajde DanT » Vin 22-Iun-2007 10:26

asta e "boala" de care n-o sa mai scap ... :lol: :D :lol:

PS: Hic! Si nici nu vreau ...:):)
Dan
Dreptul de exprimare este liber, dreptul de a fi ascultat trebuie castigat!
Always aim for the Moon! Even if you miss, you'll land among the stars! - W. Clement Stone

nicum
Moderator

Mesajde nicum » Vin 22-Iun-2007 11:04

@dan1972: nici eu nu stiam de dioda aia si de curentii inversi. Poate ne lamureste un electronist.

@DanT: nici eu... :D

@stan cristian: asa e... dintr-un CX te dai jos odihnit :D
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

eugenro2001
RETRAS LA PENSIE

Mesajde eugenro2001 » Vin 22-Iun-2007 11:08

Dioda se pune in paralel cu bobina releului pentru a contracara curentii de autoinductie care apar in punerea/scoaterea de sub tensiune. Daca releul este comandat electronic acesti curenti pot afecta montajul de comanda.
Ultima oară modificat Vin 22-Iun-2007 11:28 de către eugenro2001, modificat 1 dată în total.

nicum
Moderator

Mesajde nicum » Vin 22-Iun-2007 11:10

Aha... si cum la mine releul e comandat de un simplu intrerupator, nu e nici o problema. Corect?

cbx
pasionat

Mesajde cbx » Vin 22-Iun-2007 11:18

@Nicum - nu este nevoie de dioda ,a explicat Eugen

mbc
pasionat
Masina: Citroen C5 2.0 HDI 2004

Mesajde mbc » Vin 22-Iun-2007 15:39

Deeeci... eu imi iau un singur set de becuri :) ori imi iau philips nightvision ori narva. Nightguide am gasit la 74 lei, ceea ce mi se pare ok. banuiesc ca nu e problema cu sticla care o are bxul, nu? adica e sau nu e clara :p. mie mi se para clara, dar are cateva elemente pe ea. Cine a montat nightvision: ai schimbat sticla cumva?
"If in doubt, flat out!"

nicum
Moderator

Mesajde nicum » Vin 22-Iun-2007 15:41

"Sticla" e normal sa aiba nervuri, ca altfel ai rupe ochii la aia din fata. Sticla nu se schimba decit atunci cind o spargi. Nu are legatura cu becul din punctul asta de vedere. Pur si simplu inlocuiesti becul (oricare ar fi el) si gata.

mbc
pasionat
Masina: Citroen C5 2.0 HDI 2004

Mesajde mbc » Vin 22-Iun-2007 15:44

raspunsul primit de mine de la un online shop:
Buna ziua,

Becurile PHILIPS Nightguide emit 3 raze de lumina orientate diferit: lumina galbena (gama premium) spre interiorul soselei, pentru a nu-i orbi pe participantii la trafic din sens opus; lumina alba (gama visioplus) in fata, cu efect de marire a distantei luminate cu 20m; lumina bleu (gama bluevision) spre exteriorul soselei, pentru vizibilitatea sporita a semnelor de circulatie si a pietonilor. Practic este un bec "3 in 1". Efectul este vizibil prin faruri clare si pe instalatii electrice mai noi.

Becurile PHILIPS Power2night sunt de fapt becuri Visionplus (emit cu 50% mai multa lumina decat becurile standard, avand ca efect marirea distantei luminate cu 20m) dar cu capatul albastrit pentru tuning visual - sa se vada frumos si cand farurile sunt stinse.

Becurile PHILIPS Silvervision sunt becuri care lumineaza standard, dar au in plus un capac argintiu doar pentru tuning vizual, fara efect de luminozitate sporita.

Luminozitate maxima puteti obtine cu becurile PHILIPS X-Treme power, care emit cu 80% mai multa lumina decat becurile standard si maresc distanta luminata cu 40m (gama noua).

Toate becurile auto PHILIPS, in afara de gama RALLY (destinate curselor auto), sunt omologate pentru drumurile publice si fuctioneaza pe 55W.

Puteti comanda toate modelele de becuri auto PHILIPS pe www.aspad-shop.ro

-----------------------

Poate se vede chiar la inceput "Efectul este vizibil prin faruri clare si pe instalatii electrice mai noi." De asta am intrebat de sticla.
"If in doubt, flat out!"

DanT
Moderator
Masina: Xsara Picasso 1.6 Hdi 2008
2: Citroen C5 2.0 HDi 2004
3: Saxo S1 16V VTS, Xantia X1 Activa

Mesajde DanT » Vin 22-Iun-2007 15:59

pai cei de la Aspad sunt importatori de becuri pentru romania .. unici din cate stiu eu ..:)
Dan

Dreptul de exprimare este liber, dreptul de a fi ascultat trebuie castigat!

Always aim for the Moon! Even if you miss, you'll land among the stars! - W. Clement Stone

Înapoi la “Modificari utile BX”