Chiar conteaza ce cred toti neavenitii, la care si daca le dai orice tigaie sau lighean de...masina tot aia e si nu conteaza decat sa aiba piele pe scaune,volan imbracat in lemn si climatronic?!?Cel care nu a auzit de Citroen, despre a carui istorie si inovatie in domeniul auto, nu mai e cazul sa discutam, da clar dovada de incultura crasa.Si nu merita sa ne consumam timpul.Cand Citroen facea angrenaje cu dantura in V,suspensii hidraulice si directii servo, altii se incaltau cu fesul.

).
Cred ca in romania,alta e problema:Snobismul, parvenitismul si prostia sant la putere!Si cred ca tre sa ne vedem de treaba!
Eu sant multumit de masina mea, in mare masura!Cand o sta un Audi sau Passat-ul ala care a facut atatea victime (la propriu) cum sta BX-ul meu pe viraje, atunci poate o sa ma mai gandesc sa-l schimb.
E drept ca nu sant admise totusi asemenea greseli de proiectare.E clar ca treaba cu farurile e o lacuna de proiectare.Nu cred ca ar fi lasat-o asa totusi.Dar cel putin BX-ul are lumina mai slaba pe faruri si atat.
"
alexd - Sa vezi cat de usor se indoaie o punte spate de Passat doar de la o bordura sterpelita cu roata, faza la care orice alta masina ar sari bordura si atat.N-o sa-ti vina sa crezi daca vezi masina despre care vorbesc....si cam ce bani costa puntea aia!!!
Sa va mai povestesc cat de usor se indoaie un prag de Logan de la o simpla piatra sarita???Daca ar avea gura BX-ul meu sa spuna cate pietre si cate mingi ia in fiecare zi de la copii din fatza blocului, cred ca ar vorbi intr-una.Si slava domnului nu are zbenghiuri pe toate partile!
Sa va povestesc cum sta un BX pe viraje stranse la sosea, luate la 130-140 si cam cum incepe sa topaie de spate un Logan peste 90-100???
Isi merita din plin porecla de "COZONAC"bine crescut!E ca un balon bine umflat!Dar atat!!!! Si daca ar mai fi si BX-urile noastre noi noute, la cheie (0 Km) deja....

).
Masini adevarate s-au fabricat cam pana prin 90-92.Dupa aia au fost baloane.Sigur!Exista si azi masini adevarate, dar cat costa????60.000???80.000???Sa isi ia cine poate d'alea!Eu nu am cum si BX-ul meu chiar isi face treaba bine, chiar daca mai schioapata cate o data, din pricina anilor trecuti peste ea!
Vorbeati de rulmentii de Audi???Sa vedeti cum e cu bucsele de brat inferior care nu se schimba decat cu tot cu brat, fiindca e bratul turnat di aliaj de AL.Acolo sa vezi placere cand incep reparatiile!!!Ne supara "economia" facuta la proiectarea lui BX???Perfect!Montam relee cu fire mai groase pe faruri!Probabil ca mai sant cateva maruntisuri care supara!Dar ce v-ati face cu reparatiile la suspensia de A4-A6 sau Passat, unde preturile sant de genul 17 mil.,34 mil.....Si asta atata vreme cat inca nu ati prins inca un scaunel caldut de senator sau deputat.Se poate compara oare comfortul oferit de un XM cu cel din Passat?!?Haideti sa fim seriosi!
Dar deja discutia a deviat mult!Nu cred ca au loc comparatii intre masini si "cozonaci".
alin.banc - Scuza-ma!Am inteles eu gresit treaba cu cele 20 min..
E vorba de NightGuide.Nu ezita totusi sa folosesti Narva!!!Eu am incredere totala!Lumineaza perfect si tin cate 10 ani.

.
nicum - Buna ideea cu proba cu siguranta scoasa!Nu m-am gandit!Nu am stiut de releele cu siguranta incorporata!Eu sant in ceata cu altceva!Am gasit pe multe scheme, montata o dioda 1N4001 in paralel, pe partea de comanda a releelor, pt. a elimina curentii inversi.Ce se poate intampla pe instalatia unui automobil conventional, fara aceasta???
DanT - Nu cred ca e o problema ce tine de reducerea costurilor, cea cu firele.Cu cat pot scadea preturile daca se folosesc fire putin mai subtiri.Eu cred ca a fost mai curand o alegere neinspirata sau o lacuna de proiectare.