Italia

...Si nu numai ! Locuri pe care le-ati vazut sau pe care planuiti sa le vizitati.

Moderator: Echipa Tehnica

kristi
pasionat

Italia

Mesajde kristi » Lun 04-Sep-2006 13:02

Urmeaza sa plec sambata in Italia pentru un concediu de 14 zile, voi merge intai langa Milano (vreau sa ajung cat mai repede, ma opresc doar sa dorm). Ce drum imi recomandati prin Ungaria, nu prin fosta Yugoslavie.

As vrea sa ies din tara pe la Cenad, dar nu stiu cum sunt drumurile prin zona Timisoarei (am citit ba ca ar fi bune ba ca unele sunt pline de gropi).

adytzu
RETRAS LA PENSIE

Mesajde adytzu » Lun 04-Sep-2006 13:27

Pai daca tii mortis sa iesi pe la Cenad, recomandat ar fi Bucuresti-Pitesti-Sibiu-Deva-Arad-Timisoara-Cenad.
Celalalt drum, prin Craiova-Orsova-Lugoj e rupt si plin de gropi de la Orsova incolo.
O alta varianta pe care eu am folosit-o destul de des e Vama Turnu, in apropiere de Arad (pe acelasi drum spre Nadlag, dar cam la 10km de Arad se face un drum la dreapta...este indicator). Dar singurul inconvenient e ca mergi mai mult pe la unguri, daca asta te deranjeaza (limitari la 50 sau chiar 40 prin localitati, si cam atat). Drumul e foarte bine marcat, nu ai cum sa-l gresesti pana la Szeged. Daca vrei, iti dau eu suucesiunea oraselor pana acolo.

kristi
pasionat

Mesajde kristi » Mar 05-Sep-2006 15:39

Vreau pe la Cenad pentru ca sunt aproape sigur ca nu voi pierde mult timp la vama. La nadlac este loterie, dupa cum ti-e norocul poate fi liber sau foarte aglomerat. Eu vroiam sa o iau de la Deva direct spre Timisoare prin Lugoj, dar am auzit ba ca drumul e prost, ba ca e bun si nu stiu ce sa fac.

Mai e o varianta, de la Ramnicu-Valcea prin defuleul Jiului, Petrosani, Hateg Timisoara dar nici pe aici nu stiu cum e drumul.

cristian_v
pasionat

Mesajde cristian_v » Mar 05-Sep-2006 17:29

Vezi pe viamichelin:

http://www.viamichelin.fr/viamichelin/f ... mePage.htm

Pentru romania nu o sa-ti fie de ajutor, dar dupa ce iesi poti sa te ghidezi destul de usor.

Si pe www.mappy.fr, dar iti da cam multe detalii, te zapacesti

dumiflo
pasionat

Mesajde dumiflo » Mie 06-Sep-2006 13:30

...wow...o sa creasca numarul citronautilor la Milano :lol:
Eu am venit cu avionu ' , asa ca nu pot sa-ti dau nici un sfat.

drum bun ! concediu placut !

adytzu
RETRAS LA PENSIE

Mesajde adytzu » Mie 06-Sep-2006 14:19

Si vama Turnu e la fel de libera ca si Cenad-ul, sa stii. Neajunsul, ti-am spus care e: ai vreo 70km pe la unguri pe drumuri nationale si localitati, deci, cu restrictiile de rigoare.

awlan24
pasionat

Mesajde awlan24 » Joi 07-Sep-2006 10:19

eu am fost vara asta in italia cu masina. unul dintre prietenii care au fost cu mine era din timisoara.

la plecare am iesit pe la nadlac, unde am stat cam 2h si ceva (ambele vami). iar la intoarcere am venit prin cenad unde am stat 10 min maxim.

cand am plecat si cand ne-am intors am mers prin pitesti-rm valcea-sibiu-arad(-timisoara). am inteles de la prietenul meu (care merge cam o data la 2 luni la timisoara) ca orice alta varianta este destul de proasta din punct de vedere a calitatii asfaltului.

noi prima noapte am stat la graz in austria si nu cred ca poti sa ajungi "direct" (adica intr-o zi) la milano mai ales ca se mai lucreaza pe autostrazile din ungaria si austria. autostrazile din italia sunt foarte foarte aglomerate. in italia circula foarte multe tiruri si o parte din autostrazi sunt cu 2 benzi nu cu 3. tirurile au prostul obicei sa inceapa sa se depaseasca cu 90-100 km/h :).

drum bun si bafta.

PS: ai gija la parcarile amenajate ... eu mi-am bulit un prag.

kristi
pasionat

Mesajde kristi » Joi 07-Sep-2006 10:49

Multumesc de informatii, am inteles ca se poate merge si pe la Lugoj dar nu cu mai mult de 70 km/h fara nari probleme. Mi se pare convenabil, voi merge prin Deva - Lugoj - Timisoara.

Stiu ca nu pot ajunge direct pana in Italia, si cand voi simti ca nu mai pot conduce ma voi opri intr-o parcare si voi dormi in masina (sper ca va fi in Austria in apropiere de granita cu Italia mai precis Klagenfurt.

In Italia voi merge pe S-uri si nationale, chiar daca imi va lua mai mult timp, pentru ca am bugetul limitata si autostrazile sunt foarte scumpe.
Ultima oară modificat Joi 07-Sep-2006 12:10 de către kristi, modificat 1 dată în total.

adytzu
RETRAS LA PENSIE

Mesajde adytzu » Joi 07-Sep-2006 11:40

In Klagenfurt ai grija sa nu ajungi pe weekend sau prea seara...risti sa dormi in masina ca e full. Si, la austrieci, dupa ora 18:00 nu prea iti mai deschid poarta.

kristi
pasionat

Mesajde kristi » Joi 07-Sep-2006 12:22

Voi ajunge sambata seara, dar oricum planuiesc sa dorm in masina, ma voi opri pe autostrada unde simt ca nu mai pot merge.

cepoi cristian
simpatizant

Mesajde cepoi cristian » Joi 07-Sep-2006 15:41

salut. de dupa Deva(vreo25km) de la santuhalm drumul este destul de urat pana aproape de Lugoj si intre Lugoj si timisoara este o prtiune destul de lunga carei durere dar de la timisoara la cenad ai chiar ok pa si vacanta frumoasa

kristi
pasionat

Mesajde kristi » Joi 07-Sep-2006 16:51

Ce inseamna ca drumul e urat si cam cati kilometri este foarte prost? Am inteles ca sunt lucrari si mai sunt semafoare, dar ca o buna parte este deja asfaltat. De la Lugoj mai este un drum spre Timisoare prin Buzias care am inteles ca ar fi chiar OK.
Da-mi te rog detalii despre aceste drumuri daca ai timp.

cepoi cristian
simpatizant

Mesajde cepoi cristian » Joi 07-Sep-2006 17:15

urat inseamna ca o portiune de vreo cca 28-30 km este spart si cu semafoare si cu multe denivelari si valuri de cauti directia cala tractor (eu fac doua curse pe zi cu un camion pe acolo ) si nici intre Deva si Lugoj nui laudabil, mai bine iao pe Arad cai drumul super si nici nu strici bunatate de masina.ceau

cepoi cristian
simpatizant

Mesajde cepoi cristian » Joi 07-Sep-2006 17:20

da si de la Cosava spre Lugoj sau mai bine zis de la Faget spre Lugoj drumul este exfoliat de asfalt si este doar asa un drum cumva din placi de beton vreo douazecisiceva de km

kristi
pasionat

Mesajde kristi » Joi 07-Sep-2006 17:31

OK, in acest caz am sa ma duc prin Arad, desi nu-mi convine deloc sa inconjor..

Înapoi la “Drumuri Europene”