Informare generala foarte importanta!!!!!!
Moderator: Echipa Tehnica
-
- pasionat
- Mesaje: 1050
- Membru din: Joi 07-Iul-2011 20:21
- Localitate: Sibiu Cisnadie
Medicamentele obiÂşnuite care pot duce la CĂDEREA PĂRULUI
Desi am asociat caderea parului doar cu tratamente foarte puternice, precum chimioterapia in cazul cancerului, exista totusi tratamente aparent banale, utilizate adesea zilnic, care pot avea efecte nu atat de drastice, dar cu siguranta suparatoare.
In fond, ne-am dori de fapt sa nu ne cada niciun fir de par, in nicio circumstanta!
Suntem constienti ca parul nu creste in mod constant, existand perioade de crestere rapida, de un centimetru pe luna, dar si perioade de repaus in care firele de par cad ca sa lase locul altora noi.
Caderea parului. Cauze si tratament
Chiar si aceste perioade pot fi insa influentate de substantele la care ne expunem organismul, fie ca este vorba de mancare, fie ca este vorba de medicamente. Iar cercetatorii de la Unveristatea din Melboune au constatat ca unele substante din pastile pot determina modificari notabile la nivelul firelor de par.
Tratamentul pentru acnee
Cosurile sunt o mare bataie de cat pentru toate adolescentele si, adesea, chiar si pentru femeile mature. Tratamentele pentru acnee sunt unele dintre cele mai des folosite, iar retinoizii, derivati din vitamina A, sunt la randul lor adesea parti componente din aceste tratamente. Dar atentie! Acestia pot duce la caderea parului, mai ales daca luam doze mari in tratamentul pentru acnee cu retinoizi. Desi vitamina A protejeaza, in mod normal, foliculii, in cantitati mai poate deveni nociva si sa determine inchiderea acestora. Asadar, adio fire de par. Retinoizii ot modifica, totodata, si textura si aspectul parului.
Anticonceptionalele
Nu exista prospect de pilula contraceptiva pe care sa nu fie scrisa o serie intreaga de efecte adverse, de la crestere pilozitatii, la suprasolicitarea ficatului, pana la scaderea apetitului sexual. Dar anticonceptionalele mai pot face ceva, mai ales dupa o incetarea administrarii dupa o perioada indelungata – si anume, caderea parului. In timp ce luam pilule contraceptive, corpul nostru primeste anumiti hormoni denumiti antiandrogeni care scad nivelul testosteronului, hormon masculin prezent si in corpul femeii. Astfel, riscul pierderii premature a firelor de par scade in timpul tratamentului contraceptiv. Dar cand o femeie predispusa, insa, la pierderea firelor de par renunta la tratament, atunci secretia de testosteron creste iar ritmul caderii parului creste.
Ibuprofenul
Un raport recent al Guvernului Noii Zeelande arata ca unul dintre efectele secundare ale ibuprofenului este pierderea parului, care afecteaza un om dintr-o suta de utilizatori.
Bineinteles, efectul advers nu apare dupa o pastila cu ibuprofen, dar tratamentul indelungat, mai cu seama in contextul in care multe persoane iau acest antiinflamator impotriva durerile frecvente, poate duce la caderea firelor de par.
Desi am asociat caderea parului doar cu tratamente foarte puternice, precum chimioterapia in cazul cancerului, exista totusi tratamente aparent banale, utilizate adesea zilnic, care pot avea efecte nu atat de drastice, dar cu siguranta suparatoare.
In fond, ne-am dori de fapt sa nu ne cada niciun fir de par, in nicio circumstanta!
Suntem constienti ca parul nu creste in mod constant, existand perioade de crestere rapida, de un centimetru pe luna, dar si perioade de repaus in care firele de par cad ca sa lase locul altora noi.
Caderea parului. Cauze si tratament
Chiar si aceste perioade pot fi insa influentate de substantele la care ne expunem organismul, fie ca este vorba de mancare, fie ca este vorba de medicamente. Iar cercetatorii de la Unveristatea din Melboune au constatat ca unele substante din pastile pot determina modificari notabile la nivelul firelor de par.
Tratamentul pentru acnee
Cosurile sunt o mare bataie de cat pentru toate adolescentele si, adesea, chiar si pentru femeile mature. Tratamentele pentru acnee sunt unele dintre cele mai des folosite, iar retinoizii, derivati din vitamina A, sunt la randul lor adesea parti componente din aceste tratamente. Dar atentie! Acestia pot duce la caderea parului, mai ales daca luam doze mari in tratamentul pentru acnee cu retinoizi. Desi vitamina A protejeaza, in mod normal, foliculii, in cantitati mai poate deveni nociva si sa determine inchiderea acestora. Asadar, adio fire de par. Retinoizii ot modifica, totodata, si textura si aspectul parului.
Anticonceptionalele
Nu exista prospect de pilula contraceptiva pe care sa nu fie scrisa o serie intreaga de efecte adverse, de la crestere pilozitatii, la suprasolicitarea ficatului, pana la scaderea apetitului sexual. Dar anticonceptionalele mai pot face ceva, mai ales dupa o incetarea administrarii dupa o perioada indelungata – si anume, caderea parului. In timp ce luam pilule contraceptive, corpul nostru primeste anumiti hormoni denumiti antiandrogeni care scad nivelul testosteronului, hormon masculin prezent si in corpul femeii. Astfel, riscul pierderii premature a firelor de par scade in timpul tratamentului contraceptiv. Dar cand o femeie predispusa, insa, la pierderea firelor de par renunta la tratament, atunci secretia de testosteron creste iar ritmul caderii parului creste.
Ibuprofenul
Un raport recent al Guvernului Noii Zeelande arata ca unul dintre efectele secundare ale ibuprofenului este pierderea parului, care afecteaza un om dintr-o suta de utilizatori.
Bineinteles, efectul advers nu apare dupa o pastila cu ibuprofen, dar tratamentul indelungat, mai cu seama in contextul in care multe persoane iau acest antiinflamator impotriva durerile frecvente, poate duce la caderea firelor de par.
-
- pasionat
- Mesaje: 1050
- Membru din: Joi 07-Iul-2011 20:21
- Localitate: Sibiu Cisnadie
Iei pastile pentru tensiune? IatĂŁ ce bĂŁuturĂŁ trebuie sĂŁ eviĂži!
Deºi este o alegere sãnãtoasã când vine vorba de bãuturi, ceaiul verde poate interacÞiona cu o parte dintre medicamentele pentru hipertensiune, aratã rezultatele celui mai recent studiu.
Ăn urma cercetĂŁrii, specialiÂştii au observat cĂŁ ceaiul verde poate reduce efectul unor medicamente pentru angina pectoralĂŁ Âşi hipertensiunea arterialĂŁ.
CercetĂŁtorii atenĂžioneazĂŁ ĂŽn mod special persoanele care au probleme cu tensiunea arterialĂŁ, mai ales cĂŁ o parte dintre ei obiÂşnuiesc sĂŁ ĂŽnlocuiascĂŁ cafea cu ceaiul verde.
Ăn cadrul studiului, oamenii de ÂştiinÞã de la Universitatea MedicalĂŁ din Fukushima, Japonia, au analizat starea de sĂŁnĂŁtate a 10 femei Âşi bĂŁrbaĂži.
Ăn primĂŁ fazĂŁ, participanĂžilor le-a fost mĂŁsuratĂŁ tensiunea arterialĂŁ. O parte dintre ei au luat medicamente pentru hipertensiune Âşi au consumat ceai verde timp de trei sĂŁptĂŁmâni, ĂŽn timp ce ceilalĂži au luat pastile Âşi au consumat doar apĂŁ.
Astfel, specialiÂştii au observat cĂŁ medicamentele nu Âşi-au fĂŁcut efectul pe deplin la participanĂžii care au bĂŁut ceai verde.
,,Persoanele care urmeazĂŁ un tratament pentru hipertensiune pot consuma ceai verde dupĂŁ ce vorbesc cu medicul supraveghetor. Important este ca pacienĂžii hipertensivi sĂŁ reĂžinĂŁ cĂŁ ceaiul verde interacĂžioneazĂŁ doar cu unele beta-blocante”, a afirmat Sotiris Antoniou, membru al SocietĂŁĂžii Farmaceutice Royal.
Deºi este o alegere sãnãtoasã când vine vorba de bãuturi, ceaiul verde poate interacÞiona cu o parte dintre medicamentele pentru hipertensiune, aratã rezultatele celui mai recent studiu.
Ăn urma cercetĂŁrii, specialiÂştii au observat cĂŁ ceaiul verde poate reduce efectul unor medicamente pentru angina pectoralĂŁ Âşi hipertensiunea arterialĂŁ.
CercetĂŁtorii atenĂžioneazĂŁ ĂŽn mod special persoanele care au probleme cu tensiunea arterialĂŁ, mai ales cĂŁ o parte dintre ei obiÂşnuiesc sĂŁ ĂŽnlocuiascĂŁ cafea cu ceaiul verde.
Ăn cadrul studiului, oamenii de ÂştiinÞã de la Universitatea MedicalĂŁ din Fukushima, Japonia, au analizat starea de sĂŁnĂŁtate a 10 femei Âşi bĂŁrbaĂži.
Ăn primĂŁ fazĂŁ, participanĂžilor le-a fost mĂŁsuratĂŁ tensiunea arterialĂŁ. O parte dintre ei au luat medicamente pentru hipertensiune Âşi au consumat ceai verde timp de trei sĂŁptĂŁmâni, ĂŽn timp ce ceilalĂži au luat pastile Âşi au consumat doar apĂŁ.
Astfel, specialiÂştii au observat cĂŁ medicamentele nu Âşi-au fĂŁcut efectul pe deplin la participanĂžii care au bĂŁut ceai verde.
,,Persoanele care urmeazĂŁ un tratament pentru hipertensiune pot consuma ceai verde dupĂŁ ce vorbesc cu medicul supraveghetor. Important este ca pacienĂžii hipertensivi sĂŁ reĂžinĂŁ cĂŁ ceaiul verde interacĂžioneazĂŁ doar cu unele beta-blocante”, a afirmat Sotiris Antoniou, membru al SocietĂŁĂžii Farmaceutice Royal.
-
- pasionat
- Mesaje: 1050
- Membru din: Joi 07-Iul-2011 20:21
- Localitate: Sibiu Cisnadie
-
- pasionat
- Mesaje: 1050
- Membru din: Joi 07-Iul-2011 20:21
- Localitate: Sibiu Cisnadie
Echinaceea, planta vindecatoare a iernii
Echinaceea este o planta originara din America de Nord. Folosita de catre triburile amerindiene, ea este astazi un remediu natural foarte raspandint in Europa si face parte din top 10 plante utilizate in scopuri medicinale. Sunt cunoscute peste 10 specii de echinaceea, insa doar 3 sunt cultivate in scopuri medicinale: E.purpurea, E.augustifolia si E.pallida. Pentru tratamente, cea mai folosita parte a plantei este radacina.
Echinaceea pentru gripa
Daca ai facut gripa si niciun medicament (nici macar traditionalele antalgice) nu pare a functiona, ia echinaceea. Aceasta contine zaharuri numite hexazaharide, care stimuleaza fabricarea anticorpilor, reducand astfel intensitatea si durata gripei.
Infuzie cu echinaceea
Infuzeaza o lingurita rasa de bucatele de radacina de echinaceea intr-o cana cu apa fierbinte. Strecoara dupa 10 minute. Bea cate o ceasca dimineata, la pranz si seara, inainte de masa, timp de 7-10 zile.
Echinaceea pentru raceala
Pentru raceala, bea cate 4 cesti de ceai de echinaceea pe zi, intre mese. Varsa 150 ml de apa fierbinte peste o jumatate de lingurita de radacina de echinaceea, acopera si lasa la infuzat 15 minute. Poti de asemenea sa faci un tratament cu tinctura de echinaceea, care se administreaza in prize de cate 30 de picaturi, diluate intr-un pahar cu apa, de 3 ori pe zi.
Echinaceea pentru bronsita
Excelenta in cazul afectiunilor respiratorii, echinaceea poate fi folosita si pentru bronsita. Se beau cate 4 cesti de ceai de echinaceea pe zi, la fel ca in cazul racelii. De asemenea, tinctura de echinaceea poate fi folosita in cazul bronsitei.
Echinaceea pentru cistita
Daca ai cistita sau daca te imbolnavesti frecvent, incearca echinaceea. Aceasta planta vindecatoare este recomandata in cazul cistitelor recidivante cu colibaccili. Echinaceea contine alcamide, care lupta cu bacteriile si cu ciupercile. Bea cate 4 cesti de ceai de echinaceea pe zi, facute din 150 ml de apa si jumatate de lingurita de radacina. Tratamentul pentru cistita cu echinaceea dureaza o saptamana.
Tinctura de echinaceea se foloseste in prize de 30 de picaturi diluate intr-un pahar cu apa, de 3 ori pe zi.
Echinaceea previne bolile sezonului rece
Racelile sau gripa nu sunt de neevitat in timpul sezonului rece. De la sfarsitul lui noiembrie pana la sfarsitul lui februarie, chiar din octombrie pana in martie in zonele mai reci, poti face cure de cate 10 zile pe luna cu ceai de echinaceea. Echinaceea intareste apararea imunitara a organismului, facand un adevarat baraj in calea virusilor.
Lasa la infuzat jumatate de lingurita de bucatele de radacina intr-o ceasca de apa fierbinte, timp de 10 minute. Bea cate o ceasca de ceai de 3 ori pe zi, inaintea meselor principale.
Contraindicatii echinaceea
Echinaceea nu este recomandata persoanelor care sufera de diabet, de boli autoimune sau evolutive si nici celor alergici la plantele din familia asteracee.
Materialele de pe acest site au caracter informativ. Va recomandam ca, inainte a de face orice tratament naturist cu miere si produse apicole sa faceti un test de alergie la tipurile respective de produse. Daca suferiti de boli cronice sau urmati tratamente medicamentoase, va recomandam sa consultati medicul dumneavoastra, inainte de a incepe o cura sau un tratament cu produse apicole.
Echipa de redactori ai acestui site nu raspunde de posibilele reactii adverse aparute in urma folosirii, fara un consult al unui medic de specialitate, a tratamentelor recomandate.
Echinaceea este o planta originara din America de Nord. Folosita de catre triburile amerindiene, ea este astazi un remediu natural foarte raspandint in Europa si face parte din top 10 plante utilizate in scopuri medicinale. Sunt cunoscute peste 10 specii de echinaceea, insa doar 3 sunt cultivate in scopuri medicinale: E.purpurea, E.augustifolia si E.pallida. Pentru tratamente, cea mai folosita parte a plantei este radacina.
Echinaceea pentru gripa
Daca ai facut gripa si niciun medicament (nici macar traditionalele antalgice) nu pare a functiona, ia echinaceea. Aceasta contine zaharuri numite hexazaharide, care stimuleaza fabricarea anticorpilor, reducand astfel intensitatea si durata gripei.
Infuzie cu echinaceea
Infuzeaza o lingurita rasa de bucatele de radacina de echinaceea intr-o cana cu apa fierbinte. Strecoara dupa 10 minute. Bea cate o ceasca dimineata, la pranz si seara, inainte de masa, timp de 7-10 zile.
Echinaceea pentru raceala
Pentru raceala, bea cate 4 cesti de ceai de echinaceea pe zi, intre mese. Varsa 150 ml de apa fierbinte peste o jumatate de lingurita de radacina de echinaceea, acopera si lasa la infuzat 15 minute. Poti de asemenea sa faci un tratament cu tinctura de echinaceea, care se administreaza in prize de cate 30 de picaturi, diluate intr-un pahar cu apa, de 3 ori pe zi.
Echinaceea pentru bronsita
Excelenta in cazul afectiunilor respiratorii, echinaceea poate fi folosita si pentru bronsita. Se beau cate 4 cesti de ceai de echinaceea pe zi, la fel ca in cazul racelii. De asemenea, tinctura de echinaceea poate fi folosita in cazul bronsitei.
Echinaceea pentru cistita
Daca ai cistita sau daca te imbolnavesti frecvent, incearca echinaceea. Aceasta planta vindecatoare este recomandata in cazul cistitelor recidivante cu colibaccili. Echinaceea contine alcamide, care lupta cu bacteriile si cu ciupercile. Bea cate 4 cesti de ceai de echinaceea pe zi, facute din 150 ml de apa si jumatate de lingurita de radacina. Tratamentul pentru cistita cu echinaceea dureaza o saptamana.
Tinctura de echinaceea se foloseste in prize de 30 de picaturi diluate intr-un pahar cu apa, de 3 ori pe zi.
Echinaceea previne bolile sezonului rece
Racelile sau gripa nu sunt de neevitat in timpul sezonului rece. De la sfarsitul lui noiembrie pana la sfarsitul lui februarie, chiar din octombrie pana in martie in zonele mai reci, poti face cure de cate 10 zile pe luna cu ceai de echinaceea. Echinaceea intareste apararea imunitara a organismului, facand un adevarat baraj in calea virusilor.
Lasa la infuzat jumatate de lingurita de bucatele de radacina intr-o ceasca de apa fierbinte, timp de 10 minute. Bea cate o ceasca de ceai de 3 ori pe zi, inaintea meselor principale.
Contraindicatii echinaceea
Echinaceea nu este recomandata persoanelor care sufera de diabet, de boli autoimune sau evolutive si nici celor alergici la plantele din familia asteracee.
Materialele de pe acest site au caracter informativ. Va recomandam ca, inainte a de face orice tratament naturist cu miere si produse apicole sa faceti un test de alergie la tipurile respective de produse. Daca suferiti de boli cronice sau urmati tratamente medicamentoase, va recomandam sa consultati medicul dumneavoastra, inainte de a incepe o cura sau un tratament cu produse apicole.
Echipa de redactori ai acestui site nu raspunde de posibilele reactii adverse aparute in urma folosirii, fara un consult al unui medic de specialitate, a tratamentelor recomandate.
-
- pasionat
- Mesaje: 1050
- Membru din: Joi 07-Iul-2011 20:21
- Localitate: Sibiu Cisnadie
Ce ramane de la altii, bei tu. Stii unde?
Cand iei cina la restaurant sau iesi in oras cu prietenii, un pahar de vin pare cea mai buna optiune: nici nu bei prea mult, dar totusi te bucuri de un rasfat binemeritat.
Problema este alta: un pahar de vin costa mult prea mult. De atfel, cele mai mari castiguri ale restaurantelor vin din comercializarea vinului la pahar.
Ca regula generala, trebuie sa stii ca pretul unui pahar de vin este echivalent cu pretul de achizitie al intregii sticle. Astfel, daca pretul este cuprins intre 15-20 lei, probabil tot atat a costat intreaga sticla de vin.
Un alt aspect mai putin cunoscut publicului larg este ca vinul la pahar poate fi de multe ori resturile altor clienti, care nu au consumat tot vinul din sticla.
De aceea, atunci cand iesi cu prietenii, in loc sa va luati fiecare cate un pahar de vin, mai bine va comandati o sticla intreaga, pe care o puteti lua la pachet daca nu o terminati.
Cand iei cina la restaurant sau iesi in oras cu prietenii, un pahar de vin pare cea mai buna optiune: nici nu bei prea mult, dar totusi te bucuri de un rasfat binemeritat.
Problema este alta: un pahar de vin costa mult prea mult. De atfel, cele mai mari castiguri ale restaurantelor vin din comercializarea vinului la pahar.
Ca regula generala, trebuie sa stii ca pretul unui pahar de vin este echivalent cu pretul de achizitie al intregii sticle. Astfel, daca pretul este cuprins intre 15-20 lei, probabil tot atat a costat intreaga sticla de vin.
Un alt aspect mai putin cunoscut publicului larg este ca vinul la pahar poate fi de multe ori resturile altor clienti, care nu au consumat tot vinul din sticla.
De aceea, atunci cand iesi cu prietenii, in loc sa va luati fiecare cate un pahar de vin, mai bine va comandati o sticla intreaga, pe care o puteti lua la pachet daca nu o terminati.
-
- pasionat
- Mesaje: 1050
- Membru din: Joi 07-Iul-2011 20:21
- Localitate: Sibiu Cisnadie
ADEVĂRUL despre sucurile de fructe: BOMBĂ pentru sĂŁnĂŁtate
Sucurile naturale de fructe conĂžin cantitĂŁĂži impresionante de zahĂŁr Âşi nu ar mai trebui recomandate de medici, mai ales ĂŽn cadrul regimurilor de slĂŁbire. Cantitatea mare de fructozĂŁ le face la fel de periculoase ca bĂŁuturile rĂŁcoritoare
ExperĂžii din sĂŁnĂŁtate avertizeazĂŁ asupra pericolelor sucurilor naturale de fructe Âşi recomandĂŁ consumatorilor sĂŁ le dilueze cu apĂŁ.
„Sucul de fructe este mult mai concentrat decât un fruct ca atare Âşi chiar conĂžine mai mult zahĂŁr decât unele rĂŁcoritoare carbogazoase. Din acest motiv, se absoarbe foarte repede ĂŽn stomac, ceea ce face ca ĂŽntre Coca Cola Âşi sucul de portocale sĂŁ nu fie, sincer, nicio diferenÞã. Este uÂşor sĂŁ renunĂži la suc, ĂŽnlocuindu-l cu un fruct sau mĂŁcar sĂŁ ĂŽl mai diluezi cu apĂŁ”, susĂžine Susan Jebb, ĂŽn „The Sunday Times”.
Medici din ĂŽntreaga lume ĂŽmbrĂŁĂžiÂşeazĂŁ aceastĂŁ idee Âşi susĂžin cĂŁ ĂŽn ultimii 30 de ani, consumul de fructozĂŁ- zahĂŁrul din sucurile de fructe – s-a dublat.
„MĂŁnânci o portocalĂŁ sau douĂŁ Âşi deja te simĂži sĂŁtul. Acum, bei un suc de portocale stors din Âşase fructe, iar peste douĂŁ ore mĂŁnânci normal. Sucurile sunt o amĂŁgire”, spune Âşi Barry Popkin, expert ĂŽn alimentaĂžie, citat de guardian.co.uk.
Sucurile naturale de fructe conĂžin cantitĂŁĂži impresionante de zahĂŁr Âşi nu ar mai trebui recomandate de medici, mai ales ĂŽn cadrul regimurilor de slĂŁbire. Cantitatea mare de fructozĂŁ le face la fel de periculoase ca bĂŁuturile rĂŁcoritoare
ExperĂžii din sĂŁnĂŁtate avertizeazĂŁ asupra pericolelor sucurilor naturale de fructe Âşi recomandĂŁ consumatorilor sĂŁ le dilueze cu apĂŁ.
„Sucul de fructe este mult mai concentrat decât un fruct ca atare Âşi chiar conĂžine mai mult zahĂŁr decât unele rĂŁcoritoare carbogazoase. Din acest motiv, se absoarbe foarte repede ĂŽn stomac, ceea ce face ca ĂŽntre Coca Cola Âşi sucul de portocale sĂŁ nu fie, sincer, nicio diferenÞã. Este uÂşor sĂŁ renunĂži la suc, ĂŽnlocuindu-l cu un fruct sau mĂŁcar sĂŁ ĂŽl mai diluezi cu apĂŁ”, susĂžine Susan Jebb, ĂŽn „The Sunday Times”.
Medici din ĂŽntreaga lume ĂŽmbrĂŁĂžiÂşeazĂŁ aceastĂŁ idee Âşi susĂžin cĂŁ ĂŽn ultimii 30 de ani, consumul de fructozĂŁ- zahĂŁrul din sucurile de fructe – s-a dublat.
„MĂŁnânci o portocalĂŁ sau douĂŁ Âşi deja te simĂži sĂŁtul. Acum, bei un suc de portocale stors din Âşase fructe, iar peste douĂŁ ore mĂŁnânci normal. Sucurile sunt o amĂŁgire”, spune Âşi Barry Popkin, expert ĂŽn alimentaĂžie, citat de guardian.co.uk.
-
- pasionat
- Mesaje: 1050
- Membru din: Joi 07-Iul-2011 20:21
- Localitate: Sibiu Cisnadie
Ciocolata Âşi vinul roÂşu pot preveni DIABETUL
DIABET. Ciocolata, vinul roºu ºi fructele de pãdure, bogate În antioxidanÞi, regleazã nivelul de glucozã din sânge, prevenind astfel diabetul de tip 2, afirmã cercetãtorii britanici, Într-un studiu publicat luni În Journal of Nutrition, informeazã dailymail.co.uk.
DIABET. Flavonoidele sunt antioxidanÞi regãsiÞi În plante, dar ºi În ceai, vin roºu ºi ciocolatã, care protejeazã Împotriva unor boli precum afecÞiunile cardiovasculare, hipertensiune, unele forme de cancer ºi demenÞã.
Studiul cercetãtorilor englezi de la Universitatea Anglia de Est (UEA) ºi de la King's College, din Londra, a relevat cã o dietã bogatã În flavonoide ºi antocianine - regãsite În cãpºuni, coacãze negre, mure ºi afine - este asociatã cu o insulinorezistenÞã mai scãzutã ºi cu o reglare mai bunã a glucozei din sânge.
DIABET. Conform rezultatelor studiului, acest tip de antioxidanĂži reduce riscul de inflamaĂžii cronice, care pot cauza diabet, obezitate, boli cardiovasculare Âşi cancer.
"Ne-am concentrat asupra flavonelor, care se regĂŁsesc ĂŽn verdeĂžuri Âşi legume precum pĂŁtrunjel, cimbru Âşi ĂželinĂŁ, Âşi asupra antocianinelor, regĂŁsite ĂŽn fructe de pĂŁdure, struguri negri, vin Âşi alte fructe Âşi legume de culoare albĂŁstruie. Acesta este unul dintre primele studii pe scarĂŁ largĂŁ, efectuate pe oameni, care examineazĂŁ modul ĂŽn care aceÂşti compuÂşi bioactivi puternici ar putea reduce riscul de diabet", a declarat profesorul Aedin Cassidy, de la ÂŞcoala medicalĂŁ din Norwich, afiliatĂŁ UEA.
DIABET. CercetĂŁtorii britanici au testat aproape 2.000 de femei sĂŁnĂŁtoase de la fundaĂžia TwinsUK, care au completat un chestionar despre obiceiurile lor alimentare, pentru a estima aportul zilnic de flavonoide.
Oamenii de ºtiinÞã au analizat mostrele de sânge, În vederea evaluãrii nivelului de glucozã ºi al inflamaÞiilor, analizând, de asemenea, gradul de insulinorezistenÞã, un indicator al diabetului de tip 2.
DIABET. "Am descoperit cã femeile care au urmat o dietã bogatã În antocianine ºi flavone au avut un grad de insulinorezistenÞã mai scãzut. InsulinorezistenÞa ridicatã este asociatã cu formele de diabet de tip 2, prin urmare, persoanele care consumã alimente bogate În aceºti compuºi - cum ar fi fructe de pãdure, verdeÞuri, struguri negri, vin - au o probabilitate mai redusã de Îmbolnãvire", a adãugat Aedin Cassidy.
DIABET. Ciocolata, vinul roºu ºi fructele de pãdure, bogate În antioxidanÞi, regleazã nivelul de glucozã din sânge, prevenind astfel diabetul de tip 2, afirmã cercetãtorii britanici, Într-un studiu publicat luni În Journal of Nutrition, informeazã dailymail.co.uk.
DIABET. Flavonoidele sunt antioxidanÞi regãsiÞi În plante, dar ºi În ceai, vin roºu ºi ciocolatã, care protejeazã Împotriva unor boli precum afecÞiunile cardiovasculare, hipertensiune, unele forme de cancer ºi demenÞã.
Studiul cercetãtorilor englezi de la Universitatea Anglia de Est (UEA) ºi de la King's College, din Londra, a relevat cã o dietã bogatã În flavonoide ºi antocianine - regãsite În cãpºuni, coacãze negre, mure ºi afine - este asociatã cu o insulinorezistenÞã mai scãzutã ºi cu o reglare mai bunã a glucozei din sânge.
DIABET. Conform rezultatelor studiului, acest tip de antioxidanĂži reduce riscul de inflamaĂžii cronice, care pot cauza diabet, obezitate, boli cardiovasculare Âşi cancer.
"Ne-am concentrat asupra flavonelor, care se regĂŁsesc ĂŽn verdeĂžuri Âşi legume precum pĂŁtrunjel, cimbru Âşi ĂželinĂŁ, Âşi asupra antocianinelor, regĂŁsite ĂŽn fructe de pĂŁdure, struguri negri, vin Âşi alte fructe Âşi legume de culoare albĂŁstruie. Acesta este unul dintre primele studii pe scarĂŁ largĂŁ, efectuate pe oameni, care examineazĂŁ modul ĂŽn care aceÂşti compuÂşi bioactivi puternici ar putea reduce riscul de diabet", a declarat profesorul Aedin Cassidy, de la ÂŞcoala medicalĂŁ din Norwich, afiliatĂŁ UEA.
DIABET. CercetĂŁtorii britanici au testat aproape 2.000 de femei sĂŁnĂŁtoase de la fundaĂžia TwinsUK, care au completat un chestionar despre obiceiurile lor alimentare, pentru a estima aportul zilnic de flavonoide.
Oamenii de ºtiinÞã au analizat mostrele de sânge, În vederea evaluãrii nivelului de glucozã ºi al inflamaÞiilor, analizând, de asemenea, gradul de insulinorezistenÞã, un indicator al diabetului de tip 2.
DIABET. "Am descoperit cã femeile care au urmat o dietã bogatã În antocianine ºi flavone au avut un grad de insulinorezistenÞã mai scãzut. InsulinorezistenÞa ridicatã este asociatã cu formele de diabet de tip 2, prin urmare, persoanele care consumã alimente bogate În aceºti compuºi - cum ar fi fructe de pãdure, verdeÞuri, struguri negri, vin - au o probabilitate mai redusã de Îmbolnãvire", a adãugat Aedin Cassidy.
-
- pasionat
- Mesaje: 1050
- Membru din: Joi 07-Iul-2011 20:21
- Localitate: Sibiu Cisnadie
AtenĂžie, Âşoferi! Vei fi amendat dacĂŁ nu ai ACEST DOCUMENT la bordul maÂşinii
Ăncepând din acest an, Âşoferii primesc un nou document atunci când realizeazĂŁ inspecĂžia tehnicĂŁ periodicĂŁ, dupĂŁ cum se aratĂŁ ĂŽntr-un document de presĂŁ publicat recent de Registrul Auto Român.
Certificatul de Inspectie Tehnica Periodica este un nou document ce trebuie eliberat soferilor incepand din 31 decembrie 2013, fiind introdus de OG nr. 6/2012: "Dupa finalizarea inspectiei tehnice periodice se elibereaza un certificat de inspectie tehnica periodica", scrie AvocatNet.ro.
Potrivit unei informari a Registrului Auto Roman, "eliberarea obligatorie a unui Certificat de Inspectie Tehnica Periodica este conforma cu prevederile Directivei 2010/48/UE de adaptare la progresul tehnic a Directivei 2009/40/CE a Parlamentului European si a Consiliului privind inspectia tehnica auto pentru autovehicule si remorcile acestora".
Eliberarea documentului nu implica obligatii sau costuri suplimentare pentru soferi, acestia primind acest certificat automat, la finalizarea inspectiei tehnice periodice efectuate la termenul scadent normal. In acelasi timp, nu va fi afectata nici periodicitatea de efectuare a ITP, astfel ca data urmatoarei ITP va fi cea din anexa la certificatul de inmatriculare.
"In consecinta, detinatorii de vehicule cu ITP valabil nu trebuie sa solicite in avans eliberarea acestui certificat, el urmand sa fie eliberat la efectuarea urmatoarei ITP", puncteaza RAR.
Certificatul, care cuprinde informatii precum numarul de identificare al vehiculului, clasa vehicului sau numarul de kilometri parcursi la data efectuarii inspectiei, este eliberat in limba romana, iar rubricile sunt traduse in engleza.
Documentul este complementar anexei la certificatul de inmatriculare si, prin urmare, nu inlocuieste anexa respectiva care atesta efectuarea ITP si termenul de valabilitate.
In cazul controalelor din trafic, soferii sunt obligati sa prezinte si noul document, in caz contrar ei fiind amendati de politisti. "Avand in vedere ca este vorba despre un certificat armonizat stabilit printr-un act normativ UE, este necesar ca certificatul sa fie disponibil impreuna cu anexa la certificatul de inmatriculare pentru prezentare in vederea unor eventuale controale".
ÂŞoferii risca amenzi cuprinse intre 765 si 1700 de leidaca circula cu ITP expirata. Mai mult decat atat, pe langa amenda, politistul rutier poate retine si certificatul de inmatriculare al masinii si, in schimb, va elibera o dovada inlocuitoare cu drept de circulatie pentru 15 zile.
VEZI AICI noul model de certificat ITP
http://media.realitatea.net/multimedia/ ... 359700.pdf
Ăncepând din acest an, Âşoferii primesc un nou document atunci când realizeazĂŁ inspecĂžia tehnicĂŁ periodicĂŁ, dupĂŁ cum se aratĂŁ ĂŽntr-un document de presĂŁ publicat recent de Registrul Auto Român.
Certificatul de Inspectie Tehnica Periodica este un nou document ce trebuie eliberat soferilor incepand din 31 decembrie 2013, fiind introdus de OG nr. 6/2012: "Dupa finalizarea inspectiei tehnice periodice se elibereaza un certificat de inspectie tehnica periodica", scrie AvocatNet.ro.
Potrivit unei informari a Registrului Auto Roman, "eliberarea obligatorie a unui Certificat de Inspectie Tehnica Periodica este conforma cu prevederile Directivei 2010/48/UE de adaptare la progresul tehnic a Directivei 2009/40/CE a Parlamentului European si a Consiliului privind inspectia tehnica auto pentru autovehicule si remorcile acestora".
Eliberarea documentului nu implica obligatii sau costuri suplimentare pentru soferi, acestia primind acest certificat automat, la finalizarea inspectiei tehnice periodice efectuate la termenul scadent normal. In acelasi timp, nu va fi afectata nici periodicitatea de efectuare a ITP, astfel ca data urmatoarei ITP va fi cea din anexa la certificatul de inmatriculare.
"In consecinta, detinatorii de vehicule cu ITP valabil nu trebuie sa solicite in avans eliberarea acestui certificat, el urmand sa fie eliberat la efectuarea urmatoarei ITP", puncteaza RAR.
Certificatul, care cuprinde informatii precum numarul de identificare al vehiculului, clasa vehicului sau numarul de kilometri parcursi la data efectuarii inspectiei, este eliberat in limba romana, iar rubricile sunt traduse in engleza.
Documentul este complementar anexei la certificatul de inmatriculare si, prin urmare, nu inlocuieste anexa respectiva care atesta efectuarea ITP si termenul de valabilitate.
In cazul controalelor din trafic, soferii sunt obligati sa prezinte si noul document, in caz contrar ei fiind amendati de politisti. "Avand in vedere ca este vorba despre un certificat armonizat stabilit printr-un act normativ UE, este necesar ca certificatul sa fie disponibil impreuna cu anexa la certificatul de inmatriculare pentru prezentare in vederea unor eventuale controale".
ÂŞoferii risca amenzi cuprinse intre 765 si 1700 de leidaca circula cu ITP expirata. Mai mult decat atat, pe langa amenda, politistul rutier poate retine si certificatul de inmatriculare al masinii si, in schimb, va elibera o dovada inlocuitoare cu drept de circulatie pentru 15 zile.
VEZI AICI noul model de certificat ITP
http://media.realitatea.net/multimedia/ ... 359700.pdf
-
- pasionat
- Mesaje: 1050
- Membru din: Joi 07-Iul-2011 20:21
- Localitate: Sibiu Cisnadie
DE CE brânza topitĂŁ este "OTRAVĂ" pentru organism
Pe langa faptul ca este facuta din resturi de branzeturi si imbogatita cu tot felul de aditivi, branza topita din comert este plina de fosfati care impiedica asimilarea calciului in oase.
Branza topita din comert ar trebui sa fie ultima alegere daca vrei sa mananci branzeturi. Si asta pentru ca pe cat este de gustoasa, pe atat este de nesanatoasa, potrivit bzi.ro.
Este plina de E-uri, apa si grasime, aproximativ 40%. Potrivit prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, branza topita se obtine prin incalzirea uneia sau mai multor varietati de branzeturi, in oale de topire, carora li se adauga saruri de topire - polifosfati si citrati.
Sarurile de topire sunt difosfatii de calciu (E 450), polifosfatul calcic (E 452), fosfatii de sodiu (E 339), citratii potasici (E 332), citratii sodici (E 331) si citratii de calciu (E 333). Practic, acesti compusi chimici au capacitatea de a dispersa proteinele din branzeturi, distribuindu-le omogen, solubilizandu-le si jucand rolul de emulgatori si stabilizatori ai emulsiilor apa-grasime.
Daca ti-ai propus sa mananci branza topita - pentru ca stii ca lactatele contin calciu si vrei sa asimilezi acest mineral, vei avea o mare surpriza. Sarurile de topire sunt periculoase pentru ca scad absorbtia calciului.
Pe langa faptul ca este facuta din resturi de branzeturi si imbogatita cu tot felul de aditivi, branza topita din comert este plina de fosfati care impiedica asimilarea calciului in oase.
Branza topita din comert ar trebui sa fie ultima alegere daca vrei sa mananci branzeturi. Si asta pentru ca pe cat este de gustoasa, pe atat este de nesanatoasa, potrivit bzi.ro.
Este plina de E-uri, apa si grasime, aproximativ 40%. Potrivit prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, branza topita se obtine prin incalzirea uneia sau mai multor varietati de branzeturi, in oale de topire, carora li se adauga saruri de topire - polifosfati si citrati.
Sarurile de topire sunt difosfatii de calciu (E 450), polifosfatul calcic (E 452), fosfatii de sodiu (E 339), citratii potasici (E 332), citratii sodici (E 331) si citratii de calciu (E 333). Practic, acesti compusi chimici au capacitatea de a dispersa proteinele din branzeturi, distribuindu-le omogen, solubilizandu-le si jucand rolul de emulgatori si stabilizatori ai emulsiilor apa-grasime.
Daca ti-ai propus sa mananci branza topita - pentru ca stii ca lactatele contin calciu si vrei sa asimilezi acest mineral, vei avea o mare surpriza. Sarurile de topire sunt periculoase pentru ca scad absorbtia calciului.
-
- pasionat
- Mesaje: 1050
- Membru din: Joi 07-Iul-2011 20:21
- Localitate: Sibiu Cisnadie
Apa de gura poate creste riscul de infarct
Apa de gura poate creste riscul de infarct si accident cerebral, pentru ca solutia antiseptica ucide bacteriile bune care contribuie la mentinerea unui nivel scazut al tensiunii arteriale, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii britanici, publicat in Free Radical Biology And Medicine.
Astfel, gargara cu apa de gura ucide bacteriile bune, care ajuta la relaxarea vaselor sangvine, contribuind astfel la cresterea tensiunii arteriale.
Cei 19 voluntari care au participat la acest studiu au inregistrat o crestere a tensiunii arteriale timp de cateva ore dupa ce au folosit apa de gura. Voluntarii, persoane sanatoase, au folosit apa de gura de doua ori pe zi, iar tensiunea lor arteriala a crescut cu 2-3,5 unitati de fiecare data (milimetri coloana de mercur, mmhg).
Mai mult, efectul cresterii tensiunii arteriale s-a manifestat chiar din prima zi.
Profesorul Amrita Ahluwalia, de la Universitatea Queen Mary din Londra, coordonatorul acestui studiu, a criticat folosirea pe scara larga a apelor de gura, unele dintre acestea continand antiseptice foarte puternice. Ea a explicat ca uciderea zilnica a bacteriilor bune se traduce printr-o crestere minora, dar regulata a tensiunii sangvine, cu un impact semnificativ asupra mortalitatii provocate de infarct si accident cerebral.
Aceasta a mai spus ca apa de gura este recomandata zilnic doar in cazul unor infectii ale gingiilor si dintilor, nu si in cazul unor persoane cu dantura sanatoasa.
Pentru fiecare crestere de doua unitati a nivelului tensiunii arteriale, riscul de a deceda din cauza unei maladii cardiace creste cu 7%, iar din cauza unui accident cerebral, cu 10%, potrivit unui studiu separat.
Multe ape de gura contin antisepticul clorhexidina, care ucide microbii necesari la crearea nitritului, esential pentru dilatarea vaselor de sange. Nu toate apele de gura contin clorhexidina, insa si cele care nu au acest antiseptic in compozitie pot tulbura echilibrul florei microbiene din gura, spun specialistii.
Apa de gura poate creste riscul de infarct si accident cerebral, pentru ca solutia antiseptica ucide bacteriile bune care contribuie la mentinerea unui nivel scazut al tensiunii arteriale, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii britanici, publicat in Free Radical Biology And Medicine.
Astfel, gargara cu apa de gura ucide bacteriile bune, care ajuta la relaxarea vaselor sangvine, contribuind astfel la cresterea tensiunii arteriale.
Cei 19 voluntari care au participat la acest studiu au inregistrat o crestere a tensiunii arteriale timp de cateva ore dupa ce au folosit apa de gura. Voluntarii, persoane sanatoase, au folosit apa de gura de doua ori pe zi, iar tensiunea lor arteriala a crescut cu 2-3,5 unitati de fiecare data (milimetri coloana de mercur, mmhg).
Mai mult, efectul cresterii tensiunii arteriale s-a manifestat chiar din prima zi.
Profesorul Amrita Ahluwalia, de la Universitatea Queen Mary din Londra, coordonatorul acestui studiu, a criticat folosirea pe scara larga a apelor de gura, unele dintre acestea continand antiseptice foarte puternice. Ea a explicat ca uciderea zilnica a bacteriilor bune se traduce printr-o crestere minora, dar regulata a tensiunii sangvine, cu un impact semnificativ asupra mortalitatii provocate de infarct si accident cerebral.
Aceasta a mai spus ca apa de gura este recomandata zilnic doar in cazul unor infectii ale gingiilor si dintilor, nu si in cazul unor persoane cu dantura sanatoasa.
Pentru fiecare crestere de doua unitati a nivelului tensiunii arteriale, riscul de a deceda din cauza unei maladii cardiace creste cu 7%, iar din cauza unui accident cerebral, cu 10%, potrivit unui studiu separat.
Multe ape de gura contin antisepticul clorhexidina, care ucide microbii necesari la crearea nitritului, esential pentru dilatarea vaselor de sange. Nu toate apele de gura contin clorhexidina, insa si cele care nu au acest antiseptic in compozitie pot tulbura echilibrul florei microbiene din gura, spun specialistii.
-
- pasionat
- Mesaje: 1050
- Membru din: Joi 07-Iul-2011 20:21
- Localitate: Sibiu Cisnadie
-
- pasionat
- Mesaje: 1050
- Membru din: Joi 07-Iul-2011 20:21
- Localitate: Sibiu Cisnadie
-
- pasionat
- Mesaje: 1050
- Membru din: Joi 07-Iul-2011 20:21
- Localitate: Sibiu Cisnadie
Stiati ca in Japonia…?
Vã prezentãm câteva aspecte mai puÞin ºtiute, ale unui popor care se remarcã printr-o culturã foarte diferitã de cea vesticã.
1. ÂŞtiaĂži cĂŁ ĂŽn Japonia copiii fac curat ĂŽn Âşcoli ĂŽn fiecare zi, timp de un sfert de orĂŁ, alĂŁturi de profesori, ceea ce a condus la apariĂžia unei generaĂžii caracterizatĂŁ de modestie Âşi pasionatĂŁ de curĂŁĂženie? Igiena Âşi dorinĂža lor de a menĂžine curĂŁĂženia, reprezintĂŁ o parte a eticii japoneze.
2. ÂŞtiaĂži cĂŁ un angajat japonez din domeniul igienei este numit “inginer de sĂŁnĂŁtate” Âşi poate avea un salariu cuprins ĂŽntre 5.000 Âşi 8.000 de dolari pe lunĂŁ, iar un om de serviciu este supus unor teste scrise Âşi orale?
3. ªtiaÞi cã Japonia nu are resurse naturale ºi este expusã la mii de cutremure pe an, dar toate acestea nu au Împiedicat-o sã devinã una dintre cele mai dezvoltate Þãri din lume?
4. ÂŞtiaĂži cĂŁ, ĂŽn doar 10 ani, oraÂşul Hiroshima a revenit la ceea ce a fost, din punct de vedere economic, ĂŽnainte de cĂŁderea bombei atomice?
5. ÂŞtiaĂži cĂŁ rata de alfabetizare a Japoniei se apropie de 100%?
6. ªtiaÞi cã În Japonia, elevii de la clasa Întâi pânã la clasa a ºasea trebuie sã ÎnveÞe etica În relaÞiile cu ceilalÞi oameni?
7. ÂŞtiaĂži cĂŁ japonezii, deÂşi sunt unii dintre cei mai bogaĂži oameni din lume, nu au servitori? PĂŁrinĂžii sunt responsabili pentru casĂŁ Âşi copii.
8. ªtiaÞi cã nu existã nicio examinare de la clasa Întâi pân ã la clasa a treia, pentru cã, În opinia japonezilor, scopul educaÞiei este de a insufla concepte ºi formarea caracterului, nu doar de examinare ºi Îndoctrinare.
9. ªtiaÞi cã, dacã te duci la un restaurant de tip bufet suedez În Japonia, veÞi observa cã oamenii mãnâncã doar cât au nevoie, f ãrã a lãsa resturi În urma? Ei nu risipesc mâncarea.
10. ªtiaÞi cã durata de Întârziere a trenurilor din Japonia este de câteva secunde pe an? Ei apreciazã valoarea timpului ºi sunt foarte punctuali.
11. ªtiaÞi cã elevi au la dispoziÞie o jumãtate de orã pentru a servi masa, astfel Încât sã li se asigure o digestie corectã. Când cei responsabili au fost ÎntrebaÞi despre aceastã problemã, au rãspuns: aceºti elevi sunt viitorul Japoniei.
12. ÂŞtiaĂži cĂŁ ĂŽn Japonia sunt peste 50.000 de oameni care au peste 100 de ani?
13. ÂŞtiaĂži cĂŁ ĂŽn Japonia au loc aproximativ 2 crime comise cu arme de foc pe an?
14. ÂŞtiaĂži cĂŁ ĂŽn Japonia este acceptabil sĂŁ adormi la serviciu pentru cĂŁ se considerĂŁ cĂŁ somnul este determinat de munca grea?
15. ªtiaÞi cã trenurile sunt atât de aglomerate Încât a fost angajat personal care se ocupã cu Împingerea pasagerilor În interiorul acestora?
Vã prezentãm câteva aspecte mai puÞin ºtiute, ale unui popor care se remarcã printr-o culturã foarte diferitã de cea vesticã.
1. ÂŞtiaĂži cĂŁ ĂŽn Japonia copiii fac curat ĂŽn Âşcoli ĂŽn fiecare zi, timp de un sfert de orĂŁ, alĂŁturi de profesori, ceea ce a condus la apariĂžia unei generaĂžii caracterizatĂŁ de modestie Âşi pasionatĂŁ de curĂŁĂženie? Igiena Âşi dorinĂža lor de a menĂžine curĂŁĂženia, reprezintĂŁ o parte a eticii japoneze.
2. ÂŞtiaĂži cĂŁ un angajat japonez din domeniul igienei este numit “inginer de sĂŁnĂŁtate” Âşi poate avea un salariu cuprins ĂŽntre 5.000 Âşi 8.000 de dolari pe lunĂŁ, iar un om de serviciu este supus unor teste scrise Âşi orale?
3. ªtiaÞi cã Japonia nu are resurse naturale ºi este expusã la mii de cutremure pe an, dar toate acestea nu au Împiedicat-o sã devinã una dintre cele mai dezvoltate Þãri din lume?
4. ÂŞtiaĂži cĂŁ, ĂŽn doar 10 ani, oraÂşul Hiroshima a revenit la ceea ce a fost, din punct de vedere economic, ĂŽnainte de cĂŁderea bombei atomice?
5. ÂŞtiaĂži cĂŁ rata de alfabetizare a Japoniei se apropie de 100%?
6. ªtiaÞi cã În Japonia, elevii de la clasa Întâi pânã la clasa a ºasea trebuie sã ÎnveÞe etica În relaÞiile cu ceilalÞi oameni?
7. ÂŞtiaĂži cĂŁ japonezii, deÂşi sunt unii dintre cei mai bogaĂži oameni din lume, nu au servitori? PĂŁrinĂžii sunt responsabili pentru casĂŁ Âşi copii.
8. ªtiaÞi cã nu existã nicio examinare de la clasa Întâi pân ã la clasa a treia, pentru cã, În opinia japonezilor, scopul educaÞiei este de a insufla concepte ºi formarea caracterului, nu doar de examinare ºi Îndoctrinare.
9. ªtiaÞi cã, dacã te duci la un restaurant de tip bufet suedez În Japonia, veÞi observa cã oamenii mãnâncã doar cât au nevoie, f ãrã a lãsa resturi În urma? Ei nu risipesc mâncarea.
10. ªtiaÞi cã durata de Întârziere a trenurilor din Japonia este de câteva secunde pe an? Ei apreciazã valoarea timpului ºi sunt foarte punctuali.
11. ªtiaÞi cã elevi au la dispoziÞie o jumãtate de orã pentru a servi masa, astfel Încât sã li se asigure o digestie corectã. Când cei responsabili au fost ÎntrebaÞi despre aceastã problemã, au rãspuns: aceºti elevi sunt viitorul Japoniei.
12. ÂŞtiaĂži cĂŁ ĂŽn Japonia sunt peste 50.000 de oameni care au peste 100 de ani?
13. ÂŞtiaĂži cĂŁ ĂŽn Japonia au loc aproximativ 2 crime comise cu arme de foc pe an?
14. ÂŞtiaĂži cĂŁ ĂŽn Japonia este acceptabil sĂŁ adormi la serviciu pentru cĂŁ se considerĂŁ cĂŁ somnul este determinat de munca grea?
15. ªtiaÞi cã trenurile sunt atât de aglomerate Încât a fost angajat personal care se ocupã cu Împingerea pasagerilor În interiorul acestora?
-
- pasionat
- Mesaje: 1050
- Membru din: Joi 07-Iul-2011 20:21
- Localitate: Sibiu Cisnadie
AdevĂŁrul despre mezelurile din comunism: "ÂŞi acum 40 de ani se folosea ĂŽn unele cazuri injectarea"
DacĂŁ ĂŽn urmĂŁ cu 40 de ani termenul de valabilitate al parizelului, de exemplu, era de patru zile, azi el este de douĂŁ luni. Ăn anii ’70 reĂžetele de mezel prevedeau 70 la sutĂŁ carne, acum procentul este de 20 la sutĂŁ, restul fiind substituenĂži. IatĂŁ adevĂŁrul despre mezelurile de altĂŁdatĂŁ.
Tania Manole a fost expert la Biroul de ProducĂžie de la fosta Ăntreprindere de Industrie a CĂŁrnii din Deva Âşi a explicat care este diferenĂža dintre aceste produse, scrie zhd.ro.
"Ăn principal, ĂŽn acea perioadĂŁ, ĂŽnainte deci de apariĂžia aditivilor pe piaÞã, ĂŽn reĂžetele de mezeluri se folosea carnea de vitĂŁ, porc sau oaie. Cam 70 la sutĂŁ din componenĂža unui produs era carnea. Ăn funcĂžie de reĂžetĂŁ se mai folosea slĂŁninĂŁ, un maximum de 2 la sutĂŁ condimente Âşi apĂŁ tehnologicĂŁ, care ajuta la texturarea uniformĂŁ a produsului", explicĂŁ Tania Manole.
Pentru reÞeta de parizer de exemplu, se folosea 65 la sutã carne de vitã calitatea I, 35 la sutã slãninã, condimente ºi apã tehnologicã. Ca ºi conservant se foloseau nitriÞii sau nitratul de sodiu Într-o cantitate infimã. Termenul de garanÞie: maximum patru zile. Acum, pe lângã sare, ingredientele inscripÞionate În reÞete cuprind proteine vegetale, gume vegetale, coloranÞi, conservanÞi, lianÞi ºi câte ºi mai câte substanÞe care nu ar avea ce sã caute În farfurie. Câºtigul e dublu: din puÞinã carne iese mult mezel iar termenul de garanÞie la parizerul actual din comerÞ a ajuns la douã luni.
ÂŞi acum 30-40 de ani se folosea ĂŽn unele cazuri injectarea cĂŁrnii cu o soluĂžie de tip saramurĂŁ, dar aceasta avea dublu scop: sĂŁrarea cĂŁrnii la interior, dar Âşi frĂŁgezirea acesteia. Prin tratamentul termic care urma, cĂŁrnurile saramurate “scĂŁpau” ĂŽntre 20 Âşi 40 la sutĂŁ din surplusul de apĂŁ Âşi sare. "Acum, cĂŁrnurile sunt injectate cu saramurĂŁ printr-un proces de malaxare, prin care saramura se fixeazĂŁ ĂŽn produs, obĂžinând la suprafaÞã o peliculĂŁ de protecĂžie care nu mai dĂŁ posibilatea eliminĂŁrii parĂžiale a saramurii folosite. Ăn acest fel, produsul finit trage mai greu la cântar", povesteÂşte femeia.
DacĂŁ ĂŽn urmĂŁ cu 40 de ani termenul de valabilitate al parizelului, de exemplu, era de patru zile, azi el este de douĂŁ luni. Ăn anii ’70 reĂžetele de mezel prevedeau 70 la sutĂŁ carne, acum procentul este de 20 la sutĂŁ, restul fiind substituenĂži. IatĂŁ adevĂŁrul despre mezelurile de altĂŁdatĂŁ.
Tania Manole a fost expert la Biroul de ProducĂžie de la fosta Ăntreprindere de Industrie a CĂŁrnii din Deva Âşi a explicat care este diferenĂža dintre aceste produse, scrie zhd.ro.
"Ăn principal, ĂŽn acea perioadĂŁ, ĂŽnainte deci de apariĂžia aditivilor pe piaÞã, ĂŽn reĂžetele de mezeluri se folosea carnea de vitĂŁ, porc sau oaie. Cam 70 la sutĂŁ din componenĂža unui produs era carnea. Ăn funcĂžie de reĂžetĂŁ se mai folosea slĂŁninĂŁ, un maximum de 2 la sutĂŁ condimente Âşi apĂŁ tehnologicĂŁ, care ajuta la texturarea uniformĂŁ a produsului", explicĂŁ Tania Manole.
Pentru reÞeta de parizer de exemplu, se folosea 65 la sutã carne de vitã calitatea I, 35 la sutã slãninã, condimente ºi apã tehnologicã. Ca ºi conservant se foloseau nitriÞii sau nitratul de sodiu Într-o cantitate infimã. Termenul de garanÞie: maximum patru zile. Acum, pe lângã sare, ingredientele inscripÞionate În reÞete cuprind proteine vegetale, gume vegetale, coloranÞi, conservanÞi, lianÞi ºi câte ºi mai câte substanÞe care nu ar avea ce sã caute În farfurie. Câºtigul e dublu: din puÞinã carne iese mult mezel iar termenul de garanÞie la parizerul actual din comerÞ a ajuns la douã luni.
ÂŞi acum 30-40 de ani se folosea ĂŽn unele cazuri injectarea cĂŁrnii cu o soluĂžie de tip saramurĂŁ, dar aceasta avea dublu scop: sĂŁrarea cĂŁrnii la interior, dar Âşi frĂŁgezirea acesteia. Prin tratamentul termic care urma, cĂŁrnurile saramurate “scĂŁpau” ĂŽntre 20 Âşi 40 la sutĂŁ din surplusul de apĂŁ Âşi sare. "Acum, cĂŁrnurile sunt injectate cu saramurĂŁ printr-un proces de malaxare, prin care saramura se fixeazĂŁ ĂŽn produs, obĂžinând la suprafaÞã o peliculĂŁ de protecĂžie care nu mai dĂŁ posibilatea eliminĂŁrii parĂžiale a saramurii folosite. Ăn acest fel, produsul finit trage mai greu la cântar", povesteÂşte femeia.
-
- pasionat
- Mesaje: 1050
- Membru din: Joi 07-Iul-2011 20:21
- Localitate: Sibiu Cisnadie
Cine este conectat
Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 13 vizitatori
- Cauta in forum
- Mesaje
- 07.05.2021 - Ca urmare a unor update-uri efectuate pe serverul de gazduire in 5 februarie 2021, Forumul clubcitroen.ro a suferit niste probleme de compatibilitate cu noul sistem de operare. Din acest motiv, astazi a fost migrat pe un VPS nou. Forumul functioneaza acum in parametri normali. Nu a fost sesizata nici o pierdere de date.
- PARTENERI
- Link-uri utile
- Statistici
- Totals
Total mesaje 187675
Total subiecte 18618
Total Announcements: 8
Total Stickies: 86
Total Attachments: 0
Topics per day: 2
Posts per day: 24
Users per day: 2
Topics per user: 2
Posts per user: 16
Posts per topic: 10
Total membri 11706
Cel mai nou membru bern