Centura de siguranta
Moderator: Echipa Tehnica
Arise scrie:La mine in masina pasagerii au centura.
Un motiv in plus aici:
http://www.youtube.com/watch?v=OA1hwjBJS5E
Si la mine !
Super reclama ! "No seatbelt ! No excuse ! "
- Alex Motan
- pasionat
Da faza cu rusinea e cat se poate de reala...la varsta mea (22) nimeni nu poarta centura si nu din aroganta sau incostienta ci pur si simplu ca nu e "smecherie". Imi pare rau ca vad pustii din ziua de azi ca gandesc atat de limitat dar eu incerc pe cat posibilul sa SETEZ un exemplu pt toti pustii de pe strada. Poate daca mai vad multi ca mine s-ar gandi si ei sa o poarte. Pacat!!!
la inceput prietena mea nu purta centura...mai in gulma, serios...noaptea cand o duceam acasa m-am dat cu unu cu golf5 prin cartiere ...
i-a inghetat sangele...nu ca as fi evitat la limita vreun accident, sau era sa fac vreo prostie, dar a fost prea mult pt ea...asa ca acum de fiecare data isi pune centura ...
are incredere total in mine ca stie ca mai degraba mi-as rupe o mana decat sa accidentez masina

i-a inghetat sangele...nu ca as fi evitat la limita vreun accident, sau era sa fac vreo prostie, dar a fost prea mult pt ea...asa ca acum de fiecare data isi pune centura ...

[img:177922ea83]http://img221.imageshack.us/img221/4179/cityracercp1.jpg[/img:177922ea83]
OPUS Workshop
:: LED designs ::
OPUS Workshop
:: LED designs ::
- Alex Motan
- pasionat
Cel mai nasol cu centura e iarna cand trebuie sa o trag peste haina asta umflata si arat parca-s rupt in 2-ua.Oricum sunt clipsuri comfort, asa se cheama ,care se pun pe centura si le poti lasa mai larg fara sa incomodeze.Un prieten de-al meu a intrat intr-un stalp intr-o curba cu vreo 67 la ora fara centura nu a patit nimic(avea o skoda felicia printre primele modele cumaparata la second).Adevaru ca l-a salvat si bordura oleaca stalpul fiind pe trotuar masina si-a ridicat oleaca botu.Oricum era varza fata si daca avea centura probabil era rupt in 2-ua.Asta este un caz in care centura putea fi periculoasa.A si mai era cu vre-o 3 in masina unul s-a lovit la deget pt. ca ubla la cd-player.
stevey scrie:Cel mai nasol cu centura e iarna cand trebuie sa o trag peste haina asta umflata ... .Oricum era varza fata si daca avea centura probabil era rupt in 2-ua.Asta este un caz in care centura putea fi periculoasa.A si mai era cu vre-o 3 in masina unul s-a lovit la deget pt. ca ubla la cd-player.
Cred ca este destul de inconfortabil sa conduci intr-o "haina umflata".
... si nu inteleg de ce "ar fi fost rupt in doua" daca avea centura ?
dumiflo scrie:Cred ca este destul de inconfortabil sa conduci intr-o "haina umflata".
Eu imi dau de fiecare data geaca jos, si acum pe asta de primavara-toamna. Nu pot conduce ca lumea cu centura peste geaca
dumiflo scrie:... si nu inteleg de ce "ar fi fost rupt in doua" daca avea centura ?
De la o anumita forta exercitata asupra lor centurile se impusca si te lasa in seama airbag-urilor (tocmai ca sa nu te taie in 2). La masinile mai vechi nu exista treaba asta, si cred ca nici la toate cele de acum.
Nu stiu daca centurile astea se impusca chiar la 67Kmph dar la 100 cred ca sar (nu imediat, ci dupa ce te opresc putin sa nu te dai nici prea tare cu botul de parbriz).
mituc scrie:Edit by Marian: Atentie la limbaj!
Ce limbaj?
Cenzurati-ma, scoteti-ma din acte, si-o sa-mi iau TAB full options peste noapte!
Ultima oară modificat Sâm 11-Noi-2006 00:10 de către mituc, modificat 1 dată în total.
centura nu te rupe in doua la 100 la ora sau nu stiu cat, asta in cazul fericit in care nu te incolacesti de un stalp.
Pe mine m-a salvat centura intr-un tico acu nu mai stiu cati ani, cred ca vreo 5 cand eu eram in dreapta, eram pe dn1 catre bucuresti opriti pe banda speciala care face stanga spre snagov sau nu mai stiu ce. Din spate a intrat un vw transport cu vreo 60 la ora, scaunul meu s-a rupt, tetiera nu si-a prea facut efectul, drept urmare imi intorceam capul precum lupul vreun an de zile dupa chestia asta. La centura aproape pleznise plasticul de pe stalp. Pot sa spun ca centura nu m-a incomodat deloc.
La viteze mari, in caz de impact, centurile nu sar, ci din contra te strang in scaun pentru a nu iti da deloc posibilitatea distantierii de scaun, in felul asta amortizand pe cat posibil socul (centura te trage in spate in momentul deschiderii airbagurilor, fiind lipit de scaun. Prin felul in care este proiectata legarea cu centura de siguranta, ea nu te rupe in doua (3 puncte)
nu stiu de unde informatia cu desfacerea centurilor la impact de peste 100, ai zbura afara cu tot cu airbag, pe deasupra ar exista si riscul sufocarii
Oricum mai bine sa nu fie nevoie de toate elementele astea de siguranta si sa ramanem doar la discutii teoretice si cat mai putin practice
Pe mine m-a salvat centura intr-un tico acu nu mai stiu cati ani, cred ca vreo 5 cand eu eram in dreapta, eram pe dn1 catre bucuresti opriti pe banda speciala care face stanga spre snagov sau nu mai stiu ce. Din spate a intrat un vw transport cu vreo 60 la ora, scaunul meu s-a rupt, tetiera nu si-a prea facut efectul, drept urmare imi intorceam capul precum lupul vreun an de zile dupa chestia asta. La centura aproape pleznise plasticul de pe stalp. Pot sa spun ca centura nu m-a incomodat deloc.
La viteze mari, in caz de impact, centurile nu sar, ci din contra te strang in scaun pentru a nu iti da deloc posibilitatea distantierii de scaun, in felul asta amortizand pe cat posibil socul (centura te trage in spate in momentul deschiderii airbagurilor, fiind lipit de scaun. Prin felul in care este proiectata legarea cu centura de siguranta, ea nu te rupe in doua (3 puncte)
nu stiu de unde informatia cu desfacerea centurilor la impact de peste 100, ai zbura afara cu tot cu airbag, pe deasupra ar exista si riscul sufocarii

Oricum mai bine sa nu fie nevoie de toate elementele astea de siguranta si sa ramanem doar la discutii teoretice si cat mai putin practice
alarma, clima, cd, praguri, navigatie, so on... - B-08-BBK[img:824728406b]http://www.tour-romania.info/citroen/avatarmare.jpg[/img:824728406b]
- Alex Motan
- pasionat
silvius scrie: drept urmare imi intorceam capul precum lupul vreun an de zile dupa chestia asta.

On Topic: Eu si cu geaca "umflata" tot port centura peste ea, ca daca o dau jos iarna si ma asez pe scaunele mele de "pele" imi sta inima in loc pana se incalzesc asa ca...chiar daca ma incomodeaza putin tot o tin ca asta e.