Cum conduc jmecherii

Tot ce nu se incadreaza in celelalte subiecte.

Moderator: Echipa Tehnica

regedit
pasionat

Mesajde regedit » Vin 29-Sep-2006 14:25

nicum scrie:@regedit: daca vrei sa-l caftesti pe baietasul cu pricina (care by the way se pare ca are o masina chipuita), fa-o pe cont propriu, clubul nu incurajeaza astfel de activitati :evil:

club de fete ;) . banuiesc ca ai fost singurul care s-a gandit ca as putea vorbi serios. sunt situatii in trafic cand se mai intampla si astfel de chestii, terbilisme si sofat excesiv sunt lucruri de care nu avem cum sa scapam dar le toleram din ce in ce mai greu pentru ca inbatranim. in astfel de situatii conduita preventiva a celorlalti participanti, atentia si simtul bun de reactie limiteaza numarul accidentelor si tragediilor. in final, ca sa zic si ceva serios, felicitari colegului care a stiut sa treaca cu bine de situatia delicata.

Matrixu
pasionat

Mesajde Matrixu » Vin 29-Sep-2006 14:36

Fiecare evalueaza situatiile cand poate fi sau nu in pericol, dupa experienta la volan.

Daca esti un sofer fara experienta, atunci unu care face slalom si se baga in fata ta la 5m fara sa semnalizeze il poti considera un pericol, il poti considera un taran ca ti-a taiat fata etc etc..., il poti cauta prin tot orasul sa indoi o bata pe spatele lui,

Daca in schimb esti un sofer cu experienta niciodata nu te vei gandi ca esti in pericol atunci cand unu face slalom fara semnalizeze si se baga in fata la 2m fara sa semnalizeze....

Situatiile descrise de mine sunt pur aberante si orientative, dar un sofer cu experienta altfel vede pericolul decat unul cu experienta...

Ganditi-va numai cand faceti depasiri pe un drum cu 2 benzi si sotia/prietena/prietenul mai putin experimentat(a) la volan, se simte mai tot timpul in pericol, ca nu ai timp sa revii pe banda ta...acum mai e si senzatia de a nu fi la volan, insa mai mult cantareste experienta...

Nu vreau sa fac referire la John, insa patania lui nu imi pare un real pericol....adica prea mult tam tam doar pt un astfel de incident...
Ultima oară modificat Vin 29-Sep-2006 14:47 de către Matrixu, modificat 1 dată în total.

nicum
Moderator
Masina: BX 16 RS

Mesajde nicum » Vin 29-Sep-2006 14:40

Chestii de genul asta patim toti. In cazul meu povestea incepe chiar cu locul de parcare. Eu se pare ca am un loc de parcare foarte atragator, ca de fiecare data cum il parasesc, atunci cind ma intorc, gasesc pe unul infipt pe locul meu. Exemple din trafic putem da fiecare, e imposibil sa nu apara vreun taximetrist care sa taie fata, vreo fatuca care merge fara semnal, etc.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

T.rac3Er
pasionat

Mesajde T.rac3Er » Vin 29-Sep-2006 15:04

eu am intalnit, drept fiind mai rar, un alt fenomen. in trafic mai strans, cu viteze ponderate, te trezesti ca se urca peste tine.pur si simplu forteza nota, se urca peste tine si nu da inapoi. pur si simplu schimba banda indiferent daca e cineva pe ea sau nu. nu e o anumita categorie, si civili, si taxi, si camioane... :roll:
[img:177922ea83]http://img221.imageshack.us/img221/4179/cityracercp1.jpg[/img:177922ea83]

OPUS Workshop
:: LED designs ::

bezz
pasionat

Mesajde bezz » Vin 29-Sep-2006 19:40

si tu ce ai facut? nu ai luat dreapta si le-ai facut loc? sau te-ai tinut drept si ati pus-o de-un chicken? :lol:
sunt multi mitocani, dar important e sa nu pui la suflet. pana acu ceva timp injuram si claxonam de nebun...acuma dau muzica mai tare si respir adanc.e drept nu reusesc tot timpul, scapa si injuraturi.
sincer, cate domnisoare am plimbat in masina toate au fost oripilate :twisted: de modul in care ma exteriorizam cand ma deranja cineva in trafic.asta m-a pus pe ganduri si mi-am propus sa fiu mai calm.in fond e inima mea si creierul meu (de fapt vasele de sange din el trebuie menajate).
so chill.drive safe.
si feriti-i si pe boii care gresesc, nu doar pe voi, ca nu se stie niciodata.
Cosmin
high energy music expression

T.rac3Er
pasionat

Mesajde T.rac3Er » Vin 29-Sep-2006 20:05

daca ala e taune asta nu inseamna ca sunt si eu. sunt momente in care sunt stresat si n-ma chef de prea multe. imi sare mustarul usor. prea mult tupeu in lumea asta, otti pe impresii si fente, si coate..se bazeaza ca lumea e cuminte si ii lasa. aia bazati nici nu ii simti, si nu am nimic cu ei. se strecoara de nici nu ii simti. dar titi mai sare in fata vreun b@sinos cu nustu ce maxina puternica si pur si simplu incurca mai rau circulatia, ca deh, la banii lui tre sa il asteptam noi sa se dumireasca...
smkerul (slick) e ala care se strecoara ca pestele in apa, restul sunt niste baloane umplute cu gaze...
si io incerc sa ma abtin cu altii (mai putin cunoscuti) sa nu ii sperii :D
cand sunt singur, sau cu tovarasii imi permit putin road-rage...doar in interiorul masinii mele (care fiind etansa) nu permite celor din jur sa resimta poluarea fonica...moderata
[img:177922ea83]http://img221.imageshack.us/img221/4179/cityracercp1.jpg[/img:177922ea83]

OPUS Workshop

bezz
pasionat

Mesajde bezz » Vin 29-Sep-2006 22:09

exemplu: multi dintre voi poate stiti cum s-a circulat in zona romaero pe bd. vacarescu (sau aerogarii).eram pe banda a doua stateam linistit si asteptam ca vitelul in coloana, pe linia de tramvai normal, coloana si apare de dupa un stalp un garcios care opreste un grup de un matiz si doua bmw-uri (ca lumea nu obosite) care depasisera tramvaiul oprit in statie prin stanga, pe cealalta linie de tramvai :lol:
o nefericita cu matiz s-a nimerit a fi prima, cred ca facuse pe ea, garcea: cine v-a invatat sa depasiti pe stanga si pe contrasens, aia inchidea si deschidea gura si o treceau toate apele, garcea: vreti sa va trimit inapoi in aviatiei, la capatul coloanei si pana ajungeti din nou aici ma gandesc daca va las sa treceti? fenomenal, io ma asteptam la amenintari cu luat carnetul/sau cel putin puncte, asta facea misto de ei...avea si un ranjet sadic pe fata.pana la urma i-a lasat sa treaca si nu le-a facut nimic, iar eu m-am bagat in spatele lor si am facut stanga catre ficusului de pe contrasens si pe culoarea rosie a semaforului :twisted: .

ps am vazut prin zona doua ax-uri unul rosu si cam prafuit (m-am gandit la costi, dar n-am apucat sa-i vad numarul) si unul gri (ceva tentative de tuning optic) , cu un baiat tanar la volan.
scuze de offtopic, dar cam asta e ideea, fiti cat mai relaxati (vorbim de psihic), dar concentrati pe sosea :D .
Cosmin

high energy music expression

nitro_od
pasionat

Mesajde nitro_od » Dum 01-Oct-2006 19:44

personal am un stil mai sportiv de sofat si, nu cred ca speta in discutie era cine stie ce nenorocire.
probabil ca am facut si eu asa ceva de nenumarate ori si mi-am luat portia mea de proteina animala! :wink:
de regula nu ma bazez pe ingaduinta sau corectitudinea partenerilor de trafic ci apas pedala in asa fel incat reactia celuilalt sa fie inutila sau tardiva si consider ca este mult mai condamnabil stilul de condus nesimtit:
se te inscri pe o banda pe care vin masini cu 60-70km/h la 50-100m in spate dar nu adaptezi regimul de viteza in asa fel incat sa nu faci o coloana de 15 masini sa puna frana pana la cei 30km/h pe care ii ai tu!
odata inscris pe banda nu te mai roade de ce se intampla in spate! asta e nesimtire !
sau, taximetristii de regula, depasesc o coloana de semafor la care tu stai de 2-3 semafoare si se baga in fata! desigur, nu e vina lor ci a sistemului de rahat sub care convietuim si la care ne adaptam .
daca politia ar supraveghea traficul si i-ar ''premia'' in mod egal pe toti cei care abuzeaza sper sincer ca s-ar merge mai ordonat.
in concluzie, nu incurajez genul acela de condus, nici pe al meu care este foarte asemanator dar nici nu cred ca ar trebui sa te duci sa-l tavalesti tu pe amicul @Fritz. asta facand abstarctie ca una e sa vrei si alta e sa poti !
oamenii cara tot felul de chestii prin portbagajul masinii ! ieri am vazut o sabie ninja ! :shock:
eu ma rezum la populara bata de baseball ! :oops:
..... frantuzoaica pretentioasa !!!

DanCld
pasionat

Mesajde DanCld » Lun 02-Oct-2006 09:34

Azi am asistat pe viu la un accident la intersectia Averescu / Marasti (unde face 41 stanga spre Agronomie si Sofitel). Pentru necunoscatori, exista o faza separata de verde pentru "stanga" dinspre Turda spre Casin, sincronizata cu un "rosu" dinspre Arcul de Triumf. Cazul clasic: prima masina de la semafor demareaza in tromba cand vede culoarea verde, iar din sensul opus cineva cu viteza prea mare vede galbenul si pune prea tarziu frana. Nu au fost victime umane, doar multa tabla indoita....

T.rac3Er
pasionat

Mesajde T.rac3Er » Lun 02-Oct-2006 12:37

adica verdele de la un stop este in acelasi timp cu galbenul de la altul???
asta e cea mai mare cretinitate (evetual galben pe galben). pt ca la culoare galben incetinesti sau te duci (in caz ca nu ai timpul necesar sa opresti)
si eu era sa fiu cioplit de o furgoneta care a trecut pe rosu (nu galben) ceilalti oprisera si vine smekerul lansat pe banda cealalta...in fine...
sm observat ca se inmulteste un comportament la stopuri, cel putin pe la noi... se face rosu, smekerul opreste, sta cateva secunda, in care nu trece nimeni pe verdele celalalt, si pleaca. si nu seara, la ore tarzii, cand hai, nu e trafic, in mijlocul zilei.
acum un subiect putin deviat sa zic. o intrebare. cum se considera culoarea rosie a semaforului. cand treci cu botul pe rosu, sau daca esapamentul tau e indreptul stopului cand a aparut culoarea rosie. ca e posibil sa intri pe galben, dar dupa ce a trecut 90% din masina si face poza camera de pe stop se vede o bucatica din tine...nu faci accidente, nu blochezi intersectia, nu nimic...

OPUS Workshop

Matrixu
pasionat

Mesajde Matrixu » Lun 02-Oct-2006 12:46

Pai botul se considera,cel putin teoretic...atunci chiar ca ai intrat pe rosu...ca asa poti sa intri pe galben si sa iesi pe rosu..

Oricum eu am auzit de la 2 garcea, ca am trecut cu rotile din spate pe rosu :rolleyes: ...asa ca nu ma mira nimic nici cu pozatul..

nicum
Moderator
Masina: BX 16 RS

Mesajde nicum » Lun 02-Oct-2006 13:12

Eu nu am vazut semafoare la care galbenul de pe un timp sa corespunda cu verdele de la urmatorul timp. Exista chiar un delay in care ambele semafoare sint pe rosu. Exact pe treaba asta se bazeaza si aia care forteaza rosul.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

T.rac3Er
pasionat

Mesajde T.rac3Er » Lun 02-Oct-2006 13:49

exact Matrixu, replica cu spatele la rosu tot de la garci e...ramai masca la o faza din asta...e clar ca vrea sa te ciupeasca si baga replici hard core. se mai uita si la anvelope, mai intreaba si de trusa...etc...

OPUS Workshop

Matrixu
pasionat

Mesajde Matrixu » Lun 02-Oct-2006 14:03

Sau le dai de-o ciorba sau ai gura mare, si atunci te lasa in pace...Dar ca sa ai gura mare tre sa fii 100% in regula..

T.rac3Er
pasionat

Mesajde T.rac3Er » Lun 02-Oct-2006 15:02

am invatat ca toti sunt ciupitori, si daca nu ai chef de ei, incepi sa ii iei la voleuri. pana una alta ei nu au ce cauta intr-un loc asa "la ciupeala" ci cu instrucitiuni clare despre ce fel de filtru organizeaza, si unde isi desfasoare activitatea. nu au autoritatea sa constate ca iti bate un far aiurea, sau ca ai anvelopa barbierita. astea se fac numai cu echipamente si personal RAR. de asemenea nu are ce sa caute in masina ta. doar ce vede din exterior. daca sesizeaza o cutie de bere goala sau altceva atunci are motive. dar altfel nu. inspectia de rutina a fost scoasa din meseria lor. apoi vine faza cu radarul. nu semnezi nici un act, pt ca amenda tre sa o dea agentul constatator, nu ala care te opreste si se aude prin statie viteza. de fapt, ideea e ca faci contestatie pe cai legale, pt ca nu a fost respectata procedura. trebuie doar sa cunosti niste chichite care sa iti mentina spate atunci cand te izbesti de un garcea mai tepos.
eram cu un prieten, si opreste de rutina (cica, de atunci am inceput sa ma interesez) totul ok, dar la un moment dat ii vine faza ca cica nu avea centura (prietenul asta al meu numa cu centura tot timpul, nu exista fara) bai garcea o tinea pe-a lui ca fara centura, asta cu centura. vede garcea ca nu ii merge, se ia de mine ca fara centura. i-o tai scurt. incepe atunci cu actele, unde-i aia, unde-ai ailalta.

OPUS Workshop

Înapoi la “Diverse”