Jegosii care ne vand masini

Tot ce nu se incadreaza in celelalte subiecte.

Moderator: Echipa Tehnica

DanCld
pasionat

Jegosii care ne vand masini

Mesajde DanCld » Vin 29-Sep-2006 12:31

N-am zis-o eu, ci altcineva in "Dilema Veche".

Articolul aici: http://www.hotnews.ro/articol_56978-Jeg ... stodor.htm

Citroenul are o mentiune de (dez)onoare :lol:

nicum
Moderator
Masina: BX 16 RS

Mesajde nicum » Vin 29-Sep-2006 12:52

Citat: "La Citroen m-a luat un cretin si mi-a zis: "mata, ce faci, cumperi oferta sau masina?" Si ca sa ma umileasca a inceput tembelul sa-mi contrazica reclama pe care firma lui si-o facea pe televizor de luni in sir. Incredibil. Iar masina de la 9000 a ajuns usor la 12000 de euro.

Ba, dar cine i-a pus sa vorbeasca cu clientii pe acesti papagali? Dar daca zic doar de Citroen e ca si cum aia de la Citroen ar zice ca am ceva cu masina lor, iar ceilalti de la celelalte reprezentante si-ar zice ca n-au, tata, nici un cusur. Fals, sint o apa si un pamint. Si VW, Seat, Skoda, Renault, Mercedes, BMW. Se uita la tine ca la gindaci.

De ce dracu ai cumpara de la ei? De ce dracu sa le dai bani acestor coate goale unsi cu zahar ars? Ei ce inteleg din viata lor, daca nici sa te cumpere nu-s in stare? Din gura lor ca moara iesi mai bou decit ai intrat si mai fara chef decit te-ai nascut.

Cind te intreaba ca niste maimute : "Ce doriti?" iti spun de fapt: "Iesi in gura ma-tii afara!" Nu, nu mai cred ca pe vremea cind iubeam Volvo ca e o carte le-ar subtia creierul acestor insi, nu, eu cred ca Brucan ca dupa generatia mea care trebuie sa moara, trebuie sa moara si generatia acestor fara creier, ca sa apara o generatie cu chef de viata."

Din pacate, nu prea putem sa il contrazicem. Poate in 2007 cind ATS va pierde teoretic monopolul masinilor Citroen in RO, se va schimba ceva. Asta daca nu mai inventeaza baietii vreo chichita legislativa ca sa fie siguri ca nu le ia nimeni piinea de la gura.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

dj01fad
demolition man
Masina: C5 sedan 2.2 204 - o pereche
2: C5 tourer 2.2 204
3: C5 2.0 163 cu multi km... da multi rau!

Mesajde dj01fad » Vin 29-Sep-2006 14:08

chichitza fac pariu ca e inventata deja dar o sa o scoata abia cind se schimba legislatia; stati fara grija ca stiu ei mai bine sa se protejeze si s-au gindit la toate dinainte;
acum, legat de showroomuri si de dealeri, am avut aceeasi problema in primavara cand am bantuit orasul cam o saptamana ca sa imi iau masina noua. surpriza... am primit acelasi tratament ca si domnul eugen, de parca eram ultimul sclav si pentru mine era un privilegiu sa imi vanda ei o masina, ba chiar cel mai rau tratament l-am primit de la un dealer citroen care dupa ce mi-a facut cx-ul un mare JAF, nici macar nu a stiut sa imi spuna ce dotari are standard C4!!! de atunci m-am hotarat ca eu masina noua din romania, in situatia de fata nu cumpar! mai bine bat cateva mii de km, dau un ban in plus, imi iau exact ce imi doresc si sunt si tratat ca un client, nu ca ultimul om. poate ca o sa se schimbe si pe la noi situatia si o sa inceapa sa vanda masini oameni calificati, nu ultimele ciurucuri.

catalin_lupu
simpatizant

Mesajde catalin_lupu » Vin 29-Sep-2006 15:45

nicum scrie:Citat: "La Citroen m-a luat un cretin si mi-a zis: "mata, ce faci, cumperi oferta sau masina?" Si ca sa ma umileasca a inceput tembelul sa-mi contrazica reclama pe care firma lui si-o facea pe televizor de luni in sir. Incredibil. Iar masina de la 9000 a ajuns usor la 12000 de euro.

Ba, dar cine i-a pus sa vorbeasca cu clientii pe acesti papagali? Dar daca zic doar de Citroen e ca si cum aia de la Citroen ar zice ca am ceva cu masina lor, iar ceilalti de la celelalte reprezentante si-ar zice ca n-au, tata, nici un cusur. Fals, sint o apa si un pamint. Si VW, Seat, Skoda, Renault, Mercedes, BMW. Se uita la tine ca la gindaci.

De ce dracu ai cumpara de la ei? De ce dracu sa le dai bani acestor coate goale unsi cu zahar ars? Ei ce inteleg din viata lor, daca nici sa te cumpere nu-s in stare? Din gura lor ca moara iesi mai bou decit ai intrat si mai fara chef decit te-ai nascut.

Cind te intreaba ca niste maimute : "Ce doriti?" iti spun de fapt: "Iesi in gura ma-tii afara!" Nu, nu mai cred ca pe vremea cind iubeam Volvo ca e o carte le-ar subtia creierul acestor insi, nu, eu cred ca Brucan ca dupa generatia mea care trebuie sa moara, trebuie sa moara si generatia acestor fara creier, ca sa apara o generatie cu chef de viata."

Din pacate, nu prea putem sa il contrazicem. Poate in 2007 cind ATS va pierde teoretic monopolul masinilor Citroen in RO, se va schimba ceva. Asta daca nu mai inventeaza baietii vreo chichita legislativa ca sa fie siguri ca nu le ia nimeni piinea de la gura.

Candva,daca nu ma insel acum un an,cand domnul Mugurel Parscoveanu a afirmat sus si tare ca are pe masa 150 de CV-uri in care nu a gasit nici un pasionat de Citroen, eu i-am raspuns printr-o intrebare, "ca de cand se fac angajari in Romania pe acest criteriu si nu pe cel al pilelor?".Dansul mi-a raspuns ca la "vanzari" nu exista asa ceva!Daca il cred pe cuvant si ma fac ca nu vad nasucu' de Pinochio inseamna ca le trebuie clar un om competent la resurse umane.

In Romania se poarta "omul nepotrivit la locul nepotrivit"!

balanel
pasionat

Mesajde balanel » Vin 29-Sep-2006 16:43

exact! atunci i-am trimis si eu cv-ul meu, iar dansul m-a supus la un mic test din care a reiesit ca sunt pasionat de citroen, dar nu sunt bun de consilier vanzari.
citind cele de mai sus, ma intreb: e clar ca se angajeaza indivizi care habar nu au de istoria marcii si nici de informatii despre ceea ce vand, dar totusi, unde e "meseria" lor de vanzatori, daca habar nu au sa se poarte cu clientii?
deci cu alte cuvinte, nu prea au ce cauta acolo. pe de alta parte, unul dintre noi, teoretic stie macar ce se vinde acolo. desi nu cred ca, din punctul de vedere al modului de a trata clientii, ar putea cineva de aici sa fie la fel de nesimtit ca actualii consilieri de vanzari de la citroen! pentru simplul motiv ca pe forumul asta activeaza, din ce mi-am dat seama pana acum, oameni cu bun simt, si cu cei 7 ani de acasa. de aceea, cred eu, oricare dintre noi ar face mult mai bine meseria asta.
dar sa va spun de ce e asa greu sa acceada cineva pe un astfel de post, si se aplica, bineinteles, metoda pilelor. am o prietena care lucreaza la alt showroom, al unei marci coreene. salariul ei, in primavara asta, era ceva peste 20 milioane, partea fixa, plus comision. mi-a spus ca in lunile bune, poate castiga pana la 40 de milioane, dar ca in medie, 30-35 milioane sunt asigurate. acum cred ca problema este destul de clara. 35 de milioane parca suna altfel fata de 6.5, cat castig eu, de exemplu. si nici macar nu e o munca care sa te suprasolicite. ce poate fi mai simplu decat sa stai de vorba cu un client, sa-i prezinti calitatile pe care, fara indoiala, le are "marfa" vanduta, si sa-i faci calcule de finantare in excel?
citroen - o pasiune permanenta

paco
carcotas profesionist

Mesajde paco » Vin 29-Sep-2006 17:31

Totusi!
Cineva care sta si vinde mereu, ajunge sa-si vanda sufletul. Nu toti oamenii pot face asta, indiferent de suma. Cei care au suflet nu sunt buni de vanzari. Sper ca m-am facut inteles. 8)
Cand facem, totusi, partidul ala neocomunist?

cbx
pasionat

Mesajde cbx » Vin 29-Sep-2006 19:43

paco facem partidul cand schimbi masina ta burgheza pe o amarata de dacie 1100 :D

catalin_lupu
simpatizant

Mesajde catalin_lupu » Vin 29-Sep-2006 19:52

Totusi!Din putinele mele cunostinte de negustorie stiu ca regula fundamentala a marketingului este "sa-ti cunosti marfa"!Nu pot sa uit cum la o emisiune TV, d-na/d-soara Monica Jidariuc, mare sales-super-mega-manager(nu mai stiu titulatura exacta) nu a reusit sa tina minte nici macar cateva caracteristici tehnice si a incurcat nitel litrisorii portbagajului la unul din modelele prezentate, fiind prompt corectata de moderatorul emisiunii(bai ce-mi scapa numele, are emisiune auto pe B1 :roll: ).

Balanel@: deci nu sunt singurul care a sesizat un oarecare grad de rudenie intre dl. Mugurel Pirscoveanu si Gepeto :^o
Ultima oară modificat Vin 29-Sep-2006 20:01 de către catalin_lupu, modificat 1 dată în total.

bezz
pasionat

Mesajde bezz » Vin 29-Sep-2006 19:54

sincer nu am ce sa-i reprosez baiatului care mi-a vandut masina; poate faptul ca n-a fost in stare sa-mi explice ca extinderea de garantie se poate face si dupa achizitionarea masinii; dar acum stau si ma gandesc ca mai sunt 5 luni pana intru in anul 4 si am schimbat pe garantie un contact la o usa (si poate as fi schimbat goarna de la claxon :lol: ).
deci in definitiv am economisit niste bani :P .
in plus mi-a oferit triunghiul si trusa gratis (si m-a aburit ca-mi da si covorasele dar m-a tras in piept acolo :twisted: ).
una peste alta baiat bun.
prea generalizeaza domnul istodor, mi se pare totusi dur articolul.
de vreme ce nu apare in articol, sa inteleg ca dacia are cea mai tare echipa de vanzari :lol: :lol: :lol: adevaru e ca ne-au umplut de ligheane.
@paco: nici in gluma sa nu mai zici :lol: bolsevicule! 8)
Cosmin
high energy music expression

tartorul
pasionat

Mesajde tartorul » Vin 29-Sep-2006 20:16

catalin_lupu scrie:Nu pot sa uit cum la o emisiune TV, d-na/d-soara Monica Jidariuc, mare sales-super-mega-manager(nu mai stiu titulatura exacta) nu a reusit sa tina minte nici macar cateva caracteristici tehnice si a incurcat nitel litrisorii portbagajului la unul din modelele prezentate, fiind prompt corectata de moderatorul emisiunii(bai ce-mi scapa numele, are emisiune auto pe B1

Domnisoara Monica se ocupa de partea de marketing nu de sales. Poate ar fi fost mai indicat sa participe insotita de un sales care era mai in masura sa stie detalii.

@Paco: fugi in Cuba cat mai ai timp :). Iti irosesti de pomana talentul in .ro.
Fun Citroen

snatchro
simpatizant

Mesajde snatchro » Vin 29-Sep-2006 20:52

nicum scrie:Poate in 2007 cind ATS va pierde teoretic monopolul masinilor Citroen in RO, se va schimba ceva. Asta daca nu mai inventeaza baietii vreo chichita legislativa ca sa fie siguri ca nu le ia nimeni piinea de la gura.
Ai te rog un link unde sa citesc mai multe? Sau imi poti spune tu mai multe? Ca si eu vreau masina la anul (vrabia malai inca viseaza) si chiar vreau sa aflu mai multe. Mersi mult! :wink:

nicum
Moderator
Masina: BX 16 RS

Mesajde nicum » Sâm 30-Sep-2006 15:41

@catalin_lupu: tot scopul si finalitatea marketingului e acela de a vinde
@snatchro: am citit prin ziare. Asta e unul dintre putinele lucruri bune legat de faptul ca intram in UE. Tot asa, taxele pe care le-au inventat baietii acum ar trebui sa dispara, altfel existind riscul unor sanctiuni (vezi Ungaria). Dar cred ca Tariceanu o sa prefere sa plateasca ca doar nu da de la el :wink:
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

Înapoi la “Diverse”