Sistemele audio din masinile noastre!

Scoala si biblioteca, tutoriale. Sau, cum sa...

Moderator: Echipa Tehnica

bezz
pasionat

Mesajde bezz » Mar 19-Sep-2006 23:57

boxe pe statie fara antifonare usi ---> efecte neplacute urechii (vibratii)
ai nevoie de dynamat si o revizuire a incintelor din usi.
ce ai tu pe masina poate fi stock :oops: .

@tgyby: laudabil ce vrei sa faci tu cu neoprenul ala, probabil iti va fi mai cald la iarna dar nu vad cum vei imbunatati acustica masinii...stratul asta fonoabsorbant trebuie rigidizat ca lumea impreuna cu tabla, nu ceva lipit pe margini cu silicon.
iti recomand un sistem profi de fonoizolat masina, uita de improvizatii.
si nu orice burete este fonoabsorbant :!:
Cosmin
high energy music expression

tgyby
pasionat

Mesajde tgyby » Mie 20-Sep-2006 22:13

bezz scrie:@tgyby: laudabil ce vrei sa faci tu cu neoprenul ala, probabil iti va fi mai cald la iarna dar nu vad cum vei imbunatati acustica masinii...stratul asta fonoabsorbant trebuie rigidizat ca lumea impreuna cu tabla, nu ceva lipit pe margini cu silicon.
iti recomand un sistem profi de fonoizolat masina, uita de improvizatii.
si nu orice burete este fonoabsorbant :!:

pai asta era si ideea sa il rigidizez impreuna cu captuseala interioara de tabla portierei , nu m-am gandit sa il lipesc cu pasta siliconica .....
poate niste nituri..imi dau seama ca tre' sa fie rigida..sa dea impresia de incinta..de boxa .. sa fie nici orificii prea multe si sa fie ermetizata ..

bezz
pasionat

Mesajde bezz » Mie 20-Sep-2006 22:44

nu ai inteles, trebuie SA LIPESTI strong ceva pe tabla, ca sa nu mai vibreze tabla intr-o veselie; nu faci mare lucru daca umpli usa cu ceva material, oricare ar fi el.tabla trebuie "ingrosata" cum s-ar zice.
Cosmin

vldst
pasionat

Mesajde vldst » Joi 21-Sep-2006 10:02

Cred ca folia Dynamat e cea mai buna solutie pentru antifonare: usi, plafon, podea portbagaj si altele. Singura problema e pretul. Daca vrei o antifonare de calitate a usilor e nevoie de 2 straturi la o portiera (unul care se lipeste pe fata exterioara a portierei in interior si al 2-lea strat pe fata interioara a portierei, cea pe care se sprijina si masca de plastic). Sper ca nu te-am bagat in ceata. Mai multe explicatii gasesti aici:

http://www.dynamat.com/technical_technical.html

Arise
pasionat

Mesajde Arise » Joi 21-Sep-2006 15:05

Ce faci daca lovesti usa? Cum o repari apoi?

adytzu
RETRAS LA PENSIE

Mesajde adytzu » Joi 21-Sep-2006 15:17

Ce e atat de greu? Pui alta folie? :twisted:

vldst
pasionat

Mesajde vldst » Joi 21-Sep-2006 15:23

Mda, daca sifonezi usa, banuiesc ca nu se poate ciocani daca nu dai jos folia. Dar asta e. Sunt multe alte lucruri care se pot strica in usa aia daca o sifonezi...

bezz
pasionat

Mesajde bezz » Joi 21-Sep-2006 15:24

exista produse similare cu dynamat, brand-uri mai ieftine (sa zicem mai slabe calitativ) dar care merg bine pe masini fara pretentii de sq. cum aflu numele brand-ului vi-l spun, e pe 4 tuning care nu-mi merge de cateva zile, oare ce-o fi cu ei?
Cosmin

onyx
de-abia inscris

Mesajde onyx » Mie 27-Sep-2006 01:31

Am un C4 si cam 30 de milioane de cheltuit . Cd player-ul pe partea de radio se aude execrabil , am inteles ca e ceva legat de receptia digitala ???!!!

- ce imi recomandati sa imi pun ? Vreau sa schim si cd playerul si boxele , mai putin twiterele . deci ar fi 4 boxe , un cd (m-as bucura daca ar exista un si o unitate care sa citeasca dvd-uri cu MP3-uri , exista asa ceva ??? ) , enetual statie si woofer ( se maerita ?) .

-daca puteti sa imi recomandati si o firma din Bucuresti . Eu am mai avut cava experiente cu cei de la tornado gomar din vitan si am mai auzit de unii de pe drumul sarii ca ar fii OK.

Merci anticipat .

tgyby
pasionat

Mesajde tgyby » Vin 29-Sep-2006 09:19

pai poti sa iti iei un cd-player bunut de prin carrefour, metro de vreo 7-9 milioane si de restul sa iti iei boxe, ti le iei separat si te duci la un service sa ti le monteze iar daca nu gasesti pe nimeni ,iti recomand pe cineva care monteaza si alarme....
bafta la cumparaturi ;)

regedit
pasionat

Mesajde regedit » Vin 29-Sep-2006 10:37

onyx scrie:Am un C4 si cam 30 de milioane de cheltuit . Cd player-ul pe partea de radio se aude execrabil , am inteles ca e ceva legat de receptia digitala ???!!!

- ce imi recomandati sa imi pun ? Vreau sa schim si cd playerul si boxele , mai putin twiterele . deci ar fi 4 boxe , un cd (m-as bucura daca ar exista un si o unitate care sa citeasca dvd-uri cu MP3-uri , exista asa ceva ??? ) , enetual statie si woofer ( se maerita ?) .

-daca puteti sa imi recomandati si o firma din Bucuresti . Eu am mai avut cava experiente cu cei de la tornado gomar din vitan si am mai auzit de unii de pe drumul sarii ca ar fii OK.

Merci anticipat .

solutia aftermarket poate aduce in 90% din cazurisi perderea comenzilor de pe volan, cel putin din ce am studiat si eu .... un alt nemultumit al echipamentului stock. dar faptul ca nu voi mai avea comenzile pe volan active m-a facut sa renuntz, temporar.

onyx
de-abia inscris

Mesajde onyx » Sâm 30-Sep-2006 01:26

pai si ce comenzi am pe volan ? mai tare si mai incet si next . le-am folosit de 2 -3 ori in 4 luni . Le am mai avut si pe o alta masina . Nu le-am flosit deloc . Asa ca....

Dar am nevoie neaparat de boxe amplificate pe sptate , statie , woofer si condensator ? Ma gandesc ca adauga si alea ceva greutate , plus ca trebui trase alte cabluri ( gresesc ?) . Pana la uram vreau sa ascult MP3-ru fara sa baraie boxele cum dau mai tare , ceea ce se intampla cu sistem care e acum . Cam cat de tare se aude doar cu boxe neamplificate pe spate ?

30 de miloane este putin pt un sistem cat de cat de calitate ? Se merita sa dau mai mult ?

tgyby
pasionat

Mesajde tgyby » Lun 02-Oct-2006 09:01

Sincer @onyx...te costa cam dublu cat ai tu la exact ce vrei tu!
cand am fost la penultima intalnire la baneasa...era un baietas care isi pusese pe C4 un sistem audio cu staie si woofer = 2000 euro :?
so....te mai gandesti?

onyx
de-abia inscris

Mesajde onyx » Joi 05-Oct-2006 00:33

Nu vreau woofer si stattie asa ca nu o sa ma coste asa mutl , nici nu o sa sune asa bine . Pot obtine un bass ok si fara woofer ?

dj01fad
demolition man
Masina: C5 sedan 2.2 204 - o pereche
2: C5 tourer 2.2 204
3: C5 2.0 163 cu multi km... da multi rau!

Mesajde dj01fad » Joi 05-Oct-2006 01:32

@ onyx: ti-am dat un PM.

Înapoi la “Tips/Tricks”