Polish - cind, de cite ori, etc

Scoala si biblioteca, tutoriale. Sau, cum sa...

Moderator: Echipa Tehnica

mon907690
just curious

Mesajde mon907690 » Lun 07-Apr-2008 12:24

Cam aceeasi chestie am patit-o si eu. M-am trezit cu masina stropita. Un vecin a vopsit niste tevi in apropierea masinii, iar vantul a imprastiat micii stropi pe toata masina mea cea rosie ( stropii sunt de culoare argintie). Se vad pe tabla daca te uiti mai atent, dar se simte cand dau cu mana. Am si geamurile stropite, dar o sa incerc sa le sterg cu un diluant. Ce ma sfatuiti sa fac? Sa o duc la polishat?

vldst
pasionat

Mesajde vldst » Lun 07-Apr-2008 12:32

Polish, dar roaga-te sa nu fi intrat vopseaua aia prea adanc in lac.

XENON
pasionat

Mesajde XENON » Lun 07-Apr-2008 14:12

vopseaua aia proaspata nu o sa intre NICIODATA in lacul tau de fabrica "copt" la cuptorul de vopsit. trebuia atunci pe loc stearsa cu nitrodiluant (din nou, nu-ti face probleme ca nu iti dizolva vopseaua) si apoi luata la polish. chiar si acum cand s-a uscat, cred ca asta ramane cea mai buna solutie. nu are rost sa insisti sa o cureti insistent cu un polish semiabraziv pana dispar petele, fiindca vor ramane urme gen "panza de paianjen" pe masina ta. mai bine stergi cu nitro, dar fara sa apesi f. tare. (faci mai intai o proba pe o zona mai putin vizibila (oricum nu se va intampla nimic rau). dupa ce ai curatat, aplici un strat subtire de polish (de preferinta 3M (varianta cea mai putin abraziva) pe care il poti lua varsat de la magazinele care prepara vopseluri dupa codul de culoare al masinii (cam 200g). daca nu gasesti 3M poti lua polish Elf din Carrefour, aprox 120.000 sticla.) polishul se aplica cu miscari LONGITUDINALE, NU circular, cum aplica toti nepriceputii, fiindca din nou pot aparea acele urme ca panza de paianjen).

mon907690
just curious

Mesajde mon907690 » Lun 07-Apr-2008 14:21

mersi Xenon. o sa-ti urmez sfaturile si apoi o sa va scriu urmarile.

vldst
pasionat

Mesajde vldst » Lun 07-Apr-2008 14:55

Xenon, sa intelegem ca lacul ala copt la cuptor e indestructibil? Din cate stiu eu, nu prea e bine sa te apropii cu diluant si alcool de el, oricat ar fi de "copt". Iar gainatul de pasare am vazut pe propria masina ce efecte poate avea. Stiu ca nu e cazul aici, ce vreau sa spun este ca lacul e si el sensibil la actiunea anumitor chimicale, care ii pot dauna.

Iar daca vopseaua aia a apucat sa se usuce deasupra lacului, ma cam indoiesc ca o sa iasa doar cu polish. Chiar si la o zgarietura nitel mai adanca, se prelucreaza intai cu smirghel zona respectiva (granulatie rezonabila) si d-abia la sfarsit se da si cu polish. Altminteri iti creste barba pana iei vopseaua aia doar cu polish. Depinde si de grosimea stratului de vopsea contaminanta.

XENON
pasionat

Mesajde XENON » Lun 07-Apr-2008 16:41

omul a spus ca un vecin a vopsit "niste tevi", deci da-ti seama ce fel de vopsea era aia. eu zic ca iese cu nitrodiluantd. eu de exemplu, scot acele pete negre de gudron/smoala care mai apar pe aripi si bara spate in felul asta, si merge de minune. eu n-am spus ca lacul masinii este indestructibil, ci doar ca vopseaua "straina" (cea argintie) va iesi cu nitro, findca aceea nu este intarita in cuptor si mai este si proaspata.
deci, inainte sa sableze masina cu polish abraziv sau chiar smirghel, merita incercat cu nitro. "o incercare nu doare", nu? daca se apasa mai taree posibil sa apara un usor aspect prafuit pe zonele respective, dar dispare imediat dupa polishare. :wink:
eu am incercat toate metodele astea dupa ce idiotii de la ATS mi-au gazat toata masina cu ocazia vopsirii unei aripi. :evil:

brautomobile
just curious

Mesajde brautomobile » Mar 12-Mai-2009 11:18

Salut,daca este cineva din cluj interesat de polish,accesati www.reclama.ro pentru mai multe detalii

editat de DanT: pentru reclama te rog sa iei legatura cu unul dintre moderatori!

Înapoi la “Tips/Tricks”