BX 16V

Forum de discutii generale despre Citroen BX. Numai ce nu se incadreaza in categoriile de mai jos.

Moderator: Echipa Tehnica

Andrei Anghel
pasionat

Mesajde Andrei Anghel » Sâm 14-Iun-2008 19:40

pai nu am apucat s-o spal dupa ce am luat-o si sta si la strada momentan, ea curata arata foarte ok. Vreau sa-i gasesc poate un haion si o bara spate originale. Insa mai intai trebuie sa-i fac asigurare, autentificare RAR, s-o trec in numele meu pe talon, sa fac un drum pana in ploiesti sa-mi faca distributia , schimbu de ulei, bujiile, si daca am bani poate si o revizie la hidraulica(desi nu cred...asta mai incolo) si sa-i fac si verificarea periodica.

N-am apucat sa mai ajung vineri la magazinul de pe giurgiului, insa ma voi duce saptamana viitoare dupa piese, care hopefuly nu ma vor usca complet de $ :oops:

PS: apreciez laudele aduse masinii :D
WLD scrie:la 16v nici o problema nu e minora.

mbc
pasionat
Masina: Citroen C5 2.0 HDI 2004

Mesajde mbc » Sâm 14-Iun-2008 20:19

ai mare grija la hidraulica. daca nu ii faci verificarile si intretinerea corect te poate lasa masina in drum, deci mare atentie
"If in doubt, flat out!"

Andrei Anghel
pasionat

Mesajde Andrei Anghel » Lun 16-Iun-2008 12:54

hm, asta nu`i o perspectiva prea placuta. Din pacate, va trebui sa astept sa-mi vand Nova minunata si geniala. foarte buna masina, chiar nu e uimitor ca are acelasi pret cu masini straine cu doar cativa ani mai vechi.

Andrei Anghel
pasionat

Mesajde Andrei Anghel » Mie 18-Iun-2008 15:14

Ahm ... apropos de hidraulica. Se pare ca uneori nu vrea sa-si ridice fata pe pozitia normala.... se ridica doar fundu si ramane asa... daca-i dau o treapta mai sus, se ridica si fata, si cand o cobor inapoi pe pozitia normala, e ok. care e worst case scenario ptr simpotomele astea? :(

Si... mi se pare ca partea din bord cu vitezometru si turometru etc se cam misca, mi'e sa nu se fi umblat la kilometraj... e vreo meotda sa aflu daca s-a "jucat" cineva pe-acolo?

thanx :oops:

DanT
Moderator
Masina: Xsara Picasso 1.6 Hdi 2008
2: Citroen C5 2.0 HDi 2004
3: Saxo S1 16V VTS, Xantia X1 Activa

Mesajde DanT » Mie 18-Iun-2008 15:25

teoretic sa nu ai ceva mizerie in corectorul de fata ..

ar mai putea fi pierderi pe la servo directie, pe la cilindri fata .. sfere sparte ... si alte nimicuri ..
de asta r fi mine sa o iei putin la bani marunti ..:):)
Dan
Dreptul de exprimare este liber, dreptul de a fi ascultat trebuie castigat!
Always aim for the Moon! Even if you miss, you'll land among the stars! - W. Clement Stone

nicum
Moderator
Masina: BX 16 RS

Mesajde nicum » Mie 18-Iun-2008 15:58

Foarte probabil ai mizerie la corectorul de inaltime. E rezolvabila, nu trebuie sa schimbi nimic.
In mod normal cablul de kilometraj are un sigiliu pe el.
Nu ti-ai dat vechitura la Remat? Nu ai postit pentru a plati rata la noul Logan? Ai bagat banii in piese pentru vechitura ta? Daca si anul asta faci la fel, de la Zaraza numai respect!

Andrei Anghel
pasionat

Mesajde Andrei Anghel » Mie 18-Iun-2008 20:08

am mai mentionat ca's noob? :oops:

urma sa'ntreb ce-i ala corector si mai important, unde e, insa, "mi-am facut temele", si am dat de urmatorul topic: http://www.clubcitroen.ro/forum/viewtop ... r+inaltime in care este vorbit de acest corector si de amplasarea lui. Intrebarea este: pot sa-l curat singur sau trebuie la mecanic? ca daca e asa, oricum o sa duc masina la ploiesti, la Cristi Stan, sa-mi flush-uiasca sistemu de H46 si sa puna LHM, si-l rog sa se uite si la asta, deci n-ar mai avea rost sa ma complic cu alt mecanic de prin Bucuresti.

Tot referitor la acel topic, apare urmatorul link : http://www.citroenforum.as.ro/diagnoza.html care nu mai este valabil. Mai exista undeva un tabel similar? Mi s-ar parea util...

alexd
Moderator

Mesajde alexd » Mie 18-Iun-2008 21:00

cat timp am avut bx, am avut si eu corectorul fata murdar. O solutie de moment este sa lasi masina jos cand o parchezi peste seara (oricum se lasa singura, dar mecanic actionezi asupra corectorului), si o ridici din maneta dimineata, sau cand pleci cu ea..pe parcursul zilei nu o sa iti faca figuri...

dj01fad
demolition man
Masina: C5 sedan 2.2 204 - o pereche
2: C5 tourer 2.2 204
3: C5 2.0 163 cu multi km... da multi rau!

Mesajde dj01fad » Mie 18-Iun-2008 22:51

in orice caz, scoate cat mai repede porcaria aia de h46 si pune-i lhm cat mai repede, daca nu vrei sa te apuci apoi sa schimbi componente hidraulice...

Andrei Anghel
pasionat

Mesajde Andrei Anghel » Joi 19-Iun-2008 20:28

pai oricum pana nu-i fac ITP, ca sa-i pot face certificare autenticitatii, ca s-o pot trece pe numele meu, ca s-o duc la ploiesti sa-i faca toate cele, nu mai merg cu ea. Asa ca m-am rezumat la a o spala :P poze:

Imagine
Imagine
Imagine

DanT
Moderator
Masina: Xsara Picasso 1.6 Hdi 2008
2: Citroen C5 2.0 HDi 2004
3: Saxo S1 16V VTS, Xantia X1 Activa

Mesajde DanT » Vin 20-Iun-2008 06:29

arata bine de tot la tabla ..
apucate de acte si apoi de curatenie sa o poti aduce la justa ei valoare
Dan

Dreptul de exprimare este liber, dreptul de a fi ascultat trebuie castigat!

Always aim for the Moon! Even if you miss, you'll land among the stars! - W. Clement Stone

mbc
pasionat
Masina: Citroen C5 2.0 HDI 2004

Mesajde mbc » Vin 20-Iun-2008 06:42

si i-ai un suport de numere de inmatriculare
"If in doubt, flat out!"

WLD
Admin CITROclub
Masina: BX 16v '88 si 89
2: XM TurboCT '95, XM V6 '96
3: Xsara 2.0hdi stage 1+

Mesajde WLD » Vin 20-Iun-2008 10:25

Acum am vazut, primele poze sunt facute pe d-na ghica? inseamna ca vom fi vecini dupa ce termin renovarile.

mariusbv
pasionat

Mesajde mariusbv » Vin 20-Iun-2008 10:31

arata superb masina!
s-o stapanesti sanatos si la cat mai multi km !
BX

Andrei Anghel
pasionat

Mesajde Andrei Anghel » Vin 20-Iun-2008 16:05

dap, minunata dna ghica :P
thanx guys!

sa va zic ce-am patit azi... am stat de la 7 juma pana acum 30min (pana la 17) la o statie ITP... si cand am ajuns acolo n-am reusit sa-i gasim seria motorului... am sunat pe cineva sa caute pe forum nr lui Cristi, l-am sunat, mi-a zis unde ar trebui sa fie... in spatele galeriei, intre bloc si chiulasa, daca retin corect, dar accesu era f naspa, mult jeg, n-am rezolvat nimic. partea buna e ca mi-au zis baietii ca am tema pe weekend sa gasesc seria aia, si luni cand vin nu mai stau la coada 8)

Înapoi la “Citroen BX”