dragul meu!
daca tu ai chef sa faci tuning la o masina n-ai decat! .. daca unul considera ca tuning la citroen inseamna sa ramana chevroanele, asta insemana ..
altfel fiind spus .. C4 super smecherita pe care o ai tu nu se va putea tine dupa Evo Lancer IX sau in Subaru Impreza STi ..
si tine cont ca la astea doua vorbesc de varianta stock . daca te crezi si mai smecher cu masini si motoare incearca la variatie Skyline preparat .. si apoi discutam .. daca mai ai chef
PS: schimband acum calapodul, daca tot cartile tale spun ce e mai frumos sau mai bun estetic, te rog sa imi spui si mie care este mai frumos intre un tablou de Rembrant si un Van Gogh si de ce .. cu argumente solide..
PS: In rest, Maxim Respect! Toate cele bune!
PS2: daca tu vrei tuning si altul nu, sa stii ca nu te face mai barbat, mai smecher sau mai destept.. Usor diferit de cel de alaturi, insa asta e o alta poveste
PHOTOS CITROEN TUNING SPAIN
Moderator: Echipa Tehnica
- DanT
- Moderator
- Masina: Xsara Picasso 1.6 Hdi 2008
- 2: Citroen C5 2.0 HDi 2004
- 3: Saxo S1 16V VTS, Xantia X1 Activa
pai este ceva bai daca nu ne intelegem.
este destul de simplu .. :
1. In primul rand subiectul se numeste tuning si aici se vorbeste despre asa ceva ..
eu sunt interesat sa stiu ce ai reusit sa-ti faci la masina mai mult din curiozitate tehnica decat estetica, opti sa te gandesti ca si cand ai face un documentar de tip "discovery" in care sa ne prezinti masina. poate doar eu, nu stiu.
2. in subiectul asta nu imi place sa aud polemici ca a mea face si ca mea drege, na-na-na .. nu suntem la gradinita unde fiecare sa creada ca macaraua lui este mai mare si mai frumoasa.
sincer as vrea sa vad exact o dicutie cat se poate de tehnica si clara despre asa ceva ..
este destul de simplu .. :
1. In primul rand subiectul se numeste tuning si aici se vorbeste despre asa ceva ..
eu sunt interesat sa stiu ce ai reusit sa-ti faci la masina mai mult din curiozitate tehnica decat estetica, opti sa te gandesti ca si cand ai face un documentar de tip "discovery" in care sa ne prezinti masina. poate doar eu, nu stiu.
2. in subiectul asta nu imi place sa aud polemici ca a mea face si ca mea drege, na-na-na .. nu suntem la gradinita unde fiecare sa creada ca macaraua lui este mai mare si mai frumoasa.
sincer as vrea sa vad exact o dicutie cat se poate de tehnica si clara despre asa ceva ..
Dan
Dreptul de exprimare este liber, dreptul de a fi ascultat trebuie castigat!
Always aim for the Moon! Even if you miss, you'll land among the stars! - W. Clement Stone
Always aim for the Moon! Even if you miss, you'll land among the stars! - W. Clement Stone
Pai cum vrei tu sa auzi discutie tehnica, cand participantii la discutie, fac afirmatii destul de dure la adresa celor care vor sa aiba o masina altfel??
De multe ori e bine sa stai deoparte intr-o discutie cand nu ai nici cea mai mica legatura cu subiectul..
@Kalevra, sau cum te numesti...primul tau post a fost foarte inteligent, ai vrut sa comunici ceva??
De multe ori e bine sa stai deoparte intr-o discutie cand nu ai nici cea mai mica legatura cu subiectul..
@Kalevra, sau cum te numesti...primul tau post a fost foarte inteligent, ai vrut sa comunici ceva??
Ultima oară modificat Mie 01-Aug-2007 16:44 de către Matrixu, modificat 1 dată în total.
- DanT
- Moderator
daca te simti mai confortabil acum te rog sa ne povestesti ce anume si cum mai ales (daca ai facut asa ceva) : modificarea de frane, cauciucuri, jenti ...
eh .. din astea ..
daca te uiti ai sa vezi ca al nostru coleg khan ne descrie la un moment dat cu poze cu tot ce jenti a reusit sa-si puna pe masina ..asa ca ...
eh .. din astea ..
daca te uiti ai sa vezi ca al nostru coleg khan ne descrie la un moment dat cu poze cu tot ce jenti a reusit sa-si puna pe masina ..asa ca ...

Dan
Momentan am destule modificari aduse masini si as avea mult mai multe daca s-ar gasii mai multe piese pt C4 Coupe, dar nu e vb de asta.
Nu trebuia sa deschid subiectul, am obs ca pe acest forum nu sunt f multe pers deschise la modificari asupra masini. Dar macar pe topicul "tuning" ar trebuii sa se discute despre tuning, nu despre cum NU ar trebuie sa iti modifici masina.
Nu trebuia sa deschid subiectul, am obs ca pe acest forum nu sunt f multe pers deschise la modificari asupra masini. Dar macar pe topicul "tuning" ar trebuii sa se discute despre tuning, nu despre cum NU ar trebuie sa iti modifici masina.
- DanT
- Moderator
nu le mai luati personal ..
am spus: eu vreau sa stiu, macar din curiozitate tehnica, daca nu din alt motiv mai bun, ce anume ati resuit sa faceti.
incepeti si voi cate un thread separat cu: "modificari frnae C$"
sau mai stiu si eu ce..
cum schimbam faruri stock cu xenoane ..
sau altelele .. inlocuit lampi spate ..
sau cai mai mutli ..
ca la partea de estetica se poate discuta .. ti se poate spune ca lui nu-i place ce ti-ai facut tu la masina ..
importan mi se pare ca daca tie iti place atunci este super .. eu asa cred ..
nu va mai turati degeaba ..
nu va mai luati la intrecere in afirmati ..
stati calmi si expuneti-va si sustineti-va punctul de vedere cu argumente solide ..
e mai normal asa...
am spus: eu vreau sa stiu, macar din curiozitate tehnica, daca nu din alt motiv mai bun, ce anume ati resuit sa faceti.
incepeti si voi cate un thread separat cu: "modificari frnae C$"
sau mai stiu si eu ce..
cum schimbam faruri stock cu xenoane ..
sau altelele .. inlocuit lampi spate ..
sau cai mai mutli ..
ca la partea de estetica se poate discuta .. ti se poate spune ca lui nu-i place ce ti-ai facut tu la masina ..
importan mi se pare ca daca tie iti place atunci este super .. eu asa cred ..
nu va mai turati degeaba ..
nu va mai luati la intrecere in afirmati ..
stati calmi si expuneti-va si sustineti-va punctul de vedere cu argumente solide ..
e mai normal asa...

Dan
-
- pasionat
- Masina: Citroen C5 2.0 HDI 2004
De la o simpla afirmatie "de ce nu a pastrat sigla" pana unde s-a ajuns e un pic cam mult. Poate acea persoana (aceea care a luat sigla de pe masina) nu a fost mandra de "Citroen". Poate i se face rusine de fiecare data cand da de un englezoi si ii zice "Am un Citroen" si englezu care habar n-are de construit masini zice "oh.. Citroen... Citroes is french". Omul si-a tunat masina, dar daca iubea cu adevarat masina ca si marca si model, facea niste sigle adevarate, fara a schimba ideea de baza a producatorului. Un exemplu clar: Se vand sigle de renault pentru logan. Pai... stii.. daca ar fi fost asa mandri respectivii ca au DACIA si nu Renault, nu ar fi lasat sigla cu dacia? Raspunsul il stim cu totii. Personal, sunt mandru ca am Citroen, si sunt mandru ca am bx si sunt mandru ca am pe el toate dotarile care majoritatea cu masini mai noi nu le au. Cand am avut bx-ul dinainte, care era destul de terminat, eram si atunci mandru (dar parca nu asa amult
)
Cine poate spune ca nu a vazut masini tunate vizual si cu motorul foarte uzat, care nu putea sa urce cu o viteza decenta un deal? Eu am vazut destul de multe.
Despre pastrarea orginalitatii: Eu si acum caut jante originale citroen din aluminiu (BX) si sper sa gasesc. Nu pot sa pastrez sistemul audio, pentru simplul fapt ca atunci era alta era, dar in rest imi place mult BX-ul meu.
PS: nu luati nimic personal, e doar parerea mea. Nu va convine.... SUPER nu o luati in considerare, dar eu nu am chef sa ma cert cu voi

Cine poate spune ca nu a vazut masini tunate vizual si cu motorul foarte uzat, care nu putea sa urce cu o viteza decenta un deal? Eu am vazut destul de multe.
Despre pastrarea orginalitatii: Eu si acum caut jante originale citroen din aluminiu (BX) si sper sa gasesc. Nu pot sa pastrez sistemul audio, pentru simplul fapt ca atunci era alta era, dar in rest imi place mult BX-ul meu.
PS: nu luati nimic personal, e doar parerea mea. Nu va convine.... SUPER nu o luati in considerare, dar eu nu am chef sa ma cert cu voi

"If in doubt, flat out!"
Pe mine ma deranjat un singur lucru: Cum sa faci "Tunning" si sa scoti sigla!!!
Mi-ar place sa aud asa ceva de la cineva care stie cate ceva despre tuning, sau macar cum se scrie.
Pe o masina o sigla poate sa fie pusa bine, la locul ei, sa reprezinte masina respectiva (de ex C4, la care au integrat sigla excelent, parerea mea) si sunt masini care au sigla "aruncata". Dar pana acum nu am mai auzit pe nimeni sa spuna ca o masina tunata arata bine sau rau pt ca are sau nu sigla.
Nu am vrut sa fac un caz in asta, pur si simplu m-a amuzat f tare.
Toata lumea vad ca a luat-o personal!!!
Mi-ar place sa aud asa ceva de la cineva care stie cate ceva despre tuning, sau macar cum se scrie.
Pe o masina o sigla poate sa fie pusa bine, la locul ei, sa reprezinte masina respectiva (de ex C4, la care au integrat sigla excelent, parerea mea) si sunt masini care au sigla "aruncata". Dar pana acum nu am mai auzit pe nimeni sa spuna ca o masina tunata arata bine sau rau pt ca are sau nu sigla.
Nu am vrut sa fac un caz in asta, pur si simplu m-a amuzat f tare.
Toata lumea vad ca a luat-o personal!!!
-
- pasionat
- Masina: Citroen C5 2.0 HDI 2004
OK, ca sa fie clar pentru toata lumea:
Tunning = (printre altele) operatiunea prin care cauti frecventa potrivita la un aparat de radio, un tv, sau orice alt reglaj reglaj.
Tuning = operatiunea prin care modifici masina, caracteristicile ei functionale, vizuale sau dinamice.
Definitiile de sus sunt date aproximativ, dar cred ca toti vom intelege astfel care e treaba: sa nu mai fie confuzii.
Tunning = (printre altele) operatiunea prin care cauti frecventa potrivita la un aparat de radio, un tv, sau orice alt reglaj reglaj.
Tuning = operatiunea prin care modifici masina, caracteristicile ei functionale, vizuale sau dinamice.
Definitiile de sus sunt date aproximativ, dar cred ca toti vom intelege astfel care e treaba: sa nu mai fie confuzii.
"If in doubt, flat out!"
da da da... am gresit io ca i-am zis tunning
eu numai am zis ca daca ar fi sa imi tunez masina sigur as pastra sigla, ba chiar as face-o mai mare si mai vizibila.
nu poate omu sa zica ceva ca sare lumea pa el.
si ca am zis ca cei cu masini tunate is altfel decat restul(la personalitate ma refer) nu cred ca cineva poate sa ma contrazica aici.
faceti tuning, modificati-le inse in cele mai multe cazuri este vorba de fapt doar de o "cosmetica" mai de doamneajuta.
si eu i-am cumparat huse noi, si eu i-am modificat interiorul ca sa imi placa mai mult.
si eu o sa-i pun prize de aer in fata
si eu o sa-i cumpar genti
si eu o sa pun alte praguri
dar eu nu o sa-i zic tunata, o sa ma multumesc sa-i spun imbunatatita.
si sigur nu o sa fiu mai cu mot si nu o sa ma simt mai barbat dupa ce o sa-i fac toate modificarile alea.
P.S. si garantat o sa pun pozele, ca sa vedeti ce am lucrat.
eu numai am zis ca daca ar fi sa imi tunez masina sigur as pastra sigla, ba chiar as face-o mai mare si mai vizibila.
nu poate omu sa zica ceva ca sare lumea pa el.
si ca am zis ca cei cu masini tunate is altfel decat restul(la personalitate ma refer) nu cred ca cineva poate sa ma contrazica aici.
faceti tuning, modificati-le inse in cele mai multe cazuri este vorba de fapt doar de o "cosmetica" mai de doamneajuta.
si eu i-am cumparat huse noi, si eu i-am modificat interiorul ca sa imi placa mai mult.
si eu o sa-i pun prize de aer in fata
si eu o sa-i cumpar genti
si eu o sa pun alte praguri
dar eu nu o sa-i zic tunata, o sa ma multumesc sa-i spun imbunatatita.
si sigur nu o sa fiu mai cu mot si nu o sa ma simt mai barbat dupa ce o sa-i fac toate modificarile alea.
P.S. si garantat o sa pun pozele, ca sa vedeti ce am lucrat.