Posesorii de autovehicule nu vor mai fi obligati sa le echipeze cu anvelope de iarna in acest sezon, masura urmand sa intre in vigoare la 1 noiembrie 2011. Chiar si asa, cine provoaca accidente pentru ca nu are cauciuri de iarna va plati amenzi usturatoare si nu va fi despagubit de firmele de asigurari, astfel ca este recomandata oricum montarea unor anvelope speciale pentru sezonul rece.
http://www.0-100.ro/2010/11/12/anvelopele-...si-in-acest-an/
Sa cititi tot articolul. Am incercat sa-l scriu cat am putut de explicit si, zic eu, va aduce un pic de lumina asupra subiectului asta atat de prost tratat in toata presa.
Un alt articol relevant pe aceasta tema este in capital.ro:
http://www.capital.ro/detalii-articole/sti...011-141173.html
Anvelopele de iarna, obligatorii din 2011, dar riscurile....
Moderator: Echipa Tehnica
Eee, pai de ce sa isi bata capul sefii de la drumuri sa gaseasca solutii optime d.p.v. calitate pret pentru cresterea sigurantei in trafic.
Cand cea mai simpla solutie, ii pun pe oameni sa cheltuiasca mai mult.
Iar ei isi fac timp sa cheltuiasca salariile exorbitante pe care le iau. Mai sunt si vacantele si bonusurile pe care le primesc cadou de la firmele de intretinere a drumurilor.
Urmeza, obligatia de a avea 2 dulapi in portbagaj sa trecem peste gropi, dispozitiv din acela cu resort ca sa rigidizeze parbrizul cand sare griblura, tractiune 4x4, senile, gps obligatoriu, ca doar nu o sa puna ei indicatoare la intersectiii etc.
Cand cea mai simpla solutie, ii pun pe oameni sa cheltuiasca mai mult.
Iar ei isi fac timp sa cheltuiasca salariile exorbitante pe care le iau. Mai sunt si vacantele si bonusurile pe care le primesc cadou de la firmele de intretinere a drumurilor.
Urmeza, obligatia de a avea 2 dulapi in portbagaj sa trecem peste gropi, dispozitiv din acela cu resort ca sa rigidizeze parbrizul cand sare griblura, tractiune 4x4, senile, gps obligatoriu, ca doar nu o sa puna ei indicatoare la intersectiii etc.
Accelerezi, virezi simti usor cum derapeaza, pulsul se acelereaza, adrenalinĂŁ.. si toate grijile dispar...
Cei care au nevoie pot apela cu incredere pentru Studii Geotehnice, foraje...
Cei care au nevoie pot apela cu incredere pentru Studii Geotehnice, foraje...
pana la urma?
ok, am citit articolele, dar din ce reiese de-acolo, codul n-a fost inca aprobat, prin urmare obligativitatea exista sau nu? daca nu este prevazut in cod, cum ne sanctioneaza totusi? alaltaieri am vazut la televizor cum cineva a fost amendat din aceste motive undeva in maramures, sa fie temeinica amenda?mai e prevazuta de vreo lege? eu in codul actual nu stiu sa fie asa ceva.
anvelope si jante de vanzare 0740306576
dezmembrari.
dezmembrari.